Şimdi Ara

Bilgisayar mühendisliği için:Bilkent,Koç,Boğaziçi , İTÜ üniversitelerinden hangisini seçmeliyim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
0
Favori
9.198
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar bu üniversitelerin birbirlerine göre avantajlarını ve dezavantajları hakknda bana yardımcı olursanız sevinirm. her alanda karşılaştırılmasını merak ediyorum(eğitim kalitesi,yurtdışı olanağı,sosyal imkanlar,alınan burslar,yurtlar, vs. vs.) [öncelikli tercihim istanbul olması yönündedir]

• Beklentin teknik alanda uzmanlaşmak mı, yoksa "yöneticilik" gibi bir hedefin mevcut mudur?

İstanbul'a öncelik vermeni saymazsak, bütün özellikleriyle düşündüğümüzde, Bilkent Üniversitesini öneririm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 18 Temmuz 2011; 21:20:39 >
  • Bilkent , Boğaziçi veya Koç'tan hangisini seçersen seç farketmez. İllaki birini seçeceğim dersen Bilkent derim , istanbul istiyorum dersen Boğaziçi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kurtokan

arkadaşlar bu üniversitelerin birbirlerine göre avantajlarını ve dezavantajları hakknda bana yardımcı olursanız sevinirm. her alanda karşılaştırılmasını merak ediyorum(eğitim kalitesi,yurtdışı olanağı,sosyal imkanlar,alınan burslar,yurtlar, vs. vs.) [öncelikli tercihim istanbul olması yönündedir]

yok artık. insan bir virgülünü falan değiştirir.:D:D:D nese yinede saol sayende daha çok bilgilenebilirim umarım
  • quote:

Orijinalden alıntı: ArkandayIM

Bilkent , Boğaziçi veya Koç'tan hangisini seçersen seç farketmez. İllaki birini seçeceğim dersen Bilkent derim , istanbul istiyorum dersen Boğaziçi.

sence istanbul olacaksa neden boğaziçi sana göre boğaziçini koça göre cazip kılan yön nedir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: şinanay

quote:

Bilkent , Boğaziçi veya Koç'tan hangisini seçersen seç farketmez. İllaki birini seçeceğim dersen Bilkent derim , istanbul istiyorum dersen Boğaziçi.

sence istanbul olacaksa neden boğaziçi sana göre boğaziçini koça göre cazip kılan yön nedir?

içinde zengin züppelerin bulunmaması
  • Boğaziçi bilgisayar mı ? Güldürmeyin İTÜ ve ODTÜ bilgisayar mühendisliginde ve diger cogu mühendisliklerde bası ceken 2 üniversitedir. Bilkentde son zamanlarda atak yaptı bu konuda . İstanbul'da istiyorsan kesinlikle İTÜ derim .
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: CookieMonster

Boğaziçi bilgisayar mı ? Güldürmeyin İTÜ ve ODTÜ bilgisayar mühendisliginde ve diger cogu mühendisliklerde bası ceken 2 üniversitedir. Bilkentde son zamanlarda atak yaptı bu konuda . İstanbul'da istiyorsan kesinlikle İTÜ derim .

niye öyle dedinki tam olarak birbirlerine göre avantajlarını falan söylebilrmisin(İtü ve boğaziçi için)
  • İTÜ
  • quote:

Orijinalden alıntı: :AlacaKaranlık:

Beklentin teknik alanda uzmanlaşmak mı, yoksa "yöneticilik" gibi bir hedefin mevcut mudur?

İstanbul'a öncelik vermeni saymazsak, bütün özellikleriyle düşündüğümüzde, Bilkent Üniversitesini öneririm.

