|
Bildirim
|
bilkent öğrencisiyim, üniversite sınavında derece yaptım, ortalamam 3.9 civarı, şimdi ben odtü veya "tavan" puanı benim puanımdan düşük olan itü'yü tercih etseydim 2.5 mu yapacaktım? anlamadım :) üniversite sınavına çalıştığımdan daha çok çalışıyorum belki de.
rekabet yok demenize de katılmıyorum. istisnalar dışında ücretli okuyan öğrenciler bizim ile pek yarışamıyor, ancak yarı burslu ve tam burslu 70 öğrenci var. Bunlar arasındaki rekabet odtü ve itü'dekinden daha fazladır. Çünkü herkeste okulu derece ile bitirip mit, stanford, berkeley tarzı bir yerden kabul alma hayali var. Bir de olimpiyatçılar var. Kod yazmayı burada öğrendiğimden ne kadar çok çalışırsam çalışayım adamların seviyesine gelemiyorum. Hayatım boyunca ilk defa burada kendimi yetersiz hissettim Yaptığınız genellemeler yanlış. Sınavlarımız da keşke dediğiniz gibi kolay olsaydı da ben de 22 yaşında saçlarımı dökmeseydim :) Bir de odtü, bilkent, boğaziçi, koç gibi okulların iyi öğrencileri arasında fark yok. zaten hep iyi yerlere gidiyorlar. Burada fanatiklik yapıp insanların aklını karıştırıyorsunuz. Yaptığınız gerçekten yanlış. Kaldı ki herkeste ilk 5 bine girecek kapasite veya iyi özel okullarda okuyacak maddi durum yok. Dediğinize göre odtü itü mezunu olmayan herkes aç. Bu gözler boğaziçi bilgisayar mezunu ile 2 yıllık programcılık mezununu aynı pozisyonda çalışırken gördü. İyi bir "programcı" olmak veya çok para kazanmak için illa etiket okullardan mezun olmak gerekmiyor. Zaten bildiğiniz gibi bu işin mutfağında çalışan insanlar belli sınırları aşamaz. Özel sektörde değerliyiz, okumuş kalifiye adamlarız. Sırf İstanbul'da bir sürü şirket var ve bunların müdürleri bizim hayalimizde almadığımız paraları alıyor. Biz ise o kadar okuyup lablarda üç kuruşa çalıyoruz. Bilim aşkın yoksa akademide de aynı durum |
en iyileri yazayım sana.
1-Bilkent 2-Boğaziçi 3-odtü 4-koç 5-sabancı 6-itü 7-tobb 8-hacettepe bunlar dışında bir yeri kazanamıyorsan bilgisayar mühendisliği okuma. eğer paralı düşünüyorsan sabancı ve koç parasını hak etmiyor. ben bilkent bilgisayar 3. sınıfım. sorun varsa alırım |
kendini avut
![]() bilkentin anca kızları güzeldir. bilkente burssuz giren tayfadaki kızların güzel anneleri zengin koca bulmuş, bilkente yerleşme sırası ve güzellik arasındaki tam o optimize noktada bulunuyor. boğaziçili kızlar o kadar güzel olmuyor. genelde akıllı kızlar güzel olmuyor veya güzel kızlar akıllı olmuyor (nerden bakarsan); herşey önlerine serildiğinden akla ihtiyaç duymuyor ve kendilerini geliştiremiyorlar. |
Sen universiteli olunca tum universitenin verdiği eğitimleri bilmismi oluyosun? Egitimden kastim hocalarin bilgisi hocalarin kariyeri yoksa dersine girmeden kimse bilemez zaten. Sadece isim yapmış universitelere gidin diyecek kadar dar kafali olmadigim icin benim hedefimde bilgisayar muhendislii oldugundan hocalarini arastirdigim icin cevremden dinlediğim icin ve ayni zamanda itu haric bogazicinden bilkentine kadar okullara gezip oradaki bazi hocalarla konustugm icin birazcik biliyor olabilirim. Ve dedigim gibi kuzenimde bu isin icinde.
