Şimdi Ara

BF3 Düşük GPU Kullanımı & Düşük FPS Sorununu Çözdüm!! (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
104
Cevap
6
Favori
12.554
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: bonser24

quote:

Orijinalden alıntı: ugurmurat360x

quote:

Orijinalden alıntı: rezes

Oyun içinde 1 gpu gösteriyorsa wvga nın ayarlar kısmında, hangi gpuları memory kullanımı! Fps, vs. Değerleri osd seçerek aktif etmek istediklerinizi seçmelisiniz. Nette çok bu konudakaynak var..

Çok teşekkür ederim.Sorun programın ayarlarını yapamamamdan kaynaklanıyormuş.Denediğim oyunların hemen hemen hepsinde cpu usage sorunu var.Kartım güçlü fakat bu gücü kullanamıyorum.İnşallah vermiş olduğunuz program ile gerekli ayarlamaları yaparak bu sorunuda çözeceğim.Tekrardan teşekkür ederim.

sız 2 gpu ıcınde goster kısmını ısaretlemedınız sanırım.

zaten son gonderdıgınız resımler uzerıne hıcbır problem gozukmuyor.

bu arada o ıslemcı ıle resmen ekran kartını olduruyorsunuz..o ekran kartını 2600-2700k-4.5 ghz sevıyesınde bıle anca besler..resmen tofas kasaya ferrarı motoru takmak gıbı bırsey olmus..

Bahsini etmiş olduğunuz kısım işaretli zaten resimdede açık şekilde görülüyor.EVGA Precision X programının Monitoring kısmından gerekli ayarlamaları yaptım (bu konudaki yardımı için rezes arkadaşıma teşekkür ederim)

Şu an oyunlarda her iki gpu nun çalıştığını görebiliyorum fakat gpu kullanımı oyunlarda düşük.Bu konunun açılma sebebide güçlü kartlarda düşük olan gpu kullanımını arttırmak için yapılması gerekenleri anlatıp paylaşım yapmak zaten.

Rezes arkadaşımızın vermiş olduğu Bf3 ayarlarını uyguladım ve her gpu için % 45-60 arasında değişen gpu kullanımları % 80-95 lere çıktı size ve rezes arkadaşıma tekrar teşekkür ediyorum.

İşlemcim konusunda ise problem işlemci ile ilgili değil.Buna problem denir mi denmez mi bilemem ama problem oyunların genelinin güçlü gpu ları olan (sli,cf) kartların tüm gücünü kullanamamasından.Kart Üreticilerinin mi yazılımın mı suçu bilemiyorum ama madem kullanamıyoruz neden böyle güçlü kartlar var demedende alamıyorum kendimi.Sizler gibi değerli ve bilgili arkadaşlar sayesinde onların yapamadıklarını yapıyor,nasıl yapılması gerektiğini öğreniyoruz.Fakat ben hayla işlemciye takıldım işlemcim Phenom 2 1090t 4.2ghz ye yakın frekansta çalışıyor siz başka bir işlemci ilemi karıştırdınız acaba?tabiki bu kartın hakkı bu işlemci değil fakat asroxk extreme 11 anakartın piyasaya çıkmasını beklemekteyim.Hayırlısı ile bu kart piyasaya çıkınca asıl güncellemem o zaman gelecek.Sağolun varolun teşekkür ederim.

• quote:

Bahsini etmiş olduğunuz kısım işaretli zaten resimdede açık şekilde görülüyor.EVGA Precision X programının Monitoring kısmından gerekli ayarlamaları yaptım (bu konudaki yardımı için rezes arkadaşıma teşekkür ederim)

Şu an oyunlarda her iki gpu nun çalıştığını görebiliyorum fakat gpu kullanımı oyunlarda düşük.Bu konunun açılma sebebide güçlü kartlarda düşük olan gpu kullanımını arttırmak için yapılması gerekenleri anlatıp paylaşım yapmak zaten.

