Şimdi Ara

Bigmac menü 110 TL oldu! (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
132
Cevap
3
Favori
7.074
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
65 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

o diil de meral masayı devirdi. yakında 220 ye yemeye başlarız

• Ben hep 30luk alıyom

Bigmac menü 110 TL oldu!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi man utd -- 4 Mart 2023; 14:23:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Avrupa da kaç Avro acaba? Yada komşumuz Bulgaristan da.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Olsun, malatya halay ekibi halinden memnun.. herşey olabilir.. yeter ki onun alnı secdeye değsin..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nofrost -- 4 Mart 2023; 15:5:46 >
  • Bir buçuk İskender yemek varken içecek dahil verilmez o para bunlara

• AccUssEdGR kullanıcısına yanıt

5,85 ABD Doları

Yani yurt dışından Turist gelse 6 dolar Ona bile pahalı..

orta patates içecek ve bu hamburgere verse. Oha der. Bir daha yemez

Döviz kazanan Turist için bile pahalı yani.

ABDde 2.99 / 4.99 dolar arasına 2li büyük hamburgerler büyük patates + sınırsız içecek alınabiliyor.

Adam 5.85 dolara Sultanahmette Köfte yer daha iyi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GenqhisKhaan89 -- 4 Mart 2023; 16:43:47 >
  • Reis sizin fastfood tüketerek obez olmanızı engelliyor namkorluk etmeyin

• GenqhisKhaan89 kullanıcısına yanıt

hocam türkiyede o big macin hakkı 50 tlyi geçmemeli.

kalitesi olsun hazırlanışı olsun 50 tlyi geçmemeli bile.

ama kar, franchising parası derken. işte o abdye gönderilen öğrenciler bir süre sonra başarısız olunca

gelip o sermaye ile buralarda mcdonalds açıyor.istihdam ve gıda tüketimi sorununu çözdüğü için göz yumuluyor ülkede.

40 sene önceki insan yapısı olsa amerikan malını yemeyi bırak o dükkanı yok ederlerdi.

• bana tek menü yetmiyordu genelde , fazla içecek seven biri de değilim, sonra ekonomik kings çıkmıştı, ikili hamburger bide patetesi büyütüyordum, çok güzel yetiyordu. fiyatıda uygundu gerçekten 2019 fiyatı belki 300 tane yemişimdir , şimdi patetes ekmek 40 tl

Bigmac menü 110 TL oldu!

farklı varyanslarıda vardı, ikili hamgurger menü güzel doyuruyordu

• big mac 110 tl olmuşsa ne olmuş? zararlı, kanserojen işte yemeyin. 2.tura kk kalırsa benim oyum rte'ye.

• dolcia kullanıcısına yanıt
    Dolar , Eu ve altın kuruna da bakmanız gerek.

Mesela ibb ekrem poset ekmeğe ( 50 kuruştu ) %500 zam yaptı suanda 3 TL . cölyak ekmek kolisi 5 TL idi suanda 20 TL

Normal ekmek 4 kattan fazla arttı.

Ulaşım ( yada işpark ) bedava olacak diyecekti ama ona da % 250 zam yaptı galiba.

MC ' da bigmac menü belki zorunlu tüketim degil ama ekmek , su , dogalgaz ve ne oldugu belli olmayan işpark sana göre ( çünkü kendi paryin ve yalakalık yapayım pesindesin ) zam yapmakta haklı , normal.

Zihniyetiniz bozuk ve karanlık , heykel dikip medeniyet yakalarız zekası.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • benmisim kullanıcısına yanıt

Hocam sen Türkiye'de yaşamıyorsun galiba.

Yasal olarak haftalık çalışma 45 saat. Yani en beyaz yakalı plaza adamı bile min 45 saat çalışmak zorunda.

Ayrıca buna yemek molası dahil değil.

Avrupa'da ülkesine göre 35-40 saat bu süre. Fransa gibi ülkelerde daha da kısa .

Yazdığın her mesajı düzeltmişler ama hala anlamamış gibi görünüyorsun.

