Şimdi Ara

Bilgisayarda hdmi çıkış var bunu giriş olarak nasıl kullanırım ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
6.670
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Beyler hepinize merhabalar. Konuyu buraya açıyorum ama umarım yanlış yer değildir yanlışssada affola. Benim ufak bi derdim var. Evde d-smart hd var. İzlediğim dizileri arşivlemek istiyorum. Cihazda usb girişleri ve pvr desteği var ama bende ne hızlı bir flasbellek ne de taşınabilir harddisk var.

Aklıma şöyle bir şey geldi. Bu laptopumda hdmi çıkış var her gün kullanıyorum zaten o çıkışı. Dsmarttaki hdmi kablosunu buna taksam bir şekilde görüntü ve sesi bilgisayara akatarabilir miyim?

Bu mümkün müdür ? hdmi bildiğim kadarıyla çift yönlü bir kablo teknolojisi. Fakat laptop destekler mi onu bilmiyorum. Eğer olursa nasıl olur nasıl yaparım?

Şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokhanbilgin -- 17 Mart 2014; 15:28:48 >

• HDMI görüntü aktarımı içindir, veri aktarımı yapamazsınız. Uydu alıcıya flash bellek takmak çok daha kolay ve masrafsız olacaktır. 1 adet flash bellek edininiz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: thunderwatcher

HDMI görüntü aktarımı içindir, veri aktarımı yapamazsınız. Uydu alıcıya flash bellek takmak çok daha kolay ve masrafsız olacaktır. 1 adet flash bellek edininiz.

Hdmi veri çıkış yolu değilse d-smart nasıl görüntü çıkışı yapıyor o zaman :D

benim derdim çıkışı giriş olarak kullanmak.
  • Bence gidip ps3lere bağlanan avermedia nın kaydetme cihazı var ondan al hdmi bağlayıp kayıt düğmesine basınca filmi veya diziyi kaydediyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gokhanbilgin

quote:

Orijinalden alıntı: thunderwatcher

HDMI görüntü aktarımı içindir, veri aktarımı yapamazsınız. Uydu alıcıya flash bellek takmak çok daha kolay ve masrafsız olacaktır. 1 adet flash bellek edininiz.

Hdmi veri çıkış yolu değilse d-smart nasıl görüntü çıkışı yapıyor o zaman :D

benim derdim çıkışı giriş olarak kullanmak.

Kafanızda soru işaretleri oluşmasını anlayışla karşılıyorum. Sorunuzun yanıtı şu:

Aktarım kabloları aşağıdaki başlıklar altında sınıflandırılır:
    Güç (elektrik) aktarım kabloları
    Görüntü aktarım kabloları
    Ses aktarım kabloları
    Veri aktarım kabloları

Çoğu kablo, yapılarına ve çalışma protokollerine bağlı olarak birden fazla iş üstlenebilir. Örneğin E-Sata kablosu hem güç, hem veri aktarımı gerçekleştirir. HDMI kablo üzerinden HD görüntü ve ses aktarımı gerçekleştirilir. USB kablolar hem güç hem veri aktarımı sağlar. USB kameraydı, D-smart'dı görüntü aktarmıyor mu derseniz hayır; veri haline dönüştürülmüş görüntü aktarıyor. Karşı tarafta bunu alıp tekrar görüntü olarak kodlayacak bir bileşen (tv kartı, hdmi in özellikli ekran kartı, vs) olmadığı sürece anlamsız verilerden ibaret bu sinyaller. D-Smart uydu alıcısı da flash disk'e göndermeden önce görüntüleri benzer şekilde veriye dönüştürüyor ancak bilgisayar ile uydu alıcısı arasında bağlantı kurmaya yarayacak bir kros kablo veya protokol mevcut değil. Tivibu gibi buna özel tasarlanmış bir ürün kullanmanız gerekir. HDMI 1.4 ile birlikte HDMI kablosuna ethernet bağlantısı eklendiği söyleniyor ancak piyasadaki cihazların hiçbirinde HDMI portu üzerinden ethernet veri bağlantısı özelliği olmadığından yine anlamı yok. Zaten sizin amacınızla ilgisi de yok.

Uydu alıcısını bilgisayara bağlamak için Ekran Kartı (HD görüntü verebileninden) kullanmanız zorunlu. Başka türlü HDMI IN olarak kullanamazsınız. Ekran kartı alana kadar bir flash bellek almak daha makul olacağından onu önerdim ama tavsiye benden karar sizden.

Benden bu kadar. Benzer konular için forumda bir arama yapmanız yeterli. Açtığınız konu daha önceden açılmıştı...

http://forum.donanimhaber.com/m_40177601/tm.htm
    http://forum.donanimhaber.com/m_68924273/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thunderwatcher -- 18 Mart 2014; 2:07:10 >

• hort olcak ama ne kadar boş cevaplar var.
    adam görüntüyü pc içine aktarıp kayıdı pc ye yaptırmak istiyor.
    dahada açayım: d samarttaki görüntüyü sanki teamwiverden açıyormuş gibi açmak istiyor, ondan pc ye HDMI in sağlayacak bir sistem soruyor. okurken dayanamadım

2003 lerde tv kartı yaygınken ve uydularda video ve ses kabloları (sarı kırmızı beyaz) kullanılıyorken ben yapmıştım. içerdeki uydunun görüntüsünü tv kartı ile pc ye aktarıp kayıt yapıyordum.

bugün bu konuya niye rasladım ve yazmaya dayanamadım. benimde şuan pc ye hdmi girişi ile stick pc yi bağlamam lazım. alternatif yolları biliyorum. amacım 21:9 monitörümde altta küçük bir pencere ile o pc yi görmek. teamwiver gibi aynı ağdaki masaüstü proğramlar maalesef 10 fps den yukarı görüntü aktaramıyor. sebebide stick pc den kaynaklı.

bu yayıncıların kullandığı video capture çok maliyetli ve eskisi gibi tv kartları yok varsada hiçbirinde hdmi girişi yok.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.