Şimdi Ara

Yurtdışı için hangisi? | ODTÜ İktisat vs. BOUN YBS

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
1
Favori
2.814
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

- ODTÜ İktisat (ekonomi)
    - BOUN YBS (yönetim bilişim sistemleri)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• up

• aynı ikilemdeyim. up
  • bakıp bakıp neden çıkıyorsunuz?

• Hocam mf yim ben tm ihakkında bir fikrim olmaz ki. Yoksa yardım etmek isterdim yani.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • son 1 haftadır odtü işletmeden sonra hangisini yazsam diye düşünüyorum ve ben de yurt dışı için düşünüyorum odtü daha fazla çekiyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: gothmog1283

son 1 haftadır odtü işletmeden sonra hangisini yazsam diye düşünüyorum ve ben de yurt dışı için düşünüyorum odtü daha fazla çekiyor
    neden odtü işletme'yi yazacaksınız hocam?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

• Bekleniyorsunuz :)

• hocam açıkçası odtü istiyorum ve iktisata biraz mesafeliyim ekonomi ilgimi çekiyor ama 4 sene daha çok ağır bir matematik görmek korkutuyor odtü işletme yine iktisata göre daha hafif ve daha geniş bi alanda çalışma olanağı sunuyor
  • ODTÜ işletme ve ODTÜ iktisat ybs den daha iyi ve köklü bölümler. Yurtdışı imkanı ve mezun sayısı bu iki bölümde daha fazla.

• ea_guru kullanıcısına yanıt
    Aynen katılıyorum boün ybs yi hiç araştırmadım ve mezun olduktan sonra neler getireceğini bilmiyorum ama odtü işletme-iktisat mezunu olursan çoğu şirketin kapıları önüne açılır ama burdan mezun olmak da yetmez kendini geliştirmen gerekir o da dil , insan ilişkileri , analitik düşünme gibi.Yani buralara girmek sadece kapıları açar oralarda tutunmak gene sana kalır.

• açılın odtü'lü geldi.

odtü iktisat çok çok sağlam bir bölüm. puanı ne olur bilemem, fakat puan olarak gerisinde olduğu kimi okullardan çok çok daha sağlam. mezunlarına linkedin den bakarsanız da gerçekten iyi yerlerde olduklarını görebilirsiniz.

boun ybs' yi ben tercih döneminde çok araştırmıştım. mezunlarından silikon vadisinde çalışan hayrı sayılır miktarda insan vardı. bana sorarsan boun YBS de harika bi bölüm.

ikisi ayrı alanlar ve sağlam iki bölüm. iki okul da harika. kendi ilgine ve hedeflerine göre seçebilirsin. neticede iki şekilde de okul yıllarında üzerine Bi şeyler koyarak yurtdışına gidebilirsin. bunun için ortalama lazım malum, ybs nin zorluğu nasıldır bilemem, ama iktisatta da klasik odtü zorluğu var. iktisat zaten kesinlikle sözel bir bölüm değil. hepsini düşünüp karar ver.

• Düşman kullanıcısına yanıt
    Hocam geçen sene 15K'dan 8K'ya çekmiş bu sene nasıl olur sizce?

• batuuuuuuuhan B kullanıcısına yanıt
    sayısalcı etkisi oldu geçen sene, bu değişen sistemle birlikte olan bi ilkti. cok fazla bi oynama olacağını sanmıyorum ama bu yıl.

• ODTÜ İktisat

• Yurtdışı için odtü yazmayın kesinlikle. Çok odtü mezunu tanıdığım var(işletme ve iktisat) neredeyse hepsi tr'de kaldı ama kaldı dediysem de 10 11k para alarak kaldı. Yine de yurtdışına gitmelerinin BOUN BİLKENT VE GSÜ'YE göre çok zor olduğunu söylüyorlar. BOUN YB
  • axiengavus kullanıcısına yanıt
    gsü'de fransa'ya gitme ihtimalimiz nedir?

• Sevdiğiniz alanı seçin,hangisi yurtdışına daha rahat gönderir diye bir seçim yapmak mantıklı olmaz.Kaygınızı anlıyorum ama iş ülkeden ayrılmaya geldiğinde zorluk çekersiniz.Aileniz,dostlarınız arkanızda kalacak ve bambaşka bir kültürde bulacaksınız kendinizi.Hoş,bunu da tecrübe etmek gerekir ama dediğim gibi şu an düşündüğünüz gibi pılıyı pırtıyı toplayıp bir anda ülkeyi terk etmek çok zor.Sevdiğiniz işi yaparsanız her yerde mutlu olursunuz,her yerde makul bir miktar kazanır hayatınızı geçindirebilirsiniz.Bana kalırsa BOUN YBS daha iyi çünkü biraz daha disiplinlerarası.Bilişimle daha içli dişli olursunuz ki çağımız bunu gerektiriyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: phosphorus

gsü'de fransa'ya gitme ihtimalimiz nedir?
    çok
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.