Şimdi Ara

beynin açıklanamayan ilginçlikleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
5.036
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kendinizi bir konuya inandırısanız beyin de o konuya inanır
    Bilimsel olarak var olduğu bilinen fakat çoğu kez ispatlanamayan bir beyin intrüprestreji
    işte beyin intrüprestreji nin nasıl olduğunu
    gerçekten yaşanmış olaylardan anlıyalım.

1.2 adam dondurma satmak için yola çıkmışlar, sonra bir yerde arabalarını durdurup, dışarı çıkmışlar. 2 adamda dondurmaları dışarı çıkarmak için arabın buzluk bölümüne geçmişler sonra adamlar farkında olmadan kapıyı kapatmışlar. Daha sonra adamlar kapıyı açmaya çalışmış ama kapıyı açamamışlar.Adamlar buzluk makinelerine gözlerini dikerek burada donup öleceğiz diye panik yapmışlar.Hatta adamlardan biri cebindeki tel rehberine
    ailesine bir veda mektubu bile yazmış.Aradan 6 saat geçmiş ve adamları bulmuşlar, kapıyı açmışlar adamlar ölü bulunmuş. Tıp incelemesi ve raporlar sonu donarak öldüğü anlaşılmış.Ama o gün buzluk makinalarının bozuk olduğu hiç çalışmadığı anlaşılmış.
    Sadece beyinin kandırılması sonucu orta çıkmış ilginç bir
    ölüm.

2.Kapalı alanda kalma korkusu olan bir adam (bir çeşit panik ata türü).Apartman boşluğuna düşmüş çok karanlıkmış adam nefessizlikten ölmüş. Ama oranın oksijeni 20 kişiyi yaşatacak kadar yeterliymiş.

3.ingilterede bir adam bacağının yada kolunun kopmasından çok korkuyormuş çünkü bir çok kez bacaksız ve kolsuz görmüş.
    Bu o adamda bir panik haline gelmiş ve adam 3 sene sonra kolunu hissetmez ve kullanamaz olmuş
    ne felç nede başka birşey Bilimsel olarak açıklanamayan birşey.

4.19 sene mezarlık bekçiliği yapmış bir adam.Yine işini yaparken adam ayakta sapa sağlam dururken yere yığılmış ve oracıkta ölmüş.Tıppen açıklanamamış.
    Ama bunun bir beyin intrüprestreji olduğuna inanılıyor.
    Yani adam okadar ölü görmüşki beyin ölüme kanmış.
    --------------------------------------------------

Evet arkadaşlar sanırım bu konun 1. sini aranızda tanıyanlar vardı.Her ne kadar açıklandı denipte kaynak olarak bir kitap yada kişi gösterilsede bilimsel olarakta tam olarak açıklanamamıştır fakat bazı teoriler öne sürülmüştür.Bu konumuzda beyinin olumsuz yönünü ve olumlu yönünü göreceğiz 1. konu sanırsam tamamen olumsuzdu
    Arkadaşlar 1. konumu hiç bir kaynak göstermeden başka sitelerde paylaşılmış en azında araştırma (internetten araştırma değildir % 10 belki)
    emeğine karşılık en azından kaynak AzizTürk yazılırsa sevinirim.

1. eprietreat (beynin gizemi)
    Şu ana kadar beynin sadece %3-10 kadar bir bölümü çözülmüştür geride kalan % 90 bölümde kim bilir neler gizlidir bü gizemler arada sıradada olsan kendi belli eder. Evet bir beyin gizliliği olan bir olaylara göz atalım.

1.Siz ben gerçekten uzun yaşarım deyipte gerçekten odaklanırsanız uzun yaşayabilirsiniz ( Allahın eceline karışılmaz tabikide) Beyin Aboov bunla daha çok yolumuz var deyip Vücüdu uzun bir ömre hazırlar.
    - Tersş olarakta ben kısa yaşarıma içten bir şekilde odaklanırsanız vefatınız uzun sürmeyebilir (Allah gecinden versin)
    çünkü bu bazı olaylarda kanıtlanmıştır odaklandıktan sonra 1 dk sonrada ölen olmuştur hemende ölen olmuştur 2 ay 5 ay 10 yıl 20 yıl vs gibi.

