Şimdi Ara

Bilgisayar açıldıktan kısa süre sonra kapanıyor sebebi ne olabilir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
15.338
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar benim masaüstü bilgisayar var bilgisayarı açıyorum masaüstü geliyor ve kısa süre sonra kendiliğinden kapanıyor , bazende açılırken windows yükleniyor yazısı geldikten sonra kapanıyor. Neden kaynaklanıyor yardım edebilir misiniz?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Bilgisayar Açıldıktan Kısa Süre Sonra Kapanıyor: Nedenleri ve Çözümleri

Birçok kullanıcı, bilgisayarlarını açtıktan sonra kısa bir süre sonra kapandığı sorunu yaşamaktadır. Bu can sıkıcı sorun, çeşitli faktörlerden kaynaklanabilir ve çözümü karmaşık olabilir.

Yaygın Nedenler:

• Aşırı Isınma: Bilgisayarlar, çalışırken ısı üretirler. Soğutma sistemi düzgün çalışmıyorsa veya aşırı yük varsa, bilgisayar aşırı ısınabilir ve koruma amacıyla kapanabilir.
    • Güç Kaynağı Sorunları: Güç kaynağı, bilgisayar bileşenlerine güç sağlar. Güç kaynağı arızalıysa veya kapasitesi yetersizse, bilgisayar açıldıktan kısa süre sonra kapanabilir.
    • Bellek Sorunları: RAM (rastgele erişim belleği), bilgisayarın kısa süreli belleğini sağlar. Bellekteki arızalar veya uyumsuzluklar, sistemin kararlılığını bozabilir ve kapanmalara yol açabilir.
    • Anakart Arızaları: Anakart, bilgisayarın tüm bileşenlerini birbirine bağlayan ana devredir. Anakarttaki arızalar, sistemin genel kararlılığını etkileyebilir ve kapanmalara neden olabilir.

Çözüm Önerileri:

• Bilgisayarınızı Temizleyin: Bilgisayarınızın havalandırma deliklerinin tozdan arındırılması, aşırı ısınmayı önlemeye yardımcı olabilir.
    • Soğutma Sistemini Kontrol Edin: Fanların doğru şekilde çalıştığından ve soğutma bloklarının temiz olduğundan emin olun. Gerekirse, termal macunu yenileyin.
    • Güç Kaynağını Test Edin: Bir güç kaynağı test cihazı kullanarak güç kaynağının düzgün çalışıp çalışmadığını kontrol edin. Arızalıysa, değiştirin.
    • Belleği Test Edin: Belleği test etmek için bir bellek tanılama aracı kullanın. Arızalı modüller varsa değiştirin.
    • Profesyonel Yardım Alın: Yukarıdaki adımlar sorunu çözmezse, bilgisayarınızı profesyonel bir teknisyene götürmeniz gerekebilir. Anakart arızaları veya diğer ciddi sorunları teşhis etmek ve onarmak için özel araçlar ve uzmanlık gerekir.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mert0834

Merhaba arkadaşlar benim masaüstü bilgisayar var bilgisayarı açıyorum masaüstü geliyor ve kısa süre sonra kendiliğinden kapanıyor , bazende açılırken windows yükleniyor yazısı geldikten sonra kapanıyor. Neden kaynaklanıyor yardım edebilir misiniz?

Bilgisayarın sistem özellikleri nelerdir ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Merhaba arkadaşlar benim masaüstü bilgisayar var bilgisayarı açıyorum masaüstü geliyor ve kısa süre sonra kendiliğinden kapanıyor , bazende açılırken windows yükleniyor yazısı geldikten sonra kapanıyor. Neden kaynaklanıyor yardım edebilir misiniz?

Isınmayla alakalı bir durum olabilir. İşlemcinin üstündeki soğutucu yerinden oynamış olabilir kontrol edin.
  • Mert0834 M kullanıcısına yanıt
    Kardeşim büyük ihtimalle harddisk deb kaynaklanıyor dur pc eskimi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sisteminin özelliklerini belirtmen gerek.
  • yilmaz976 kullanıcısına yanıt
    Windows 7 işletim sistemi
    İ5 işlemci
    4 gb ram
    2 gb ekran kartı
    500 gb harddisk
  • Kardeş işlemci fanı cıkmıştı yerinden termal macun sürerek yerine taktım yine aynı sorun devam ediyor.Yardımcı olursan sevinirim ...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bilgisayar yeni kardeşim 2 sene oldu sansada garantisi bitti . Harddiskte ne gibi sorun olmus olabilir format atsam düzelirmi acaba ?
  • İşlemci fanı yerine tam oturmamışsa suğutma yapmıyor olabilir. Bazı işlemciler 90 dereceye ulaştığında bilgisayarı kapatıyor. Fanları ve ısıları biostan kontrol et.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kurutucu kullanıcısına yanıt
    Tamam kardeşim dediklerini yaparım yardımcı olduğun için teşekkürler .
    bilgisayarın hiç uyarı yazısı vermiyor mu ? içini falan açtıktan sonra mı öyle oldu ? cpu over temperture error hatası falan veriyorsa fandan kaynaklanıyordur işlemcinin üstüne iyi oturmamıştır. bilgisayar gün içinde ilk defa açılırken mi kapanıyor yoksa uzun süre açık kalınca mı ?
  • quote:

Windows 7 işletim sistemi
    İ5 işlemci
    4 gb ram
    2 gb ekran kartı
    500 gb harddisk

Bilgisayarın sistem özellikleri nelerdir ?
    Hocam çok çeşitli sorunlardan kaynaklanıyor olabilir PSU yetersizliği Ekran kartının ısınması...vb

Anladığım kadarıyla işlemci fanını söküp takmışsın olmamış, sırada ekran kartı fanın var eğer bilgisayarın işlemcisinde dahili ekran kartı varsa mevcut ekran kartını çıkar sonra bilgisayarı aç gözlemle makina kapanacakmı, Ekran kartı ısınmalarında ekran kartı fanı çok hızlı dönmeye başlar ses gelir böyle birşeyde ipucu verir.

Diskindede sorun olabilir ekran kartını denedikten sonra olmazsa makinayı güvenli modda dos desteğiyle aç check disk yaptır diskte birşey bulacakmı.
  • Teşekkür ederim arkadaşlar bilgisayarımı sizlerin sayesinde yaptım düzeldi. Yardım eden arkadaslara çok teşekkür ederim
    konuyu hortlatmış oldum ama nasıl çözdün
  • Ekran kartı bozulmuştur...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.