Şimdi Ara

bilgisayar gerizekalımı yapıyor..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
253
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • öncelikle merhaba arkadaslar aklıma bir sey takılda ben 3 hafatadır bilgisayar kullanmadım bir yere gitmisitim beynımı deli gibi zeki hissetmeye basladım ama sonra ne zaman bilgisayara oturdum beynımde bir uyusukluk yada bi gerizekalılık sekinde bir olay olstugu seklınde dusundum acaba bilgisyarın beyin hucrelerine zararı buyukmudur gunluk zarar olmasın diye kac saat kulanılmalıdır yada aslında beyine hıc zararı yokmudur ilgili kisilere

• Öncelikle merhaba. Bak arkadaşım benim IQ 137 (dalga geçmiyorum 8 yaşındayken gittiğim psikoloğa ölçtürmüş ailem) senin dediğin gibi bende bir zamanlar araştırdım bu konuyu. Bu bilgisayarda ne yaptığına göre değişir. Beyin yeni bir şeyler öğrendikçe gelişir. Mesela oynadığın bir oyunun haritasını öğrenirken beyin sadece onu öğrenmekle kalmaz o sıraadada gelişir. Ama sürekli aynı şeyleri kullanırsan bilgisayarda beyin haliyle tembelleşir ama bu noktaya dikkat et tembelleşir. GERİZEKALILAŞMAZ. Aynı şey hep aynı müziği dinlediğinde de yada hep aynı filmi izlediğindede oluyor. Ayrıca bilgisayar oyunlarının refleksi geliştirdiğine dair bir yazı okumuştum 14-15 yaşımdayken mantıklı gelmişti. Sonuç olarak beyin ne kadar çok şey öğrenirse o kadar gelişir. Hatta ilkokul-lise öğrencilerine hayatlarında bir daha hiç bir zaman kullanmayacaklı bilgileri öğretmeleride bu yüzdendir. Ne kadar çok ağırlık kaldırırsan kolun o kadar gelişir değil mi? Aynı mantık ne kadar çok şey öğrenirsen beyindeki kıvrımlar o kadar artar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bilgisayar radyasyon yayıyor ve bu tabiki de beyin hücrelerinde etkili oluyor. Oyun için kullanıyorsan beyninin lazım olmadığı zamanlarda yani yazın işin olmadığı zamanlarda günlük 4-5 saat arası normaldir fakat çok oyun oynayanlar için kesinlikle 9-10 saati geçmemeli.

Dönem içinde derslerin sınavların , okulun falan varsa günlük EN FAZLA 2.5 saat . Tabiki bu verdiğim süreler notebook için . Masaüstü kullananlar için bu dediğim vakitlerden en az 1 ya da 1buçuk saat daha kısmalı sebebi ise masaüstü her zaman notebooka göre daha fazla yorar.

Bunlar şahsi çıkarımlarım . Aslında o kadar iyi bir şey değil bu meret bakma , 5 yaşında ilk bilgisayar başına oturdum o günden beri kalkamıyorum bazen bir oyuna çok taktığım da oluyor. Günlük nadir de olsa 12 saati de buluyor oyun oynadığım (Online oyun zannedenler varsa şimdiden söyleyeyim değil. Online oyunlardan nefret ederim.)

Sonuç olarak çok abartmamak lazım. Unutma her şeyin azı karar çoğu zarar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.