Şimdi Ara

Bilgisayar Açılır Açılmaz Kapanıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
355
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar, pcnin power tuşuna basıyorum 3 saniye içinde kendini geri kapatıyor... ve açılmıyor birdaha. Ancak elektirikten çekince, fişini 2-3 saniye bekleyip geri takınca tekrar açabiliyorum.. Açabiliyorum derken power tuşuna basıyorum ama sürekli tekrarlıyor pc kapanıyor sorun nerede? Önceden sadece pc açıp kapayınca yapıyordu birdaha açamıyordum, bir süre geçtikten sonra izin veriyordu pek takmadım ama şimdi hiç açılmıyor

• PSUDA SORUN OLABİLİR...(yedek psu varsa değiştir...)tekrar dene
  • quote:

Orjinalden alıntı: XSYSTEM

PSUDA SORUN OLABİLİR...(yedek psu varsa değiştir...)tekrar dene

Teknik şeylerden anlamıyorum ki
  • bir çok sebep sıralana bilir. evet psu ilk akla gelen, çözüm bulamaz sanız ana kart bios sayısal tablosunda bir hata numarası verebilir,örnegin 88 kod onu araştırıp soruna çözüm bulabilirsiniz.
  • psu, açılır açılmaz kapanma olayında sebep değildir (kişisel görüşüm)

bence anakart tan kaynaklanan bir hata ve ne yazıkki değişmesi gerek (kişisel görüşümdür)
  • Arkadaşlar, teknik şeylerden pek anlamıyorum öle bir konuşuyorsunuz ki Pcye zaten 6 Senedir format atmadım çok önemli dosyalarım var cc ile falan kurtardım birkaç kez format yolu görünüyor sanırım
  • Formatla alakası yok. Bios pilini söküp default ayarlarla da aynı şeyi yapıyorsa PSU nda tetikleme problemi var demektir. Açılıyor, normal çalışıyor ama kapattıktan sonra 4-5 dakikadan önce açmıyorsa PSU nu garantiye postalama vakti geldi demektir.

Aynı sorunu bende yaşadım ve kafayı sıyırdım sorunu bulabilmek için. Taganın yeni BZ serisi psu almıştım. Sorunu tespit edince geri gönderdim değiştiler.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bilgisayar Kapanıyor
    geçen yıl açıldı
    Bilgisayar geç açılıyor
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Biosu sıfırla sata hdd ise bide teknik bilgim yok diyorsan bios sıfırlama işlemini deneme derim psu dedikleri güç kaynağı kabloyu çıkarttığın yer:) o güç kaynağını değiştirmen gerekebilirik birde şunu dene kasanın elektrikle olan ilişkisini ve aşkını tamamıyle bir süreliğine son ver power tuşuna 10sn süre ile basılı tut elektrik kablosunu tak tekrar açmayı dene benim ve arkadaşların dediklerini yapamassan Bir Teknik Servise Götür 50 kağıt bayıl + güç kaynağı parası :) bu arada format ile alakası yok zaten 3 sn içinde biosu zor geçer o pc benim görüşüm ya güç kaynağı yada rem !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hayati54 -- 21 Ekim 2008; 4:57:05 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: hayati54

Biosu sıfırla sata hdd ise bide teknik bilgim yok diyorsan bios sıfırlama işlemini deneme derim psu dedikleri güç kaynağı kabloyu çıkarttığın yer:) o güç kaynağını değiştirmen gerekebilirik birde şunu dene kasanın elektrikle olan ilişkisini ve aşkını tamamıyle bir süreliğine son ver power tuşuna 10sn süre ile basılı tut elektrik kablosunu tak tekrar açmayı dene benim ve arkadaşların dediklerini yapamassan Bir Teknik Servise Götür 50 kağıt bayıl + güç kaynağı parası :) bu arada format ile alakası yok zaten 3 sn içinde biosu zor geçer o pc benim görüşüm ya güç kaynağı yada rem !

Dediğin gibi, teknik servise götüreceğim sanırım.. O ara formatta atırcam pc kendine gelsin bi.. Yorumlar için sağolun..

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.