Şimdi Ara

Bilgisayar açılıyor ve 5 sn sonra kapanıyor...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
43
Cevap
1
Favori
64.374
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bilgisayarın açma düğmesine bastıktan birkaç saniye sonra tekrar kapanıyor.Bazen masaüstü göründükten sonra kapanıyor.Bunun nedeni nedir?Nasıl çözülür?

• Güvenli kipte açıp, başlangıç ayarlarına bakabilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: pik

Güvenli kipte açıp, başlangıç ayarlarına bakabilirsin.
    donanımsal bir sorun olabilir. bunu anlamak için tam olarak nerede kapandığı önemli. system eğer güvenli mod da açılıyorsa hijackthis ve cwshredder ile başlangıç programlarını bi yoklaman gerekecektir. ayrıca yeni taktığın bi donanım parçası yada bir sürücü güncellemesi de bunun sebebi olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilker

donanımsal bir sorun olabilir. bunu anlamak için tam olarak nerede kapandığı önemli. system eğer güvenli mod da açılıyorsa hijackthis ve cwshredder ile başlangıç programlarını bi yoklaman gerekecektir. ayrıca yeni taktığın bi donanım parçası yada bir sürücü güncellemesi de bunun sebebi olabilir.

Alıntıları Göster
    Bilgisayarın ekranı hiç gözükmüyor.Elektrik geliyor ve 2 saniye sonra kapanıyor.Sadece bir kere masaüstü geldi ve kapandı...
  • quote:

Orijinalden alıntı: kerimoglu48

Bilgisayarın ekranı hiç gözükmüyor.Elektrik geliyor ve 2 saniye sonra kapanıyor.Sadece bir kere masaüstü geldi ve kapandı...

Alıntıları Göster
    o zaman donanımsal bir sorun var. eğer bios ekranın da kapanıyorsa bios u bir sıfırla bakalım. belki işe yarayabilir. fakat büyük ihtimalle bunun sebebi RAM dir. mümkünse eğer başka bir ram ile sistemini açmayı dene.
  • Rami değiştirdim,aynı sorun devam ediyor...
  • quote:

Rami değiştirdim,aynı sorun devam ediyor...
    o zaman mümkünse eğer diğer parçalarıda bir dene bakalım. hatta xp cd sinden boot et. belki disk de birşey vardır. mbr de yada boot da bişi olabilir. fixboot ve fixmbr komutları da işini görebilir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

o zaman mümkünse eğer diğer parçalarıda bir dene bakalım. hatta xp cd sinden boot et. belki disk de birşey vardır. mbr de yada boot da bişi olabilir. fixboot ve fixmbr komutları da işini görebilir.

Alıntıları Göster
    Pili çıkartıp taktım.Powr supply'ın kablosunu çıkartıp taktım.Anakarta giden power ve reset kablolarını da çıkartıp taktım.İşlemcinin fanını kontrol ettim.Bütün bağlantılara baktım.Sorun yok gibi gözüküyor.Bios ayarlarını fabrika ayarlarına döndürdüm.(10 larca defa power düğmesine bastım.Sadece bir kere ekran geldi ve biosa bakabildim)Fakat bilgisayar hala çalışmıyor.Nasıl çözebilirim?Teşekkürler...

• quote:

Pili çıkartıp taktım.Powr supply'ın kablosunu çıkartıp taktım.Anakarta giden power ve reset kablolarını da çıkartıp taktım.İşlemcinin fanını kontrol ettim.Bütün bağlantılara baktım.Sorun yok gibi gözüküyor.Bios ayarlarını fabrika ayarlarına döndürdüm.(10 larca defa power düğmesine bastım.Sadece bir kere ekran geldi ve biosa bakabildim)Fakat bilgisayar hala çalışmıyor.Nasıl çözebilirim?Teşekkürler...

Alıntıları Göster
    arkadasım eger bilgisayarın açtıktan 2 saniye sonra veya 5 saniye sonra kapaniyorsa problem ram felan degil bios pili degil

sorun: ısı problemi bilgisayarında ısınan bir parca bu yuzden bord kendine korumak için kapatiyor tabi sorunun bilgisayarın açtıktan 5 saniye sonra komple kapanma oluyor ise..

büyük ihtimal işlemci ısıs yapapr kapamayı

eger pc de çok toz varsa asırı derece komproser tut yada işlemci fanı tam oturmamıs olabilir..

yada baska bir parcası ısınıyor ekran kartı chip set bunları kontrol et.