2.Beyin öyle bir sisteme sahiptirki insan tam 100 yaşına geldiğinde hiç bir zaman yıl şaşmaz beyin hiç bir organda yardım almadan tamamen bir enerji dalgası ile yaşlanmış akciğer vs gibi organları yenilemeye başlar.Bu kanıtlanmış bir olaydır ve her zamanda kanıtlanmıştır. Ama gel gelelim bu beyin bunları nasıl yapıor? kim açıklamış kimse.

3.Beyninizi sakın hüzüne yoğunlaştırmayın yoksa başınıza bela alabilirsiniz.Şayet insan beyni öğle bir sitematiğe sahiptirki Sizin üzülmeden önce üzüleceğinizi hisseder ve Stresten dolayı vücut yorulmasın diye vücuda extradan hızlı bir şekilde kan pompalaması için kalbe sinayal verir.beynimiz böyle olmasaydı insan vücudu en ufak bir şeye dahi dayanamayabilirdi ( Allahın kudreti ve yarattığı mükemmellik)

Beyin mi bizi yoksa bizmi beyni kontrol ederiz.

İşte geldik tam soruya.
    Beyin bizim zekamızı vücudumuzu ve yönelgelerimizi kontrol eder. Ama asla düşüncelerimizi ve bazende yapacağımız bir şeyi kontrol etmez sadece aracı olur.
    Bu sistem böyle yürümeseydi irade diye birşeye sahip olmazdık.

Beyninizle konuşun.

Gel gelelim şu işe
    bu mükemmel beyin vucudumuza emirler yağdırır
    düşüncelerimizi bilir fakat bizle hiç muhattap olmazmı?
    Tabikide olur.Aslında sizle oyun oynar.Beyin kendi içinde çıkardığı bazı sesler vardır bu aslında açıklandı denilebilir ama açıklanmayan yerleride vardır bu kesinleşene kadar siz beyininizle oynaşmaya devam edin
    Beyin yanı sıra bir yön gösterici vede uyarıcıdır bu yönünü herkez biliyor zaten.

-Beyni vucuddan ayırdığınızda dahi beyin vücuda sinyal verebilir (m-ş)

beyniniz ölmediyse ölmemişsiniz demektir.
    Bu şunu gösteririm asıl yaşam hayli beyindedir.

Siz sakın beyinle oyun oynamaya kalkmayın
    siz yüznü burktuğunuzda yani hüzünlü gibi gözükmeye çalıştığınızda beyin okadar salak değil yemez bu 1.
    Aynı şeyi diğer seferde ciddi yapsanız bile beyin şunu diyecektir hadi orada yine kandıroon.

Umarım yeterince bilgi vermişimdir bu sefer bukadar sanırım beynin olumlu yöneri 2. konuda okadar araştırdım emeğe saygı iyi beyinler.

Beyin benim işim.
    ------------------------------------------------

Dün konuyu yanlışlıkla enterlediğim için konu açıldı boş konu diyede kilitlendi ben yazı yazarken hepsi boşa gitti. Bu olay 2 defa oldu. Yazını normalde biraz uzundu ama kopyalayamadığım için hepsi boşa gitti. Bende yazmaktan yorulmuştum. Şimdilik sadece bir kısmını yazacağım. Bildiğiniz üzere bu beyin konularını netten değil ansiklopedilerden ve edindiğim bilgilderden yazıyorum. 1. ve 2. seri diğer sitelerde çokca paylaşılmasına rağman hiç birşekilde adım yazılmamış. Lütfen okuyan arkadaşlarım emeğim karşılık paylaşırken kaynak olarak adımı yazarsanız mutlu olurum. Sonuçta kop pase işi değil. Net işi değil. Araştıyorumda yazıyorum.AzizTr

Beyin hakkında bilmediğimiz çok şey var.

1.OLAY - Bir adam kalp hastasıymış. Sık sık kalp spazmı geçirirmiş ama kalp hastası olduğunu bilmediği için sürekli suçu karaciğerine atarmış. Vah karaciğerim. Gençliğimde çok viski içtim. Şimdi karaciğerim hastalandı. Diye söylenirmiş.Bu adam bir süre sonra ölmüş. Ölüm sebebi karaciğer yetmezliği. Ama ölümden sonra açıklanmışki... Adamın karaciğeri sapa sağlammış.Hiç bir şekilde karaciğerinde problem yokmuş. Beyine fazla negatif enerji verilmemeli.

