Şimdi Ara

Benzinlikte Yaşadığım Olay ( Dikkat ediniz ) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
112
Cevap
0
Favori
4.623
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
26 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Mudur ise coluk cocugu katinca zor geciniyor deyince kendisinden kesilecek deyince,vicdan yaptim hocam napalim,hersey de bir hayir vardir..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam siz insani bir duyguyla yaklaşıp elemanın maaşından kesinti olmaması için kendi ücretsiz değişim hakkınızı kullanmışsınız.
    Burda müdür olacak yavşakta suç. İstasyonun kendi karşılaması lazım bu tip hasarı.
    Yarın öbür gün camınıza yoldan taş gelse bu sefer kaskonuzu bozacak ve indirim hakkınızdan olacaksınız. Bu sefer siz madur olacaksınız.

Ben olsam olayı kapatmaz elemanın maaşından kesilmesine izin vermez tutanak tutturur ve genel müdürlüğe durumu anlatırdım.O istasyon ile ilgili işlem yaparlardı.

Umarım 1 yıl içinde camınız kırılmaz
  • SEMOZA45 kullanıcısına yanıt
    Gelismis ekonomilerde sigorta firmalari Banka kurar, biz de ise tam tersi.

Mesela sunu goz onune alalim, daha once hic arac sahibi olmadiniz ve 0 km bir arac aldiniz 1000TL'e kasko yaptiniz. Mini onarim, Cam vs. Derken 2500lira bir bakiyeniz olustu ama hasarsizliginiz bozulmadi.

Gelecek sene %20 Hasarsizlik indirimine hak kazandiniz, 800TL Kasko odemeyi beklerken size kasko 1600TL-%10 Hasarsizlik indirimi olarak 1440TL cikacaktir. 280Lira artis gelecek senelerde de benzer bir sekilde saglanacak ve uzun donemde sizden bu fark cikarilacaktir.

Veya 1000TL'e kasko yaptiniz ve 100% kendi kusurunuzla araciniz PERT oldu, Sigorta firmasi size aracinizin 0.km Bedelini oder ama bir daha kendi adiniza zor kasko veya zorun trafik sigortasi yaptirirsiniz.

yeni guncellemeler ile Zorunlu mali trafik sigortalari prim hesaplanmasinda surucu ceza puani da sorgulaniyor. Buna gore primler yuksek cikacaktir. Ayni yurtdisindaki gibi.

Eskiden devlet ZTS'de tavan fiyat uyguluyordu, Yanilmiyorsa 2012-2013 arasi sigorta firmalari rest cekti, Cunku Sigorta firmalari Otohasarlarindan o kadar zarar ediyordu ki Ozel Saglik Sigortasi vs Kredi Karti Sigortasi gibi sigortalarada sigortalilara asiri yuk bindiriyorlardi.

SGK Anlasmalari ve Ozel Saglik Sigortasinin desteklenmesine ek olarak Sigorta Firmalari Birlesip Birakiriz Oto Sigortaciligini dediken sonra Tavan fiyat uygulamalari ve kullanicinin fazlasiyla lehine olan kisitlamalar kalkti, Olmasi gerektigi gibi olup sigorta firmalalari kendi karlilik oranlarini yakaladilar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AIRBOSS -- 23 Eylül 2016; 15:19:13 >

• reallist55 kullanıcısına yanıt
    Bu olay yeni olmadi hocam kasko yenilenmeden 1 ay once oldu..Yani kadko yenilendi simdi..Ben konuyu yeni aciyorum..

Yalniz bir daha boyle bir sey basima gelirse dedikleriniz mantikli...Tabi isciden ucreti cikar mi cikmaz mi arastirmak lazim..Cikmiyorsa gercekten dedikleriniz tamamiyle uygulanir..Tesekkurler bilginiz icin..

• Biraz titiz bir istasyonsa o isciyi zaten yollar, parasini isciden cikarma gibi hukuki haklari yok. Cunku Isci kasitli yapmiyor, yapsabile sadece tazminatsiz gonderme hakkina sahip olunur.

Bu durumda isci gider, istasyon bunun gibi olaya bir sans daha vermez, masraftan yirttik diye de istasyon muduru sevinir.

• İnanmayın böyle acıtasyonlara milletçe çok kanarız zaten.. Bizim şirket, şirket arabasıyla trafik cezası yemiş personelin trafik cezalarını bile ödüyor zaten 3 kuruşa çalışıyor adamlar.. akar yakıtçıların sigortası vardır zaten bu işler için.. şerefsiz müdür.
  • EneSerhat kullanıcısına yanıt
    Para isciden cikiyor dogrudur,sigorta icin genel mudurlukle irtibata gecmesi lazim.Genel mudurlukte istasyon mudurunden taraf oluyor iscinin kusuruysa muhasabeden maasindan krsinti yapalim diyor.Tutanak,sigorta,police vs ugrasmiyor mudur kalici,isci gecici nasil olsa gozuyle bakiyorlar.

• Ben korkudan araba yıkatmıyorum.
  • Pompacının kasten yapacagını sanmam.Elindeki bir tarafı sünger diger tarafı çekçek olan el aletidir.Eger sünger olan kısmın içine araç camındaki küçük taş parçaları felan girdiyse sizin bahsettiginiz gibi bastırarak silerse doğel olarak çizer.

