Şimdi Ara

Beyler Hiçbir Şey Satın Alamıyoruz Farkında mısınız? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
499
Cevap
5
Favori
31.607
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
569 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Mekatroniks kullanıcısına yanıt

    iPhone 30bin olsa zengin olmadığı hâlde alacak çok insan var.. adam yemiyor içmiyor arabaya yatırıyor parayı zannedersin iş adamı olmuş 100bin liralık arabadan aşağısı kurtarmıyor. Araba bir nevi put gibi bir şey oldu ülkede tapıyorlar.. Ee bunu bilen yöneticiler vergileri arabadan topluyor doğal olarak


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • geçen yıl dubaide çalışıyordum 4500 usd maaş ile alım gücü o kadar yüksektiki her şeyi nakit alabiliyırdum.iş bitti tr ye geldik yine aynı sefalete devam.

  • İmkansız çünkü Melek yatırımcı yok. Sektörler bitik. Devlete ait,devlete kazanç getiren kurumlar (TT) satılık, ülke içinde bi ikilem var. Aynı 1980 öncesi gibi. 😒 Tek dileğim az zararla kurtulmamız

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sezerymz

    @Atanamayan Dr. Strange

    İki ülkenin maaş ortalaması birim fiyat üzerinden eşitse ,ürünlerin fiyatının birim fiyat üzerinden karşılaştırmasının nesi yanlış?


    Ortalama maaşın 29.000 kron olduğu ülkeyle 3400 TL olduğu iki ülke arasında fanta-limon fiyatlarını karşılaştırıyorsun.


    Ben şimdi Norveç’te somon balığının kilosu 1 dolar desem doğru olur mu?


    Sence nasıl karşılaştırmalıyız?


    Satın alma gücü paritesinde Türkiye dünya da kaçıncı sırada?


    Meslekle zeka bağlantını da çözemedim? Sanırım sen bilim adamısın?


    Tüm hekimler,mühendisler çok mu zeki?


    İstanbul’un kültürel ve doğal güzelliklerini övüp LA ile karşılaştırmışsın, buna istinaden boğazda oturduğunu düşündüm,çünkü İstanbul ‘da yaşayıp deniz görmemiş milyonlarca insan var.Çok övdüğün İstanbul’da kişi başına kaç m2 yeşil alan düşüyor?


    Saçma argümanlarla neyi savunduğun belli olmayan bir münazara içindesin!

    Ee ben ne anlatıyorum sabahtan beri sana ? Ben karşılaştırmıyorum ki ? Hey allahım ya





  • quote:

    Orijinalden alıntı: aznareps ingo etaicsal

    Boşver şimdi arabayı geçen mouse bozuldu idarelik alayım dedim en ucuz hiçbir + vasfı olmayan mouselar 150-200den başlıyordu orda bi posta kafayı yedim dedim çakma bir şey alayım girdim kıytırık bi dükkana orda da 80tl ile cimaya maruz kaldım mecbur aldım çıktım

    Mouse la mouse elini koyuyon ekrandaki fareyi hareket ettiriyo tüm işlevi bu

    Edit: Bak başlığı gördüm yine fakirliğim aklıma geldi

    Geçenlerde bir tuval + "3" tüp yağlı boyaya 200TL verdim 2 hafta aç gezdim

    İki yüz Türk Lirası

    200

    Evet 200

    3 tane boya ve 4 küçük tahtaya gerilmiş bez bu kadar

    Picasso bu kadar zorluk çekmedi la

    2 senedir Steelseries kanayı scrollu bozuk şekilde kullanıyordum. 3-4 ay önce sağ click de gitti. Sağ clicki kenardaki kullanmadığım tuşlara atadım ama onlar da bozuldu. Mouse alayım dedim ama eli yüzü düzgün mouselar acayip pahalı. Seneler önce bozduğum, sonra tamir ettiğim, tamir ederken skatezlerinin anasını ağlattığım bir logitech g400 vardı. Onu biraz zımparalayıp tekrar kullanmaya başladım. Biraz zor kayıyor ama gidip bu modelin yenisini almaya kalksam 2 ay para harcamam kendime. Umarım bunun da clickleri filan bozulmaz. Hoş bozulursa yine skatezleri erimiş bir microsoft intelli 1.1 mouse var çekmecede. Onun clickleri istesem de bozulmaz.  Bu arada steelseries i 120 liraya, logitechi 70 küsür liraya, microsoftu 20 liraya almıştım zamanında.





