DonanımHaber'de AraYENİ GELİŞMİŞ ARAMA
ForumBu Bölümde Ara
Yeni DH Mobil Uygulama herkese açık beta sürümü kullanıma açıldı. Gizle Şimdi Dene
Bilgisayar topladım, açılmıyor. Debug Ledler (cpu, dram) yanıyor.
7
Cevap
0
Favori
166
Tıklama
Konudaki Resimler
Mesaj Tarihine Göre En Beğenilen Son Ekleneneler
Seçimimi Hatırla
Tüm Forumlar >> Donanım / Hardware >> Teknik Yardım >> Bilgisayar topladım, açılmıyor. Debug Ledler (cpu, dram) yanıyor.
Sayfaya Git:
Sayfa:
1
Giriş
Mesaj
    • 12 Ağustos 2016 22:02:19 Konu Sahibi
      Esenlikler arkadaşlar.

      Bilgisayar kasası topladım ama hiç görüntü gelmiyor.

      ANAKART: MSi B150 Gaming M3
      İŞLEMCİ + SOĞUTUCU: i5 6400 + kendi soğutucusu
      BELLEK: Hyperx Savage 3000 Mhz. 2x8gb. (Kodu: hx430c15sbk2/16)
      DEPOLAMA: Ocz 240gb. ssd
      EKRAN KARTI: Asus R9 380 - 4gb.
      Güç KAYNAĞI: Thermaltake 650w. 80+ bronz
      KASA: Dark N10

      DİPÇE: Sistemi buradaki sistem toplama önerilerindeki gibi topladım, ve bellek olarak Hyperx FURY Black 2133mhz. 2x8gb. sipariş etmiştim fakat ellerinde kalmadığı için üstte yazdığım belleği verdiler.

      İŞLEMLER:
      - Tüm bağlantıları doğru yaptım, defalarca gözden geçirdim,
      - Kasa güç tuşundan tetikleme yaptım,
      - Anakarta güç girişi oldu, anakart üzerindeki ışıklar da yandı,
      - Kasa fanları ve işlemci fanı çalıştı.

      SORUN:
      - Ekrana görüntü gitmiyor.
      - Anakart üzerinde Ez debug ledlerden 3 tane var (yukarıdan aşağıya sırayla: Vga, dram ve cpu) ve bunlardan dram 2-3 sn. yanıp sonra hemen cpu 0.5 sn. kadar yandıktan sonra tekrar dram-cpu ışık döngüsü tekrarlanıyor. Ayrıca anakarttan bip sesi falan da gelmiyor.

      Bu sorunu yaşadıktan sonra 5 kez işlemci ve fanı söküp taktım bir de 2 belleği tek tek ve çift olarak her olasılığı göze alarak taktım ama sorunu gideremedim.

      Ne yapmam gerekiyor? Şimdiden sağ olun yanıtlarınız için.



      < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



      |
      |
      _____________________________

    • 14 Ağustos 2016 13:13:05 Konu Sahibi
      Bilgisi olan yok mu?



      < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
      _____________________________

    • 14 Ağustos 2016 14:58:53

      Uzay montajı denemenizi öneririm,

      Tüm sistemi kasa içinden tüm bileşenleri çıkartıp sadece anakart + işlemci + Ram + SSD + PSU olarak bağlantı yaparak test etmelisiniz.



      < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yilmaz976 -- 14 Ağustos 2016; 14:59:26 >
      |
      |
      PoTemKiN_02 kullanıcısının, bahsedilen mesajını gör
      _____________________________

      Forum Software powered by ASP Playground Advanced Edition 2.3Copyright © 2000 - 2006 ASPPlayground.NET
    • 14 Ağustos 2016 15:12:58 Konu Sahibi
      Yılmaz, peki uzay montajı yaparsam bilgisayarı açmak için kasadaki Power tuşu olmadan nasıl tetikleyeceğim. Bir tek bu kabloyu mu kasaya takayım?



      < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PoTemKiN_02 -- 14 Ağustos 2016; 15:13:23 >
      _____________________________

    • Yarbay
      7502 Mesaj
      14 Ağustos 2016 18:08:29
      dostum öncelikle ekran kartındaki harici güç girişlerini kontrol et onları takmamış olabilirsin.
      bunları taktıisen ekran kartını sök ve anakartın üzerindeki dahili elran kartından görüntü almayı dene.

      bu yazdıklarımdan sonuç alamazsan daha sonra diğer bileşenlere yöneliriz.
      |
      |
      _____________________________

      Eğitimli insanlar topluma borçludurlar. Bir işin nasıl yapılabileceğini biliyorken bir başkasının yapamadığını görüp susmaları kendilerini yetiştiren o topluma ihanettir
    • Yüzbaşı
      272 Mesaj
      14 Ağustos 2016 19:33:55
      ekran kartından sonra cpu nun yanındaki power girişini de kontrol edin 8 pinli olanı
      |
      |
      _____________________________

    • 14 Ağustos 2016 19:42:46

      Herhangi bir kablo takmak zorunda değilsin, tornavida veya çay kaşığı bile değdirsen o tetiklemeyi yapacaktır.
      |
      |
      PoTemKiN_02 kullanıcısının, bahsedilen mesajını gör
    • 14 Ağustos 2016 21:37:08 Konu Sahibi
      Sorun "çözüldü" arkadaşlar. Yanıtlarınız için sağ olun.

      Sorun belleklerdeymiş (ram). Bir yerden 8 gb. 2133 ddr4 ram buldum ve taktım. Bilgisayar 2-3 kez kendini durup durup başlattı ve 1 dk içinde nihayet görüntü geldi. Debug ledlerdeki Cpu ve ram ışıkları kayboldu. :)



      < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
      |
      |
      _____________________________

Reklamlar
modasor
SEO
SEO
Bu sayfanın
Mobil sürümü
Tablet sürümü
Mini Sürümü

BR4
0,406
1.2.165

Reklamlar
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.