Şimdi Ara

Beyler Hiçbir Şey Satın Alamıyoruz Farkında mısınız? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
499
Cevap
5
Favori
31.603
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
569 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ekmek ıslat ye neyine yetmiyor


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: WesterLandX

    hocam ekmeği yarıya indirsek 20 seneye indirebilir miyiz?

    Hayır


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sawolverine

    Hocam size cevap yazan Sezer arkadaş gerçekten sabırlıymış , "şimdi yazacaklarımı çok az kişi anlar" falan diyorsunuz da yazdıklarınız ahaberin yabancı ülkelerdeki petrol fiyatlarını tl'ye çevirip vermesi seviyesinde (evet o haberi de anlayamadık zaten)


    Almanyadaki veya abd deki veya diğer ülkelerde çalışanın aldığı asgari ücrete yakın alan ülkelerle karşılaştırma yapılıyor

    Tr,almanya,abd buradaki insanların asgari ücreti birim olarak yakın,sizi rahatsız eden bu kıyaslama mantıksız değil,siz bunu anlamamışsınız.


    Japonya veya danimarka ile kıyaslayacaksanız eğer o zaman oradaki çalışanın ortalama bir arabayı kaç asgari ücretle aldığına bakarsınız.


    Danimarkada 29.000 asgari ücret alıyorsa orada araba 180.000 "biz de daha ucuz diyemezsiniz orada 6 ay çalışan asgari ücretli o arabayı alıyor.

    Vay anasını satim akpli ahberci de olduk ya başka bir şey demiyorum.  bak bakayım sence ben o kadar euro tl'ye çevirip orası pahalı diyecek gerizekalıya benziyor muyum ? :) çomar değiliz merak etme.


    50 kere yazdım ben oradaki araba ucuz demiyorum sizin mantığınıza göre madem o yoldan gidiyoruz. ucuz demeniz gerekiyor diyorum. ben ucuz demiyorum yani. norveç sadece bir örnek bu olaya. bu karşılaştırma olayını ben de yapıyorum ama ot . böyle bir karşılaştırma yapmak ne kadar mantıklı ? senin doların ucuz olsa sen yine 10bine araba alabilecek misin bu saatten sonra ? sizin kaçırdığınız nokta şu. sen burada 10bin lira maaş alıyorsun x işini yaparak avrupaya gittiğinde 10bin euro mu maaş alacaksın ? :) keşke her şey öyle kolay olsa. alım gücü böyle karşılaştırılmaz. ben de sana diyorum ki. hani siz birimi yakın olan ülkeler ile karşılaştıyoruz diyorsunuz ya. ben de size diyorum ki yakın olmayan bir ülkede durum bu kadar iyiyken senin böyle karşılaştırma yapman ne kadar mantıklı. sen egemen bir ülke olup, güçlü bir ülke olabilirsen bu birim olayına hiç girmezsin zaten. artık anlatabildim mi bilmiyorum ama. insanlar sadece birim karşılaştırması yapıyor. ee bunun çözümünü konuşan yok. dolar euro bir daha eski haline dönecek mi ? dönmeyecek. ee hala birim karşılaştırması yapmaya devam edecek misiniz ki nereye kadar devam edecek bu olay. dolar düşse kur düşse senin paraya ulaşman kolay mı olacak ki diyorum ben de sana.



    Hani iş sayılara inince sayıların niteliklerine değil de niceliklerine bakınca olay çok saçma bir hal alıyor.