  • ismailciloglu kullanıcısına yanıt

    Yatırımcı güven ortamına gelir şuanki iktidar dışarıyı düşman gösterme politikası uyguluyor çünkü seçmeni başka türlü tutamıyorlar herkese düşman gibi davranırsan konuşmayı bile düşünmezsen kimse gelmez güven ortamı olunca yatırımcılar gelir defalarca örneğini gördük geldilerde.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2002 -2020 Gencligimiz pic oluyor yasim 34 bir secim daha kaldiramam gibi insallah bir yol bulunur

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Atanamayan Dr. Strange

    Eee o zaman işinde iyi değilmişsin  Ben en başta zaten İstanbul tüm şansızlıklarına rağmen diye bir cümle belirttim.Şu halinde bile potansiyelinin pazarlanmaması onu kötü bir şehir yapmıyor. 16 milyonluk şehir de trafik güvenlik iş imkanı gibi sorunların olması gayet normal değil mi ? Ki ekonomi iyileşir ve İstanbulda oturma izni gibi bir olay çıkartırsan bahsettiğin sorunlar da gözle görülür bir azalma olur. Ayrıca dünyanın en fakir ülkelerin de bile oranın zenginlerinin yaşadığı yerler var. O oralarda güvenlik, iş imkanı sorunlar da haliyle olmuyor. O zaman oralar dünyanın en iyi şehirleri mi oluyor ? LA'de trafik yok mu ? Olaya LA değil de diğer dünya şehirleri diyelim, evsiz yok mu ? suç işlenmiyor mu ?

    Turizm okuyan birinden beni alayacak zeka çıkmasını da pek beklememek lazım zaten.  


    Bizim ülkede her şey yetişiyor o zaman hiçbir şeyin fiyatını karşılaştırmayalım. ? O zaman Fanta burada 6 lira galiba Norveçte 35 Kron ? Buna ne diyeceksin :)


    Bir şeyi bilmiyorsan bilmiyorum diyip kenara çekilebilirsin. Aptal gibi birim karşılaştırmaya devam.


    Bak şimdi sizin mantık ile gidiyorum. Burada Fanta 6 lira, Norveçte 35 kron bizim ekonomimiz Norveç'ten daha iyi. Nasıl oldu değil mi ? :) Bu kafa ile daha çok artar zaten "birimler"



    Skoda Fabia ilk karşıma çıkan bu https://www.ooyyo.com/norway/c=CDA31D7114CD854F111B926FAA321453/-7802001552910128452.html/ Norveç fiyatı


    arabam.com/ilan/sahibinden-satilik-skoda-fabia-1-0-greentec-style/arac-aykan-cikisli-sifir-almistim/14745427 Türkiye fiyatı



    Biri 179bin Kron diğeri 142bin lira. O zaman bizim ülkenin ekonomisi daha iyi. Nasıl güzel değil mi ? Norveç'li de norveç forumlarında konu açıyor şu an Türkiye de Fanta 6 lira biz de 35 kron diye  



    Ayrıca konunun benim boğazda yalı da oturmam ile alakası ne tam olarak



    Alıntıları Göster

    Birim karşılaştırması eğer sayı basamakları benzerse gayet yapılabilir. Dolayısıyla Abd, Eu, Tr hepsinde ücretler sayı basamağı olarak aynı olduğu için birim karşılaştırılması da garip değildir. Ytlye geçmeseydik bu dediklerin bir nebze mantıklı olabilirdi. Adamların ortalama aylık ücretleri 30-35bin birim. Böyle bir ülkeyle birim karşılaştırması yapmak saçma olur. Hoş buna rağmen attığın skoda fiyatları yakın. Durumun vahameti daha da belli oluyor.