Rezes arkadaşımızın vermiş olduğu Bf3 ayarlarını uyguladım ve her gpu için % 45-60 arasında değişen gpu kullanımları % 80-95 lere çıktı size ve rezes arkadaşıma tekrar teşekkür ediyorum.

İşlemcim konusunda ise problem işlemci ile ilgili değil.Buna problem denir mi denmez mi bilemem ama problem oyunların genelinin güçlü gpu ları olan (sli,cf) kartların tüm gücünü kullanamamasından.Kart Üreticilerinin mi yazılımın mı suçu bilemiyorum ama madem kullanamıyoruz neden böyle güçlü kartlar var demedende alamıyorum kendimi.Sizler gibi değerli ve bilgili arkadaşlar sayesinde onların yapamadıklarını yapıyor,nasıl yapılması gerektiğini öğreniyoruz.Fakat ben hayla işlemciye takıldım işlemcim Phenom 2 1090t 4.2ghz ye yakın frekansta çalışıyor siz başka bir işlemci ilemi karıştırdınız acaba?tabiki bu kartın hakkı bu işlemci değil fakat asroxk extreme 11 anakartın piyasaya çıkmasını beklemekteyim.Hayırlısı ile bu kart piyasaya çıkınca asıl güncellemem o zaman gelecek.Sağolun varolun teşekkür ederim.

işlemcinin frekansı ne kadar yüksekse okadar oyunu itekliyor bu bir gerçek.. tabi imkanlarda bir gerçek

o bahsettiğin anakartı alacaksan eğer quad yapki hakkını ver.. anakart piyasaya çıktı ama şu an getiren yok.. teknobiyotik le konuşmuştum şu anda planlarında yokmuş :) champıon fatality fazlasıyla şuan işimi görmekte..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rezes -- 16 Ağustos 2012; 20:51:29 >

• GPu kullanımında yeryer 3 kartta 99 oluyor ve yetmiyor.. ama bunada şükür..

BF3 Düşük GPU Kullanımı & Düşük FPS Sorununu Çözdüm!!

quote:

işlemcinin frekansı ne kadar yüksekse okadar oyunu itekliyor bu bir gerçek.. tabi imkanlarda bir gerçek

o bahsettiğin anakartı alacaksan eğer quad yapki hakkını ver.. anakart piyasaya çıktı ama şu an getiren yok.. teknobiyotik le konuşmuştum şu anda planlarında yokmuş :) champıon fatality fazlasıyla şuan işimi görmekte..

İlginiz için teşekkür ederim.Bahsettiğim anakartı almak isteme sebeplerimden biride quad yapmak için zaten.Yanlız şu gpu ların tam kullanılamama işi canımı çok sıktı.Örnek crysis denedim bugün ve baktımki gpu kullanımları % 50 civarında,kısaca 2x gtx680 gücünde (gtx 690) ekran kartım var ama sanki tek gtx 680 performansı alıyorum.

Vermiş olduğunuz programla birşeyler yaptım ve % 60-70 leri buldum fakat görüntü sanki dahada kötüleşti gibi geldi gözüme.

Bf3 te vermiş olduğunuz ayarlar bu oyunda oyunu hem daha akıcı hemde görsellik olarakta geliştiriyor.

Quad yaptığımı düşünecek olursam oyunların bir çoğu heralde her gpu çekirdeğinin % 25 kadarını kullanacak ve ben yine örnek olarak crysiste en düşük 60 fps göremeyeceğim.

İnanın şu crysislerde fps 60 ın altına düşmesin dişimi kıracam.Oysa gpu ları % 90 dahi kullansa crysisler akacak.Kısaca 10x sli dahi yapsak bu gpu kullanım sorunu olduktan sonra olay yine aynı kapıya çıkıyor.Bu sorunu görselliği (aa v.b) zorlamadan çözmenin bir yolu yokmu? teşekkürler iyi forumlar.

