Tavsiyelerinize İhtiyacım Var (Kasa vs. Laptop)
Arkadaşlar selamlar. Az buçuk bilgi sahibi olmakla birlikte bilgisayarlar konusunda çoğunuz kadar deneyimli değilim. Son zamanlarda fiyatların oynaklığı da sağolsun iyice kararsız kalmış durumdayım. Size kasamı göstereyim daha sonrasında beni sıkan şeyleri sıralayacağım;

2022 Haziran'da İtopya'dan aldığım sistem. 1.000 lira farkla i5 yapıldığını görünce hızlıca almıştım. 2060 kovalıyordum o zamanlar ama denk gelmemişti. Akşamdan akşama iş dönüşü internette takılıp, arkadaşlarla zaman zaman cs veya lol oynamak için kullanıyorum cihazı. İlk şikayetlerim kasanın mini olmasıyla başladı. Başlangıçta güzel hoş geliyordu ama içine e34 duo soğutucu aldığımda cama değmesiyle beraber başladı benim mesai sol slottaki ram'i de sıkıştırıyordu soğutucum. Geçen ay sonunda ram bozuldu. Yerine yenisini aldım. Ama stok fan'a geçtim risk almamak için. E34 Yatıyor şuan kolinin içinde. Ama stok fan öyle bir ses çıkarıyor ki söküp atmamak için zor tutuyorum kendimi.
Şu an öyle bir durumdayım ki işlemci hariç her şeyi değiştiresim var. Kasa alacağım, uçmuş durumda fiyatlar. Vatanda kalan kasalardan aklıma yatan sadece bu var;
Kasayı hallettikten sonra SSD değişmem gerekiyor. Tahminen 2.200'e amazon Germany'den hallederim 1tb Corsair. Son olarak geliyoruz işlemci soğutucuya. Elimde kule tipi olarak en iyi iki soğutucudan biri var. Ama kasa ve anakart sağolsun yer yok, ramler sıkışıyor buna çözüm bulamam sanırım, anakarttan da soğudum. Sıvı soğutma alayım diyorum ama yani bu fiyatlara ne oldu böyle Neyse bunların hepsini toparlarım sorun değil ama finalde bana kalan ekran kartı 1660S. Kötü değil ama yatırım yapmaya değecek bir kart olarak görmüyorum. Finalde onu da değiştireyim diyeceğim böylece işlemci hariç komple kaçmış olacak bana kasa
Son zamanlarda laptop fiyatlarında da düşüşler görüyorum. Sizce bu sistemi elimden çıkarıp laptop'a mı yatırım yapayım yoksa böyle ufaktan ufaktan yenileme mi yapayım sisteme? Tavsiyelerinizi bekliyorum.
Kasa Çalışıyor Monitöre Görüntü Gelmyr
Arkadaşlar merhaba. Üç gün önce termal macunu yenilemek için kasayı açtım. Kasa ufak kasalardan, işlemci soğutucum artic e34 duo. Kendisi kasayı kaplıyor, ramlerden birini çok ufak sıkıştırıyordu. Bu zamana kadar sorun yaşamadım ama termal macunu yenilerken çoğu şeyi çıkarıp takmam gerekiyordu. Tam hallettim diyordum, çalıştırdım kasayı ekrana görüntü gelmedi. Ekran kartı ve monitörde sıkıntı yok ona eminim. İkinci gün sabah ramlerden birini çıkardım çalıştı, Bios ekranına attı safe mod’a almış. Neyse işte dönünce bir daha soğutucuyu takarım dedim çünkü macunu azdı. Sonra yine açılmadı. İki ram slotunda tüm kombinasyonları denedim , yok açılmadı. Son olarak dün stok fanı taktım, yine ramleri farklı şekilde taka taka ekranı getirdim. Yalnız iki ram de takılı olunca asla ekran gelmiyor. Sonra, bios ekranına girince windowsa geçmiyor sürekli baştan başlıyor. Yazan yazıyı aynen yapıştırıyorum;
“CPU Fan speed detection error!
Please ensure your CPU cooler is properly connected to the CPU_FAN header
Consider dropping "CPU Fan Speed Lower Limit" or simply set it to "ignore" in BIOS if problem persists.”
Ben çok anlamıyorum bu işlerden ama sorun sadece soğutucuda olsa, neden ramlerin ikisini taktığımda ekran gelmiyor da birisine takınca geliyor? Durduk yere ne oldu da bunları yaşadım anlamıyorum. Yardım ve önerilerinizi bekliyorum. Saygılar.
Ipod Touch JB ve Icloud Yardım
|
Son Giriş: 17 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: 17 sa.
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 616
İkinci El Bölümü Mesajları: 18
Konularının görüntülenme sayısı: 1.087 (Bu ay: 104)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 362 (Bu hafta: 6)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Sıcak Fırsatlar