Şimdi Ara

BF3 Düşük GPU Kullanımı & Düşük FPS Sorununu Çözdüm!! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
104
Cevap
6
Favori
12.400
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: rezes

quote:

Orijinalden alıntı: marfoglu

Yine kartlari degistirmissin.

Ya, hiç sorma dostum, çok karar değiştirdim, bir ara eyefiniti için AMD ye kayacaktım lakin istediğim monitörler Türkiye de çok tutuyor du... Kardeşimin kartada elkoyaraktan 670 lere geri dönüş yaptım. bu dakkadan sonra onlara sıkı sıkıya sarılırım artık

Tek eksi yani 2 gb olmasi 3 gb olsaydi cok daha rahat kurulurdu boyle bir sistem kardesinden alip sli testi yaptigin konuda kardesinde oldugunu biliyorum demekki yanina bir tane daha eklemissin darbogaz olayinadamkatilmiyorum.Oyle olsaydi islemci kisitlardi kartlari ve sorun cozulemezdi ayarlarla ilgili bence belkide o ayarlamalari yalmadiginzda sistemi full perfromasn olarak kullanmak icin kartlarin potansiyel gucunu degil ihtiyac olunan guc olarakmaliyordur sonucta full hd oynuyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marfoglu -- 14 Ağustos 2012; 18:59:41 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Ben Nvidiaya geçiyom
  • Bu da Gulf Of Omman testleri taze taze
    Max değerleri boşverin min ve esas önemlisi averaj FPS e değerlerine dikkat!!

ASUS GTX670 Direct CU II TOP - 3-WAY SLI (1137MHz, Boost 1297MHz) Default ayarlarda,
    CPU 3960@4,6GHz ULTRA ayarlar
    1920x1080 çözünürlük

Gulf Of Omman 64 kişi Full
    Field of View : 70
    AADeferred 4xMSAA
    AAPost HIGH
    Motion Blur On,
    Motion Blur Amount: 70

Frames, Time , Min, Max, Avg

20179, 180000, 84, 180, 112.106
    21483, 180000, 80, 194, 119.350
    20960, 180000, 73, 169, 116.444
    24846, 180000, 85, 185, 138.033
    13098, 109123, 86, 156, 120.030
    29846, 180000, 98, 200, 165.811
    20801, 180000, 79, 165, 115.561

BF3 Düşük GPU Kullanımı & Düşük FPS Sorununu Çözdüm!!  BF3 Düşük GPU Kullanımı & Düşük FPS Sorununu Çözdüm!!

BF3 Düşük GPU Kullanımı & Düşük FPS Sorununu Çözdüm!!  BF3 Düşük GPU Kullanımı & Düşük FPS Sorununu Çözdüm!!

• quote:

Orijinalden alıntı: metallurgy

quote:

Orijinalden alıntı: rezes

quote:

Orijinalden alıntı: metallurgy

E6750 + gtx 460 kullaniyorum oyunlarda gpu kullanimi cok dusuk. Bu yontem ben de ise yarar mi ? İslemcim darbogaz yapiyor ama ayarlari lowa alsam bile fps artmiyor gpu kullanimi dusuyor.

işlemcinin darboğaz yapıyor diyorsunuz %100 mü kullanıyor? dostum denemesi bedeva.. ama tek GPU da akıcı bir FPS yakalamanız zor gibi. en iyisi, bizzat deneyip test etmeniz.

Resimde gördüklerimin aynısını yaptım. Şimdi test edeceğim. Yalnız aynı sürümü kullanmamıza rağmen ayarların yerleri değişik. Mesela sende aa ayarları other kısmında iken ben de antialising diye bir başlık altında. Her neyse şimdi deniyorum bakalım ne olacak. Bu arada bu tek bf3 için mi? gta 4 gibi oyunlarda da aynı ayar mı geçerli yoksa bunları test eden bir site biliyor musunuz?

işlemcim gta4'de %90 civarlarında iken bf3'de %100 ( tabi multi için böyle. Singleda sorun yok )

Islemciniz %100 ise darbogaz yapiyor demektir. GPU usage niz dusecektir. Bu ayarlar bir cok oyunda etki ediyor. Yakin bir tarihte ben yeni bir konu acip 50 ye yakin oyunda test edecegim. AA yi GTA 4 gibi AA desteksiz oyunlarda acmak istiyorsaniz FXAA sizin icin daha kolay bir secenek olacaktir. Burda arkadasin yaptigi GPU uzerine binen yuku arttirip GPU usage i arttirmak olmus. Yukardada yazdigim gibi bir cok eski oyunda bu olayi yapiyorduk zaten

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Operation Firestorm

• Mesh Quality ayarları: LOW ayarlanarak 100+ üstü garanti altında

ULTRA
     BF3 Düşük GPU Kullanımı & Düşük FPS Sorununu Çözdüm!!

