Şimdi Ara

Beynin %10'unun kullanıldığı yalanı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
674
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

Telekinezi yalanlarına inanacağınıza bilimsel dayanakları olan evrimağacının verdiğim yazısını okumanızı tavsiye ederim

“Güçlü olan, zayıf yanını herkesten iyi bilendir; daha güçlü olan ise zayıf yanına hükmedebilendir.” 孔夫子

-Mens et Manus
  • Yazı biraz uzun,okumaya üşenenler için şu kısım bile bence yeterli

quote:

Pozitron Emisyonlu Tomografi (PET) ve Fonksiyonel Manyetik Rezonans İmgeleme (fMRI) teknolojilerindeki gelişmeler sayesinde, beynin renkli ve renksiz, ayrıntılı fotoğrafları an be an çekilebilmektedir. Bu teknolojiler sayesinde günümüzde biliyoruz ki, beynin en sakin olmasını umduğumuz uyku halinde bile, beynin eksiksiz olarak her bölgesinde belli bir miktar aktivite gerçekleşmektedir.

Şöyle derler ya bir de "Bizim oğlan çok zeki çalışsa yapar da ama çalışmıyor" bu da aynı mantık kapasite var ama kullanamıyor. Millet sahte de olsa umut veren şeylere inanıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Herkes beni zeki bilir çalışsam yaparım
    Forumun yazılım altyapısı o kadar mükemmel ki imzanın bile tamamı çıkmıyor
    Arrested Development-Band of Brothers-Boardwalk Empire-Black Books-Breaking Bad-Brooklyn Nine-Nine-Chuck-Da Vinci's Demons-Dexter-Eastbound
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Tam daha yeni yine bunun üzerine bir film çektiler demek için konuya girdim linkte de ondan bahsediyormuş zaten Özellikle bu hollywood yüzünden yanlış bilgiler insanların beynine işleniyor insan adamlar milyon dolarlık film çekiyor öyle diyorsa öyledir diyor zaten verilen bilgiyi araştırma diye bir şey yok aynen devam ediyor yanlış bilgi zinciri.

• Çevirmen X Ç kullanıcısına yanıt
    Hocam koskoca Leon ve Taxi serisinin yönetmen-yazarı Luc Besson'un bir tane mi danışmanı olmaz yahu.
    Bilip bilmemek değil mesele illaki bir kişi çıkıp çevrelerinden söyler gerçeği yada araştırma ekipleri öğrenir gerçeği ama maksat doğru bilgilendirme değil filmi izletmek maksimum gişe hasılatını almak bir bakıma insanların hoşuna da gidiyor sadece yüzde 10 unun kullanabildiğini düşünmek adamlarda kullanıyor bunu sürekli.

• Son zamanlarda cok duymaya baslamistim bunu. Hep ayni sekilde, ayni yapida, dayanaksiz paylasilmasi soylenmesi, iyice kliselesmesi suphelendirmisti beni. Sehir efsanesi oldugu cok belli oluyor aslinda. Bugünde yalansavar.org sitesinde -bu reklama girer mi suc mu bilmiyorum umarim değildir- bu konu ile ilgili bir makale okumustum. Aslinda sitede hu efsanenin psikolojik yönünü iyi ele almislar. Örneğin şöyle bir bolum geciyor yazida.

"Beynimizin sadece bir kısmını kullandığımız iddiası
    günlük yaşamın içinde kendi yetersizliklerimizin ve
    başarılarımızın getirdiği ruhsal sıkıntılardan
    kurtulmamıza, başarılı insanlara karşı hissetiğimiz o
    dayanılmaz gıpta ile kıskançlık arası duyguları bir
    çırpıda açıklayıvermemize yardım eden bir yalandır.
    Bütün iyi yalanlar gibi gerçekle karşılaştırıldığında
    bizlere kabul etmesi daha kolay alternatif bir gerçeklik
    sunar bu efsane: “Beynimin tamamını kullanamıyorum!
    Bak olacak şöyle bir ilaç nasıl da çarpardım bu büyük
    sayıları, nasıl da doğru kararlar verirdim yaşamımda.
    Ama kısmet “

Buradaki soz efsanenin kullanisini ve tamamini kullanırsak neler yapariz hayallerinin cok iyi bir aciklamasi.

Yazinin tamamini okumak isterseniz

yalansavar.org/2014/08/21/beynimizin-unu-mu-kullaniyoruz/

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Lirikal Militan kullanıcısına yanıt
    Yalansavar, Açıkbilim ve Evrimağacı iyi ki var hocam, 3'üde bayağı bilgilendirici siteler.

Orijinalden alıntı: Professional Geek

Yalansavar, Açıkbilim ve Evrimağacı iyi ki var hocam, 3'üde bayağı bilgilendirici siteler.

Gercekten çok kaliteli siteler, her yazilari cok fazla emek iceriyor ve bilgi dolu. Ama maalesef ki uydurma haberler iceren, gerceklerden uzak komplo teorileriyle dolu siteler kadar ilgi çekmiyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.