Şimdi Ara

Beyler Hiçbir Şey Satın Alamıyoruz Farkında mısınız? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
499
Cevap
5
Favori
31.607
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
569 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • son 1 haftadır kamp setimi ve Shore jigging balıkçılık setimi yenileme kararı almıştım ancak önüme 3500TL gibi bir rakam çıkıyor alamıyorum. aslında çok bir rakam değil ama iç mimar olsam da tek maaş. kredi borçları ,faturalar ,aracın bakımı ,evin badana boyası ve çocuğun masrafları derken 3500TL gibi bir rakamı çıkamıyorum iyimi? Lan ayda 3000TL ev kredisi öderken ben bukadar sıkıntı çekmemiştim.


    Bu AKP sana diyor ki. Senin hiç bir hobin olamaz !!! senin tek hobin bana vergi vermek olacak! sadece hayatta kalacaksın. evine gıdanı alacaksın. faturalarını ödeyeceksin . sigarandan kısacak hatta bırakacaksın. alkol hiç almayacaksın. bekar yada evli fark etmez gece yaşamın olmayacak.


    Ot gelmedin bu dünyaya ama benim dönemim de ot gibi öleceksin diyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alen Doğu Gencer -- 22 Haziran 2020; 23:22:7 >

  • < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayallerimiz bile aç kaldı  

  • A101 de 500 gr ithal makarna 9.95 ti.
    Dedim dünya gözü ile İtalyan markası yiyelim. Lastik gibiydi 😂 alışamadı tabi benim dile. Belkide fakir gibi pişirmemek lazımdı :)))

    Bişi almak istiyorsanız Allah yardımcınız olsun.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • bıktık artık her seçim öncesi aynı laflar, kazanmiyorlar ulan işte hep kaybediyoruz. işin kötü yanı yıkık bir Türkiye verecekler chp ya da baska bir partinin eline bunlar gittikten sonra, ondan sonra siz yaptıniz diyecekler, kazanan parti çalışıp duzeltti derken bunlar yeniden kazanacaklar, devam babam devam


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bunları kıyaslamaya gerek yok ki. Markette sütün litre fiyatı 6.5-7 TL. Erzincan tulum peyniri, sucuk vs kilosu 67 TL. 1 ay haftada 45 saat çalışarak bunları almak için indirime girmesi beklenen yerde başka kelimeye gerek yok.

  • Al işte bir fetocu daha. @emniyetgm Ellerinizden öper hocalarım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Letgo'ya bakiyorum oradakilerde artik ucuza satmiyor epiphone gitar bakiyorum sifiri 1.200 TL adam gitmis 1.300 TL yazmis ya 2 senedir kullanmiyor diyor bide gelde boylelerine kufur etme yeminle yetti artik


    alacagim mali bile ikinci el alamiyorum

  • quote:

    Orijinalden alıntı: agabisalbeni

    fedöncümüsün biraderim

    ben fedoncuyum hacı. şarkıları müthiş...



  • Atanamayan Dr. Strange kullanıcısına yanıt

    Doların 9.5 kron olduğu ülkede ortalama maaş aylık 29.000 kron diyorum,hala takılmış plak gibi aynı şeyleri söylüyorsun.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok karşılaştırma gördüm fakat, ilk mesajdakiler kadar hiçbirine üzülmedim ...

  • Ya Norveç örnek diyorum. Olayın 9.5 kron olması değil diyorum. Senin maaşın 20bin lira olsa süper mi olacaksın hey Allahım kimler ile muhatap oluyoruz. Üç beş ergen de artılamış hemen. Ben ekonomi iyi mi diyorum ? Siz saçmalayansınız. Birim karşılaştırma olayı o on bine bunu alıyor ben bunu alıyor değil. Alım gücünü karşılaştırırsın diyorum ben de sana. Hani birim birim diyorsunuz ya. O adam 10 bin birime araba alıyor, sen lastik, sen 142 bin birime Skoda alıyorsun başka ülkede adam da 180bin birime. Ama 180bin birime alan avrupalından da iyi yaşıyor. Anladın mı şimdi ?   sağlıklı bir karşılaştırma mı bu şimdi ? almış başını gidiyor bir birim de birim furyası. Delircem laftan anlamayan insanlar.

    Ben de sana o zaman derim ki o adam 35 birime fanta alıyor sen de altı birime. (Sizin mantığınıza göre) o zaman Norveçten iyiyiz diyorum ben de. Vallahi delircem. İki oturup düşünseniz ne demek istediğimi gayet iyi anlayacaksınız. Hala tırı vırı yapıyorlar. Ben sana sabahtan beri aynı şeyi söylüyorum. Sen evirip çevirip başka bir şey anlıyorsun. Sonra gelip bana benim dediğim şeyi yazıyorsun.    




