Şimdi Ara

//Bilimkurgu Sevenler// (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
104
Cevap
24
Favori
5.220
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Güzelse satıştan vazgeçeyim bir ara okurum:)

//Bilimkurgu Sevenler//

Orijinalden alıntı: Hüznü Şenlendiririm

almanca dicke(şişman) adlı kelimeden türemiş.

Türemeseymiş keşke.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: GencayA

Çok güzel konu bir ara inceleyeceğim.
    Yalnız bilimkurguya ön yargım var, çok itici geliyor. Fantastik sevenlerin de genelde bilimkurguya da bayılmalarına hiç anlam veremem. Fantastik olmayan dünyalara ya da eski tatlı zamanlara kaçıştır benim için, dışarıdaki iğrenç gri arabalardan ve tek tip binalardan kurtulmaktır. Bilimkurgu ise bunun tam tersi, geleceği güzel görmediğimden bilimkurguya da sempati duymuyorum. Yine de Vakıf'ı bir ara okumayı düşünüyorum sıradan bir kitap değil sonuçta.

Hocam Dune-Vakıf gibi bilim-kurgu serileri sizin düşündüğünüzden çok fantastik'e yakın. Gezegensel-ekolojik kurguları var. Yani teknolojik bilim-kurgu değiller. Ki ben de pek sevmem teknolojik bilim-kurguyu.

• merhaba bi kitap vardı adını bi türlü hatırlayamıyorum ama konusu şöyleydi : bilgisayarlar kontrolu ele geçiriyo ve savaş çıkıyodu bilim kurgu tarzında. okumuş veya adını hatırlayan olursa yazabilir mi acaba

Orijinalden alıntı: Wheel

quote:

Yalnız bilimkurguya ön yargım var, çok itici geliyor. Fantastik sevenlerin de genelde bilimkurguya da bayılmalarına hiç anlam veremem. Fantastik olmayan dünyalara ya da eski tatlı zamanlara kaçıştır benim için, dışarıdaki iğrenç gri arabalardan ve tek tip binalardan kurtulmaktır. Bilimkurgu ise bunun tam tersi, geleceği güzel görmediğimden bilimkurguya da sempati duymuyorum. Yine de Vakıf'ı bir ara okumayı düşünüyorum sıradan bir kitap değil sonuçta.

Hocam Dune-Vakıf gibi bilim-kurgu serileri sizin düşündüğünüzden çok fantastik'e yakın. Gezegensel-ekolojik kurguları var. Yani teknolojik bilim-kurgu değiller. Ki ben de pek sevmem teknolojik bilim-kurguyu.

Vakıf serisinin adam akıllı basılmamasına akıl erdiremiyorum valla, okumayı düşünüyorum ama e kitap hariç bulmak çok zor. Bu kadar ünlü bir seriye böyle muamele yapılması çok ilginç.

• quote:

quote:

İlk iki kitap hariç baskıları var aslında ama ithaki olay kronolojisine göre basmış seriyi,yayın/yazım sırasına göre basmamış.İthaki bile böyle yapıyorsa kim çıkacak da düzgünce basacak yeniden ? Allahtan ebook olarak var.

• quote:

quote:

quote:

Vakıf serisinin adam akıllı basılmamasına akıl erdiremiyorum valla, okumayı düşünüyorum ama e kitap hariç bulmak çok zor. Bu kadar ünlü bir seriye böyle muamele yapılması çok ilginç.

Dune serisine başlamanızı öneririm. Çok bağlayıcı bir öyküsü var. Fantastiklik bol bol var. Hele bir de siyasi-dini entrikalar var ki sormayın.

• Wheel kullanıcısına yanıt
    Onu da düşünüyorum zaten ama okuduğum her kitaba karşılık iki kitap ekleniyor listeme, yoruldum.

Orijinalden alıntı: Grimmjow Jaggerjack

Siberpunk turunde en kaliteli kitaplari onerir misiniz?

-William Gibson =>Sprawl ve Brigde üçlemeleri (Sprawl Neuromancer'la başlıyo fakat düzgün bir çevirisi yok.6.45 ve Altın kitaplar çevirdi ikiside birbirinden kötü.Yazarın diğer kitapları Altın kitaplardan çıktı bunlarında baskıları yok )
    -Neal Stephenson kitapları.İçlerinden en iyi kitabı Snow Crash bunuda 6.45 basıcak benim bildiğim.6.45'in çeviri kalitesi malum.
    -Paolo Bacigalupi => Kurma Kız detaylı incelemehttp://www.kayiprihtim.org/portal/inceleme/kurma-kiz-inceleme/

Steampunk ilgini çekiyosa Scott Westerfeld'ın Leviathan serisi var.Epsilon son kitap hariç ilk ikisini bastı.
    http://frpnet.net/haberler/alternatif-bir-dunya-savasi-leviathan-ve-behemoth-raflarda

• quote:

Orijinalden alıntı: Hüznü Şenlendiririm

quote:

Orijinalden alıntı: Grimmjow Jaggerjack

Siberpunk turunde en kaliteli kitaplari onerir misiniz?