  • İçim karardı be

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kaldı 3 ay sonra ben Avrupaua size kolay gelsin. Haftalık part time iş paramla Ps5 alırım öteki hafta da 4k TV vr setinfelan alır bakarım yoluma

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • "Aza tamah etmeyi bilmeyen çoğu bulamazmış" diyen bir milletiz. Bize her şey müstehak.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • aldığım her şeye pahalı dahi olsa iyi ki zamanında almışım diyorum :))

  • mahoni_38 kullanıcısına yanıt
    Hay ben onun tipini seveyim

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Acilen erken seçim olmalı ve bu millet mevcut hükümetin münasip bir yerine tekmeyi çakıp demokrasi ve özgürlükleri savunan , yatırımcıya güven veren ve üretimi destekleyen bir yönetimi seçmeli.Bu işin başka hiçbir çıkış yolu yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-7246A8C62 -- 23 Haziran 2020; 0:45:47 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sezerymz

    Norveç örneği olmamış!


    Bence amerika veya avrupa ile birim fiyat üzerinden karşılaştırma yapmak doğrudur.


    Çünkü bu ülkelerle ortalama maaş-asgari ücret benzerliği vardır. Ör: amerika saat ücreti 10 usd 45 saat haftalık çalışmayla 1700 usd maaş alırsın keza almanya asgari ücret 1700 eur civarı diye biliyorum.


    Bu ülkelerde hiperenflasyon olmadığı için 2 sene önceki TR asgari ücreti ile aynı olması maaşların nerrdeyse eşit olması anlamına gelmektedir.


    Norveç’te ise ortalama maaş aylık 3000 usd yani 29.000 Norveç kronu.


    Dolayısıyla BMW lerin 6 basamaklı olması normal.


    Zeka hususuna değinmek istemiyordum fakat LA ile İstanbul karşılaştırması senin de zeka seviyenin çok farklı olmadığını gösteriyor.

    Bu eleman birim karşılaştırması yapana gerizekalı diyor ya, ben de birim karşılaştırması yapıyorum ve bana gerizekalı dediği için, esas gerizekalının kendisi olduğunu söylüyorum. Benim de mesajlarını alıntı yapmamı engellemiş süper zeka!!! eleman.


    Amerika ve Avrupa ile birim karşılaştırması yapmayan gerizekalıdır diyorum ben de. Adamda ekonominin ve finansın e/f'si yok ama sorsan Oxford mezunu çıkar bu süper zeka arkadaş. Sosyal medya ya, salla anasını satayım.


    Dolar 1.2-1.3 civarında gezerken, Amerika'da 1000$ olan ürünü, burada iyi kötü 1500-1600'e alıyorduk. Şimdi 1000$ olan ürünü, 16-17.000 bandında alıyoruz. Olay sadece doların yükselmesi de değil. Hükümetin aldığı haksız ve aşırı vergiler ve yönetemediği ülke yüzünden böyleyiz. Açlıktan nefesi kokan bir insanın halen Erdoğan'ı savunması, sadece protein eksikliği ile mümkün olur.





  • 5.5 yıldır aynı telefonu kullanıyorum. Aralık ayında redmi note 8 pro 2 bin liraydı almadım salaklık ettim. 2800 olmuş şimdi.


    1500 liraya çıkan ps4 4500 lira olmuş böyle bir şey var mı ya?

  • Bizim millet yaşamayı bilmiyor ki ? O tadı almamış,farkında değil çünkü.Ehh ne yapalım buna şükür kafasından kurtulamadık bir türlü.Tamam şükür edelim tabi ama bunun ölçüsü olmalı değil mi ? Hobi mi ? Hobi neymiş arkadaş bizim millete.Ayda 2 kere dışarıda sahile çıkmayı lüks sayıyor bu millet.


    2 saat önce Apple sistem güncellemelerine baktım.Yine bir sürü özellik gelmiş o gelmiş bu gelmiş artık teknoloji hayatın tam merkezinde.Ama bizim düşündüğümüz şey şu acaba kaça gelir ,kaç maaş ile alabilirim ? Ve yukarıda bir yerlerde eminim yazan olmuştur neden alıyorsun ,alma işte ne var yani akıllı telefon kullanma diye..


