Şimdi Ara

Bilgisayar mühendisliği için:Bilkent,Koç,Boğaziçi , İTÜ üniversitelerinden hangisini seçmeliyim? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
0
Favori
9.227
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İTÜ ve ODTÜ'de okuyanlar gördüğüm kadarıyla teknik anlamda Boğaziçililerin önünde oluyor. Boğaziçililer kendilerini iyi satarlar. Boş kutu çok ses çıkarır hesabı bırakın saatlerce konuşurlar (bu dediğim bilg ve ele bölümleri için diğerleri hakkında pek bir fikrim yok). Mesela ortalama bir Boğaziçili ile konuşun: size der ki ben sosyalim, insanlarla iyi anlaşırım, sporla aram iyidir XXX takımındayım der. Bu arada söyleyim SPOR olgusu sadece Amerika'ya yapılan tonlarca sayıda başvuruyu azaltmak için yapılır, onun dışında kimse sizin göbeğinize, tipinize bakmaz, çalışmanıza bakar. ODTÜ-BİLKENT-İTÜ öğrencilerini eğer dönem içinde mülakata çağırırsanız zaten uykusuz geldiklerini gözlerinden anlarsınız. Bilgisayar Mühendisliği için uykusuz kalmak şarttır. Gerçi ben yurtdışında okudum, Türk üniversiteleri tam detaylı olarak nasıl davranıyor bilmiyorum fakat yurtdışında işe yarar adamları böyle seçiyorlardı.

Şirketi olanlar veya kurma aşamasında olanlar için söylüyorum iş almak veya müşteriye sunum yapmak için bir Boğaziçili kullanılabilir. Asıl işi ODTÜlü-BİLKENTli-İTÜlü yapar (burada BİLKENTli arkadaşın burslu okumasına dikkat edilmeli zira diğerleri pek işe yaramayabilir).

Mühendislik için genelde devlet üniversitelerinde daha çok rekabet vardır ve genelde ODTÜ 1., İTÜ 2. sıradadır. Fakat Makina (pek işim yok fakat genel olarak bilinen birşey), Elektronik ve Bilgisayarda İTÜlüler de iyidir zaman zaman ODTÜlüleri geçebilir teknik açıdan. Zaten genelde özel üniversitelere bakın her iyi hoca buralardan mezundur.

Son olarak Bilgisayar işleriniz donanım ya da alt seviye programlama gibiyse (gömülü sistemler gibi) İTÜ en iyi donanım altyapısını veren üniversitedir Türkiye'de. Genelde arkadaşımın işyerinde bu işler için hep İTÜlü arıyorlar.

C ve C++ için ODTÜ ve İTÜlü yakındır. Sırf Java veya C# için üniversite veremeyeceğim (Yıldız bile olabilir) fakat altseviye dillerden (assembly) gelenler ile (ODTÜ, İTÜ) Bilkentliler tercih edilmelidir.

Tabi bütün bunlar benim deneyimlerim aynılarını paylaşanlar olur veya olmaz. Arada istisnalar çıkabilir. Örneğin eleman fakir bir aileden gelmektedir ve burada yazılan herhangi bir üniversiteye değil de kendisine yakın olan bir yere gitmiştir, ingilizcesi (ingilizce şart) iyiyse de kendini geliştirmiştir.

• quote:

Orijinalden alıntı: CookieMonster

Boğaziçi bilgisayar mı ? Güldürmeyin İTÜ ve ODTÜ bilgisayar mühendisliginde ve diger cogu mühendisliklerde bası ceken 2 üniversitedir. Bilkentde son zamanlarda atak yaptı bu konuda . İstanbul'da istiyorsan kesinlikle İTÜ derim .

Gülerler adama :D

Orijinalden alıntı: dmc17

Asıl işi ODTÜlü-BİLKENTli-İTÜlü yapar (burada BİLKENTli arkadaşın burslu okumasına dikkat edilmeli zira diğerleri pek işe yaramayabilir).

Ne kadar saçma ve bilgisizce yazılmış birşey, burssuz olan farklı hocadan farklı dersliklerde ders alıyor farklı sınava giriyor sanki,,ne günlere kaldık...
  • İTÜ ve Boğaziçi'nin olduğu cümlede Koç ve Bilkent manasız. Bilkent yerine ODTÜ'yü koy Koç'u zaten at. Bu üçünü kazanamassan düşünülebilir tabii. Burssuz puanlarını düşünürsek ki giren öğrencilerin çoğunluğu burssuz giriyor öğrenciler arasındaki uçurum çok, öğrenci seviyesi de eğitimi çok etkiler. En iyi hocaları koy, labları ver, bir şekilde çoğunluğa göre oluşur o sistem.

Orijinalden alıntı: :AlacaKaranlık:

Beklentin teknik alanda uzmanlaşmak mı, yoksa "yöneticilik" gibi bir hedefin mevcut mudur?

İstanbul'a öncelik vermeni saymazsak, bütün özellikleriyle düşündüğümüzde, Bilkent Üniversitesini öneririm.

Ben yöneticilik gibi bir hedefim var. Ben ne seçmeliyim sizce?