-William Gibson =>Sprawl ve Brigde üçlemeleri (Sprawl Neuromancer'la başlıyo fakat düzgün bir çevirisi yok.6.45 ve Altın kitaplar çevirdi ikiside birbirinden kötü.Yazarın diğer kitapları Altın kitaplardan çıktı bunlarında baskıları yok )
    -Neal Stephenson kitapları.İçlerinden en iyi kitabı Snow Crash bunuda 6.45 basıcak benim bildiğim.6.45'in çeviri kalitesi malum.
    -Paolo Bacigalupi => Kurma Kız detaylı incelemehttp://www.kayiprihtim.org/portal/inceleme/kurma-kiz-inceleme/

Steampunk ilgini çekiyosa Scott Westerfeld'ın Leviathan serisi var.Epsilon son kitap hariç ilk ikisini bastı.
    http://frpnet.net/haberler/alternatif-bir-dunya-savasi-leviathan-ve-behemoth-raflarda

steampunk sayılıyor mu tam emin değilim ama Yürüyen kentler serisini askerdeyken okumuştum başarılıydı bence.

• Hocam bende Neuromancer'ın 6.45 yayınlarından olanı var zaten altın kitapların bastığı Neuromancer ve Matrix avcısı piyasa da hiç yok galiba.
    Kurma Kız ve Leviathan serisini en yakın zamanda alırım. eyvallah.
  • Alfred Bester'in adı hiç geçmemiş. Altıkırkbeş yayınevinden çıkan, Kaplan Kaplan ve Yıkıma Giden Adam kitaplarının ikisi de efsanedir. Özellikle, Kaplan Kaplan; Dune serisi kitaplarını bilimkurgu yerine fantezi adı altında kategorilersek( ki yukarıda bir arkadaşın belirttiği gibi daha doğru bir tanımlama olur), en sevdiğim bilimkurgu kitabıdır. Şiddetle tavsiye.
    Ama şu an benim de okuduğum 2. kitap olan "Caliban'ın Savaşı" ise şimdiye kadar okuduğum en iyi bilimkurgu kitabı olma yolunda ilerliyor.
    Kesinlikle öneriyorum bu seriyi, pişman olmayacağınıza eminim.
    Umarım ithaki serinin diğer kitaplarını da en kısa sürede dilimize kazandırır.

//Bilimkurgu Sevenler//

Orjinal kapaklarını çok daha başarılı bulduğum için bu görseli koydum.

• Teşekkürler paylaşım için ilgimi çekti.
    Övdüğünüz kadar varsa alınacaklar listeme ekleyebilirim.

Vakıf serisini ise alttaki listedeki şeklinde takip ediyorum. 11. kitaptayım. Yok böyle bir kurgu, böyle bir hayalgücü. Üstad gerçekten çok iyi yazmış. Serinin bitmesine 1.5 kitap.
    http://www.kayiprihtim.org/portal/okuma-rehberleri/vakif-serisi-okuma-rehberi/

• quote:

Orijinalden alıntı: kassatura

Asimov'un ve diğer bilimkurgulara alttan ulaşabilirsiniz.
    https://eksisozluk.com/eksi-sozluk-e-kitap-servisi-meritokrasi--4108175

Vakıf serisini ise alttaki listedeki şeklinde takip ediyorum. 11. kitaptayım. Yok böyle bir kurgu, böyle bir hayalgücü. Üstad gerçekten çok iyi yazmış. Serinin bitmesine 1.5 kitap.
    http://www.kayiprihtim.org/portal/okuma-rehberleri/vakif-serisi-okuma-rehberi/

Vakıf İleri'de salya sümük ağlamıştım, çok etkilemişti beni. Keyifli okumalar.

• quote:

Orijinalden alıntı: gunlerinkopugu

Vakıf İleri'de salya sümük ağlamıştım, çok etkilemişti beni. Keyifli okumalar.

Dün gece Vakıf İleri bitti. Vakıf ve Dünya'ya başladım. Son kitap. Yavaş yavaş okuyacağım galiba. Bitsin istemiyorum.
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.