• kardeşime çok teşşekür ederim gerçekten kartlar coştu ve grafikler potre gibi

ekran kartım GTX 550 Tİ
    şletim Sistemi: Windows 7 Ultimate, 64-bit (Service Pack 1)
    DirectX sürümü: 11.0
    GPU işlemcisi: GeForce GTX 550 Ti
    Sürücü sürümü: 301.42
    DirectX desteği: 11.1
    CUDA Çekirdeği Sayısı: 192
    Çekirdek saat hızı: 900 MHz
    Shader saat hızı: 1800 MHz
    Bellek saat hızı: 2052 MHz (4104 MHz veri hızı)
    Bellek arabirimi: 192 bit
    Toplam kullanılabilir grafik belleği: 4094 MB
    Ayrılmış video belleği: 1023 MB GDDR5
    Sistem video belleği: 0 MB
    Paylaşımlı sistem belleği: 3071 MB
    Video BIOS sürümü: 70.26.20.00.00
    IRQ: 16
    Veri Yolu: PCI Express x16 Gen2

oyun ayarlarına ve nvidiaInspector ayarlarına ihityacım var ayarların nasıl olması gerekse (resimli anlatım) yayınlarmısınız
    simdiden tesekkurederim
    saygı ve sevgilerle

• quote:

Orijinalden alıntı: scorp3

Merhaba rezes Merhaba arkadaslar Bayramınız Mubarek olsun
    sözkonusu nvidiaInspector programı ındırdım
    bf3 ayarlarını yapamadım konun acemisiyim sürekli takılma yasıyorum goruntu kalıtesıde ıyı degıl

ekran kartım GTX 550 Tİ
    şletim Sistemi: Windows 7 Ultimate, 64-bit (Service Pack 1)
    DirectX sürümü: 11.0
    GPU işlemcisi: GeForce GTX 550 Ti
    Sürücü sürümü: 301.42
    DirectX desteği: 11.1
    CUDA Çekirdeği Sayısı: 192
    Çekirdek saat hızı: 900 MHz
    Shader saat hızı: 1800 MHz
    Bellek saat hızı: 2052 MHz (4104 MHz veri hızı)
    Bellek arabirimi: 192 bit
    Toplam kullanılabilir grafik belleği: 4094 MB
    Ayrılmış video belleği: 1023 MB GDDR5
    Sistem video belleği: 0 MB
    Paylaşımlı sistem belleği: 3071 MB
    Video BIOS sürümü: 70.26.20.00.00
    IRQ: 16
    Veri Yolu: PCI Express x16 Gen2

oyun ayarlarına ve nvidiaInspector ayarlarına ihityacım var ayarların nasıl olması gerekse (resimli anlatım) yayınlarmısınız
    simdiden tesekkurederim
    saygı ve sevgilerle

hoş geldin arkadaşım..
    Öncelikle kartınız verdiğim ayarlar için zayıf kalır bunu bil. ama tabi kaliteli görüntü elde etmene mani değil ama akıcılık sağlaman zor.. yinede denemek istersen deneyebilirsin tabi...
    biraz araştırmacı olun :) diğer oyunlar içimde benzer faydalı kalite ayarlar mevcut. verdiğim linklerden ulaşabilirsin.

inspectör programını çalıştır. Sağ orta alandaki anahtar/tornavidalı butona tıkla. yeni açılan akranın en üstündeki açılır menüden bf3 ü bul(batt..diye yazarsan otomatik çıkıyor zaten) sonra benim verdim SS teki ayarları birebir uygulayacaksın ve ardından appy ile uygula diyeceksin, oyun içinden de (AADeferred 4xMSAA) aktif et, hepsi bu...

İyi bayramlar dilerim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rezes -- 20 Ağustos 2012; 22:05:48 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: fbsrkc06

@rezes slmlar..bende tek gtx680 de tüm ayarları yaptım..
    110 - 130 arası değişiyor..

Hayırlı olsun. Yumuşatma 4x değil galiba!

