Şimdi Ara

Bilgisayarım uyku modunda kapanıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27
Cevap
0
Favori
30.105
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Notebook u uyku moduna alıyorum. 2-3dk sonra kendi kendine kapanıyor.Batarya takılı,adaptör takılı yinede kapanıyor.Bugün olmaya başladı bu.Daha önce hiç olmazdı.Bugünde hiç bi değişiklik yapmadım.Neden böyle oluyor ki acaba?

• kapanıyor derken açmak için power düğmesine basmanız mı gerekiyor? yani tam anlamıyla bir kapanma mı?
  • Yüklediğin Program'dan olabilir
  • @Heimetdinger
    Bildiğiniz kapanıyor.Tekrar açma düğmesine basıp açılmasını bekliyorum.

@yakup3457

Yüklediğim program nedir? Hiç bi şey yüklemedim diyorum.

Not: Win7 x64 ultimate kullanıyorum.
  • up
  • kardeş bence uyku moduna alma boşver normal çalışıyorsa sorun yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: by__onder

Notebook u uyku moduna alıyorum. 2-3dk sonra kendi kendine kapanıyor.Batarya takılı,adaptör takılı yinede kapanıyor.Bugün olmaya başladı bu.Daha önce hiç olmazdı.Bugünde hiç bi değişiklik yapmadım.Neden böyle oluyor ki acaba?

Sag altta pile tiklayip diger guc seceneklerine gel, acilan pencerede sol tarafta ekranin ne zaman kapatilacagini ayarla diye bir bolum olmasi gerek oradan yap ayarini.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pihor

quote:

Orijinalden alıntı: by__onder

Notebook u uyku moduna alıyorum. 2-3dk sonra kendi kendine kapanıyor.Batarya takılı,adaptör takılı yinede kapanıyor.Bugün olmaya başladı bu.Daha önce hiç olmazdı.Bugünde hiç bi değişiklik yapmadım.Neden böyle oluyor ki acaba?

Sag altta pile tiklayip diger guc seceneklerine gel, acilan pencerede sol tarafta ekranin ne zaman kapatilacagini ayarla diye bir bolum olmasi gerek oradan yap ayarini.

Kapanan şey ekran değil bilgisayarın kendisi
  • Evet ben uyku moduna geciyor anladim.
    Valla suan aklima tek gelen bataryanin ölü olabilecegi, prizdeyken de aynisini yapiyorsa bataryadan degildir tabi.
    Arti Yukarida dedigim yere geldikten sonra altta 'gelismis guc ayarlarini degistir' menusunden pil ve uyku ayarlarini kontrol etmeni oneririm. Telden baglandigim icin tam yol tarif edemiyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • batarya eğer %15 - %20 ye gelince direk kapanıyorsa yani artık ömrü azaldıysa windows bunu algılayamaz haliyle batarya bittiğinde hazırda bekletme konumuna geçeceğine pc kapanır. Batarya sağlan mı bunu kontrol etmekte yarar var normal kullanımda %10 %5 de uyarı vermeden kapandığı oluyor mu?

Kolay Gelsin..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pihor

Evet ben uyku moduna geciyor anladim.
    Valla suan aklima tek gelen bataryanin ölü olabilecegi, prizdeyken de aynisini yapiyorsa bataryadan degildir tabi.
    Arti Yukarida dedigim yere geldikten sonra altta 'gelismis guc ayarlarini degistir' menusunden pil ve uyku ayarlarini kontrol etmeni oneririm. Telden baglandigim icin tam yol tarif edemiyorum.

