|
Merhaba arkadaşlar , mümkün oldugunca çok bilgi vermeye çalışacağım. 11 sene önce bir bilgisayar toplamıştım , dönemi için hiç fena olmayan bir sistemdi. Birkaç sene sorunsuz kullanmıştım. Bir gün bilgisayar açılsa da monitör , klavye , mouse gibi bileşenler çalışmamaya başlamıştı. Sonrasında burdan arkadaşların bios ayarlarıyla ilgili birkaç bir şey söylediğini ve problemin çözüldüğünü hatırlıyorum. Kısa süre sonra bilgisayar kendini bi anda kapatmaya başlamıştı. Durduk yere pat diye kapanıyordu ve bilgisayarı kullanmayı bırakmıştım. 2 sene önce günlük kullanımlar için o bilgisayarı düzeltebilir miyim diye bir çabaya girdim. Yine buradaki arkadaşlar ile birkaç istişare sonucu güç kutusundan olabileceğini söylediler. Sıfır bir güç kutusu aldım ve değiştirdim. Sorun çözülmüş gibiydi fakat bir hafta sonra bilgisayar kendini sürekli format ekranına atan bir döngüye girdi. Windows hatalı kurulmuş olabilir denmişti ben de farklı usb bellekler ile sıfır dosya indirip tekrar formatlasam da sorun çözülmemişti ve vazgeçmiştim. Geçenlerde yine aklıma geldi ve bu sürekli kurulumu tetikleme probleminin hdd den kaynaklı olabileceği söylendi. Ben de bi arkadaşımdan çıkma sağlam bir ssd yi takıp hdd yi çıkardım. Hatta sata kablosunu sabit tutsam da güç kablosunu da sıfırıyla değiştirdim. Windowsu kurarken her şey bittiği anda tam açılacakken siyah ekranda kaldı. Tekrar formatlayıp kuruluma baştan başladım. Tekrar aynısı olunca bilgisayarı kapatıp açtım , onarım vs. derken bir şekilde windows kuruldu ve bilgisayar açıldı. Tam sevinecekken bu sefer biraz bakınırken bilgisayar yine pat diye kapanmaya başladı. Kabus geri döndü. Genelde aşırı sıcaklık denmiş. Bilgisayarın içi temiz , fanlar da çalışıyor. Macun çok eski muhtemelen kondisyonu çok düşmüştür fakat bu kapanma olayı yük binince gerçekleşmiyor. Elle kontrol ettiğimde ısınmış da olmuyor. Hatta bilgisayar henüz açılmış ve masaustunde 2 dakika geçirmişken bile olabiliyor. O yüzden sıcaklıktan ötürü olduğunu zannetmiyorum. Bilgisayardan bir performans beklentim yok , günlük kullanım için çözmek istiyorum ancak bir türlü çözemedim. Bir fikri olan , yardımcı olabilecek var mı ? < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
| _____________________________ |

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler
kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt
Hızlı