Cep telefonu tarifeleri gibi son 1 ayda bu koltuklar da uçtu gitti. Absürt zamlar geldi kafayı yedirtirler adama. |
Bilgisayar ve Ofis Koltukları için Sıcak Fırsatlar [ANA KONU] (534. sayfa)
-
-
HP Omen'den memnunum. Üstüne örtü örtüp kullanıyorum kedilerden korumak için. Zaten derisi de bayağı kalınmış kolay kolay parçalanmaz. Şimdiye kadar terletme yapmadı bakalım yazın nasıl olacak. Rahatlık olarak çok memnunum. Oturma yeri dar denmişti ama en azından önceki koltuğuma göre gayet geniş, basenler kalın olmasına rağmen ferah ferah oturuyorum. Bacakları çok açarsanız yanlardan baskı yapabilir, ama ben öyle oturmuyorum. Günde 6-8 saat kullanıyorum, baskı, rahatsız etme vs. yapmadı. Boy 189, kilo 93.
-
Deri tercih edilebilir. Benim deriden korkum terleme yerine soyulma çatlama olursa diye almadım. Yoksa üstüne şilte koy bir şey koy otur yazın da. Kumaş da terletiyor, kumaş terletmez diye bir şey yok. Yazın araba kullanırken dötümüz sırıl sıklam oluyor yine. Eski kumaş koltuğumda da terliyordu. En güzeli ara ara yerimizden kalkmak aslında :D HAWK ı alırken deri modeli yoktu future olanının. Ama deri modeli olsaydı onu denemeyi isterdim. Malzeme kalitesi kumaşta böyleyse derisi de iyidir muhtemelen.
Aradan 3 ay geçmiş güncelleme yapmak istiyorum. Evet kumaşı biraz sert gibi aralıksız 4 5 saat oturmaya müsait olmuyor bazen ama zaten o kadar süre de oturmak zararlı diye düşünüyorum. Bir salon koltuğu rahatlığı yok elbette. OMEN 'i de denedim ben evet rahat ama uzun süre oturunca eminim o da bir süre sonra rahatsız eder. Kıçın terler bir şey olur, hangi koltuk olursa olsun full file tasarımı yoksa terleyeceksiniz.
Benim güncelleme mekanizme hakkında olacak. Geçen koçtaş'a gittim orada akdeniz vardı xdrive 'ın. Bir ara onu almaya niyetlenmiştim ama stoklu çalışmadıkları için alamamıştım ve iyi ki o gün o model elinde yokmuş koçtaşın. Yahu yok böyle bir gıcırdama sesi. Otururken gıcırdıyor, yerleşirken gıcırdıyor, yaylanırken gıcırdıyor. Oturur oturmaz hiç hareket etmemen lazım o koltukta. Gecenin 2 3'ünde bu sesler çok daha rahatsız edici olur %100 eminim.
Bu yüzden mutlaka ve mutlaka. Yarasa mekanizma koltuk alın arkadaşlar gıcırtı sesi olmaması için. Dedim ya aradan 3 ay geçti, sallanan koltuk gibi kullanıyorum bazen bunu, bazen film izlerken yatırıyorum. Sırt mekanizmasını sürekli kurcalıyorum, günde en az 4 5 defa yatırıp kaldırıyorum ve alt mekanizmayı da bazen kilitli bazen açık bırakıyorum o da sürekli aktif yani. Bu kullanım sonucunda ses sıfır. Hala bir gram gıcırdama yok. Tek bir ses var tık tık eden o da amortisörün uzun çubuğu ağırlık merkezinin ileri geri gitmesinden kaynaklı hafi 2 3mm kadar oynuyor sanırım onun tıkırtısını koltukta hissediyorum sadece sesi yok(yüksekte kullanıyorum koltuğu çünkü).