Ne anlatmaya çalışıyorsun onu söyle de ona göre konuşalım. Ortalama Avrupa'lı asgari ücretlinin alım gücü Türkiye'den daha mı iyi daha mı kötü?

• bal974 B kullanıcısına yanıt

Hocam sen de yazmışsın çalışma haftada 45 saat.

Bir işçi en "plaza" beyaz yakalı işte bile bunun altında çalışamaz.

Paragrafın sonu bunun SGK hesabından bahsediyor. SGK her ayı 30 gün olarak hesaplıyor ama bu işin SGK muhasebesi. Başka da bir işte kullanılmıyor, çalışma hayatına da bir etkisi yok.

Yani özetle muhasebesi böyle tutuluyor ama gerçek hayatta 7.5 günlük bir çalışma falan yok. Gidip patronunuza "ben 7.5 saat çalışacağım, SGK'mı muhasebe böyle yatırıyormuş" deyin bakalım.

Sonuç olarak burada iki ülkede çalışanların çalıştıkları saat başına ne kadar kazandıklarını ve bununla ne yemek alabildiklerini hesaplıyoruz. Emeklilik/Sigorta primlerinin kaç saat üzerinden yattığını değil. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi schavelle -- 4 Mart 2023; 22:27:42 >
  • schavelle S kullanıcısına yanıt

hocam yukarıdaki arkadaşların hesaplamaları zaten sayko. hepsi hatalı

• Yaaa siz hala fastfood zincirlerine gidiyormusunuz aklım almıyor.. Handmade burgercilere gitmek daha mantıklı oldu hem daha sağlıklı

• rerea kullanıcısına yanıt

Benim anlamaya çalıştığım böyle hesaplar yaparak neyi anlatmaya çalışıyorlar?

Yani ülkemizde çalışma şartları Avrupa'dan Amerika'dan daha mı iyi? Türk işçisi öğle yemeğinde Istakoz mu yiyor?

Yoksa bu ülkelerde işçinin şartları bizden o kadar daha iyi ki çift okeye mi dönüyorlar?

Ben 2 sene yurtdışında yaşadım bu arada. Uluslararası şirketlerde yöneticilik yaptım işe alım yaptım belki de 20 farklı ülkeden. İşe alırken teklif ettiğim maaşları ve çalışma şartlarını da biliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi schavelle -- 4 Mart 2023; 22:37:14 >
  • SilenthillDream kullanıcısına yanıt

Ona kalırsa evden yemek götürmek de daha mantıklı ama konu o değil.

Dün ne kadara yemek yiyordunuz bugün ne kadar yiyorsunuz? İster gurme burger ister Bic Mac ister tabldot yemek.

Elmayla elmayı karşılaştırın yaşam standardı ne kadar geri gitmiş?

• Merhaba,

İşin içerisinde birisi olarak söyleyeyim.

Öncelikle üretici ürünlere zam yapmak durumunda kalıyor,sonrasında lojistik depolama ve soğuk tedarik zinciri zam yapmak zorunda kalıyor ve en son mcd zam yapıyor. Kimse keyfi zam yapmıyor. Arkadaşlar big mac'in 110 tl olması değil neden bu haldeyizi sogrulamak gerekiyor. Umarım sandıkta sorgulanır yoksa aralık'ta big mac 200 tl oldu yazarsınız.

Hala saçma sapan siz mcd-bk mı yiyorsunuz diyenler var... yahu arkadaş kim nerede yemek isterse orada yer bu arada ikiside deli gibi iş yapıyor artık bırakın millete karışmayı. Aynı fiyata daha güzel yapan yerler vardır illaki ama nüfus hepsini karşılıyor zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -PoseidoN- -- 4 Mart 2023; 23:38:1 >
  • En son 1 kusur ay once yedım. etleri o kadar ince ve kucuktu ki anlatamam. Nerde eski bigmacler !

• bakınca üzülüyorum ülkenin haline bu nasıl bir çöküştür

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.