Uyku moduna geçmiyor.Bak şimdi ben başlattan uykuya tıklıyorum.Bilgisayar uyku moduna geçiyor.Burda bi sorun yok.Ama 2-3 dakika sonra uyku modunda beklemekte olan bilgisayar kendi kendine kapanıyor.Sorun bilgisayarın kendiliğinden kapanması.Batarya çok iyi durumda ve adaptör takılı.Pil veya uyku ayarı ile alakalı bi durum değil.Donanımsal bi sıkıntı olması %90 ihtimal.
  • Merhaba aynı sorunu ben de yaşıyorum pc yi uyku moduna alıyorum 15 dk sonra falan kendini hazırda beklet moduna alıyor sanırım tamamen kapatmıyor. fakat ben uykuda kalmasını istiyorum. bunun çözümü nedir ya bu kadar karmaşık bir sorun mu bu anlamadım ki. donanımsal bir sıkıntı olsa her zaman aynı sürede kapanmaz diye düşünüyorum çünkü bildiğin ayarlanmış gibi 15 dk sonra falan kapanıyor.
  • DENETİM MASASI > GÜÇ SEÇENEKLERİ > YUKARIDAKİ SEKMEDE GELİŞMİŞİ SEÇ > BİLGİSAYARI UYKU MODUNA ALDIĞIMDA BİLGİSAYARI KAPAT SEÇENEĞİNİ DEĞİŞTİR.
  • Arkadaşlar aynı sorunu ben de yaşıyorum. Bilgisayar prize takılı olduğu halde dahi uyku moduna aldıktan bir müddet sonra komple kapanıyor. Açılırken bilgisayar normal kapatılmadığına dair bilinen o ekran çıkıyor. Yani uyku modunda pc aniden kapanıyor. Bunu nasıl düzeltebiliriz acaba.
  • Windows 7 ise güncellemelerden kaynaklanıyor olabilir. KB971033 hariç tüm güncellemeleri alın ve yükleyin. Sonra farklı bir isimle kullanacağınız uyku modlu yeni bir güç planı oluşturun. Düzelecektir. Eğer bunlar sorununuzu çözmüyorsa ve elektrikler gidip gelmediği halde bu hatayı alıyorsanız kuvvetle muhtemelen akartınızda (dizüstü ise tahminimce grafik chipinde) sorun var demektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi profesorpc -- 26 Şubat 2016; 21:37:43 >
  • Hiçbiri deil gençler ben bu yazıyı okuduğumda aydınlanmadım açıkçası ben şöyle bi ayar gördüm Gelişmiş ayarlar>Sabit Disk galiba sabit disk kapanınca veri aktarımı duruyo bu yüzdende pc kapanıyo ben bu şkilde düşündüm yanlış mıyım deil miyim bugün deneyeceğim :D
  • ben kendim uyuyunca laptopu açık bırakacında uyanınca bilgisayar kendini kapatmış yenieden başlatmış kullanıcı şifresi sorarken ki halinde oluyor...

böyle saçma salak bişeyye karşılaşmadım sanki birisi kasıtlı yapıyor.

uyuma saatim sürekli değişiyor. yani belli bir saatte kapanım açılmıyor... sadece ben uyurken yapıyor bunu...

bilgisayarı kullanmadığım uzun süre beklediği durumdan mı kaynaklanıyordur ne iş bu bi cacık anlamadım arkadaş ben uyurken açık duran bilgisayarım neden kapanıp açılıyor güç seçeneklerinden de hiç birzaman ekranı bilgisayaır kapama seçeneği aktif birde....

arada sırada dışarıya çıkıyorum uzun süreli o zaman kapanmıyor... yine açık duruyor dışarı çıkınca ama uyuyunca kapanıyor lanet bu ne la

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sdgfhjllkhjh -- 7 Aralık 2018; 2:24:55 >
  • Intel management engine interface driverını güncellemeyi deneyin. Eğer güncelleme yapıldıysa eski versiyonunu kurun.
  • ASUS X550J laptop son aylarda istemsiz uyku durumuna geçiyordu.
    ÇÖZÜM: Ölü durumdaki laptop pili çıkarıldı, sadece prizde çalıştırıldı. Sorun bitti. Yan sanayi yeni pil siparişi verildi.
    Ekleme: Piliniz ölü durumda olmasa bile bu çözümü deneyin derim. Az kalsın servise gönderecektim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tcebeci -- 27 Ocak 2019; 20:14:58 >
  • masa üstü windows 10 1903 dede böyle bir sorun yaşıyorum uykuya alıyorum uykudan uyanmıyor komple kapanmış buluyorum pc yi kasadan açma tuşuna basıncada kasa çalışıyor biraz duruyor reset tuşuna basmadan açılmıyor ??? help yardım................
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.