HİGH

MEDİUM

LOW

• @rezes slmlar..bende tek gtx680 de tüm ayarları yaptım..
    110 - 130 arası değişiyor..

BF3 Düşük GPU Kullanımı & Düşük FPS Sorununu Çözdüm!!  BF3 Düşük GPU Kullanımı & Düşük FPS Sorununu Çözdüm!!  BF3 Düşük GPU Kullanımı & Düşük FPS Sorununu Çözdüm!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fbsrkc06 -- 15 Ağustos 2012; 0:07:00 >

• Bu program sayesinde hem daha iyi bir görüntü alıp hem daha iyi performans veriyor dogru mu anladım?.Birde verdigin sitede amd kartlar için "Radeon Pro" programı var.Aynı olay amd kartlarda oluyormu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: thebancally

Bu program sayesinde hem daha iyi bir görüntü alıp hem daha iyi performans veriyor dogru mu anladım?.Birde verdigin sitede amd kartlar için "Radeon Pro" programı var.Aynı olay amd kartlarda oluyormu?

Evet Radeon Pro programıylada AA tweak yapabilirsiniz. Yalnız şu an için NVIDIA daki SGSAA kadar kaliteli ve performanslı AA tekniği AMD de mevcut değil. Ama yinede tatminkar değerler verecektir. İleri seviyede bu işlerle uğraşmıyorsanız benim gibi tasarımcı değilseniz size mükemmel gelecektir deneyin derim
  • quote:

Orijinalden alıntı: turbo-powwer

quote:

Orijinalden alıntı: thebancally

Bu program sayesinde hem daha iyi bir görüntü alıp hem daha iyi performans veriyor dogru mu anladım?.Birde verdigin sitede amd kartlar için "Radeon Pro" programı var.Aynı olay amd kartlarda oluyormu?

Evet Radeon Pro programıylada AA tweak yapabilirsiniz. Yalnız şu an için NVIDIA daki SGSAA kadar kaliteli ve performanslı AA tekniği AMD de mevcut değil. Ama yinede tatminkar değerler verecektir. İleri seviyede bu işlerle uğraşmıyorsanız benim gibi tasarımcı değilseniz size mükemmel gelecektir deneyin derim

Bu arada en kaliteli AA tekniği SSAA dır yanlış olmasın. Bu hem NVIDIA da hem de AMD de yıllardır mevcuttur yalnız çok ciddi performans düşüşlerine sebep olur. Bunun nedeni AA yı çevresel pixellendirme ile yapmasıdır

• quote:

Orijinalden alıntı: Infernall

quote:

quote:

Nedir bu görüntü kalitesi dalgası konuya baktım ama tam anlamadım bizde yapalım yav

SGSSAA , FSAA , CSAA ,Quinqux AA bunlar yıllardır olan AA teknikleri yalnız çok kullanıcı bilmez . NVIDIA FXAA yı MLAA ya karşı veya AA sız oyunlar için üretmedi herkes öyle sandı. FXAA konsollar için üretildi neyse detaya girmeyeyim zamanında konusunu açmıştık. Güçlü kartlarınız var bu AA tekniklerini mutlaka deneyin derim

Deneyecem teşekkür ederim fakat bu aralar performans sorunum var özellikle v sync açık durumda takılmalar oluyor sanırım kartım yanacak zaten zotac gtxim sorunlu yatıyor asus gtxim dede takılmalar var anlamış değilim eski driverde sorun yoktu bu sorunları atlatınca ilk işim bunu denemek haa birde gtx280den performans almam gerek bunu çözersem super olacak

Takılmalar derken nasıl oluşuyor ? Monitörünüz 60 hz ise 60 fps in altında değerler aldığınızda V sync açmak takılmalara sebep olur. Kartın yanmasına gelince ses falan çıkıyor mu sıcaklık değerlerine baktınız mı

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Nedir bu görüntü kalitesi dalgası konuya baktım ama tam anlamadım bizde yapalım yav