2.OLAY - Tarihte adamın birinin yüzüne tamamen kapalı bir demir maske takarak, yere yatırmışlar.Adama senin bacağını keseceğiz demişler.Adam korkudan ve telaştan titremeye başlamış.Bir süre adam titredikten sonra. Adama hadi başlıyoruz artık denilmiş.Cellat baltayı kaldırmış ve adamın bacağına değil, yerde duran altı demirle kaplı kadife bir kumaşa vurmuş.Sonra bıçakla adamın dizine hafif bir çizik atmış. Adama bacağını kestik bak hiç acımadı nerdeyse demiş. Adam bacağının kesildiğini sandığı için. Sızlanmaya ve korkmaya başlamış. Bir süre sonra adamın yüzündeki maskeyi çıkarmışlar.Adam bacağının kesilmediğini görmüş ve sevinmiş. Ama yerden kalkamamış. Sebebi ise artık o bacağını hissetmiyor olmasıymış. Yani beyine fazla negatif enerji gitmiş yani beyin inandırılmış.(kaynak:Aztr Telkinler ansk.)

3.OLAY - Bir adam aylar boyunca sabah ve akşam sürekli gözlerini kapatıp saatlerce beynine mavi mavi mavi mavi mavi mavi mavi diye telkinler vermiş ve sürekli mavi rengi düşünmüş.Mavi mavi mavi mavi mavi diye sürekli devam etmiş bu. Aylar sonra yine mavi mavi mavi diye telkin verirken. Karısına turuncu bir kağıt getirmesini söylemiş. Ve karısı turuncu bir kağıt getirmiş. Adam gözlerini açmıl ve açık turuncu kağıdı ilk baktığı 5 saniye boyunca mavi gördüğünü hatta karısının yüzünü bile hafiften mavimsi gördüğünü idda etmiş.(kaynak:AzizTürk Telkinler ansk.)

4.Nazar yani beyin enerjisi.Beyin enerjisi düşünce yoluyla oluşur. Bunun için düşünerek bir nesneyi eğen adamlara şaşırmayın.Bir insana kem gözle bakılır ve düşünülürse ona bir şey olur. Bazende olmaz o ayrı mesele. Buna nazar denir.Yani islam dininde nazar denir.Hatta okadar kem bakat ve düşünürsünüzki düşündüğünüz o insan ölebilir bile.Bilimin çözemediğine Hz.Muhammedden açıklama. ---Ahir zamanda mezarlar nazardan ölen insanlarla dolacaktır.---
    Hadisi şerif.

5.Bir insanın kafasına gerçekten hızlı bir biçimde keserseniz. O beyin 30 saniye ile 1 dk arasında yaşabilir ve tüm aktivitilerini yapabilir.Konuşursanız duyar. Görür ve soru sorarsanız bilebilir ama konuşamaz.Beyin genelde tek tek değil tüm aktivitlerini aynanda kaybeder. Sonrada ölür.Vucuda bağlı olan bir beyin vucuttan ayrıldıktan sonra bir süre boyunca tüm bunları nasıl yapabiliyor?

6.Hızlı bir bilgisayar gördüğümüzde şaşırırız değilmi. Hoşumuza gider onun hızlılığı.Bilirmiyiz acaba en hızlı bilgisayar kafamızın içinde.Beynimiz bir dokuyu 1 saniyede değil 1 sanisede değil 1 mini sanisede hisseder.Bir hücreyi ise 1 sanise değil 1 mini sanise değil 1 ultra mini sanisede kontrol eder.

7.Bir bilgisayar 5 işlemi aynanda yapar. Beynimiz 200 milyon hücreyi aynanda kontrol eder.Bununla birlikte aynı anda düşünür ve hisseder. Kontrol edilien organları saymıyorum bile.Hareket ettirdiğimiz kollaramızı ayaklarımız hatta nefes alışımızı bile saymıyorum.Bunların hepsini aynı anda 1 beyin yapıyor.

8.Bir beyin gücü açığa çıksa bir binayı rahatlıkla yıkar.

9.Bir beyin gücü açığa çıksa bir insanı rahatlıkla ne olduğunu bile anlayamadan küllerine ayırırdı.