|
Ünlü bir profunda dediği gibi Türkiye de üniversite olduğunu düşünmüyorum. Orta halli okullarla İTÜ,ODTÜ,Bilkent vs arasında tabi ki bariz fark var ama sistem şudur;üst düzey,orta düzey ve vasat olarak 3 çeşit üniversite vardır. Yukarıda saydıklarınız Türkiye'ye göre hep üst düzey okullar biri diğerinden çok farklı değil bence. Önemli olan kişinin kendini geliştirmesi. Okulun size verebilecekleri sizinle sınırlıdır.Okulu bitirmeden köşeyi dönen bir sürü insan var bir yerden sonra kerametin okulda değil sizin hayal gücünüzde olduğunu görürsünüz. Maalesef bu okullar bizlere sadece etiket veriyor. Etiketin içinin doluluğuna ilk etapta bakılmıyor o yüzden okul adı farkı çıkıyor meydana. Fazla düşünmeye gerek yok bence.
|
L leopolidas demiş ki;Mesajı Yerinde Gör
![]() ![]() max 16 yaşındasın |
Evet sabanci ozyegin filan cok kotu ucla eth a filan adam yollayip google amazon gibi sacmasapan sirketlerde mezunlari var |
Itu fanatigi oldugunuzu dusunuyordum simdi ilkokulu bitirdiginizden bile suphelerim var |
W WalterWhite3480 demiş ki;Mesajı Yerinde Gör
Üniversite sana tüm bilgileri vermek için değil, nasıl öğrenileceğini öğretmek için vardır. Günde 6-8 ders ile tüm bilgileri hocalardan bekliyorsan zaten senin düşüncen yanlış. Kaç kez derse gelmeden önce ön çalışma yaptın, kaç kez dersten sonra ödev, sınav olmadığı halde oturup çalıştın?
Asistanlar birçok ödev okuyor ve hata yapmaları çok normal, ancak sen tam istenilen formatta yapmadıysan, ödevi yolladıktan sonra başka bilgisayarda tam istenilen şekilde test etmediysen patlar tabi, bunun sorumlusu sen olursun. Tabi bazı durumlarda tamamen hoca ve asistandan kaynaklı sorun oluşabilir, bu iş hayatında da olacaktır. Şimdiden mırın kırın edersen işin zor. İsyan edeceğine çözüm odaklı düşün ve kendini karşındakinin yerine koy. (not: ben asistan falan değilim). Ödevler çok büyük bir nimet ancak tembel öğrenci bunu anlamaz. Ödev vermek aslında hoca ve asistan için yüktür. Çoğu üniversiteye bak çok az ödev hatta hiç ödev vermeyenler var. Hoca öğrencisini ders dışında da geliştirip piyasaya hazırlamak ve öğrendiğini pekiştirmesi için zor ödevler veriyor ve bunun için mesai harcıyor. Hiç bunlarla uğraşmayıp akademik kariyerini düşenebilir. Bu şekidle öğrenci için emek harcağı halde tembel öğrenciler yüzünden fazla ödev veriyor diye rektöre şikayet edilen akademisyenler var. Toplumu geriye düşüren tembel tayfadan kurtulmak gerek. Boğaziçi, ODTÜ gibi üniversitelerin çok iyi olma sebebi akademisyenler değil öğrencilerin çalışkan, öğrenmeye açık, hevesli ve başarıları olmalarından dolayıdır. GTÜ'de tembel öğrencilerden kurtulsa (ki git git başarı sıralaması artıyor) çok daha başarılı bir bölüme sahip olacak. Ödevler olmasa tüm yük vize ve finale binecek. Yani tüm çalışmanı ve bilgini 2 saat içinde beyaz kağıtlara yazmak gerekecek. Bunun yerine hocalar ödev vererek vize ve finalin yükünü azalttığı halde saçma sapan şeyler yazmışsın. İş hayatına atılınca okulun seni nasıl geliştreceğini anlayacaksın. Anlamak istemiyorsan buyur: Sakarya Üniversite. Zaten Sakarya'nın yatay geçişlerini hep GTÜ Bilgisayarlılar dolduruyor. |
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leopolidas -- 15 Mayıs 2017; 0:41:32 > |
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leopolidas -- 3 Haziran 2017; 22:54:23 > |