üç aşağı beş yukarı hepsi aynı hocam
  • Boğaziçi yada Bilkent ten birini seç orada önceliklerin oynar İstanbul diyorsan Boğaziçi derim. Ha kim olarak söylüyorum, geçen sene benzeri bir tercihte kalıp Bilkent EE yi seçmiş biri. Ayrıca geçen sene TR 2. sinin İtü ye gitmesinin eğitim kalitesiyle alakası çok zayıf ki o şahsı nereye koysan yaklaşık aynı yere varır. İTÜ diyen arkadaşlarda elbet bölümü bitirmişler ve bunu söylüyor olabilirler fakat ben sadece iyi puan alıp bu pencereden bakan biri olarak İTÜ yü hiç düşünmedim düşünmem de o kadar dereceyi yaptıktan sonra sadece eğitim kalitesi iyi diyerek gitmem birçok kıstas var ayrıca "İTÜ süper teknik eğitim veriyor git" demek diğer bahsettiğimiz diğer üniversitelerin eğitimi bayağı kötü demek olur
  • Bir konu daha İTÜ'yü karalayan insanlar yüzünden amacından saptı. Umarım başka insanlar da burada İTÜ ilgili yazanları okur da alakaları olmadıkları konuları amacından saptırmaktan vazgeçer. Neyse konuya geri dönelim.
  • geçenlerde hatrı sayılır bir şirketin ceo sunun yaptığı açıklamaları okuyordum. Boğaziçinde okuyan öğrenciler kendilerini daha iyi pazarlıyorlar iyi maaşlara çabuk ulaşıyorlar ancak odtü mezunları biraz daha fazla çaba göstererek aynı yere geliyorlar ve kalıcı oluyorlar dedi.

Umarım bir fikir vermiştir bu yorum.mühendislikte odtü1 itü2 bölümüne göre itü1de olabiliyor
  • Saçma sapan bir tartışma daha. Bilgisayar muhendisligi diğer mühendisliklerden biraz daha farklı. Kendi cabanız daha on planda.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • benim anlamadığım Koç çok mu sönük kalıyo (bahsettiğimiz üniversitelere göre) onun hakkında bir bilgilendirme ve yorum yapan olmuyo pek ben boğaziçililerin birbirlerini çok tuttuklarını falan(ilerki meslek hayatında mezunlar arasında fln) duydum böyle birşey varmı gerçekten? diğer üniversite öğrencilri arasında yok mu böyle birşey?
  • Arkadaşım Bilgisayar Mühendisliğinde donanım üzerine yoğunlaşmak istiyorsan İTÜ senin için en iyisi. Ama yazılım için düşünüyorsan diğerlerinin ders planı İTÜ'ye göre daha çok yazılım bilgisi içeriyor. Gerçi İTÜ Bilgisayar Mühendisliğinin ders planını değiştirdi galiba tam bir bilgim yok. Özelliklede Bilgisayar Mühendisliğinde bu üniversitelerden hangisine gidersen git diğerleriye farkın kendi çalışmaların olacak.
  • hangisine gidersen git bence pisman olmazsın sonucta en iyi onlar.ama bana sorarsan itü yü bogazici odtü bilkentten sonra koy cünkü onlar daha ünlüler(gerci daha mı iyiler bilmiyorum ama onların daha cok adı var)
  • quote:

quote:

Öncelikle tercih sebebim Boğaziçi üniversitesi'nin yerinden dolayı. Çok harika bir manzarası vardır. Her yere ulaşım kolaydır. Yani çok zorlanmazsın. Ayrıca devlet üniversitesi olduğu için çok çok aşırı zenginler yoktur. Bu neden bile bence önemli birşey. Adamın teki corvette ile gelip ben otobüsle gelsem biraz rahatsız olurum açıkcası. En azından Boğaziçi üniversitesi'nde bu durum yok denecek kadar azdır.

• quote:

quote:

quote:

Öncelikle tercih sebebim Boğaziçi üniversitesi'nin yerinden dolayı. Çok harika bir manzarası vardır. Her yere ulaşım kolaydır. Yani çok zorlanmazsın. Ayrıca devlet üniversitesi olduğu için çok çok aşırı zenginler yoktur. Bu neden bile bence önemli birşey. Adamın teki corvette ile gelip ben otobüsle gelsem biraz rahatsız olurum açıkcası. En azından Boğaziçi üniversitesi'nde bu durum yok denecek kadar azdır.

Şimdi bu olay çok özele kaçıyor bence.Tamam rahatsız olursunuz fakat bir yerde çevrenizde yüksek kesimden olur.

Ama bir arkadaşımın lafını hiç unutmam, yeditepe düşünüyordum, oradaki burssuz kesim hakkında hiç iyi şeyler söylenmiyor.Bende bir şey olmaz falan diyordum işte, arkadaşım geldi bana '' ulan elemanın teki yanındaki kızı ferrari ile alır gider, oturur bir hafta ağlarsın '' demişti çok gülmüştüm tabi böyle bir şey olma olasılığı yok değil.Ona göre

• İTÜ
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.