Şimdi Ara

Hdmı çikişli dijital uydu alıcısını Bilğisayara bağlamak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
51.645
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Benim sorum şu elimde bir tane hdmi çikişli dijital uydu alıcısı var ve ben bunu bir şekilde bilğisayrın kasasına baglamak istıyorum dikkatli okuyun pc ye değil kasaya bağlayıp kasada bir program ile vaya oynatıcı ıle dijital uydu alıcımdakı
    görüntü ve sesi almak istıyorum bunu nasıl yapoarım.Tv kartsız olabilirmı bu sistem.
    Eger tv kart şartsa ne gibi bir tv kartı işimi gorur.Oyle ahım sahım birşey olmasınada gerk yok di,ye dusunuyorum.

• güncel
  • tv kart şart. Uyduyu bağlamak yerine dvb s2 özellikli bir uydu kartıyla sesi ve görüntüyü bilgisayardan alabilirsin. Sanırım senin amacın kayıt vs yapmak dolayısıyla doğal yollardan yayını alman gerek. Bilgisayarı televizyon gibi kullanıp bağlama şansın yok malesef ancak monitöre bağlarsn o da izlemek için.
  • Benim Monitörün hem HDMİ hemde DVİ çıkışı var.Bende hdmi çıkışlı uydu receiver var.HDMİ çıkışını direk bilgisayarın monitörüne taktım.tv canavar gibi gösteriyor.Sesi ise Monitörün kulaklık çıkışına takmak gerekiyor.Bilgisayar açıkken ise Bilgisayardan gelen DVİ çıkışını Monitöre ve Receiverdan gelen HDMİ çıkışını Monitöre takınca ,hem dvi,hem hdmi takınca monitöre sadece dvi ı yani bilgisayarı algılıyor.tv yi çalıştırmak için monitörden dvi ı çıkarmak gerekiyor.2 si birden olmuyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahsen2

Benim Monitörün hem HDMİ hemde DVİ çıkışı var.Bende hdmi çıkışlı uydu receiver var.HDMİ çıkışını direk bilgisayarın monitörüne taktım.tv canavar gibi gösteriyor.Sesi ise Monitörün kulaklık çıkışına takmak gerekiyor.Bilgisayar açıkken ise Bilgisayardan gelen DVİ çıkışını Monitöre ve Receiverdan gelen HDMİ çıkışını Monitöre takınca ,hem dvi,hem hdmi takınca monitöre sadece dvi ı yani bilgisayarı algılıyor.tv yi çalıştırmak için monitörden dvi ı çıkarmak gerekiyor.2 si birden olmuyor.

Monitörün ayarlar bölümünde bağlantı şeklinin seçimi ile ilgili bölümler olabilir HDMI,DVI,VGA diye onlardan hangisiyle monitöre bağlantı gerçekleştirmek istiyorsanız onu seçebilirsiniz belki.Tabi böyle bir menü varsa ki çoğu yeni nesil monitörde var diye biliyorum. İlgili bölümden bağlantı seçimi yaparsanız söküp takma işine gerek kalmayabilir.

• eğer hdmi den hd olarak verceksen pc ye hdmi video server var hdmi yi ip ye çeviriyor ordan pc ne de alabilirsin birebir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • teşekkürler arkadaşlar.Monitörde input diye bir düğme var.inputa basınca tv ye geçiyor. bir daha inputa basınca bilgisayara geçiyor.
    sayenizde oldu.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmethero

Merhaba dh üyeleri,
    Benim sorum şu elimde bir tane hdmi çikişli dijital uydu alıcısı var ve ben bunu bir şekilde bilğisayrın kasasına baglamak istıyorum dikkatli okuyun pc ye değil kasaya bağlayıp kasada bir program ile vaya oynatıcı ıle dijital uydu alıcımdakı
    görüntü ve sesi almak istıyorum bunu nasıl yapoarım.Tv kartsız olabilirmı bu sistem.
    Eger tv kart şartsa ne gibi bir tv kartı işimi gorur.Oyle ahım sahım birşey olmasınada gerk yok di,ye dusunuyorum.

Açılan bu konu başlığının üzerinden epeyce bir zaman geçmiş. Ama yinede yanıtlayayım.

PC kasasına ilave donanım takmadan, PC'yi "HDMI IN" özelliği ile kullanamazsınız.

Bazı anakartkarda HDMI IN özelliği vardır. Eğer böyle bir anakarta sahipseniz, ilave bir donanım takmadan uydu alıcısının görüntüsünü video + ses olarak iletebilirsiniz.

Diğer türlü; PCI yada PCI-E porta takılan "HDMI Capture card" ile uydu alıcıdan video+ses almak mümkündür.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanguzel_ -- 7 Haziran 2014; 19:26:47 >

• serkanguzel_ kullanıcısına yanıt
    serkan kardeş benim pc deki ekran kartımda hdmi özelliği var.uydumu nasıl pc üzerinde kullanabilirim bunun hakkında detaylı bir bilgi verirsen sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: starhuseyin01

serkan kardeş benim pc deki ekran kartımda hdmi özelliği var.uydumu nasıl pc üzerinde kullanabilirim bunun hakkında detaylı bir bilgi verirsen sevinirim.

Selamlar,

Bazı anakartlarda HDMI IN özelliği vardır. Ekran kartlarında HDMI IN özelliği bulunmaz.

Bir yukarıdaki mesajımda ekran kartı diye bahsetmişim. Dikkatimden kaçmış... Mesajımı düzenledim.

PC'de HDMI IN özellikli anakart varsa yada PC'nin PCI/PCI-E portuna takacağınız, HDMI capture kart ile uydu alıcısını PC'ye bağlayabilirsiniz.

Monitör'de HDMI girişi var ise, uydu alıcısını idrekt monitöre de bağlayabilirsiniz.

Saygılar, sevgiler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.