• quote:

Orijinalden alıntı: kaan_

arkadasım eger bilgisayarın açtıktan 2 saniye sonra veya 5 saniye sonra kapaniyorsa problem ram felan degil bios pili degil

sorun: ısı problemi bilgisayarında ısınan bir parca bu yuzden bord kendine korumak için kapatiyor tabi sorunun bilgisayarın açtıktan 5 saniye sonra komple kapanma oluyor ise..

büyük ihtimal işlemci ısıs yapapr kapamayı

eger pc de çok toz varsa asırı derece komproser tut yada işlemci fanı tam oturmamıs olabilir..

yada baska bir parcası ısınıyor ekran kartı chip set bunları kontrol et.

Alıntıları Göster
    bios girebildiginde hardwear monitör die bir bölüm var oraya girdiginde işlemci sıcaklıgını kontrol et

• quote:

bios girebildiginde hardwear monitör die bir bölüm var oraya girdiginde işlemci sıcaklıgını kontrol et

Alıntıları Göster
    kaç olmalı
  • quote:

kaç olmalı

Alıntıları Göster
    55 kadar normal 60 felanda caslısır ama daha fazla görürsen problem var demektir.

pc komple kapanıyor dimi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaan_ -- 30 Ekim 2008; 13:12:40 >
  • quote:

55 kadar normal 60 felanda caslısır ama daha fazla görürsen problem var demektir.

pc komple kapanıyor dimi?

Alıntıları Göster
    arkadaşlar bilgisayar 5 saniye içinde ne kadar ısınabilir ki? ısı sorunu kesinlikle değil bu... parçaları farklı bi pc de deneyin. o zaman kesin sonuca varılır. bu şekilde bir sürü şey söylenebilir.
  • quote:

arkadaşlar bilgisayar 5 saniye içinde ne kadar ısınabilir ki? ısı sorunu kesinlikle değil bu... parçaları farklı bi pc de deneyin. o zaman kesin sonuca varılır. bu şekilde bir sürü şey söylenebilir.

Alıntıları Göster
    bilgisayar 5 saniyede 70 derece sıcaklıklara ulasabilir istersen dene

fanı cıkart 5 saniye acık kalsın pc aç ve biosa gir işlemci sıcaklgına bak daha sonra...
  • quote:

bilgisayar 5 saniyede 70 derece sıcaklıklara ulasabilir istersen dene

fanı cıkart 5 saniye acık kalsın pc aç ve biosa gir işlemci sıcaklgına bak daha sonra...

Alıntıları Göster
    fanın sıcaklığı 42 olarak gözüküyordu.Bios'dan çıktıktan sonra aynı sorun devam etti.Bilgisayar hala çalışmıyor...
  • quote:

fanın sıcaklığı 42 olarak gözüküyordu.Bios'dan çıktıktan sonra aynı sorun devam etti.Bilgisayar hala çalışmıyor...

Alıntıları Göster
    power supply' i değiştirip dene...
  • quote:

Orijinalden alıntı: gokhan82

power supply' i değiştirip dene...

Alıntıları Göster
    ARkadasım sanırım bir tür virus var.Gecen sene benımde basıma geldi..Tarattır pcni yalnız bu virus akıllı hiç silinmiyorKendini kopyalayıp duruyor Virüsün adını unuttum sımdı

• quote:

Orijinalden alıntı: Kysis

ARkadasım sanırım bir tür virus var.Gecen sene benımde basıma geldi..Tarattır pcni yalnız bu virus akıllı hiç silinmiyorKendini kopyalayıp duruyor Virüsün adını unuttum sımdı

Alıntıları Göster
    PC yi açamıyorum ki....

• quote:

PC yi açamıyorum ki....

Alıntıları Göster
    işlemci fanında sorun olabilir eğer temassızlık varsa gücü kesiyor olabilir onu bi kontrol et
  • quote:

Orijinalden alıntı: the enemy

işlemci fanında sorun olabilir eğer temassızlık varsa gücü kesiyor olabilir onu bi kontrol et

Alıntıları Göster
    bir kişi de benim fikrimi söylememiş be büyük ihtimalle bundan hocam anakartın kasadan şase alıyor anakartı kasadan ayır öyle dene
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.