Bukadar güclü bir beyine sahip olduğunuzu biliyormuydunuz?
    --------------------------------------------------
    frmtr/AzizTürk

• Tumu sehir efsanesi. Deli zirvasi bunlar.
  • Dikkat edersen hepsi fıkra gibi, belkide doğruluk payı vardır fakat kişiyi ölüme götürecek bir durumun söz konusu olacağını sanmıyorum. anlatılan olayların bir çoğunu farklı şekilde duydum. mesela dondurmacı benim duyduğumda et aracıydı,

stres negatif enerji kişileri organları etkiler.fakat sapasağlam karaciğeri olan biri karaciğer yetmezliğinden ölmez. yani kişi buna etki edemez. tabi bunlar benim düşüncem
  • quote:

4.Nazar yani beyin enerjisi.Beyin enerjisi düşünce yoluyla oluşur. Bunun için düşünerek bir nesneyi eğen adamlara şaşırmayın.Bir insana kem gözle bakılır ve düşünülürse ona bir şey olur. Bazende olmaz o ayrı mesele. Buna nazar denir.Yani islam dininde nazar denir.Hatta okadar kem bakat ve düşünürsünüzki düşündüğünüz o insan ölebilir bile.Bilimin çözemediğine Hz.Muhammedden açıklama. ---Ahir zamanda mezarlar nazardan ölen insanlarla dolacaktır.--

en çok üstüne düşündüğüm olay. hatta edilen dualarında beyin tarafından kabul edildiğine inanırım. derler ya birşeyi çok ama çok istiyorsan o duan kabul olur diye, aslında o duayı kabul eden ve gerçekleştiren beyindir...
  • quote:

Orijinalden alıntı: stabwound

quote:

4.Nazar yani beyin enerjisi.Beyin enerjisi düşünce yoluyla oluşur. Bunun için düşünerek bir nesneyi eğen adamlara şaşırmayın.Bir insana kem gözle bakılır ve düşünülürse ona bir şey olur. Bazende olmaz o ayrı mesele. Buna nazar denir.Yani islam dininde nazar denir.Hatta okadar kem bakat ve düşünürsünüzki düşündüğünüz o insan ölebilir bile.Bilimin çözemediğine Hz.Muhammedden açıklama. ---Ahir zamanda mezarlar nazardan ölen insanlarla dolacaktır.--

en çok üstüne düşündüğüm olay. hatta edilen dualarında beyin tarafından kabul edildiğine inanırım. derler ya birşeyi çok ama çok istiyorsan o duan kabul olur diye, aslında o duayı kabul eden ve gerçekleştiren beyindir...

bakış açınıza hayran kaldım keşke herkes sizin gibi düşünse

• quote:

Orijinalden alıntı: hærun

quote:

quote:

bakış açınıza hayran kaldım keşke herkes sizin gibi düşünse

bazı kısım insanlar dini yargıları nedeniyle düşünmekten kaçınıyor aslında. yazdıklarını okudum inancı olan birisine benziyorsun ve bu şekilde düşünmen çok güzel. olaylara tek gözden bakmıyorsun. kimi insan bunları düşünerek yaratıcıya olan hayranlığı ve inancı artar, kimi insan kuran'dan, incil'den, tevrat'tan anlamadığı için dini insanları yönetmek için kullanan sözde şeyh, din adamlarının sözleriyle hareket eder onların anlattıklarını benimser, düşünmezler. özellikle ülkemizde her müslümanım diyen başımıza hoca kesilip vaaz verir, yarısı da abdest alıp namaz kılmayı bilmez. Ben her insanın araştırıp düşünmesi fikrindeyim, dediğim gibi kimi insan düşünerek inancını kuvvetlendirir, kimi insan da inancından kopar. İnancından kopacağından korkarak hiçbirşeyi araştırmaz, kimseyi dinlemez işte bunun gibi zayıf insanlar her zaman koyun gibi güdülmeye mahkum kalır. Halbuki allah bu beyni, sadece karnınız acıktığında "aa karnım gurulduyor sanırım acıktım, o zaman doymak için birşeyler yemeliyim" şeklinde düşüncelerle kullanmanız için vermedi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi stabwound -- 30 Aralık 2010; 21:51:56 >

• zekice bir cevap
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: The Swamplord
    quote:

Orijinalden alıntı: _cHaMeLeOn_
    Tumu sehir efsanesi. Deli zirvasi bunlar.