SGSSAA , FSAA , CSAA ,Quinqux AA bunlar yıllardır olan AA teknikleri yalnız çok kullanıcı bilmez . NVIDIA FXAA yı MLAA ya karşı veya AA sız oyunlar için üretmedi herkes öyle sandı. FXAA konsollar için üretildi neyse detaya girmeyeyim zamanında konusunu açmıştık. Güçlü kartlarınız var bu AA tekniklerini mutlaka deneyin derim

Deneyecem teşekkür ederim fakat bu aralar performans sorunum var özellikle v sync açık durumda takılmalar oluyor sanırım kartım yanacak zaten zotac gtxim sorunlu yatıyor asus gtxim dede takılmalar var anlamış değilim eski driverde sorun yoktu bu sorunları atlatınca ilk işim bunu denemek haa birde gtx280den performans almam gerek bunu çözersem super olacak

Takılmalar derken nasıl oluşuyor ? Monitörünüz 60 hz ise 60 fps in altında değerler aldığınızda V sync açmak takılmalara sebep olur. Kartın yanmasına gelince ses falan çıkıyor mu sıcaklık değerlerine baktınız mı

Zotac modelim sorunlu malesef beyin hasarı almış diyebiliriz işlemcisi göçmüş ve kullanıcı hatası yüksek overclock dediler halbuki kartı 1hafta zor kullandım oc değil sisteme taktıktan sonra sadece birkere bf3 te beni sevindirdi 150 160lara çıktı fps daha sonra kart mefta sanırsam soğutucusu iyi değildi ve kart zorlandı hasar aldı artık kurtuluşu yok satacağım.

Ve ilk dediğin eğer doğru ise sana ne kadar dua etsem az.Microstuttering dediler,w7 orjinal ondan dediler bence alakası yok.Acaba cözümü nedir bu 60 hertz dalgasının?

V sync i kapatıp denediniz mi , birde GTX 280 i kullanmak istiyormuşsunuz Physx kartı olarak kullansanıza

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Zotac modelim sorunlu malesef beyin hasarı almış diyebiliriz işlemcisi göçmüş ve kullanıcı hatası yüksek overclock dediler halbuki kartı 1hafta zor kullandım oc değil sisteme taktıktan sonra sadece birkere bf3 te beni sevindirdi 150 160lara çıktı fps daha sonra kart mefta sanırsam soğutucusu iyi değildi ve kart zorlandı hasar aldı artık kurtuluşu yok satacağım.

Ve ilk dediğin eğer doğru ise sana ne kadar dua etsem az.Microstuttering dediler,w7 orjinal ondan dediler bence alakası yok.Acaba cözümü nedir bu 60 hertz dalgasının?

V sync i kapatıp denediniz mi , birde GTX 280 i kullanmak istiyormuşsunuz Physx kartı olarak kullansanıza

Ağzını seveyim kardeş kullanakta nasıl kullanak onu bulamadık işte varmı bilgin
    Açıkcası nfs the run ayarlarında v sync yok.Ve beni uyuz etti oyun rahat rahat oynayamadım çok sık takılma yapıyor.Bfde falan bu sorun yok ama nfs run

Öncelikle driverları sil iki kartı da tak sonra driverları yükle , NVIDIA denetim masasında iki kartında görünür olması lazım oradan seçebilirsiniz.

• Arkadaşlar,amd ekran kartları için bu geçerli mi ? geçerliyse ayarları yapıp ss atıcak biri var mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: fbsrkc06

@rezes slmlar..bende tek gtx680 de tüm ayarları yaptım..
    110 - 130 arası değişiyor..

Hayırlı olsun. Yumuşatma 4x değil galiba!
  • tüm ayarlar senin ss deki gibi yaptım..4x yaptım..
    az mı sonuçlar.? 4x olunca ne değişir?
  • quote:

tüm ayarlar senin ss deki gibi yaptım..4x yaptım..

Verdiğin ss lerde tırtık görünce bir sorayım dedim sadece. Aynı ayarları uyguladıysan sorun yok Eskiye kıyasla memunmusun?
  • çok memnunum Allah razı olsun..eskiye kıyas içinde ayarla defaulta alıp ss eklerim akşama...
    çok tşk..
  • Allah sizden de razı olsun. Beğendiğinize sevindim.
  • quote:

tüm ayarlar senin ss deki gibi yaptım..4x yaptım..

serkan sezerin verdiği ayarları yapınca tek 680 110-130 arası fps mi alıyorsun herşey ultrada
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.