Bir de hani mühendislikten yönetici olabilmek için neleri yapmak şart?

Ben bil. müh. okuyup toelf vermeyi daha sonra bir yabancı dil daha yapmayı düşünüyorum. ( hayal olmazsa tabi ) Daha sonrada bir ihtimal dışarıdan işletme veya yan dal falan düşünüyorum. (açıkçası yan dal kısmını pek de kurguladığım söylenemez yalnızca yöneticilikle ilgili bir bölümden daha sertifika, diploma alma düşüncem var. )

• Özel üni. Sıkıntı çok sıkıntı. Biraz asabiyet varsa hele kötü olabilir. Ben en azından giderken 3 5 defa düşünürüm. Mesela yanında bi kız arkadaş var. Babasının bilmem kaç liralık parasıyla gelip önümde hava atacak laf söyleyecek. Ciddi diyorum problem olur :)
    saydıkların hepsi iyi zamanında biraz araştırma yapmıştım bilkentin pro. Kadrosu ve ekipman&olanak olarak üstünlüğü var. Bana göre tabi. Hangisi gelirse gelsin mükemmel hepside bu arada kazanma ihtimalin var mı? Yorma bizi be hocam. :)
    hepsi güzel fazla yorma kafayı :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Uçan_Depik

quote:

Orijinalden alıntı: :AlacaKaranlık:

Beklentin teknik alanda uzmanlaşmak mı, yoksa "yöneticilik" gibi bir hedefin mevcut mudur?

İstanbul'a öncelik vermeni saymazsak, bütün özellikleriyle düşündüğümüzde, Bilkent Üniversitesini öneririm.

Ben yöneticilik gibi bir hedefim var. Ben ne seçmeliyim sizce?

Bir de hani mühendislikten yönetici olabilmek için neleri yapmak şart?

Ben bil. müh. okuyup toelf vermeyi daha sonra bir yabancı dil daha yapmayı düşünüyorum. ( hayal olmazsa tabi ) Daha sonrada bir ihtimal dışarıdan işletme veya yan dal falan düşünüyorum. (açıkçası yan dal kısmını pek de kurguladığım söylenemez yalnızca yöneticilikle ilgili bir bölümden daha sertifika, diploma alma düşüncem var. )

o zaman bogazicini tekgec hocam yoneticilik diyorsan

• yahu adam ilk seneyi bitirmiş siz daha yeni tavsiye veriyosunuz
  • quote:

Orijinalden alıntı: srgncnplt11

yahu adam ilk seneyi bitirmiş siz daha yeni tavsiye veriyosunuz

İbretlik tespit

Orijinalden alıntı: CacA762

quote:

İbretlik tespit

Bence daha başlayamamış

http://forum.donanimhaber.com/m_62580004/mpage_1/f_/key_//tm.htm

Özel üniversitelerde eğer pek zengin değilseniz bunalıma fln girebilirsiniz.

Genel öğrenci kalitesi çok önemli. Sınav zorluğu büyük oranda ortalama öğrenci seviyesine ayarlanıyor, özel üniversitelerde burslu öğrenciler ayrı sınıflara konulup ortalamaları ayrı hesaplanmıyorsa eğer.

Bir de eğitimde insanlar hep batıya yönelik düşünüyor. Sanki Batıdaki tüm üniversiteler iyiymiş de doğu insanı birşey bilmiyormuş gibi.

Doğuda uygulanan bazı yöntemler öğrenciyi strese soksa da genel olarak nüfustaki eğitim seviyesini ve disiplin olgusunu arttırıyor.

Örneğin Japonya, Kore ve Çin'de ortaokul ve liselere denk düşen sınıflarda öğrenciler okullarında başarılarına göre sınıflandırılıyor. Örneğin A sınıfı en iyi öğrencileri içerirken B sınıfı daha az iyi gibi. Bu da ders dinlemek isteyenleri aynı yerde topluyor. Eğitimde üst seviyelere çıkmak için bulunmaz nimet. Sonra yine doğuda ilkokuldan itibaren okulu hep öğrenciler temizliyor. Bu da disiplini ve ekip çalışmasını artırıyor.

• ee veya ehm için durum nedir beyler ( pmden filan bilgilendirirseniz çok makbule geçer )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WonderK -- 28 Haziran 2012; 20:12:58 >

Ne kadar saçma ve bilgisizce yazılmış birşey, burssuz olan farklı hocadan farklı dersliklerde ders alıyor farklı sınava giriyor sanki,,ne günlere kaldık...

Bilkentli bazı burslu arkadaşlarımdan burslu öğrencilerin burslarının düşmemesi için belli bir ortalama tutturmalarının gerekli olduğunu duydum. Dolayısıyla bursu kaybetmemek için sürekli çalışıyorlar, daha hırslı oluyorlar. Burs almayanların böyle bir durumu yok, sınırdan da geçse onlar için değişen birşey olmuyor. Gitgide artan bir fark oluşur aralarında.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SmarterChild

quote:

Bence daha başlayamamış

http://forum.donanimhaber.com/m_62580004/mpage_1/f_/key_//tm.htm

çok ilginç

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.