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Atanamayan Dr. Strange -- 22 Haziran 2020; 23:59:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • gold5555 G kullanıcısına yanıt
    1500 liraya giriş seviyesi düzgün bir koltuk alınır. Gamer koltukları falan çöp zaten onlara para veren varsa yazık. Ama koltuk diyip geçmeyin üst sınır çok yüksek. 1500 e ikea koltuğu alınır, 10 yıl garantili ve ergonomik. Aklınızda olsun, gamer koltuğu denilen saçmalıklara sakın para kaptırmayın.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben arabayı sürüyorum benzin yok sigorta yok



  • Almak istediğim şeyler artıyor ama alabildiğim yok. 3 senedir Drone almak istiyorum git gide uzaklaşıyor , telefon hapı yuttu değiştiremiyorum 4 yıldır aynı telefon , araba desem fiyatları yakalayabilene aşk olsun , ev zaten hayal , en son 5-6 ay önce kendime bi tişört almıştım pantolonlar falan 2-3 senelik, monitör istiyorum en ucuz 1500 lira,tablet PC lazım 3-5bin lira. Samsung note 10.1 ilk çıktığında öğrenciydim devrim gibi cihazdı kendi paramla almıştım şimdi alamıyorum istekler ve ihtiyaçlar çok alabildiğimiz yok. Maddi durumumda bu memleketin yüzde 70inden iyidir üstelik.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • geçen snee 350 tl ye aldığım ürün 600 tl kanıtı koyarım buraya inanmayan olursa 1 senede bu kadar zam gelirse tabi alamazsın.

  • Alamayan kim? Emlak ve otomobil satışları rekor düzeyde. Bayilerde araba kalmamış. Çıkın sokağa da gerçek hayatı görün biraz. Forumda asosyal başlıklar açarak kendi yetersizliklerinizi genele yaymayın.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pisrabbit

    Neye takılacam başka :) öğrenci olup, zengin değilsen araba alamamaktan yakınmak saçma. Biz de öğrenci olduk. O zaman en büyük hayalim elektrikli bisikleti ki o da olmadı. Büyük ihtimal sen araba örneğini ekonomik tespit için verdin ama yinede araba öğrenci için çok lüks be :)
    Bu arada nerde be okuyorsun?
    Doktor da muhandis de araba alamiyor. Ya da şöyle söyleyeyim, bir ülkede taksitsiz ya da en fazla 12 ay taksitle; veyahut 520 tarzı araçlara makul taksitle doktor mühendis binemeyecekse kim binecek? Anadolu'da bir acil serviste serviste çalışan pratisyen doktor 6 bin aliyor 1000 lira döner gelirse iyi diyor 7000, mühendis 6-7 bin alınca iyi alıyorum diyor lakin alım gücü yok ki. 0 araba sadece malum mutahitlere ya da 48 ay 60 ay kredi öderim önceki arabayı da peşinatla veririm diyenler için var sadece sanki

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Stand Alone kullanıcısına yanıt
    ülkede parası çok olanlar var. genel olarak orta,alt ve en alt gelir grubu çok daha fazla. parası olup harcayana bakıp, herkesi zengin sanma ve bunu forumda süper bir tespit gibi sunma saçmalığını lütfen artık bırakın. hiç mi okul okumadınız, hiç mi kitap okumadınız, hiç mi düşünce üretmediniz?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Atanamayan Dr. Strange kullanıcısına yanıt

    Hocam size cevap yazan Sezer arkadaş gerçekten sabırlıymış , "şimdi yazacaklarımı çok az kişi anlar" falan diyorsunuz da yazdıklarınız ahaberin yabancı ülkelerdeki petrol fiyatlarını tl'ye çevirip vermesi seviyesinde (evet o haberi de anlayamadık zaten)


    Almanyadaki veya abd deki veya diğer ülkelerde çalışanın aldığı asgari ücrete yakın alan ülkelerle karşılaştırma yapılıyor

    Tr,almanya,abd buradaki insanların asgari ücreti birim olarak yakın,sizi rahatsız eden bu kıyaslama mantıksız değil,siz bunu anlamamışsınız.


    Japonya veya danimarka ile kıyaslayacaksanız eğer o zaman oradaki çalışanın ortalama bir arabayı kaç asgari ücretle aldığına bakarsınız.


    Danimarkada 29.000 asgari ücret alıyorsa orada araba 180.000 "biz de daha ucuz diyemezsiniz orada 6 ay çalışan asgari ücretli o arabayı alıyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.