Şimdi Ara

Benzinlikte araç yıkamanın püf noktaları nelerdir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (3 Mobil) - 2 Masaüstü3 Mobil
5 sn
23
Cevap
2
Favori
11.701
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

1-2 liralık otomatlarda aracımı yıkayıp bezle kurulamak istiyorum.

Nelere dikkat etmeliyim?

Önce köpük- sonra tazyikli su mu kullanmak gerek?

Bez olarak fiber mi havlu mu önerir siniz?

Tecrübeli arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Benzinlikte Araç Yıkama Püf Noktaları

Benzinlikte araç yıkama, aracını temiz tutmak için uygun maliyetli ve pratik bir seçenektir. İşte benzinlikte araç yıkamak için bazı yararlı püf noktaları:

Ön Hazırlık:

• Aracındaki aşırı kiri ve kalıntıları gidermek için aracını ön yıkayarak başla.
    • Kovalarını ve bezlerini temiz suyla doldur.

Deterjan Seçimi:

• Aracını benzinlikteki otomatik yıkama makinelerinde yıkıyorsan, köpüklü veya cila içeren kaliteli bir deterjan seç.

Fırçalama Tekniği:

• Elle yıkıyorsan, yumuşak bir sünger veya fırça kullanarak dairesel hareketlerle yıka.
    • Arabayı yukarıdan aşağıya doğru yıka ve her bölümü iyice durula.

Durulama:

• Aracı iyice durulamak çok önemlidir. Kalan deterjan izlerini gidermek için bol miktarda su kullan.

Kurutma:

• Aracını temiz ve kuru bir havlu veya bezle kurula. Bu, lekelerin oluşmasını önleyecektir.

Ek İpuçları:

• Benzindeki araba yıkama maliyetleri, seçtiğin yıkama türüne ve benzinliğe göre değişiklik gösterebilir.
    • Daha kapsamlı bir temizlik için el yıkamayı tercih edebilirsin.
    • Aracını düzenli olarak yıkamak, boyasının ve kaplamasının korunmasına yardımcı olacaktır.
    • Benzinlikte araba yıkarken talimatları dikkatlice takip et ve araç yıkama ekipmanını uygun şekilde kullan.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Önce su ile ıslat arabanı. Bazı benzinliklerde para atmadan sadece tetiğe bastığın zaman tazyiksiz su sıkabiliyorsun

Sonra köpük sık

Ordaki pis fırçalar ile yıkama. Kendine eldiven al bulamazsan kaliteli bir sünger al mesela würth iyidir.

Sonra tazyikli su ile durula.

Güzel bir bez ile iyice kurula

• çok kafa yormaya gerek yok hepsi kostik zaten bir süre sonra aracın rengi matlaşacak bol bol hare olacak.

su köpük su yaparsın spark ya da superclean kurulama havluları iyidir

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benzinlikte araç yıkamanın püf noktası benzinlikte araç yıkamamaktır.

Kostikli şampuanı ve kuyu suyunu dayıyorlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bazı benzinliklerde köpük harika oluyor. Geçen sene gittiğimde köpüğü sıktığım an aracın üzerinden kuş pislikleri dahil her türlü şey akıp gitmişti. Ardından da su tutup devam ettim. Geçen gün farklı bir yer gittim yine aynı şekilde köpük sıktım ilk başta. Araç geldiği haliyle kaldı. Keşke köpük yerine su sıksaymışım sadece dedim.

Kısacası bence ilk adım doğru benzinliği bulmak. Eğer bahçeniz varsa da kendiniz yıkamak hem keyifli hem de daha düzgün olur.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Burdakilere kalsa herkes arabasını evine çıkarıp banyosunda yıkıyor. Yok orda yıkanmaz burda yıkanmaz

Üstünde çok çamur, kir kalıntısı varsa ve fırça/sünger vs sürecekseniz önce bir su ile kalıntılar giderse iyi olur sonra çizilmesini engelleyebilir. Daha sonra köpük, ve durulama.

En önemli noktalardan biri imkan varsa arabayı gölgeye çekip kurutma özelliği iyi olan bezler ile hızlıca ve iyice silerek kurutmak.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Suyla islatma-kopuk-mikrofiber bezle guzelce kirleri cikarma-su ile durulama en iyi sonucu veriyor. Kopukledikten sonra firca veya bezle kirleri cikarmadan temizlenen bir yere daha rastlamadim. Silikon fircali bici bici bence en temizi
    Ve evet arabaya "araç" gozuyle bakiyorum duygusal bagim yok

• Ben kendime basınçlı köpük pompası aldım, içine kendi köpüğümü koyuyorum. Benzinlikte önce su ole ıslatıyorum, sonra kendi köpüğümü sıkıp bekliyorum biraz. Kaliteli bir eldiven veya sünger ile yıkayıp sonra basınçlı su... yani benzinliklerin sadece suyunu kullanıyorum.

• PatlıcanMusakka kullanıcısına yanıt
    Sünger çok kir tutuyor ve çok yorucu fırça daha pratik ve etkili bence.

