Şimdi Ara

Benzin yerine etil alkol kullanılabilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
4.902
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Benzin yerine alternatif bir yakıt koyabilir miyiz?
    Etanol..vs gibi

• Takip ama uçucudur sadece benzine katkı az denene bilir.
  • Saf etonal ,revize edilmemis motorlarda piston erimesine sebep olur.

Etonol ile tam calismaya tasarlanmamis motorlarda ancak oranli karisimlarla(dusuk olmak kaydi ile) kullanilabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rdiesel -- 15 Ocak 2017; 21:34:24 >
  • Hıcam benzin cebinizi yakıyorsa bence tüp taktırın kafanız rahat olsun , maceraya gerek yok
  • yeni Trend küp şeker - kullanabilirsin
  • krkmz1666 kullanıcısına yanıt
    Küp Şeker+Etil Alkol+Oba Yağ

Benzin dizel fark etmez her türlü sisteme uygun süper yakıt

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • aseton en güzeli maceraya gerek yok (!)
    te Allah'ım ya millet zamlardan sonra kafayı yedi.Arayışlara bak.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Etil alkol ne ile içilir
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Milleti boyle yapanlar utanasin ne diyelim..
  • Bir bidon etil alkolün fiyatı nedir peki?
  • quote:

Orijinalden alıntı: akyurt

Milleti boyle yapanlar utanasin ne diyelim..

her konu açana acımamak lazım partileri önemli
  • Osurukla çalışsa ona da vergi gelir bu ülkede.
  • İkinci ayçiçeği yağı vakası

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • deposuna işeyen bile vardı, son fiyatlardan sonra...
  • ne yaparsan yap kaçışın yok.canın yansada vereceksin

• Yaparlarsa alkole vergi gelir , buda rakı içen adama koyar.
  • Amerika da Benzinde %10 oranında ethanol kullanılmaktadır ve bir sorun olmamaktadır. E-85 diye bir yakıt ta satılmakta bunun %85 i ethanolden oluşmaktadır ancak bu yakıt her araçta kullanılamamakta sadece bu yakıta özel üretilmiş FlexFuel ibaresi olan araçlar kullanabilmektedir.

• Ben arada cekiyorum arabami manzaraya karsi. Aciyorum bir 35lik, 2 duble kendim iciyorum kalanini da depoya koyuyorum, rolantide tirtir calisiyor paşam.

Tavsiye ederim cigeri aciliyor aletin

• etil alkolde ucuz değilki litresi 5-6 lira var.

• Amma boş adam lan forumda... Hemen olumsuz konuşun, dalgaya vurun... Üreten beyinler merak eder. Siz üretimi ne ara kestiniz bilmiyorum; ama ben kesmedim. O yüzden soruyu ciddi ciddi cevaplayacağım:

Ben yıllar önce E50 denedim. Yani, %50 etil alkol, %50 benzin karışımı... 2011 Subaru Legacy araçta sıkıntısız çalıştı.

E85 kullanımı için çoğu arabada ECU'yu kandıran bir Piggyback kullanmak gerekir. Bu ECU ile motor arasına girer, ECU'yu kandırarak ECU'nun motora E85 için doğru hava/yakıt oranını vermesini sağlar.

Bu basit aparatı taktıktan sonra 2006 ve üzeri model her araç E85 ile çalışır. Öncesi de çalışır. Ancak 2006 öncesi arabalarda etanol ile ilgili bir standart olmadığından, yakıt hattında korozyona karşı önlem alınmamıştır. Yani, bazı arabalar gene dayanıklıdır. Bazıları değildir. Belli olmaz. Ancak etanolün genel problemi korozyondur. 2006 sonrası araçların hepsinde korozyona karşı önlem alınmıştır.

Yani, ECU'yu kandıracak sistem ile her araç E85 ile kullanılabilir.

Etanolün yapısı gereği benzin pompası daha kolay bozulabilir diye bir iddia vardı.

Evde etanol üretilebilir. Suçtur. Üretmeyin. Ancak üretilebilir. Hatta üretmişken içeceğiniz rakınızı falan da üretmeye kasabilirsiniz. Ama yapmayın. Ama yapılabilir. Evde üretildiği durumda etanolün 2.5TL gibi bir maliyeti olur. E85 yandığında daha az enerji verir. O yüzden araç daha çok tüketir. Kabaca %23 daha çok tüketir. 100km'de 10 litre yakıyorsanız, 12.3 litre yakmaya başlarsınız.

Matematiğe gelelim: E85'in içinde %15 benzin var. 150cc benzin 80 kuruş. 850cc etanol 2.12TL. 1 litre E85 2.92TL. Bunu aracına koyduğunda %23 daha çok yakacak. 1.23 litre E85 1 litre benzine eşit. 1.23 litre E85 3.59TL.

Yani: LPG taktır. Daha ekonomik. Ve pratik. Ancak hobi olarak yapacağım dersen mutlaka yap. Çok eğleneceğini garanti ederim.

--------------

Maksat ekonomik yolculuk ise, araba satılır. 1.9tdi Seat Leon alınır (bu motoru kullanıldığı en yeni araba). Kullanılmış kızartma yağı süzülür, filtrelenir, işlemden geçirilir. Kullanılır. Veya eski nesil Dizel Mercedes. Litresi 1.5TL'ye gezersin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 18 Ocak 2017; 10:30:6 >

• Alaryalit fiuatlarindan dolayi neler dusunuyoz

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.