Bende işte bunu hiç anlamıyorum, beyin zaten çalışması ve yapısı ile hayranlık uyandıran bir organ, bunu yukardaki düpedüz bilimsel olmayan zırvalık yığını ile desteklemeye kalkmanın nasıl bir amacı olabilir ki?
  • konum alıntı zaten en alta da aldığım üyeyi yazmıştım
  • quote:

quote:

Beyin vücudun Tanrısıdır.Sözlerinden bunu çıkarıyorum ve bana gayet doğru geliyor benimde bir yakınım kanserdi ve sürekli bu kanseri yeneceğini söylüyordu.Arkadaşım halasıydı ve bize demişti ki insan inandığıyla yaşar sevdiğiyle de beraberdir gerçekten de kanseri yendi ben o günden beri inanıyorum hem yukarıdakine hemde vücudumuzun en yukarısındaki muazzam beyine.Demem odur ki beyin size verilmişse bunu en iyi şekilde kullanın.

• adamlar, soğutucusu bozuk olan ve bu nedenle erimiş dondurmalarla beraber mahsur kalmışlar

sonra da bir şekilde hipotermi ye girmeyi başarmışlar.

a1: adam 1
    a2: adam 2

a1 - abi filmlerde donan insanların önce kirpikleri elbiseleri filan buz tutuyor, parmaklar marmaklar gidiyor, sen nasıl yazıyorsun hala?
    a2 - sanane lan, hala hipotermiye girmedin mi sen! konuşma dondurma suyu iç!

a1 - abi bu soğucunun motoru, pervanesi filan yokmuydu, hani hiç ses yok da! hem belki soğutu kanalları tıkarız, dondurma sapı sokar bozarız, ne dersin? bi bakalım şuna.
    a2 - sus be kardeşim, vasiyet yazmaya çalışıyoruz!

a1 - abi ya biz neden burda durduk, bakkala dondurma verecektik, adamlar nerde bunlar der bizi ararlar, gel şu kasaya vuralım da ses mes çıkaralım, bulsunlar bizi,
    a2- ne beyin bıraktın ne bir şey, boğacam ulan seni...

• beyin çok önemli bir organdır fakat henüz çok az kısmını keşfettik evet burası doğru ama
    Beyin gücüyle mucize yaratılamaz, çok kısıtlı bir şekilde maddeleri hareket ettirebilsen bile bir binayı yıkamazsın.
    100 yaşına gelince organlar kendini yenilemez böyle bir şey olamaz.
    İnsan yapısı gereği beyin yoluyla büyük ilerleme kaydedecek şekilde evrimleşmemiştir(veya gelişmemiştir)
    Beyin önemli bir organ ama bir gün beyin gücüyle inanılmaz şeyler yapacağız şeklinde hayaller kurulmamalıdır.insanın bir çok organı çok gelişmiş bir yapıya sahiptir.örneğin gözün yaptıklarını yapabilecek bir makina henüz yoktur.
  • quote:

1.2 adam dondurma satmak için yola çıkmışlar, sonra bir yerde arabalarını durdurup, dışarı çıkmışlar. 2 adamda dondurmaları dışarı çıkarmak için arabın buzluk bölümüne geçmişler sonra adamlar farkında olmadan kapıyı kapatmışlar. Daha sonra adamlar kapıyı açmaya çalışmış ama kapıyı açamamışlar.Adamlar buzluk makinelerine gözlerini dikerek burada donup öleceğiz diye panik yapmışlar.Hatta adamlardan biri cebindeki tel rehberine
    ailesine bir veda mektubu bile yazmış.Aradan 6 saat geçmiş ve adamları bulmuşlar, kapıyı açmışlar adamlar ölü bulunmuş. Tıp incelemesi ve raporlar sonu donarak öldüğü anlaşılmış.Ama o gün buzluk makinalarının bozuk olduğu hiç çalışmadığı anlaşılmış.
    Sadece beyinin kandırılması sonucu orta çıkmış ilginç bir
    ölüm.