• Benzinlikte araç yıkamanın püf noktası sadece yıkamaktır. Yok fırçalayayım yok eldivenle girişeyim kurulayayım bunlar orada olacak işler değil. Araç kirliyse orada köpükle yumuşatır suyla temizler çıkarım. Daha iyi temizlik istiyorsam beğendiğim bir yıkamaya veririm. Daha da iyisini istiyorsam yılda birkaç kez kendi evimin önünde birkaç saat uğraşırım.

• Asla fırça kullanmam ben. Kılcal çizikler oluşturuyor. Sonra bu çizikler zamanla göze batar hale geliyor. Mecburen detaylı bakım vb gerektiriyor.

Ben aracı benzinlikteki yıkama alanlarında yıkayacağım zaman her zaman su, köpük, sonra yine su şeklinde yıkama yapıyorum. Köpük attıktan sonra yumuşak bir sünger(bulaşık süngeri kullanmayın sakın, forumda geçen bir konuda birisi bulaşık süngeriyle yıkayıp arabasını çizmişti dikkat etmek lazım bu konuya) ile bir güzel köpürtüyorum. Ardından tazyikli su ile yıkıyorum ama buradaki püf nokta aracın jant, çamurluk ve davlumbaz dışındaki bölgelere özellikle boya bölgelerine en yakınına girip tazyikli suyla yıkamamak. Bazı arabalarda boya mikronu düşük olduğu için boyaya yakın tutup yıkayınca zamanla boyada dökülmeler olabiliyor.

Zamanı kısıtlı olanlar için yapılabilecek basit ve temel şeyler bunlar. Zamanı olanlar için detaylı temizlik vb yapılabilir.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Herhangi bir püf noktası yok.

• köpük için 2 su için 2 liran olsun yeter bazı yerlerde 3 liraya çıkarmışlar he bozuk paran yoksa petrolun marketinde bozuyolar

• self servislere git. sıcak su>normal köpük>sıcak su>jet köpük>wax>osmos su. 2 şer tlden 10 tlye max çıkarsın dışı. burdakilere bakma o kostik bu kostik ee nerde yıkatacan. herkesin bahçeli evi var sanki.

Benzinlikte araç yıkamanın püf noktaları nelerdir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi büdünün kaşı -- 23 Mayıs 2021; 14:14:59 >
  • Geçen gün acelem var diye iki su tutayım dedim,tutmaz olaydım.Başıma gelenler;

1-hava sıcak olduğu için köpük hemen kurumaya başladı.

2-hortumlar başlı başına bela,yerde sürüklenen hortumlar dikkat etmezsen üstüne başına değiyor,arabayı temizleyecem derken üstüm battı.

3-köpük 3tl,su 2tl.ben kendi bahçemde yıkamaya kalksam muhtemelen masrafım 2 lirayı geçmez.

4-yıkadıktan sonra yerler ıslak oluyor,ıslak zemine basıp araca öyle binmek zorunda kalıyorsun,aracın içi de batıyor.

5-etraf kalabalık ve sıra bekleyenler oluyor,bu sebeple rahatla hareket edemiyorsun,acele edecem derken cok cok güzel temizleyemiyorsun.

6-yıkadıktan sonra güzelce silemiyorsun,park edecek gölgelik ve boş alan olmuyor,güneş altında araba hemen kuruyor ve camlar leke içinde kalıyor.

7-benzinlikte yıkamak pişmanlıktır,sadece dışındaki kiri aksın istiyorsan yıkarsın,öbür türlü rahatla arabanı temizleyemezsin.

• Arkamda sira beklenen yerde araba yikamiyorum. Alelacele araba yikamadan zevk almam.

• Yıkamayacaksın. Ben 3 ayda bir yıkatırım. Garajım yok sokakta pis arabaya daha az kişi yaslanır sürter.

Benzinlikte önce köpük sonra fırça ile jant ve altlar sonra su ile temizler arabayı kenara çeker camları mikrofiber bez ile silerim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eğer adam gibi profesyonel ürünler ve yıkama bilginiz yoksa, evinin bahçesi de olsa self-yıkamadan daha çok zarar verirsiniz araca. Çift kova tekniği, yukarıdan aşağıda dikkatli yıkama, gölge alan ve özellikle efor/zaman ihtiyacı gerekiyor. Yoksa çizikli bir yıkama hayırlı olsun. Güle güle kirletin.

Ben Silivri 'de imkanım olmasına rağmen benzinlikte sabah erken ya da akşam geç saatlerde kendim yıkıyorum. Kalabalıksa pas geçerim, beklemem. Tekniğim şu; öncelikle tazikli su ile kaba pislik atılır. Gerekirse x2 sette araç bolca köpüklenir fakat bu aşamada fırça ya da sünger ile araç ovalanmaz. Akabinde güzelce tazikli su ile durularsın ve gölge bir yerde camlardan başlayarak(su camda kurumamalı) aşağıya doğru kurulamaya başlarsın. Kirli bir yer görürsen cam sil gibi kaygan bir ürün sıkar silersin. En son tavan ve kaputu silersin(bezin su içinde kalmamalı).

Benim uyguladığım ve araca en az çizik veren yöntem bu.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.