Şimdi Ara

Bilgisayar Sürekli Donuyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.081
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,

    İşletim sistemini XP'den Win 7'ye geçirmiştim. Bilgisayar kaldırmayınca tekrar XP'ye dönmek istedim fakat XP'ye dönmek istediğimde bir türlü dönemedim. Bios müsade etmedi. Çok araştırmama rağmen XP'ye dönmeyi beceremedim. Ben de HDD'yi söküp kuzenin pc'ye takıp XP'yi kurdum. Her şey bu zamandan sonra başladı.

    Çoğu zaman bilgisayar açılırken SATA-2 girişlerinin olduğu yazıların bilgileri geldikten sonrasına gitmiyor. Anlayacağınız baz SATA girişlerini o an görmüyor. HDD girişini başka girişe takıp reset attıktan sonra şansım varsa açılıyor. Bir bu çözümle devam etmeye çalıştım fakat bu da tıkandı bir noktada.

    Bu sorunun neden olabileceğini araştırmaya devam ettim. Benzer sorunları forumlarda okurken sorun ramdan kaynaklanıyor felan diyorlardı. Ramlerle ilgili programı çalıştırmak için cd-rom'un çalışması gerekiyor fakat ben cd-rom'u ana karta bağlayınca bilgisayarı açamıyorum.

    Bazen bilgisayarı açmaya çalıştığımda ilk giriş ekranı bile gelmiyor.

    Ara sıra "disk boot failure insert system disk and press enter" hatası alıyorum. Ana kartta başka bir giriş yerini değiştirince düzeliyor.
    Şimdi girişlerde sorun var demek isterdim ama bu girişler yer değiştirmelerde eski haline getirdiğim zaman çalışıyor.

    Geçenlerde bilgisayar yine hiç açılmadı. Kuzenimle kardeşim sorunu araştırmışlar bios'tan bir ayar yapıp bilgisayarı açmayı denemişler bilgisayar sorunsuz çalıştı. Ara sıra bazı oyunlarda dondu o kadar. Onun haricinde sorunsuzdu.

    Bu aralar yine eski haline dönmeye başladı. İki gündür ramleri çıkarıptakıp ve hdd'yi başka girişe takarak bilgisayarı açıyorum. Oyun oynarken bilgisayar donmaya başladı. Üstüne km player'den video izlerken de donuyor. Bios'ta yapılan ayarı yine yaptık bu sefer yemedi. Yalnız nette gezinirken felan bilgisayar donmuyor.

    Ben bu bilgisayarın sorununun nerede olduğunu bir türlü çözemedim. Sizin fikirlerinizi ve önerilerinizi bekliyorum.

    Bilgisayarın sıcaklıklarını da ekleyeyim. Belki sorun oradandır:

     Bilgisayar Sürekli Donuyor







  • bırıncısı sen xp yı nasıl kurmaya calsııyorsun cd den wın 7 acık kenemı yoksa sıfırdan mı kuruyorsun bu bırıncı soru
    ıkıncısı neden xp xp artık saglıklı degıl ram 1 gb ve uzerı ıse rahatlıkla kullanabılırısn win7 home yada pro 32 bıt kurdugunda
    3 cusu bordun bıosunu defuld yaptıysan yanı pılını felan cıkarttıysan muhtemelen sata girisleri kapanmıs tır onları bıostan acman gerekecek illede kurmakıstıyorum dersen



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mAdde -- 3 Temmuz 2013; 15:44:03 >
  • Normal format nasıl atılıyorsa öyle kuruyorum. Yani CD'den. Win 7'den XP'ye geçişte sorunlar oluyor aratırırsan sorunlar hakkında bilgi edinebilirsiniz.

    Ram 4 gb ama işlemcide sorun var. Asıl işlemcinin bir kaç pimini kırdığım için eski ana kartın işlemcisine döndüm. O da eski olduğu için Win 7'de sorun çıkarıyor. Sürekli donuyor.

    Anakarttaki pili çıkartmadım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.