Şimdi Ara

//Bilimkurgu Sevenler// (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
104
Cevap
24
Favori
5.220
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Altıkırkbeşin yeni basım PKDlerini okuyan var mı?Kaliteleri nasıl?
    Yalnız bilimkurguya ön yargım var, çok itici geliyor. Fantastik sevenlerin de genelde bilimkurguya da bayılmalarına hiç anlam veremem. Fantastik olmayan dünyalara ya da eski tatlı zamanlara kaçıştır benim için, dışarıdaki iğrenç gri arabalardan ve tek tip binalardan kurtulmaktır. Bilimkurgu ise bunun tam tersi, geleceği güzel görmediğimden bilimkurguya da sempati duymuyorum. Yine de Vakıf'ı bir ara okumayı düşünüyorum sıradan bir kitap değil sonuçta.

8/10
    Silo, çok başarılı bir bilimkurgu/distopya.

Kitabı okumadan önce gerek tanıtımlardan, gerek yabancı okurların yorumlarından neyle karşılaşacağımı az çok tahmin ediyordum, öyle de oldu. Hikaye çok ilgi çekici bir şekilde başlıyor ve (kendi adıma) tatmin edici bir son ile noktalanıyor. Karakterler çok gerçekçi ve kısa sürede her birini benimseyip, sevebiliyorsunuz. Kitap'ta sevdiğim ve çok özgün bir fikir olduğunu düşündüğüm şeylerden biri de "Temizlik" olayı, yazar bu konuda yaratıcılığını konuşturmuş.

Öte yandan, kitabın beklediğimden de çok karanlık ve boğucu bir atmosferi var açıkçası, okurken çoğu zaman daralmalar yaşadığımı itiraf etmeliyim. Bu durum özellikle sonlara doğru tavan yapıyor, bu yüzden kitabı bitirince rahat bir nefes aldım diyebilirim. Rahatsız olduğum bir diğer şey ise yazar kitap boyunca bu silo'lar ve insanlar hakkında ufak ipuçları vermesine rağmen, okuyucunun kafasında oluşan bir çok soruyu cevapsız bırakıyor oluşu. Ama sanırım bu soruların cevabını serinin diğer kitaplarında öğreneceğiz, umarım onlar da en kısa sürede dilimize kazandırılır.

Bu arada kitap hakkında dikkatimi çeken bir şey de roman'ın kısa süre önce dilimize kazandırılan Philip K. Dick'in toplu öykülerinde ki bir öykü ile (bahsettiğim öykünün adı "Savunmacılar") çok benzer oluşu. Acaba yazar PKD'nin bu öyküsünden esinlenmiş olabillir mi diye merak ettim açıkçası.

• quote:

Orijinalden alıntı: Jaddeth

//Bilimkurgu Sevenler//

8/10
    Silo, çok başarılı bir bilimkurgu/distopya.

Kitabı okumadan önce gerek tanıtımlardan, gerek yabancı okurların yorumlarından neyle karşılaşacağımı az çok tahmin ediyordum, öyle de oldu. Hikaye çok ilgi çekici bir şekilde başlıyor ve (kendi adıma) tatmin edici bir son ile noktalanıyor. Karakterler çok gerçekçi ve kısa sürede her birini benimseyip, sevebiliyorsunuz. Kitap'ta sevdiğim ve çok özgün bir fikir olduğunu düşündüğüm şeylerden biri de "Temizlik" olayı, yazar bu konuda yaratıcılığını konuşturmuş.

Öte yandan, kitabın beklediğimden de çok karanlık ve boğucu bir atmosferi var açıkçası, okurken çoğu zaman daralmalar yaşadığımı itiraf etmeliyim. Bu durum özellikle sonlara doğru tavan yapıyor, bu yüzden kitabı bitirince rahat bir nefes aldım diyebilirim. Rahatsız olduğum bir diğer şey ise yazar kitap boyunca bu silo'lar ve insanlar hakkında ufak ipuçları vermesine rağmen, okuyucunun kafasında oluşan bir çok soruyu cevapsız bırakıyor oluşu. Ama sanırım bu soruların cevabını serinin diğer kitaplarında öğreneceğiz, umarım onlar da en kısa sürede dilimize kazandırılır.

Bu arada kitap hakkında dikkatimi çeken bir şey de roman'ın kısa süre önce dilimize kazandırılan Philip K. Dick'in toplu öykülerinde ki bir öykü ile (bahsettiğim öykünün adı "Savunmacılar") çok benzer oluşu. Acaba yazar PKD'nin bu öyküsünden esinlenmiş olabillir mi diye merak ettim açıkçası.

yeni başladım ben de bu kitaba,şimdilik güzel gidiyor bakalım

Bu arada Metis Bilimkurgu serisini biriktirmeye başladım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi violet_bohemian -- 24 Mart 2014; 20:47:54 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Grimmjow Jaggerjack

PKD ustanın D ile başlayan son ismi neden böyle uygunsuz hep merak etmişimdir.

Anca siz ikiniz bilirsiniz bunu. Soy ismi neden böyle? :/

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

//Bilimkurgu Sevenler//

Orijinalden alıntı: VeRMİNaaRD

Nerden bulduysan kıymetli bir kitap bulmussun

evimde dolu var orjinal ve eski

Orijinalden alıntı: call of cthulhu

quote:

Nerden bulduysan kıymetli bir kitap bulmussun

evimde dolu var orjinal ve eski

Evinde hazine yatıyor ozaman

dünyanın merkezinde yolculuk vardı onu hediye etmişlerdi eskiden keşke önce davranıp 2 tane fazla olan jangada kitabını verseydim o kalsaydı neyse acaba dünyanın merkezine yolculuk varmıdır o orjinal basım

Orijinalden alıntı: Lugat47

" Cüceler - Markus Heitz " öneririm , zaten uzun süre avrupada zirveye oynadı

Fantastik değil mi o?

3-Hüznüşenlendiririm

Ben de bu kitabı önerebilirim:
     //Bilimkurgu Sevenler//

II. Abdülhamid
    Ulû Sultân Abd-ül Hamid Han - Gazi

"Tarih değil,hatalar tekerrür ediyor."
  • Yine Türk bir yazardan yeni çıkmış galiba ben de henüz denemedim bilginiz olsun konu güzel gibim ...

//Bilimkurgu Sevenler//

Ben şu ana kadar çok bilim-kurgu okumadım, ama ileride bayağı bir okuyacağım galiba. Şu anlık Maymunlar Gezegeni - Pierre Boulle, Sonsuzluğun Sonu - Isaac Asimov ve Dune serisi - Frank Herbert'i şiddetle öneririm.

Ilkokul öğretmeni takmış o adı

Haydaaa

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.