Peki hiç mi olumsuz yanı yok. 4D kollar arkadaşlar. 4D kol tasarımı gereği çok hoşuma giden bir mekanizma ama hawk ile gelen çok serbest ya çok oynuyor yuvasında. Sökülebilen bir tasarımı da yokmuş üst padlerin, vidalı değil geçmeli bir yapıda. Vidalı olsa söküp ana plastik kısmı biraz ısıtıp daraltacaktım fakat yapamıyorum. Garanti ile iletişime geçmedim normal derler diye. Ama bazen canımı sıkan o. Sadece sol tarafın kolu en üste aldığımda çok fazla oynuyor sağa sola. Bunun dışında ise koltuktan memnunum.
Ne olmasını isterdim ? Sırt minderi olmamasını ve sırt desteğinin sırtlıktan çevirmeli kol ile ayarlanbilir olmasını isterdim. Secretlab ın koltukları böyle. Keşke öyle yapsalarmış çok iyi olurmuş. Sırt yastığı yumuşak olmasına rağmen ergonomik gelmedi bana. Gerçi hangi sandalyeyi denesem hiç bir markanın sırt yastığı egonomik değil. Sırt kısmı dediğim gibi ayarlı olmalı pozisyona göre ince ayar çekilebilmeli. Xdrive'ın üst düzey koltuğunda var bu. Ben ne yaptım, sırt minderini ortadan ikiye kestim :D Yarısını oturma yerine koyuyorum ekstra yumuşaklık oluyor, sırt kısmı da çok şişkin olmadığı için bel çukuruma tam geliyor artık.
evde kendiniz zor yaparsınız. Döşemeciye götürüp, fileto gibi tam ortadan kestirirseniz onlar eşit oranda keserler. Benzer kumaşta bir kumaşı da diğer yarıya diktirip, altınıza koyarsınız ek minder. Yazın terlemelerin önüne geçer. Çünkü sonuçta sentetik kumaş ve kumaş olsa da terletecektir.
-
Decofis Lumbar Plus Fileli Yönetici Koltuğu Amazon'da 4796 TL olarak görünüyor.
Olumlu ve olumsuz karışık yorumlar var. 5000 bin TL civarı önerilere açığım. Markus kol koyma yerlerinin hareketsiz olmasından dolayı tercih etmeyeceğim gibi duruyor.
Başka önerisi olan varsa yazabilir mi?
-
Kafanızı yasladığınızda kısa gelmiyor değil mi hocam? Aynı boydayız ben yaslandığımda kısa kalsın istemiyorum. Boyun desteğindeki yastığın sert olduğunu okudum sizin görüşünüz nedir? Birde boyun desteğini yukarı aşağı ayarlama durumu var sanırım bi sıkıntı yaşadınız mı ayarlama konusunda?
-
Aracımdan yola çıkarak kumaş olan koltuktan, hakiki deri koltuklu araca geçmiştim. Böyle bir fark olur diye asla düşünmezdim. Deride inanılmaz sırılsıklam oluyordu sırtım. Totoya gelmeden sırttan bahsediyorum. Kumaşta bu kadar böyle bir sorun yaşamıyordum o yüzden deriden korkar oldum.
Hawkta kullanılan yarasa mekanizma mı hocam? Hawkta c serisi ile bu v olan serinin farkı nedir? Kendi sitesinden baktım boyut falan bi fark göremedim. C serisi bi tık daha pahalı 4200 bandında.
Future serisinde yastıkta değişmiş, mekanizmada değişmiş. O seriye bakıyorum şuan.
-
Araçta çok daha fazla hissedilir hocam deri koltuğun ıslaklığı haklısınız. Ben future serisini aldım hocam diğer fab serilerinde normal mekanizma var sanırım. Yine yaylanıp kitleniyor ama ses durumu nasıldır bilmiyorum onu uzun süre deneyimlemedim. xdrive akdeniz modelinde ise 50 yıllık eski tip büro koltuğu mekanizması var. Metal bir kol ve onu çekip iterek yaylanmayı aktif edip kapatabiliyorsunuz. Kitleme yok belli aşamada.
