Şimdi Ara

Bilgisayar ve Ofis Koltukları için Sıcak Fırsatlar [ANA KONU] (381. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
8 Misafir (3 Mobil) - 5 Masaüstü3 Mobil
5 sn
11.704
Cevap
541
Favori
1.199.839
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
48 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 379380381382383
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Geçenlerde çalışma koltuğunu yenileyim dedim, az daha arttırayım diyerek sonsuza kadar ilerledim.

Dxracer baya iyi duruyor gibi ama İstanbul'da bir yerde görüpde deneyemedim. Tasarımı bana çok kötü geliyor ama çok fazla iyi yorum var.

Nurus almayı düşünen kesin bir gidip mağazasında denesin fonksiyonalite güzel ama minderden yana bir süre sonra sorun yaşayabilirsiniz.

Grammer'ı baya merak ettim yarın bi giz plazadan açıksa deneyim, başka kullanıpda memnun kaldığınız özellikle önerebileceğiniz modeller var mı?

Bu iş cidden internetten denemeden alıncak bir iş değil.

Hocam sizin derdiniz ne gerçekten anlayamadım ben. Bir tek siz mi doğrusunuz ? Bir de o şahsın falan diye itham ediyorsunuz. Ben zaten yazdığım mesajda tepki gösterdiğimi belirttim. Ayrıca sizinle tartışma falan yaşayıp iftira falan atmadım. Gereksiz yere firmayı savunup duruyorsunuz dedim. Mesajın kendisi orada duruyor zaten silmemişim tek mesaj atmışım orada, neyin iftirası neyin tartışması.

Ben koltuk aramaktan bıkıp anlık kararla siparişini verdim. Memnun kalmayacağımdan emin olsam niye sipariş vereyim. Yaşadığım yer uygun olmadığı için tek şansım internetten ürün almaktı. Ben de aldım tecrübelerimi paylaştım. Artısını da yazmışım eksisini de. Sen memnun kaldın diye ben memnun kalmak zorunda mıyım ?. Koltuktan anlayan bir tek sen misin ?. Ben diyorum ki bu ürünün alt mekanizması 800 900 liralık ürünü ile kolçakları da gördüğüm aynı yine benzer seviye fiyattaki başka bir koltuk ile aynı bunu izlediğim videolardan arkadaşların paylaştığı fotoğraflardan gördüm. Diyorum ki koltuğun minderi güzel bel desteği kafa desteği iyi ama koltuğun mekanizması 1800 liralık koltuk değil !!!. Kaliteli sağlam koltuk istiyorsanız aradığınız bu değil. Konforlu mu, eh yeterince konforlu zaten ona bir şey dememişim ama 1800 lira verdiğim koltuğu en az 3,4 sene kullanmak arkaya yaslanırken bağdaş kurarken bir şey olur mu diye düşünmemek isterim. Umarım anlatabilmişimdir.

Başka dertleriniz olduğuna artık iyice kanaat getirmeye başladım, yazdığım son mesaj olsun bu polemiğe girmek istemiyorum. Kalın sağlıcakla.

• Oguzßey O kullanıcısına yanıt

'Gereksiz yere savunup durmuşsunuz firmayı. 80 dolara uretici firmanın sattığı bir şeyi 220 dolara satmak çok mu normal. Bir de kendi etiketini basıyor sanki yerli üretim gibi, sitesinde de öyle yazıyor. Açıkçası siz ya çalışansiniz ya da bu işten çıkarınız var böyle gereksiz yere savunmanin manasi yok. Diyoruz ki yerli firmalara destek olalım parası ne ise verecem yeterki kaliteli bişey olsun. Ama yok hepsi kısa yoldan köşeyi dönme derdinde. Bizim ülkeden bi bok olmaz lafin kısası.'

bu mesajda iftira yok yani ? calisaniz ya da cikariniz var demek nedir ?

neyse ayni dili konusmuyoruz anlasilan bende bu yuzden polemige girmeyecegim.karar forum uyelerinin.

Quake 3 arena master

When I was your age, i rocket jumped all the way to school, both ways....
  • seydibaba S kullanıcısına yanıt

Hocam fiyatlar nasıl acaba? Ben fiyat listesi bulamadım.

3 aydır koltuk arayışı içerisindeyim ve bu süre içerisinde içime sinen bir koltuk bulamadım. Piyasadaki herkesin ilk yöneldiği ürünlerin fiyatları 900 TL-1000 TL seviyesinde, üstelik bu ürünlerle alakalı 2-3 ayda kırılanlar, gıcırdayanlar, süngerinde çökme yapanların olduğuna dair çokça yorum okudum. Tamam firmalar destek sağlıyorlarmış ama sorunlar tekrarlıyormuş. 2-3 ayda sorun çıkaracak ürüne bu paraları vermek bana mantıklı gelmiyor. Aldıktan sonra uğraşmak istemiyorum.