Selam

AMD içinde bir çözüm var mı acaba? HD5970 ile çok kötü performans alıyorum. FPS çok düşük, 30 civarı. Medium ayarlarda bile. GPU kullanımı %30-40 değişiyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Black Heart Rebellion -- 17 Aralık 2012; 20:09:40 >
  • yarın bden gts 250 ile denerim bi cacık olmaz bu karta ama :D

Asus P8P67 Deluxe - Core i5 2500k 3.3 ghz @ 4.6 ghz - Noctua NH-D14 cpu soğutucu - Gigabyte GTX 770 OC 2GB 256 Bit GDDR5 - Cooler Master GX 750 750w psu - GSKILL 16 GB(4x4GB) RipjawsX DDR3 1600 MHz CL9 1.5v - Intel X25M 80 gb ssd - Samsung hd103sj 1tb 32mb sata2 - 2x Samsung B2230H + B2230N 21.5 inch Full HD 5ms - Creative MEGAWORKS THX 550 5+1 Home Cinema 500 Watt RMS
  • Ati ile bunu yapabilen olmadı mı arkadaşlar ya?

[size=3]Nvidia Inspector den SGSSAA yumuşatma ayarını kullanarak GPU kullanımlarını arttırdım. Böylelikle şimdiye kadar görmediğinizi idda edeceğim grafik kalitesi ve yumaşatmanın yanı sıra artık FPS yi 120 de tutabiliyorum. GPU kullanımlarının artması sıcaklık artışınıda beraberinde getirdi. ilk defa bu sıcaklık değerlerine çıktım..

670, 680 tek karta GPU kullanımı %99 olduğundan oynanabilirlik çok düşecektir. Bu sebeple X90 veya X70-X80 SLI kart sahipleri!! Hadi iyisiniz gene..

Aşağıdaki perspektiften bakınca ULTRA ayarlara 120 yi yakalamak imkansızdı 70FPS falandı!! GPU kullanımı %50 civarında kalıyordu. Şimdi ise durum aşağıda

Veee GPU kullanımlarına ve Minimum FPS lere DİKKAT!

BF3 Düşük GPU Kullanımı & Düşük FPS Sorununu Çözdüm!!  BF3 Düşük GPU Kullanımı & Düşük FPS Sorununu Çözdüm!!

BF3 Düşük GPU Kullanımı & Düşük FPS Sorununu Çözdüm!!  BF3 Düşük GPU Kullanımı & Düşük FPS Sorununu Çözdüm!!

ASUS GTX670 Direct CU II TOP - 3-WAY SLI (1137MHz, Boost 1297MHz) Default ayarlarda,
    CPU 3960@4,6GHz ULTRA ayarlar
    1920x1080 çözünürlük

CASPIAN BORDER 64 kişi Full
    Field of View : 70
    AADeferred 4xMSAA
    AAPost HIGH
    Motion Blur On,
    Motion Blur Amount: 70

Frames, Time , Min, Max, Avg

19225, 180000, 84, 123, 106.806
    18879, 180000, 82, 131, 104.883
    20830, 180000, 73, 200, 115.722
    20537, 180000, 79, 200, 114.094
    20843, 180000, 74, 149, 115.794
    23542, 180000, 87, 200, 130.789
    21195, 180000, 87, 166, 117.750
    21168, 180000, 91, 186, 117.600
    20067, 180000, 86, 159, 111.483
    19781, 180000, 81, 151, 109.894
    25468, 180000, 90, 200, 141.489
    23478, 180000, 73, 198, 130.433

BF3 Düşük GPU Kullanımı & Düşük FPS Sorununu Çözdüm!!

