Şimdi Ara

Benzin Tüketim Değerlerim Sizce Normal Mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
333
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Opel astra 94 model 1.6 si gl araca sahibim. Aracım çok nokta enjeksiyonlu. Üzerinde bulunan LPG sıralı sistem değil. Hal böyle oluncada geç çalışma vs gibi sorunlar yaşamaya başladım.

LPG ile 10 TL gaz alıyorum yaklaşık 4.30 litre ediyor. 40 km yol yapıyorum şehir içi.

Dün LPG ya lanet ettim. 20 TL benzin aldım litresi 4.720 den araç 40 km yol yaptı.

Yani km de 0.50 kuruş yakıyor. Enjeksiyonlu bir araba için bu değer anormal değil mi yoksa ben benzin kullanmayalı çok mu uzun zaman olmuş ?

Aracımın yağ filtresi yağ ve hava filtresini yeni değiştirdim. Birde arabayı benzine aldıgım zaman lpg de oldugu gibi saat gibi calısmıyor motorda ritim bozuklugu oluyor sanki.

Aracın çekişi çalışması herşeyi benzinde çok iyi. Ama bu ritim bozuklugu olayı kafamı bozuyor. LPG de saat gibi calısıyor araç.

Benzin tüketim değerimi şöyle 0.30 - 0.35 kuruşlara indirebilsem söküp atarım lpg yi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MB-CLS -- 16 Haziran 2013; 12:15:36 >

• Hocam 20tlye 40km'yi nasıl hesapladınız?

Doğru tespit için depoyu tamamen doldurup x km sonra tekrar doldurmanız gerekiyor yakıt sarfiyatını ölçmek için.Ayrıca değerler çok abartılı değil gibi.10tllik lpg ile 40 km oldukça iyi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emphire -- 16 Haziran 2013; 12:44:51 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MB-CLS

Herkese iyi forumlar.

Opel astra 94 model 1.6 si gl araca sahibim. Aracım çok nokta enjeksiyonlu. Üzerinde bulunan LPG sıralı sistem değil. Hal böyle oluncada geç çalışma vs gibi sorunlar yaşamaya başladım.

LPG ile 10 TL gaz alıyorum yaklaşık 4.30 litre ediyor. 40 km yol yapıyorum şehir içi.

Dün LPG ya lanet ettim. 20 TL benzin aldım litresi 4.720 den araç 40 km yol yaptı.

Yani km de 0.50 kuruş yakıyor. Enjeksiyonlu bir araba için bu değer anormal değil mi yoksa ben benzin kullanmayalı çok mu uzun zaman olmuş ?

Aracımın yağ filtresi yağ ve hava filtresini yeni değiştirdim. Birde arabayı benzine aldıgım zaman lpg de oldugu gibi saat gibi calısmıyor motorda ritim bozuklugu oluyor sanki.

Aracın çekişi çalışması herşeyi benzinde çok iyi. Ama bu ritim bozuklugu olayı kafamı bozuyor. LPG de saat gibi calısıyor araç.

Benzin tüketim değerimi şöyle 0.30 - 0.35 kuruşlara indirebilsem söküp atarım lpg yi.

Az bile yakmış. Forumda insanlar arabalarını öyle az yakıyor gibi pohpohluyorki sanırsınız yakıt üretiyor arabalar. Benzinle 94 model arabayla kilometrede 50 kuruş az bile. Hele lpgli araç 25 lira ile 100 kilometre yapması süper. Lpgli sıralı sistem arabalar kilometrede 350 kuruştan aşağı yakmaz şehir içi.

• değerler normal hatta lpg li değer az bile yakmış.

ölçümünüz kesin doğru olmayabilir.

depolar fullenerek ölçüm yapılmalı
  • araca benzin aldıgım zaman gram benzin yoktu benzine geçirdiğim zaman direk stop ediyordu araç.

o yüzden ölçümün dogru oldugunu düşünüyorum. lpg degerleri çok geliyor bana. arkadaşımda clio var 1.4 olması lazım süper veriler elde ediliyor.

digerinde dizel clio dizel punto var adamlar 20 liraya ankarayı geziyor. gerçi bahsettiğim araçların hepsi 2008 ve üzeri orasıda ayrı tabi.

o halde araçtaki sistemi sıralıya geçirmek lazım. Arabada şuan lovato var sıralıya geçireyim o zaman memnun kaldıgım markadan devam edeyim.

keşke su benzin biraz daha aşşagıya çekebilsem de benzinle binsem
  • Hocam yanlış anlamadıysam LPG'de 50 kuruş yakıyorsunuz.

Ben Civic ile benzinde km de 50 kuruş yakıyorum. Bence şükredin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: IslakFasulye

Hocam yanlış anlamadıysam LPG'de 50 kuruş yakıyorsunuz.

yok hocam benzinde 50 kuruş oluyor LPG de 25 kuruş
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Dizel mi Benzin mi sizce?
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: MB-CLS

quote:

Orijinalden alıntı: IslakFasulye

Hocam yanlış anlamadıysam LPG'de 50 kuruş yakıyorsunuz.

yok hocam benzinde 50 kuruş oluyor LPG de 25 kuruş

İyi o zaman hocam hiç kafanızı takmayın.

Şuan bana 25 kuruş yakmak hayal gibi geliyor hatta. Dere tepe gezerdim vallahi.

• Hocam araclar cok tuketmiyor benzin pahali. Bazi insanlar arabalarinin 20 25 kurus yaktigini idda ediyorlar. Uzun yolda 100 km de 5 lt yaktigini soyluyorlar. Sehir disinda bi ihtimal normal ama sehir icinde ne yazik ki bu imkansiz. Aracin tuketimi bence normal

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam lpg tüketimi normal. lpg ve benzin bu kadar pahalı iken daha düşüğü zor olur o yaşta araba için.

Geçen hafta memlekete gittik. 2001 model Kartal ile. 370 km de 34lt lpg harcadı. bittiği an benzine geçip devam ettik. 99u hiç geçmedik giderken.

lpg ucuz olsa çok güzel olacak aslında
  • Birde iki ölçümde aynı yolda ve aynı şartlar altındamı yapıldı?Benzin ile lpg arasında %35-40 tasarruf olması lazım.Sizinki direk %50 gibi bir değer.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.