O yine iyi. biraz daha iyi yapan yerlere gidin 150-180TL. |
Bigmac menü 110 TL oldu! (2. sayfa)

-
-
quote:
Orijinalden alıntı: The Man in the SuitBig Mac 5.50 Euro dostum onla ilgili pek birşey değişmiyor.. senin paran değer kaybediyor
Big mac index inden haberiniz yok sanırım. 2022'de Big Mac index ine göre türkiyede big mac fiyatı $2.68 miş. Bizim gibi ülkeler için bu fiyat normal (iş gücü gibi giderlerin ucuz olduğu ülkelerde big mac fiyatı $2-3 civarıdır). İsviçre gibi top seviyede ülkelerde $6 ı geçiyor. Şuan tek Big Mac fiyatı 88 tl yani $4.7. Yani fiyat ABD ile aynı neredeyse. Amerikada işçilik, kira gibi giderler dolar ile olduğu için buradan kat kat fazla fakat gel görki aynı fiyata big mac yiyoruz. Burada iki seçenek var; ya McDonalds fiyatları gereksiz şişirmiş ya da 18,8 olan döviz kuru şuan göstermelik bir sayı, gerçek kur 25-30 arasında.
Kaynak
Statista
Big Mac index worldwide 2020 | Statistahttps://www.statista.com/statistics/274326/big-mac-index-global-prices-for-a-big-mac/
-
Euro olarak ucuz. Burda 8 euro
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Fast food zararları ile alakalı bir belgesel vardı, orada hispanik bir çift 1 dolara ancak sağlıksız olduğunu bilsek bile McDonalds da karnımızı doyurabiliyoruz demişti. O zamanlar şaka gibiydi bu durum ülkemiz için. Şimdi o insanlardan beter hale geldik.
-
Avrupada 9 euro TRde 5,50 euro yarı yarıya. Ucuzmuş
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Dimi. Tek sorun avrupada asgari ücretli 30 dakika çalışıp 9 euro kazanıyor. Trde ise asgari ücretli 5.50 euro kazanmak için 3 saat çalışmak zorunda :)
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hollanda asgari ücret saat başı € 11,16
Türkiyede 55 TL
hans saat başı 1 bigmac menü alırken
Hassan 2 saat çalışmakta aynı menüyü almak için
Trde şu an saatlik asgari ücret 37 tl hocam.
“Buna göre asgari ücretlinin net saatlik ücreti de 8.506,80/225 = 37,81 TL’dir.”
8800 tl net/160 saat???
Bir akpli atasözü der ki;
Yeme
-
Ekonomiyi savunmuyorum ama o kadar yiyecek varken fabrika usulü hamburger, çöp patates ve sulu kolayıda yemezsiniz yani.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Adam akıllı hamburger yapan yerlerde 240 280 TL şuan , big mac seviyoruz eşimle bazen söylüyoruz dolar Euro bazında fiyatı normal bizim paramız çok değer kaybetti , oturduğumuz yerde ki kebabçıda lahmacun olmuş 55 TL adana 140 TL
Söylermisin kalitesi düsmeyen ama big mag menü yerine yenilebilecek yemegi?
Kalitesi veya gramajı düşürülmediyse hâlen sıcak fırsat.
Paket serviste daha pahallı her şey :( Üstelik eski tadıda yok ya da bana öyle geliyor.
-
Big king xxl 120 130 civarındaydı, artık takip etmiyorum bakıyorum cepte 200 var, dalıyorum.
çok yakın zamanda o da yetmeyecek.
-
haftalık çalışma saati 45 dir. 4 haftadan zaten 180 yapar. geri kalan 2 günüde 8 saatten eklersen 196 yapar. Yani aylık çalışma saati 200den hesaplamak lazım. oda saatlik 42,5 TL geliyor. Yaklaşık 2,5 saatini bir hamburger menüye verebilir asgari ücretli.
-
Daha ne istiyorsunuz, reis sayesinde hepiniz sağlıklı besleneceksiniz işte. Fast food'u, abur cuburu, gazlı içecekleri falan hayatımızdan çıkardı.
-
Bigmac i yurtdışında yedikten sonra Türkiye'de dolandırıldığımı fark ettim ve yemeği bıraktım. Alakası yoktu.
Yerli burger markaları daha lezzetli ve uygun fiyatlı.
Keşke mc anadolu grubunda olsa anadolu grubu çok insaflı idi fiyat konusunda şuan mc türkiye katarlılara satıldı,katar geldiginden belli fiyatlar roketlemeye başladı
Habertürkhthayat.haberturk.com
McDonald's Türkiye Katar'a satıldıhttps://www.haberturk.com/mcdonald-s-turkiye-katarlilar-a-satildi-3435328-ekonomi
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asko56 -- 3 Mart 2023; 8:25:41 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X