Merhaba, bench press yaptığım günlerden sonra 2-3 gün göğüslerimde ağrı hissediyorum. Ki bu ağrı bildiğiniz gibi tatlı ve çalıştığımı hissettiren bi ağrı oluyor. Fakat biceps, triceps çalıştığım günlerden sonra neredeyse hiç ağrı olmuyor olsa da çok çok az bi ağrı hissediyorum. Setlerimi ağırlık arttırarak yapmaya ve tüm gücüm kesilene kadar çıkarmaya gayret ediyorum, fakat ağrı yoksa gelişme yok gibi şeyler duydum. Gerekli hipertrofiyi antrenmanda sağladığımı düşünüyorum ama dediğim gibi ağrı olmuyor, bu olağan bir durum mudur yoksa benim eksiğim mi var ? Ayrıca antrenmandan önce karbonhidrata yüklenip gün içinde de almam gereken proteini alıyorum. Beslenmeden yana bi sorunum olduğunu sanmıyorum. |
BİCEPS HİPERTROFİ VE AĞRI

-
-
kollar kaç cm hocam
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
hocam ölçeli 1 ay oldu yaklaşık ama 35'di en son
-
quote:
Orijinalden alıntı: Xabi Alonsohocam ölçeli 1 ay oldu yaklaşık ama 35'di en son
çok güzel hocam çalışmaya devam
up
-
Kollarınız sürekli aynı çalışma şekline adapte olmuş. Başladığınızdan beri 3x12 + set başına ağırlık artımı benzeri çalışıyorsanız adapte olmuş olabilir.
Tavsiyem tek seferde kaldırabileceğiniz toplam ağırlığın %80'i ile 5x5 bir programa ve daha farklı hareketlerde bu programa girişmenizi öneririm. Zorlanmayı hissedeceksiniz :)
-
muhakkak deneyeceğim hocam, kolum ona da alışırsa ne yapmam gerekecek
-
Belli ki split bir program uyguluyorsun, kollar hemen hemen her gün çalışır diğer egzersizlerde de. Bu yüzden ağrımıyor. Ağrı yoksa gelişim yok ise şehir efsanesi. Tam tersi ağrı yaşamamamız lazım ama uyguladığın programda ağrı yaşamaman imkansız.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
programını yaz bi bakalım
-
12x2 dumbell biceps curl
+1 set ne kadar çıkarabiliyorsam aynı hareket
12x2 hammer curl
12x2 barbell curl
-
Aynı çalışmayla alakası oldugunu düşünmüyorum. Yıllardır göğüse aynı hareketleri yapıyorum, zaten hareketler belli ne kadar değişebilirsin? Her göğüs antremanından sonra 3-5 gün ağrı oluyor ama kolda bazen hiç ağrı olmuyor, olsa bile 1 gün sürüyor. Bence bunlara fazla takılma sonuna kadar zorla kası ve iyi beslenip dinlen. Zamanla gelişir.
Olağan bir durum değil, senin de eksikliğin değil sorun zamanda. evet bir yerin gelişmesinin en büyük belirtisi ağrı, özellikle koldaki gelişim küçük kas grupları olduğu için çok daha ağrı hissedilir, ağrı tartışmaya kapalı en büyük belirti. Belirli bir seviyedekiler için değil yeni girenler için.
Durum şu, göğüsteki kas kütlesi ve lifler kola göre çok daha fazla olduğu için daha fazla gerilme ve onarılma yaşıyor. Şimdi 35 cm kolda çok bir şey bekleyemezsin ama zamanla oranın ve ölçüm arttıkça gerilmeyi ağrıyı onarılmayı nasıl da göreceksin:)
Kolda şişmenin hissiyatı hiç bir kas grubunda yoktur hani giydiğin tişört sweat yırtılcak gibi olur onun etkisi muazzamdır:) bu da zamanla olacak bir şey merak etme. Şimdi kol ölçün düşük olduğu için bir şey hissedemiyorsun biraz hacimlendin mi artmaya başladı mı tık tık gelecek.
Sen çalışmaya beslenmeni ve uykunu dinlenmeni maksimum seviyede tutmana bak. Sürekli çalışma 1.5 gün hatta 2 gün bile dinlendir hacmin düşük olduğundan. Kol küçük kas grubu olduğundan bir de ölçüsü düşükse maksimum az çalışma ve çok dinlenme ister. Tabi güzel sıkı bilinçli bir antrenman kol için. Yoksa çok çabuk yanar. Yaktın mı da
-
Her bölge için 3 farklı hareketli yapıyorsun ? -
evet ?
-
aman aman kıyamam hipertrofi yaşıyormuş -
Bende yeniyim.o yüzden soruyorum.
Haftanın kaç günü gidip hangi günler hangi kasları birlikte çalıştırıyorsun -
Her zaman ağrı olmayabilir bu gelişim olmadığını göstermez, drop set yaparak pump ı arttırmayı deneyebilirsiniz. -
quote:
Orijinalden alıntı: BerkantikKollarınız sürekli aynı çalışma şekline adapte olmuş. Başladığınızdan beri 3x12 + set başına ağırlık artımı benzeri çalışıyorsanız adapte olmuş olabilir.
Tavsiyem tek seferde kaldırabileceğiniz toplam ağırlığın %80'i ile 5x5 bir programa ve daha farklı hareketlerde bu programa girişmenizi öneririm. Zorlanmayı hissedeceksiniz :)
hocam ne kadar teşekkür etsem az, son tekrar titreye titreye çıkıyor. ertesi gün de zangır zangır ağrı hissediyorum
-
programa şu hareketi ekle, ağrıyana tekrar edip 3 set yap
-
Eğer düzenli şekilde antrenman yapıyorsanız bilinenin aksine kasların az ağrıması ya da hiç ağrımamasi normal olanı.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Benzer içerikler
- 3 kişi 101 oynanır mı
- 9222 nedir
- sabah 8 akşam 6 çalışmak kaç saat
- adana baraj yolu mekanlar
- yutkunurken kulakta çıt sesi nasıl geçer
- 5g nedir zararları
- prompt mühendisliği nedir
- sodyum iyon batarya
- penis nakli
- exxen de neler var
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X