Bence bu uydurma.

quote:

2.Kapalı alanda kalma korkusu olan bir adam (bir çeşit panik ata türü).Apartman boşluğuna düşmüş çok karanlıkmış adam nefessizlikten ölmüş. Ama oranın oksijeni 20 kişiyi yaşatacak kadar yeterliymiş.

Panikten psikolojik olarak nefes alamamış, nefes darlığı sonucu ölmüş olabilir. Psikosomatik olarak bu mümkün.

quote:

3.ingilterede bir adam bacağının yada kolunun kopmasından çok korkuyormuş çünkü bir çok kez bacaksız ve kolsuz görmüş.
    Bu o adamda bir panik haline gelmiş ve adam 3 sene sonra kolunu hissetmez ve kullanamaz olmuş
    ne felç nede başka birşey Bilimsel olarak açıklanamayan birşey.

Buda tamamen psikosomatik. Tamamen bilimsel olarak mümkün, hatta diğerlerine oranla daha mümkün. Benzer vakalar var diye hatırlıyorum.
    quote:

4.19 sene mezarlık bekçiliği yapmış bir adam.Yine işini yaparken adam ayakta sapa sağlam dururken yere yığılmış ve oracıkta ölmüş.Tıppen açıklanamamış.
    Ama bunun bir beyin intrüprestreji olduğuna inanılıyor.
    Yani adam okadar ölü görmüşki beyin ölüme kanmış.

Tıbben açıklanamayan bir sürü ölüm var. Ölü görüp öldüğü tamamen dayanaksız bir varsayım.

• quote:

Orijinalden alıntı: hærun

6.Hızlı bir bilgisayar gördüğümüzde şaşırırız değilmi. Hoşumuza gider onun hızlılığı.Bilirmiyiz acaba en hızlı bilgisayar kafamızın içinde.Beynimiz bir dokuyu 1 saniyede değil 1 sanisede değil 1 mini sanisede hisseder.Bir hücreyi ise 1 sanise değil 1 mini sanise değil 1 ultra mini sanisede kontrol eder.

ultra mini sanıye şeklinde bir birim ile olaya yaklaşıldığından dolayı bu yazıyı yazan çok mükemmel ve bilimsel arkadaşı tebrik ediyorum.
    Acaba kendi beyni ultra mega hiper mini saniyede neleri keşfediyor
  • Fazla derinlere inmeyeceğim ve amacım kesinlikle yazmış olduğun fikirleri çürütmek
    ya da seni küçük düşürmek değil. Bunu bilmeni isterim.

Ama burası bilim konuşulan bir bölüm.
    Ben de bilimsel konuşmaya çalışacağım.

Alıntı yapılan kaynağı çözmekte güçlük çekiyorum.
    Bazı fikirler var ama birimler fena halde hatalı.

Söz gelimi, beynin "hızı" ile ilgili 6. madde.
    Sanise olarak adlandırdığın şey sanıyorum salise ve saniyenin 1/1000'i; yani 1 milisaniye.
    Bir diğer birim "mini sanise" de yine sanıyorum salisenin 1/1000'i. Bu da mikrosaniyedir.
    Ultra-mini dediğin birim de 1/1000 mikrosaniye yani 1 nanosaniyedir.

7. madde
    Beyin, söylediğin sayıdaki hücreyi kontrol etmiyor. O hücreler biraraya gelip
    beyin dediğimiz bütünü meydana getiriyorlar.
    Aslında bir anlamda, "her kafadan bir ses çıkıyor". Ama, nöronlar-arası bağlantılar
    kaosa izin vermiyor, veremiyor. Hangi kanalın sesi daha yüksek çıkıyorsa,
    o bilgiler beyin zarına ulaşıyor ve "karar verme" gerçekleşiyor.
    Eğer bir kanalın sesi hep yüksek çıkıyorsa, bağlantı noktalarında o kanalın
    iletişim hızı "düşürülüyor" (daha doğru ifadeyle : eşik değeri).

Beyin hücreleri yani nöronlar, elektronik cihazlardaki gibi bakır tellerle değil,
    beyin sıvısında bulunan kimyasallardan etkilenen hücrelerin "teması" ile iletişim kuruyorlar.
    Konu kimya olunca, bilgilerin iletim hızı tepkime hızına düşüyor.

Birkaç örnek vermek isterim.