Future serisi secretlab modelinin bire bir aynısı. Kullanılan Tilt mekanizması yarasa tip denen V şeklinde duran bir tasarım. Tam koltuğun ortasından beri yaylanmak yerine biraz daha ileride duran makas sistemi var oradan yaylanıyor. İtalyan tip diyor kimileri kimileri yarasa tip diyor. Bu şeklinde şu anda bir çok varyantı var. Hangisi çok daha iyidir bilemiyorum ama bendeki çok şükür sessiz problemsiz. SAdece kilidi açarken bi tık tık ediyor o da yay kolu tuttuğu için.
Koltukta otururken en çok sevdiğim şey ise alt kısmı biraz oto koltuğu gibi açılı yapıp oturmak. Dümdüz otururken bir süre sonra yoruluyor gibi oluyorum. Öteki türlü araçta oturuyormuş gibiyim. Masam alçak ya da masaya bağlı bir klavyelik olsa çok daha rahat olacak pozisyonum :D Koltuğu yükseltmeyi sevmiyorum, boy kısa olunca ayaklar sallanıyor :D
Kafalığı hiç kullanmıyorum. Ancak yatık pozsisyonda film falan izlerken kafamın altına koyuyorum rahat oluyor normalde pek ihtiyaç duymadım.
Future da sırt minderi değişik. Aslında ilk bakışta güzel ergonomik ama sonradan nedense pek hoşuma gitmedi. Ya da boyumdan dolayı sırt kalça mesafeme tam uymadı bilemeyecğeim bir süre sonra fazla kalın geldi. Ama tabi kişiden kişiye değişir bu durum. Mindersiz hali de rahat oluyor. Minder verdiler diye koyuyorum yoksa mindersiz olsa aramazdım ekstra bir minder keşke olsa diye :D
-
Hawk fab v5 koltuk kullanıyorum ve asla tavsiye etmiyorum. Bir seneye yaklaştı alalı ama daha tamamlamadık sene-i devremizi ve iki defa garantiden parça değişimi oldu. İyi ki firmaya çok yakın ikamet ediyorum da bu konularda sorun yaşamadım ve firma itiraz etmeden hemen parça değişimlerini yaptı ama seneye garanti bittiğinde ben bu koltuğun ikinci seneden sonra pek ayakta kalacağına inanmıyorum. Şuan çok nazik şekilde kullanıyorum koltuğu çünkü her tarafı elimde kalıyor yoksa. Önce kolçaklar kırıldı, sonra mekanizma bozuldu, alt demir yırtıldı falan. En son mekanizmada geri yatma kısmı tutmaz oldu ve o sorunu incelemek için koltuğun altına baktığımda alttaki koltuğu tutan metal levhanın kağıt gibi yırtıldığını gördüm.
Koltuk geri yatıyor ama asla yatık şekilde kullanmamak gerekiyor, tabi 45 kilo bayanlar hariç, onlarda sorun olmaz sanırım. Kolçakları işlevsel gibi duruyor ama asla kolunuzu üstüne koyunca ağırlığınızı vermemeniz lazım yoksa plastiği kırılıyor kol dayama dağılıyor, tabi 8 yaş altı çocuklar hariç, onlarda sorun çıkmaz diye tahmin ediyorum.
Şu zamanki değerde bu koltuğu 800-1000tl gibi bir fiyata satsalar derim ki "bu fiyata bu mal beni 2 sene götürse yeter". Ama güncel fiyatı 4 bin civarı ve 4bin liralık bir ürün asla değil. Elimde tamamen dağılana kadar sanki her ay 200 lira koltuk parası vermiş olacağım gibi görünüyor. bu kadar dayanıksız, kalitesiz mala bu kadar para asla verilmez. Kumaş diye bunu almıştım ve tek memnun olduğum tarafı da kumaş kaplaması zaten. Şahsi düşünceme göre gerisi cidden çöp.