Hal böyleyken Grammer firmasından haberdar olmamı sağladınız, bunun için size teşekkür ediyorum. Şimdilik bu firmanın ürünlerini inceleme aşamasındayım ilk izlenimlerim olumlu, sadece Trevo 9 ve S-Line arasında kaldım. Piyasa şartlarından dolayı 900-1000 TL zaten cepten çıkacak, eğer 1500-1600 TL seviyesinde halledebiliyorsam direk bu markayla hallederim. En azından çok uzun bir süre bu koltuk konusunu kapatmış olurum. Süreçte ilerleme olursa, herkese ışık tutması adına bilgileri ve deneyimlerimi paylaşacağım.

• sonmezson S kullanıcısına yanıt

Rica ederim

bende sizin gibi bir müşteriyim sonuçta , son 2 ayda 2 alımım oldu ve şahsen ülkemizde bu işi yapan 4-5 firma var

Benim gördüğüm casella, nurus, uzay , decofis , çalışkan , ve son olarak grammer.

alım aşamasında bu firmaları dolaşsanız yeter. Zaten hepsini denediğinizde hangisinin nasıl malzeme kullanıp ne kalitede olduğunu direk ayırt edebiliyorsunuz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Quake 3 arena master

When I was your age, i rocket jumped all the way to school, both ways....
  • Herkese merhaba , Hepsiburada dan PC basında oturmak için sandalye arıyorum 500-550 TL ye kadar çıkabilirim tutar olarak. Tavsiyeniz var mıdır kullanıp memnun olduğunuz bir ürün? Çok teşekkür ederim şimdiden

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Grammer'in fiyatları nasıl? bilgisi olan var mı?

Hocam işyeri verdi çeki o yüzden yorumlara bakıp alacağım artık maalesef :)

Bel desteği yeterince hissettiriyor ve yükseklik ayarlı. Bu kısım bazı kimselere fazla da destekli gelebilir hatta. Küçücük plastik destekler gibi değil bildiğiniz kafalık benzeri bir parça hareket ediyor.
    Oturum kısmı orta sertlikte diyebilirim. Daha yumuşak oturumlu koltuklar da denemiştim. Orta vadede hangisi daha avantajlı olur bilemiyorum. O an rahat hissettiren çökme yapabileceği gibi sert olan belki fizyolojik anlamda iyi olabilir bu konu da yine muğlak.
    Oturum kısmı sol tarafta bulunan kol ile ileride sabitlenebiliyor. Bu ayar bazıları icin daha hoş olabilir zira ileri alırsanız baldır desteği artıyor. Ama arkaya yeterince ağırlık veremediğimden de oturum ileride ilken sanki geriye salınımı biraz sert oluyor gibi geldi. Ben standart haliyle kullanıyorum şimdilik.
    Soldaki diğer bir kol ise hemen her koltukta olan mekanizma kitleme kolu. Ben açıkçası kilitli kullanmıyorum şimdilik.
    Sağda ise yine her koltukta olan yükseklik ve yaylanma sertliği ayarları var. Koltuk yüksekliği bence fazla. Boyum 1.73 olduğu halde en düşük ayar bana ancak yetiyor. Biraz daha inebilmesini isterdim. Uzun boylular için sanırım sorun yok.
    Yine sağ taraftaki bir ayar da oturum kısmın öne eğim ayarı. Bunun ne olduğunu epey bir denedikten sonra koltuktan inip boş çevirince anlayabildim. Ayar değiştikçe oturum kısmı öne doğru eğim yapıyor. Ben bunu ön taraf en yüksekte kullandım. Diğer türlü istemsiz olarak yük ayaklara daha çok biniyor. Tercih meselesi...
    Son olarak kafalıktan bahsedeyim. Açı ve yükseklik ayarı var. Lakin öyle düşündüğünüz gibi her saniye kullanmıyorsunuz. En büyük desteği en geriye yaylanırsanız veriyor. Yoksa çok aşırı bir anlamı yok. Yaslanarak oturmayı seviyorsanız o zaman konforu arttırabiliyor.
    Eksilerine geçersem: baş ve bel desteği bazı durumlarda yaslandığınızda hafif esniyor ve ses çıkarıyorlar. Özellikle baş desteğinden hafif tık sesi duyabilirsiniz. Bel ise yine konumuna göre hafif esneme sesi yapabiliyor. Tabi bunlar dayanıklılıkla ilgili değil esneme sesi yapıyorlar. Bu parçaların arıza yapacağını sanmam ama çıt bile duymaya tahammülüm yok diyorsanız belki rahatsız eder bilginiz olsun.
    Kolçaklar: aslında hem olumsuz hem de olumlu. 3D denilen yukarı aşağı yükseklik ve ileri geri ayarı var. Lakin içe doğru dönme ve genişlik ayarları yok. Bunu eksi sayma gidip öyle olanını alsaydın deseniz bir şey diyemem elbette. Bunlar olsa konfor daha iyi olurdu. Evde kullanınca bu ayarları da aradım biraz. Olsa iyi olurdu sanırım.

• Quattro kullanıcısına yanıt

Hocam hayırlı olsun güle güle kullanın. Fileli koltukların bir dezavantajı var mı?