1- Hareketli görüntü algılama hızı
    Sinema, tv ya da bilgisayarda film izlemişsinizdir.
    Bu görüntüler kare kare gelir. Yöntem, beyni "kandırma" esasına dayanır.
    Kareler arasında bir geçiş sıklığı vardır. Yani görüntüleme hızı.
    Eğer bu hız düşük ise, görüntüleri kesik-kesik görürüz.
    Görüntünün kesintisiz olması için saniyede en az 26..30 kare görmemiz gerekir.
    Küçük bir hesap yaparsak 1/30=0.03333... yapar. Yani yaklaşık 33 milisaniye.
    Bundan daha hızlısını beyin algılayamıyor.

2- Ses algılama hızı
    Ses, görüntüden farklı olarak, tek boyutludur. Görüntüdeki renk, parlaklık,
    kontrast gibi bilgi "zenginliği" burada yoktur. Dolayısıyla beyin biraz daha
    hızlı algılama şansına sahiptir. Bunu birçok kaynakta gördüm.
    Özellikle ses-tanıma projelerinde. Bunu sizler de test edebilirsiniz.
    Bir müzik parçasını ele alalım; içinde tutarlı bir ritim olsun.
    Ritimdeki "en ufak" bir hızlanma ya da yavaşlamayı beynimiz farkedebiliyor.
    Peki nereye kadar gidebiliriz? Kendim test ettim; kitaplarda izlenen yola çıktı.
    Yaklaşık 10 milisaniyelik gecikme ya da hızlanmayı algılayabiliyorum.
    Ama daha küçük değişimi beynim algılayamıyor; müzik aynı tempoda gidiyormuş gibi
    algılıyorum.

33 ve 10 milisaniyelik değerler, mikro ve nano saniyelerden daha büyük değerler
    ve bahsettiğin nano ölçekten -en iyimser hesaplamayla- 10.000.000 kez uzağındalar...

Beynimizin üstünlüğü çok farklı noktalardan vurgulanabilirdi.
    O noktalara değinmemişsin.

Zayıflıklarına da pek değinmemişsin.
    Beynimizi ne kadar yüceltsek az. Sonuçta o bir "başkan". İmpuls gönderen tek organımız.
    Ama aynı organımız, ağrı-eşiğini geçtiğimiz yani dayanılmaz acı / ağrı çektiğimiz durumlarda
    kendini kilitleyiveriyor, yani bayılıyoruz. Yani başkanımıza fazlaca "sinyal" gittiğinde,
    "ben oynamıyorum" diyor. Böyle de "minik" bir zayıflığı var.

Umarım seni darıltmadım. Yazmadan da duramadım ama.
    Çünkü bildiklerime çok ters şeyler yazmışsın ve ben yalnızca 2 noktaya indirgedim;
    diğer "fikirlere" değinmedim bile. Özellikle, "siz" ve "beyin" ayrımını gülümseyerek okudum.
    Mesleğim olan bilgisayar ile beyin karşılaştırmasına yazacak o kadar çok şey var ki,
    ama bu elma ile armutu karşılaştırmak olurdu. Vazgeçtim.
    Kısacası, alıntı yaptığın yazıda o kadar yüzeysel ve yanlış şeyler var ki,
    özür dileyerek, keşke konu-dışına açsaydın diyorum...

Düzeltme : 1/30=0.3333 değil; 0.03333 olacak; yaklaşık 33 milisaniye

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ISIS -- 3 Ocak 2011; 16:35:19 >

• İki yıllık bir konu ama yararlı olabilir kanısındayım;

Beyin Dalgalarının Gizemi
    http://forum.donanimhaber.com/m_21880877/tm.htm
  • Bazısı pek inandırıcı gelmedi.
  • önemli olan sizin inanmanız değil,

buna inanacak saflar her zaman vardır,

amaç propaganda...
  • Burda benim mesajım vardı, neden silindi acaba?

Halbuki sadece konunun saçma olduğuna katılmıştım... Herhalde yanlışlıkla silindi.
  • Tüm yazılanları okudum güzel bilgiler var teşekkürler.Fikrimi soracak olursanız;
    Yazılan tüm olaylar gerçek olmuş olabilir, belki de bilmediğimiz daha niceleri var fakat kesin olarak size birşey diyebilirim ki "NAZAR" kesinlikle insan öldürebilir.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.