En doğrusunu yapmışsınız kaskodan degiştirmişsiniz.Pompacıyı/akaryakıt istasyonunu da uyarmışsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alembizim -- 23 Eylül 2016; 16:45:17 >
  • bu zengin milleti boyle boyle zengin oluyor , shell gibi istasyon sahibi belki gunluk 30 bin ciro yapan yer .. hala isci odeyecek diyor ulan odesene bin lira mi 2 bin lirami simarik zengin

• Başlığı görünce türlü türlü şeyler geldi aklıma

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Backstreet kullanıcısına yanıt
    erdemli bir davranış takdir ettim
  • Ayni olayi kendi aracimda yasamistim. kucuk camsil aletinin altiyla soke soke kazirken bi baktim cam iptal o bana cok aci bi ders olmustu. neyse ki sattik araci gitti. simdi bagajimda fis fis var sabunlu su. bi yere park edince falan pispisliyorum donunce yumusamis oluyor peceteyle bile cikiyor.
  • Dogrusunu yapmissiniz helal olsun

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu olayda bize ders olsun,artık elletmem camı.

• Adamin yalan soyledigini ben dusunmuyorum(istasyon muduru) 2 yil once 208i sifir aldigim zaman bilmedigim bi benzinciye girdim buyuk harflerle adama bastira bastira mazot dedigim halde benzin koymustu neyse ki 1 km sonra fark ettik geri donup konustuk allahtan elimizde fiste vardi. 550lira masraf tuttu motor temizligi yakit deposu temizlendi yakit filtre degisti bunun hepsini pompaci odemek zorunda kaldi zira boyle tamam olura getirince oh adamlar her zaman ayni halti yemege basliyor

• Aynısını babam yaptı sinirli bi anında kuş pisliği görmüş kazdıkça kazmış ön cam çizik dolu. Ama bizim hakkımı, var mı değişmeye bilmiyom. Çok rahatsız etmiyor ama yine de bi kötü.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bedava verilen bir hizmet ve karşılığında 1800 cam parası talep edilmesi. Ben pompacının yerinde olsam bir daha cam silmem.

• Sizin camı pompacıya temizletmeniz saçma ama eğer o camıda çizdiyse o hasarı karşılamak zorunda.

• quote:

Orijinalden alıntı: Backstreet

Aracımla akşam saat 10 gibi her zaman benzin aldığım Shell istasyonuna girdim...Ön camım da kuş pisliği vardı pompacıdan rica ettim silmesi için ve kasaya yöneldim yakıt ödemesi için..

Her neyse ödememi yaptım Sağolsun pompacı silmiş güzel ön camı tertemiz yapmış...

Sabah işe gitmek için aracıma bindiğimde Büyük ŞOK yaşadım çünkü aracın ön camı tamamen çizilmiş..Öyle böyle değil yalnız güneş vurdukça önümü göremez hale geldim..

Servise gittim ön cama pasta cila yaptılar yok çıkmıyor, derin çizikler, Normal Glasscar'a gittim yok onlarda bir şey yapamadı...

İş dönüşü istasyona gittim müdürle görüştüm..Durumu anlattım..Abi çizmesi imkansız dedi, kaç tane araç camları temizleniyor dedi ben sizi tanıyorum daimi müşterimizsiniz falan..

O sinirle tutanak tutmak istiyorum,tutmazsanız dava açacagım dedim, kamera kayıtlarını izlemek istiyorum dedim.. Kamera kayıtlarını izledim,çay söylediler yemekl yermisiniz falan derken kuş pisliğini temizlemek için abandıkça abanmış, elindeki camsil midir nedir köşelerinden bastırmış, bir de ön camın geneline yaymış çiziği artık nasıl bastırmışsa..Ya da camsilin süngeri bitmişti ne olduysa artık..

2 gün önce de aynı istasyonda ön camı sildirmiştim birşey olmamıştı..Daha önce de zaman zaman sildiriyordum bir şey olmamıştı..

Müdür kabul etti çizilmeyi sonrasın da açıklama yaptı ;

' Abi tamam tutanak tutalım aracın ön camı ne kadar değiştirelim,yalnız bu para bizim şirketten değil pompacıdan çıkıyor, 2 çocuk yetiştiriyor 1300 Tl maaş alıyor, gece gündüz çalışıyor ' dedi..

Öyle deyince gittim sigortadan ön camı bedava değiştirme hakkımı kullandım,yetkili serviste orjinal ön cam,normalde ön camım 1800 Tl civarı,daha sonra pompacıyı da gördüm adam ' abi çok özür dilerim bilerek isteyerek yaparmıyım dedi ağlamaklı bir şekilde, Allah razı olsun sizden dedi', bütün çalışanlarını tanıyorum zaten evimin yanı başında,sürekli yakıt aldığım istasyon...Hepsi de beni tanır...Dikkat et herkes benim gibi olamaz dedim, Mercedes'i var, BMW'si var daha pahalı araçlar var dedim haklısın abi dedi olayı kapattık...

Şimdi hiçbir camı sildirmiyorum nerede olursa olayım, ya kendim silmeye çalışıyorum ön cam çok kötüyse ya da yıkatmayı bekliyorum...

Ön camı ya da camları sildirmeyin ya da başında durun arkadaşlar..Benim ilk defa başıma geldi ama tecrübe edinmiş oldum böylece...

Hocam kaç yaşındasınız bilmiyorum ama eli öpülesi çok sağlam karakterli bir insan olmalısınız...Allah sizden razı olsun gerçekten insanlığın ölmediğini gösterdiniz!O şerefsiz müdüre de yazıklar olsun...

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.