[size=3]BF3 için nVidia inspector ayarlarım aşağıda; Oyun içinden (AADeferred 4xMSAA) aktif etmeyi unutmayın

[size=3]Daha başka oyun uygulamaları için kaynak site;
    http://www.forum-3dcenter.org/vbulletin/showthread.php?t=490867

[size=3]İddia ediyorum, gözlerinize inanamayacaksınız Diğer oyunlarda ki kalite örneklerini görmek isterseniz şu linke bakın;
    http://www.neogaf.com/forum/showthread.php?t=417495

[size=4]Emeğimin karşılığı olarak şu mübarek Ramazan da, ALLAH tan hayır dualarınızı bekliyorum..
    Lütfen çok görmeyin. S.A.

Bu ayarları uyguladıktan sonra geri default ayarlara dönmek istersek bunu nasıl gerçekleştirebiliriz ?
    Anakart: Asus Rog Strix B550-A Gaming İşlemci: Amd Ryzen 7 5800X3D İşlemci Soğutucu: Arctic Liquid Freezer II 360 Ekran Kartı: Asus Dual GeForce RTX 3060 Ti V2 Mini OC Edition Ram: Corsair Vengeance RGB Pro SL 32 GB Beyaz SSD: Samsung 980 Pro 1 TB SSD: Samsung 970 Evo Plus 1 TB Güç Kaynağı: Fsp Hydro PTM PRO ATX 3.0 (PCIe 5.0) 1200W Kasa: Corsair 5000D RGB Airflow Beyaz Monitör Asus VG259QM 24.5" 280Hz 1ms Klavye: Corsair K70 RGB MK.2 RAPIDFIRE Cherry MX Speed Mouse: Razer Deathadder V3 Mousepad: Steelseries QcK XXL Kulaklık: HyperX Cloud III Wireless Hoparlör Logitech Z200

• tamer merhaba

ben şimdi asus vg248qe monitörü lightboost özelliği açık kullanıyorum . o göruntu kalitesini bilirsin crt monitör gibi oluyor. bu ayarları yapsam bi farkı olucakmı ? yani o özelliği kullanıyorsam monitörde bu ayarlar extra bişeyler katarmı katmazmı ? bide tombraider 2013 için ayarlarıda buna bakarak yapsam olurmu ? yoksa farklımıdır onun ayarları.
    İslemci: Ryzen 5 2600x - Ekran Kartı: Asus Strix Geforce GTX 1070 - Anakart: X470 AORUS GAMING 7 WIFI - Ram:GSKILL F4-3200C15D 16GB (2x8GB) - Kasa: CORSAIR 760T - Güç kaynağı: CORSAIR RM 1000 - İşlemci sogutucu: NZXT Kraken x62 - SSD: Samsung 250GB 850 EVO- HDD: WD 3.5" 1TB HDD + segate 1tb + 2tb Barracuda 7200rpm -Klavye : Logitech g710+ - Mause : Logitech g502 rgb -Kulaklık: Logitech g35 - Monitör: Benq xl2411
  • Bf4 icin up. Yarin indirip bunuda deniyecegim insallah yarar ise :(

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Ryzen 5600x / MSI x570 Gaming Plus / Gigabyte GeForce RTX 3060 Ti GAMING OC PRO / Gskill 2x8GB DDR4 3600Mhz / Samsung 970 Evo Plus M2 250GB / Evga BQ 750W 80 / Xigmatek Windpower Pro / Sharkoon S25W / Seagate 1TB / Asus VG248QG 165HZ / Logitech G213 Prodigy / Zowie EC1-A / Creative S.B X-fi 5.1 Pro / Corsair HS35
  • güzel

İ7 6700K // MSI Z170A M7 GAMING // GSKILL RIPJAWX 16 GB DDR4 2400MHZ // GIGABYTE GTX 980 Tİ XTREME EDİTİON RGB // ASUS ROG PG348Q 100hz // THERMALTAKE X31 KASA // CORSAIR BRONZE 80 750 WATT // LOGITECH G910 GAMING KLAVYE // LOGITECH G303 GAMING MOUSE // RAZER TİAMAT ELİTE 7.1 REAL // ASUS STRIX SOAR 7.1 SES KARTI // KINGSTON HYPER X SSD // WD BLACK 1TB
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.