Şimdi Ara

BETA Ayakkabı Para iadesi sorunu

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
869
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

Anneme 2-3 gün önce Beylikdüzü Marmara Park BETA mağazasından bir ayakkabı aldım. Annem ayağından ameliyat geçirdi ve uygun onu rahatsız etmeyecek bir ayakkabı bulmam bir hayli zor. Hazır oradayken müşteri temsilcisine danıştım ve olası bir iade değişim durumunda sorun olmayacağını belirtti. Ayakkabıyı da bir hayli geniş kalıbından ötürü uyacağını düşünüp aldım. Ancak rahat olmadığından ötürü önce değişim denedik maalesef ayağına uygun başka ayakkabı bulamadık. Bu sebeple de para iadesi talep ettik. Bu mağazadan alışverişlerde mümkün değilmiş. İlk defa böyle bir şey duyuyorum. Yeni düzenlenen kanun gereği mağazadan alınan tekstil, ayakkabı dahi olsa para iadesi hiçbir şekilde olmuyormuş.

Benim aslında bahane üretmeksizin keyfimden bile olsa iade edebilmem gerekli. Bunların kendi kanunları varmış. Ayakkabının parasında falan değilim. Hakem heyetine mi yoksa tüketici mahkemesine mi başvurmalıyım. Sadece firmaya bir ders vermek istiyorum.

Ekleme: Bazı yerlerde okuduğum kadarı ile firmalar müşteri memnuniyeti açısından para iadesi yapıyorlarmış. Zorunlu değillermiş böyle bir maddeyi kanunda göremedim. Bilen varsa aydınlatabilirse sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gyradel -- 25 Haziran 2015; 16:39:02 >

• Tüketici kanununda görerek mağazadan yapılan alışverişlerde koşulsuz,sebebsiz iade yoktur,mağazadan yapılan alışverişlerde sadece ayıplı,kusurlu,hatalı ürünlerin iadesi koşulsuz mümkündür.( bazen inceleme gerekmeksizin alırken gözden kaçan fakat evde görülen bariz kusurlu ürünleri mağazada kusurunu gösterin,gözleriyle gördükleri halde halen incelemeye göndermemiz gerekli diyen yerlere ürünü bırakmayın kesinlikle,direk kullanılmamış ürünü hakem heyetine incelemeye gönderin)fakat bazı kurumsal şirketler müşteri memnuniyeti amacıyla tüketici kanunlarına ek olarak mağazadan yapılan alışverişlerde firmalara göre değişen sürelerde 3-7-15-30 gün içinde kullanılmamış ürünleri iade almaktadır.O yüzden alışveriş yaptığınız mağazaların iade değişim prosedürlerini sorun,fatura arkasında müşteri memnuniyetine önem veren şirketlerin genelde iade ve değişim koşulları yazmaktadır.internetten yapılan alışverişlerde ise kanunun öngördüğü süre içerisinde sebeb göstermeksizin koşulsuz iade mümkündür.Yinede web üzerinden sağlam referanslı yerleri tercih edin.
    Not:Bazı firmalar hatalı ayıplı ürünleride iade almamaktadır.incelemeye gidip üründe hata ayıp tespit edilemedi tarzı cvp alırsanız.ve gerçekten üründe hata,ayıp,kusur olduğunu düşünüyosanız.inceleme sonucunun size yazılı olarak verilmesini talep edin ve direk tüketici hakem heyetine inceleme sonucu ile başvurun ,üründe hata ayıp kusur olduğunu belirterek ürünün incelenmesini talep edin.aynı şekilde kullanıcı hatası cvplarınıda yazılı talep edip aynı şekilde hakkınızı arıyın

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Bluone kullanıcısına yanıt
    Hocam işin aslı ben zaten para iadesi taraftarı değildim. Ürünü 4 günlük %50 indirim döneminde aldım ve ertesi günü zaten indirim bitti. Ben de bayan ayakkabı olarak uygun bir şey bulamadığımdan erkek ürünlerinden değişim talep etmiştim "%50 indirim ile". Neticede kampanyadan yararlanmışım zamanında. Değişim yaparken kesinlikle %50 düşmeyiz dediler iyice kafam atınca iade durumunu konuşmaya başladım.

İşin özü merkezlerine şikayet ettim ve başka bir ürünü %50 olarak aldım. Ama şu da bir gerçek avrupa standartlarını yakalamak için hemen hemen bütün alışveriş yaptığım mağazalar koşulsuz şartsız iade alıyorlar. Burada insiyatif dediğiniz gibi mağazadaymış. Ancak biz de modeli beğenmemezlik yapıp keyfi iade istememiştik. Özel bir durum ile ayakkabının bir kısmı rahatsız etti. Benim Beta maceram sonlandı zaten. Şu ana kadar 5 tane ayakkabı aldım oradan. Bir daha mı? İmkânsız. Kendileri kaybettiler.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.