|
Benzinlikte Lastiklerin Havasına Bakamadın mı? İşte Çözüm
Arabanızın lastiklerinin havasını benzin istasyonlarında tamamlayabilirsiniz. Lastiklerin havasını kendin kontrol etmek ve gerektiğinde şişirmek için benzinliklerde hava pompaları bulunur.
Benzinlikte Lastik Nasıl Şişirilir?
- Hava Pompasını Bul: Benzin istasyonlarında genellikle hava pompaları ayrı bir bölümde bulunur. Hava pompasını bulduktan sonra, hortumu aracının ilgili lastiğine tak.
- Lastik Basıncını Kontrol Et: Hava pompasındaki basınç göstergesini kullanarak lastik basıncını kontrol et. Lastiklerinizin önerilen basıncını araç kullanma kılavuzunuzdan veya lastiğin yan duvarından öğrenebilirsin.
- Havayı Bas: Lastik basıncı önerilen seviyenin altındaysa, havayı basmaya başlamak için pompanın tetiğini çek. Pompayı kullanırken basıncı düzenli olarak kontrol et ve önerilen seviyeye ulaştığında havayı vermeyi durdur.
- Tüm Lastikleri Kontrol Et: Her dört lastiğin de havasını kontrol et ve gerekirse şişir. Yedek lastiğin de havasını kontrol etmeyi unutma.
Benzinlik Hava Pompası Nasıl Kullanılır?
- Adım 1: Hava pompasının hortumundaki ucu lastiğin hava valfine tak.
- Adım 2: Pompanın üzerindeki basınç göstergesini kontrol et.
- Adım 3: Pompanın tetiğini çekerek lastiklere hava ver.
- Adım 4: Önerilen lastik basıncına ulaştığında havaya vermeyi durdur.
- Adım 5: Hortumu lastiğin hava valfinden çıkar.
Önemli Hatırlatmalar:
- Lastikleri aşırı şişirme, patlamalara yol açabilir.
- Hava pompasını kullanırken dikkatli ol ve ellerini pompa ile hortum arasına koyma.
- Lastiklerin hava basıncını düzenli olarak kontrol et, özellikle uzun yolculuklar veya sıcaklık değişiklikleri öncesinde.