Avantajı daha az terletmesi... Dezavantaj olarak uzun vadede filelerde yırtılma yada bollaşma olabilir belki. Bunu şimdiden bilemem tabi zaman gösterir.
  • grammer fiyatlarına ya da fiyat listesine bir şekilde ulaşanlar bizlerle de paylaşabilirse çok iyi olur.

ben de ikea'da aradığını bulamayanlar kervanına katılmış olarak aranızdayım  cidden o jarvfjalleti tasarlayanı işi bitirmeden kovdular mı çok merak ediyorum şahane bir koltuk olacakken yarım kalmış gibi bir ürün.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jazzIII -- 28 Mart 2021; 13:47:59 >

Paylaştığınız resimlerden 2. sinin fiyatı nedir ve genel olarak fiyatlar hangi aralıkta acaba.

• ekpe_babam kullanıcısına yanıt

Atom Ofis'e yakın zamanda gitmiş birisi olarak ben cevap vereyim. Oldukça fazla ikinci el ürün var ve kendileri tamir ettirip satıyorlar.

Ben bir yazılımcıyım ve günde 12 saati aşkın süre koltuk başında çalışıyorum(Boyum 180 kilom 90).

Cuma günü Terazidere'deki mağazasına ürün bakmaya gittim. İlk seçenek olarak aklımda "Nurus Me Too" vardı. 900-1100 lira aralığında satılıyordu, denedim ve gayet rahat geldi.

Görevli arkadaşı beklerken bütün koltukları tek tek test etmeye başladım, 1.600 lira civarında modelini hatırlamadığım güzel Malezya malı koltuklar vardı, sonra "Humanscale Liberty" diye bir model denedim ve bu daha da hoşuma gitti bunun fiyatı 2.500 liraydı. Ama açık renkli mesh olması pek hoşuma gitmedi. Görevli Sonra bana elimde "Herman Miller Areron" var dedi deneyelim, dedim.

Denediğimde bel desteği çok hoşuma gitti. Ayrıca hasır (mesh)yapısı sayesinde koltuk çok ferahtı. fiyat 3.750 liraydı.

Herman Miller koltuğu aldım. Koltuklarda ayarlanabilir kol tahmin ettiğimden daha çok işe yarıyormuş. Mouse kullanırken daha rahat ettim. Koltuk kısa boyun desteği yok. Koltukta uyumayı sevenler almasın.

Onun dışında oldukça iyi bir ürün. Ama koltuk, ayakkabı vs. kendin denemediğin sürece tavsiye ile alınmaz.

koltuk fiyatları ortalama 900-2.500 arası değişiyor. Denk gelirse bayağı kaliteli bir şey alabilirsiniz.

• jawuz kullanıcısına yanıt
    Evet hocam dediğiniz gibi bende denemeden alma düş0ncesinde değilim, verdiğiniz bilgiler içinde çok teşekkür ederim fırsat bulunca bende mağazalarına gideyim bütçeme uyhun bişey denk gelir umarım olmadı fikir edinmiş olurum.

• jawuz kullanıcısına yanıt

bende koltuk ara ara kestirmeyi uyumayı seven biri olarak bu arayışımın cevabını arıyorum en kısa zamanda bir koltuk almam lazım pc başında 15 saatim geçiyor neredeyse bu konuda 1100TL ye bir arkadaşın alıpda kullanmadığı İkea JARVFJALLET var onu mu alsam yoksa 13ooTL ye HAWK serisinden bir koltuk alsam bilemedim var mı fikri olan bu konuda yardımcı olabilecek

• Merhaba @Oyun Bilgisayar, ben giriş seviyesi oyuncu koltuklarının hava sirkülasyonu açısından ve vücut ergonomi uyumu açısından sıkıntılı olduğunu düşünüyorum.

Trend bu yönde olduğu için çoğu firma kocaman, gösterişli, rengarenk suni deriden koltuklar ve faydadan çok zarar verecek ortopedik olmaktan çok uzak saçma sapan destek minderleri yapıyorlar.

Bundan bir önceki koltuğum İkea'dan aldığım suni deri kumaşlı bir koltuktu, o zamanlar pek kullanmadığım bir koltuk olacağı için uygun fiyatlı ve mobilyaya uyuyor diye almıştım,

yazın bir kaç saat oyun oynadıktan sonra o koltuktan kalkarken sanki koltuğa bantlanmışım gibi ses gelirdi sırtımdan.

Ayrıca suni deri koltuklarda koku da oluşuyor(g*t kokusu).

Bu kadar uzun süre kullanılacak koltuk için fiyat performans açısından JARVFJALLET daha uygun olur diye düşündürdüm. Ama İstanbul'da isen ikinci el piyasasına da bakabilirsin, yakın zaman içinde bir çok firma battığı/batacağı için koltuklarını satacaklar muhtemelen.

• Arkadaşlar oğlum için koltuk bakıyorum. 10 yaşında. Tavsiyeniz ne olur? Fiyat olarak aklımdaki rakam en fazla 600 - 700 TL.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.