Şimdi Ara

benzin kapağını açık unutma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
12.804
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • kadının aynası ayarsız yada dalgın ki görmemiş,benzıncıde kosturuyor,sonucta kadın sofor kapak acık gıderken
    durdurup soyledım,oda kapadı...acaba acık olarak 2 saat gıtse ne olurdu ki,bence hiç bırsey

• Yapay Zekanın Yanıtı

Benzin Kapağını Açık Unutmak: Bilmeniz Gerekenler

Benzin kapağı açık kalırsa, ciddi sorunlara neden olabilir. İşte benzin kapağını açık unutmanın potansiyel sonuçları:

• Benzin Buharlaşır: Benzin son derece uçucu bir sıvıdır, yani hızla buharlaşır. Depo kapağı açık kaldığında, benzin buharlaşır ve atmosfere karışır. Bu, özellikle sıcak havalarda hızlanır.
    • Aracın Performansı Etkilenir: Benzin buharlaştıkça aracın yakıt deposu basıncında azalma meydana gelir. Bu, motorun düzgün çalışmamasına ve performansın düşmesine neden olabilir.
    • Yakıt Verimliliği Azalır: Benzin buharlaştığında, aracın gerçekte yaktığından daha fazla benzin kullanmasına neden olur. Bu, yakıt verimliliğinde azalmaya yol açar.
    • Yangın Tehlikesi: Benzin buharları son derece yanıcıdır. Depo kapağı açık kaldığında benzin buharları birikerek yangın riskini artırabilir.
    • Çevresel Etkiler: Benzin buharlarının atmosfere salınması çevre için zararlıdır. Hava kirliliğine katkıda bulunur ve sera gazı emisyonlarını artırır.

Depo Kapağı Olmadığında Ne Olur?

Depo kapağı yoksa, yukarıda belirtilen sorunlar daha da şiddetlenir. Benzin daha hızlı buharlaşır ve aracın performansı daha fazla etkilenir. Ayrıca, yakıt sızıntısı riski artar ve bu da ciddi hasara yol açabilir.

Ne Yapmalısın?

Benzin kapağının her zaman kapalı olduğundan emin olmalısın. Depo kapağında bir sorun fark edersen, derhal bir tamirciye götürmelisin.

Sonuç

Benzin kapağını açık unutmak, araç performansı, yakıt verimliliği, güvenlik ve çevre üzerinde olumsuz etkilere neden olabilir. Depo kapağını her zaman kapalı tutarak bu sorunları önleyebilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • depo kapağımı yoksa depo yuvası kapağımı
  • Deponun yakıt kapagi acik kalsaydi bir kac saate yakit buharlasip ucardi. Baska ne olacak ki. Kaporta kapagini kastettigini ve bunun icin konu actigini dusunmek bile istemiyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: es_umit

Deponun yakıt kapagi acik kalsaydi bir kac saate yakit buharlasip ucardi. Baska ne olacak ki. Kaporta kapagini kastettigini ve bunun icin konu actigini dusunmek bile istemiyorum

130-140 ile giderken ayni hizda giden ve arka kapisi açık olan sürücü uyardığımı bilirim.. Uzun yollarda nelerle karşılaşıyoruz ah dili.olsa da konussa fiestamin

• quote:

Orijinalden alıntı: onrknn

depo kapağımı yoksa depo yuvası kapağımı

2 side açıktı,iç kapak sarkıyordu,dış kapak yana acılmıstı
  • 9FiestaM6 kullanıcısına yanıt
    Kardeş bende de Fiesta var kaç model ?

• quote:

Deponun yakıt kapagi acik kalsaydi bir kac saate yakit buharlasip ucardi. Baska ne olacak ki. Kaporta kapagini kastettigini ve bunun icin konu actigini dusunmek bile istemiyorum

benzın oyle kolay ucuyormu,1 lıtre benzın şişesı kapak acık kalsa aynı durmazmı

kadın 2 saat yol yapıp eve park etcektı,belkı eve gıderkende gormezdı,kapak yolcu tarafı yanda
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Depo kapağı açıksa bir şey olmaz ancak içindeki yakıt kapağı açıksa benzin uçucu bir madde olduğundan mütevellit biterrr.
  • benzinci açık unutmuştur.daçyada anahtarlı unutma ihtimali yok

• bijonunu düşüren görüp uyardım adam el kol hareketi yaptığımı sandı önüme geçti durdurdu sen kime el kol yapıyon lan gevşek dedi. birader ne diyosun iyi misin sen dedim bijonun fırladı onu gördüm uyarayım dedim hemen yanlış anladın dedim. essah mı diyon gardaş dedi. baktık sağ önün 1 bijon düşmüş 2 tanesi sallantıda. hem adamın hayatını kurtardık bi de bi araba laf yedik. sonra ciğerim miğerime döndü tabi ama başta niyeti farklıydı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Trespuanie

Fiestacilar konusuna dondurelim konu tutmaz ztn

• Akışkanların hizli hareket ettiği bolgede basınç düşer.Haliyle araç hareket halinde iken kapak açık ise dış bolgede dusuk basinç olusur.

Depoda bulunan benzin dolulugu oranina gorede iceride buharlasmis benzin bulunacaktir.(depoda az benzin var ise buharlasacagi bosluk daha fazla olacagindan daha fazla benzin buhari birikir ve depoda yuksek basinc olusur.)

Disarida da dusuk basinc olusacagindan depo icerisinden disariya ciddi bir zorlama olusabilir .

Bu da yakit kaybina neden olabilir.

Ne kadarini bilemem ama kayip sozkonusudur.

• Giderken birşey olmaz da malum çoluk çocuk elinde kibritle torpille geziyor her deliğe de atmayı seviyorlar

• quote:

Orijinalden alıntı: Trespuanie

2011 model 1.4TDCi Titanium X 5K

• Kırmızı ışıkta geri vitese takılı bekleyen bayan şoförden sonra gerisi boş.

• quote:

Orijinalden alıntı: aydınayhan

quote:

benzın oyle kolay ucuyormu,1 lıtre benzın şişesı kapak acık kalsa aynı durmazmı

kadın 2 saat yol yapıp eve park etcektı,belkı eve gıderkende gormezdı,kapak yolcu tarafı yanda

evde 1 litre su koyun şişeye işaretleyin balkona koyun, bir sonraki gün bakın aynı duruyor mu durmuyor mu? benzin daha da uçucudur buharı bile kıvılcım temasında alev alabilir.
  • Araçta akıllı depo kapağı olduğu için böyle sorunlarım yok

Benimki trendine hocam 2011 dizel.

• Trespuanie T kullanıcısına yanıt
    Memnun musunuz hocam? Kac binde?

173 hocam 143 de aldık 2 sene olmadı.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.