-
bu koltuklar iyi midir? iyi değilse eğer bu paralara ne tavsiye edersiniz?
adore mobilya - türkiye'nin en büyük demonte mobilya üreticisi
Max Racing Speed Oyuncu ve Çalışma Koltuğu - Siyah-Gri-Kırmızı 61x118-128x63 cm-Siyah-Fiyatı ve Özelliklerihttps://www.adoremobilya.com/max-racing-speed-oyuncu-ve-calisma-koltugu-5112https://www.adoremobilya.com/
Max Racing Pilot Oyuncu ve Çalışma Koltuğu Siyah-Kırmızı 59,5x112-124x62 cm (GxYxD) Fiyatı ve Özelliklerihttps://www.adoremobilya.com/max-racing-pilot-oyuncu-koltugu-4383
-
Yastığı deliklerden geçirip değil de üste takınca tam kafama geliyor hocam. Yastık bana çok sert gelmedi açıkçası yani pofur pofur değil sert tabii ama sanki deri sert olduğu için sert. Yorumlarda içi çok doldurulmuş falan diyordu bana normal geldi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thisisBS -- 10 Mayıs 2023; 0:22:52 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Dün vatana gittim koltukları deniyeyim diye. Derileri direk eledim. Deri olmayan tek koltuk şuydu.
www.vatanbilgisayar.com
Rampage WOOF Gri Gaming Oyuncu Koltuğu fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'dahttps://www.vatanbilgisayar.com/rampage-woof-gri-gaming-oyuncu-koltugu.htmlİnanılmaz rahat hissettirdi. Vatan dışında başka hiç bir yerde bulamadım ürünü belki daha uyguna alırım diye. Ama gördüğüm kadarıyla bu üründe sanki future ile birebir aynı. Bu future modelini çıkaranlar ne yaptılar direk başka markaların aynı ürününü mu çıkardı anlamadım. Future 5500 Vatandaki bahsettiğim ürün 8250. Fark var baya aynı ürün gidi duruyor ama birini denedim diğerini deneyemedim. Riske girmeyip vatandan mı almalı yoksa aynı ürün diyip future mi almalı kararsız kaldım. Boy 188 bel ve boyun desteği cuk oturdu. Koltuğuda rahat geldi bana.
Futurede aynen hocam mekanizma farklı fab versiyonuna göre. Fabtaki zaten çok kötü basit duruyor mekanizma. Alırsam future alacam ama dün vatandaki bu koltukla kafa yine gitti
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sinirliengineer -- 10 Mayıs 2023; 23:14:48 >
-
Linki eklemeyi unutmuşum. Bahsettiğim ürün bu
www.vatanbilgisayar.com
Rampage WOOF Gri Gaming Oyuncu Koltuğu fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'dahttps://www.vatanbilgisayar.com/rampage-woof-gri-gaming-oyuncu-koltugu.html -
evet hocam bire bir aynı. Future da zaten secretlabs benzeri rampage de ona benzetmiş. Belki ikisi de aynı yerden alıyordur malzemeyi. Sünger kalitesi nedir nasıldır bilemiyorum. Alt mekanizma da çeliktir muhtemelen. Geçmiş sayfalarda fotolar koymuştum bulabilrsen bakarsın hocam.
https://secretlab.co/collections/gaming-chairs?collection=classics
bak adamlar ne güzel direkt giydirme kumaş yapmışlar ya. Deri koltuk alınırsa üstüne koymalık :D
secretlab us
Secretlab SKINS - World's First Premium Gaming Sleeves | Secretlab UShttps://secretlab.co/pages/skinsNeyse, eğer rahat hissettirdiyse alınır ama bilemiyorum bire bir aynıysa da o kadar para vermeye gerek var mıdır ? Belki kumaşı falan farklı olabilir. Bizim future otomobil döşemelerindeki kumaş gibi. Ya da şöyle diyim, japon otolarında olur genelde dokulu bir kumaş tasarımı. Yumuşak değil de dayanıklı sentetik bir kumaş olur ya o tipte. Kaşe kumaş gibi. Hawk neredeydi unuttum, internetten dükkanlarına bakıp aynı şehirdeyseniz bir uğrayın isterseniz.