    Artık insanlar giyilebilir teknolojiye geçmiş ama bu geri kafalar alma işte ne var diyor ! Len en basitinden çalıştığın banka sana ekstre bile gönderemeyecek be adam ! Sen o hesaplarını incelemek için akıllı telefona ihityac duyacaksın...Almaymış..Hadi len oradan !


    İnsanlar bu gelişmeler ile işlerini daha iyi daha kolay yapıyor daha gelişiyorlar.Sen geri kalmak isteyebilirsin ama biz istemiyoruz.


    Ayrıca öğrenciye bakın neler neler istiyor diye yazan olmuş.Tam saçmalık.Buradaki ana konu alım gücü.Senin 100000 lira maaşın bile olsa ürünlere değerinden çok fazlasını veriyorsun 1000 lira maaşında olsa veriyorsun..Anladın ? Devlet o ürünü çıkartıp satandan daha fazlasını kazanıyor .Anladın ?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eyoruk -- 23 Haziran 2020; 2:9:37 >




  • Tabandan başlarsak 150 liraya kot alamıyorken arabaya bakmış olman zaten enteresan bir durum.  


    Öğrencisin çokta kafaya takma, millet çalıştığı halde alamıyor bu dediklerini, şimdiden dert etmeye başlarsan 30'unda ölürsün.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Slim Charles

    2 senedir Steelseries kanayı scrollu bozuk şekilde kullanıyordum. 3-4 ay önce sağ click de gitti. Sağ clicki kenardaki kullanmadığım tuşlara atadım ama onlar da bozuldu. Mouse alayım dedim ama eli yüzü düzgün mouselar acayip pahalı. Seneler önce bozduğum, sonra tamir ettiğim, tamir ederken skatezlerinin anasını ağlattığım bir logitech g400 vardı. Onu biraz zımparalayıp tekrar kullanmaya başladım. Biraz zor kayıyor ama gidip bu modelin yenisini almaya kalksam 2 ay para harcamam kendime. Umarım bunun da clickleri filan bozulmaz. Hoş bozulursa yine skatezleri erimiş bir microsoft intelli 1.1 mouse var çekmecede. Onun clickleri istesem de bozulmaz.  Bu arada steelseries i 120 liraya, logitechi 70 küsür liraya, microsoftu 20 liraya almıştım zamanında.



    Alıntıları Göster

    Bayadır mouse almamıştım harbiden hatırlıyorum fiyatı gayet normaldi çıkarken de dedim ulan 60-70 liraya makrolu falan bir şey buluruz heralde, kutularda da etiket yoktu fiyat sordum öğrendiğim gibi haydi allaha emaned dedim


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: onboardx

    geçen yıl dubaide çalışıyordum 4500 usd maaş ile alım gücü o kadar yüksektiki her şeyi nakit alabiliyırdum.iş bitti tr ye geldik yine aynı sefalete devam.

    Berberlik mi yapıyordun orada


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konuda öğrenci için araba lükstür denmiş ya. 21. yüzyıldayız ulaşımın neresi lüks ? Küçücük dolmuşa 40 kişi binmek, 36 koltuğun olduğu otobüse 100 kişi doluşmak mı olması gereken ? Milletin ağız kokusunu çeke çeke.

    Avrupa ülkelerinde 1000 euro verilerek alınan araba burada 60-70 bin tl. Ben avrupa ülkesinden aşağı bir insan değilim ki. Benim için neden lüks olsun ?



    Sonuç olarak alım gücümüz çok düşük ve mutsuzuz.

  • 12 Angry Men kullanıcısına yanıt

    Hocam yaş kaç? Ben 20 yaşındayım. Parasızlıktan odun gibi yaşıyorum. İş de bulamıyorum. En şanssız nesil 95-2010 arası sanırım. Bu nesle her şeyi çok gördüler.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beyenmiyorsanız gidin tutan mı var


    zenci kardeşlerinizle seattleda yağmacılık yaparsınız artık


    selam ve dua ile


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.