  • Gayet iyi Makarna alıyoruz işte

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayaller SpaceX, gerçekler karton Tofaş!

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ayrıca vergi politikasida bir etmen

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • şükür edin araba görmek istiyorsan sokaklara çık herkesin arabası var

  • Hocam benim anlatmak istediğim olay birim yakın olup olmaması da değil. Norveçin yakın mı ? Değil ama gayet güzel yaşıyorlar. Yaş profili düşük olunca anlatmak istediklerimi herkes anlamıyor. Hani olay doların 7 olması da değil. Norveç sadece bir örnek Norveç olmak zorunda değil bu ülke. Norveç'te de dolar 9.5 ee yine güzel yaşıyorlar. Ayrıca birimleri karşılaştırmak bir paradoks mu veya adına ne derseniz. Yine saçma kendi içinde çelişkiye düşüyor. Onun 1 Euro'ya verdiği değer ile senin 1 liraya verdiğin değer bir değil. Hani ps5 mesela orada 500 dolar oradaki adam ooo 500 "birim" senin aklındaki 500lira gibi değil zira redditte birçok insan 500 dolar olmasından şikayetçi. Mesela biz burada ayakkabıya 500-600 veriyoruz. Almanya'daki adam 70 Euro vermiyor. Çünkü onun için 70 euro pahalı bir para. Gidip 70 Euro'ya kolay kolay ayakkabı almıyor. Çünkü 100 Euro'ya aldığı arabanın taksidini ödeyecek belki. Ben 70 Euro'ya ayakkabı alamam diyor. ama şöyle bir avantajı var istese de gidip alır :) bizim öyle bir lüksümüz yok. 2001'de dolar 1.2 idi. Zengin miydik ? Değildik. Olay doların şu bu olması değil. Egemen olman. Egemenlik, mutlak güç ve otorite demektir. Sen bunu sağlamadıkça istediğin kadar 1 dolar 1 lira olsun. Ülke vergi ile geçiniyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Atanamayan Dr. Strange -- 22 Haziran 2020; 22:54:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Avrupa ülkesinde benim yasimdakiler arabalariyla orası burası geziyor, ben ise bırak arabayı şehir dışına bir yere gidiceksem binbir hesap yapıyorum...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi II. Ceki -- 22 Haziran 2020; 22:56:8 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ehonami çok eyi yienim hangi ülkede var maaharna

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oooo avrupa türkiye kıyaslsrı da gelmiş.

    Sen öğrenciysen derslerine odaklan koçum. Ben okula 50 kuruş ile gidiyordum lisede. 25 kuruş sabah giderken. Dönerken yürüyerek geliyordum. Ay çöreği alır yerdim bazen para biriktirir köfte yerdim. 1 hafta boyunca aynı pantolon ceket 2 tane gömlekle giderdim okula.

    17 yaşında çalışmaya başladım sanayide.

    Şu anda çok kazanmıyorum ama söylediğin fiyatlar çok yüksek değil. Senin sadece öğrenci olarak isteklerin çok. Konu bu kadar net.

    30 yıl önce de gir bir işe çalış denirdi. Para kazanmak isteyen ticaret yapsın. Bir yerde maaşla çalışayım dersen sömürülürsün yüzde 80 ihtimalle. Eline geçen de fatura kira yemeğe gider.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ey TÜRK gençliği muhtaç olduğun kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur. Gençlik cevabi vericek...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Nerede yaşıyon bro abd mi


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: marowak

    Bu mesaj silindi.

    1000 liraya mis gibi telefon nerede hocam çok merak ettim. Benim elimde geçen seneden aldığımız redmi note 7 var. Şu an fiyatı 2300 lira civarında. Bunun bile bir sürü derdi var. 1000 liralık mis gibi telefonu merak ettim

  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.