Bu arada bana internette bayağı indirimli gözüküyor rampage,
-
Rampage Türk markası ( Segment Bilgisayar )... Genelde bütün ürünleri Çin oem üreticilerden alıyor ve kendi markasını ürün üzerine bastırtıyor. Koltuk da aynı. Muhtemelen koltuğu üretici Hawk Gaming Chair ( Türk üretici )'den alıp kendi markasını basmıştır. Hawk Gaming Chair'de üretici ama modelleri dünya markalarından "alıntı" yapıyor belli ki. Secret Lab gibi markaların modellerinden...
-
Bizim mesajlarımızı gördüler heralde...
Aynı ürünse kesinlikle değmez hocam. Benim bulduğum il gereği hawkın ürünlerini deneme şansım yok. Belki siz vatana kolaylıkla uğrayıp kendi future koltuğunuz ile aynı mı değil mi onu test edebilirsiniz hocam. Eğer mümkünse tabi. Bana koltuğu çok yumuşak ve rahat geldi. Demonte ürünlerinde iadesi olmuyor diye biliyorum. Kuracam memmun kalmassam yazık olur rahat ettiğim bi koltuğu almadan future ile devam etmek
-
hawk koltuklarını kendi mi üretiyor hocam? Yoksa oda mı hazır getirip etiket mi yapıştırıyor. Sizin dediğinize göre bu model direk future model ile aynı. İnşallah öyledir yoksa bu fiyat farkına aynı ürüne bu kadar para vermek ne bileyim üzer insanı.
-
Evet kendisi üretiyor...
-
Vatan bana ters kalıyor hocam fırsat bulursam uğramaya çalışırım ama. Arabayla gidemiyorum park yeri yok, bisikletle de gitmem zor bu havada :D Bir ara denk getirirsem giderim. Stoktaki mağazalara baktım var gözüküyor burada.
-
ikea JARVFJALLET glose siyah çalışma sandalyesi arayan varsa eğer elimde açılmamış kutu olarak mevcut. mağaza fiyatı 6k olmuş. Uyguna verecem.
-
Koltuk işi biraz ayakkabı almak gibi, belli bir süre kullanıp denemeden iyi olup olmadığını, rahat olup olmadığını anlamak zor. Diğer satıcı firmaların iade süreci nasıl işliyor bilemiyorum, ama en azından şu kadarını söyleyebilirim Amazon'dan aldığınız koltuğu bir ay kullanıp, bir ay içerisinde memnun kalmayıp iade edebiliyorsunuz. İade sürecinden üşenmezseniz, beğendiğiniz ya da merak ettiğiniz koltuk neyse sipariş edin, deneyin, memnun kalmazsanız iade edin. En azından aklınız kalmamış olur. Teyit etmek isterseniz amazon müşteri temsilcisine sorabilirsiniz.
Ben amazondan xdrive altay business modelini aldım. Diğer markalar ve modeller ile mukayese edemem, çünkü denemedim hiç birisini. Ama bu koltuk inanılmaz rahat bunu söyleyebilirim. Bel desteğinin içerisine bütünleşik olması da çok hoşuma gitti. Diğer markalarda bel desteği olarak yastık koyuyorlar, ben sevmiyorum yastık olayını. Boyun yastığı mekanizması da çok işlevsel, ama benim boyum kısa olduğu için bana pek yaramadı. Sanırım 178 cm veya daha uzunsanız rahat rahat olması gerektiği gibi kullanabilirsiniz.
Kumaşı çok yumuşak ve kaliteli hissi veriyor. Enteresan şekilde iki kedimde tırmalamaya çalışıyorlar, ama patileri kumaştan kayıp duruyor :) Yani kedilere karşıda dayanıklı çıktı.
Başka merak ettiğiniz bir şey varsa sorabilirsiniz. Elimden geldiği kadar yardımcı olurum.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X