Şimdi Ara

Benq markasının bu modelini tavsiye eder misiniz?(monitör)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
30
Cevap
0
Favori
745
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar monitör almayı düşünüyorum, benq ile aoc arasında çok gidip geldim, aocun ıps ve 5ms tepki süreli monitörleri ve benq nun 1 ms tepki süreli monitörleri var, benim amacım hem oyun oynamak hemde bir film izleme, benq alsam oyun açısından güzel ama film izleme çok mu kötü, aoc alsam nasıl olur, bu markaları kullananlar yorum yazabilir mi? 500 tl civarı olacak alacağım monitör. linkteki monitör iyimidir? cevaplarınızı bekliyorum.

http://www.hepsiburada.com/benq-gl2460hm-24-2ms-analog-dvi-hdmi-full-hd-led-monitor-pm-bd802630

• Benq nun gaming monitorlerinden başka monitor alinmaz. Cok soluk cok kotu panelleri var. 2015 yilinda cikmis herhangi bir 1080p monitor alabilirsin ekran ünitelerinde son teknoloji her zaman iyidir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teknolojik olarak bu fiyat aralığında digerlerinden ilerde oldugunu dusundugum, Aoc 2269wv modelini alacaktım, biraz bekleyim karar veririm derken fiyatı 400 den 500 e fırladı, Samsung ile LG nin 500 TL civarında IPS olan monitörü yok, va panel almak istemiyorum, sanırım monitör pazarı olarak LG ve Samsung piyasayı domine etmiş ülkemizde.Ve diğer markaların ürünleri gelmiyor bence ülkemize.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Samsung kalite konusunda bir numara samsung alin bence hatta almisken 4k sini alin 28" 1000tl kusurdu.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben Benq 2455HM modelini kullanıyorum ve hem oyun için hem film için gayet iyi olduğunu düşünüyorum. Monitör üzerinde Oyun/Standart/Film vs modları var, ihtiyacınıza göre değişiklik yapıyorsunuz. Oyun modunda film izlemediğiniz sürece kendi modları sizi yeterince tatmin ediyor. Tek sıkıntısı internet/film/oyun üçü bir arada alt+tab geçişleri yapıyorsanız standart modda bırakmak zorunda kalıyorsunuz, sürekli mod değiştirmek can sıkıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mosahin -- 17 Aralık 2015; 10:36:53 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mosahin

Ben Benq 2455HM modelini kullanıyorum ve hem oyun için hem film için gayet iyi olduğunu düşünüyorum. Monitör üzerinde Oyun/Standart/Film vs modları var, ihtiyacınıza göre değişiklik yapıyorsunuz. Oyun modunda film izlemediğiniz sürece kendi modları sizi yeterince tatmin ediyor. Tek sıkıntısı internet/film/oyun üçü bir arada alt+tab geçişleri yapıyorsanız standart modda bırakmak zorunda kalıyorsunuz, sürekli mod değiştirmek can sıkıyor.

fiyat olarak kaça aldınız ve hangi arayüz ile görüntü alıyorsun ? HDMI DVI VGA ?
  • Hepsiburada.com dan 680 civarına aldım indirimdeyken. HDMI çıkışını kullanıyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: mosahin

Ben Benq 2455HM modelini kullanıyorum ve hem oyun için hem film için gayet iyi olduğunu düşünüyorum. Monitör üzerinde Oyun/Standart/Film vs modları var, ihtiyacınıza göre değişiklik yapıyorsunuz. Oyun modunda film izlemediğiniz sürece kendi modları sizi yeterince tatmin ediyor. Tek sıkıntısı internet/film/oyun üçü bir arada alt+tab geçişleri yapıyorsanız standart modda bırakmak zorunda kalıyorsunuz, sürekli mod değiştirmek can sıkıyor.

Alt tab fonksiyonu ile fazla işi olan bir insan değilim, yanı film oyun arası gidip gelmem sürekli, ya sürekli pes oynarım ya sürekli film izlerim, yazı vs okurken gözünüz yoruluyor mu,renk canlılığı nasıl monitörün.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Standart modda internette gezmek veya yazı okumak rahatsız etmiyor, renkler tatmin edici fakat çok gözalıcı canlı olduğunu söyleyemem.
  • benq tavsiye ederim profesyonel oyuncular bu ekranı kullanır tabi yüksek hz olanları tavsiye ederim 144 hz olanlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: patren

benq tavsiye ederim profesyonel oyuncular bu ekranı kullanır tabi yüksek hz olanları tavsiye ederim 144 hz olanlar

Profesyonel oyuncu değilim, sadece pes, fifa vs oynarım top izinin olmasını istemiyorum, bir de internet sayfalarında vs sayfayı yukardan aşağı çekerken ekranın titremesini istemiyorum, film izlemek içinde amacım ayrıca, şimdi wiewsonicin 2ms li ips i de girdi seçeneklerime girdi kafam karıştı :DProfesyonel oyuncu değilim, sadece pes, fifa vs oynarım top izinin olmasını istemiyorum, bir de internet sayfalarında vs sayfayı yukardan aşağı çekerken ekranın titremesini istemiyorum, film izlemek içinde amacım ayrıca, şimdi wiewsonicin 2ms li ips i de girdi seçeneklerime girdi kafam karıştı :D
  • sulu.de S kullanıcısına yanıt
    144 hz bir ekran alın gider bu tüm sorunlarınız
  • quote:

Orijinalden alıntı: patren

144 hz bir ekran alın gider bu tüm sorunlarınız

Maalesef bütçem el vermiyor, 500 TL ayırdım

o zaman yapacak yok güzel bir ips ekran alın
    Monitor olayını çok araştırdım. Sizin gibi 500 tl lik düşünürken gittim paraya kıyıp benq xl2411z aldım 3 gün önce. Kesinlikle pişman değilim. :)

Viewsonic in o monitörünün oyun performansının cok kötü olduğunu söylüyorlar forumda. Top izini görmek istemiyorum net olacak ekran diyorsanız ips panelden vazgececeksiniz başka yolu yok. Benq rl2455hm monitörünü tavsiye ederim. Şuan vatanda 680 lira. Belki yılbaşında indirim falan olur daha uyguna gelir.

Ya da 22 inc dusunurseniz benq rl2240he 500 lira bandında güzel bir monitör. N11 de çekle vs daha uyguna da alınabilir.

• Tn paneller sizi korkutmasın. İps kadar mükemmel değil renkler ama eskisi gibi de değil. Bi vatana gidip mukayese etmenizi tavsiye ederim. Tasarımcı değilseniz ips monitor oyun oynayanlar için sonu hüzünlü bir maceradan fazlası değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: tersmantik

Tn paneller sizi korkutmasın. İps kadar mükemmel değil renkler ama eskisi gibi de değil. Bi vatana gidip mukayese etmenizi tavsiye ederim. Tasarımcı değilseniz ips monitor oyun oynayanlar için sonu hüzünlü bir maceradan fazlası değil.

Biraz düşünce bütçemi biraz artırdım, 700 liraya kadar yolu var, fikrim 24 inç 1ms olacak iki monitör var asus vn247h vs benq rl 2455hm modellleri var, asus olan 80milyon dinamik kontrast renk canlılığı sunuyor, ışık sızması problemi var youtube da baktım, ayağı sağlam değil, benq da ise ışık sızması şikayeti bulamadım, 12 milyon mega dinamik kontrast var, black equlizer vs,
    sonuç olarak bu kontrast değerlerinin ne önemi var, ne kadar geçerli, bilemiyorum teknoloji mağazası olarak bir tek vatanda var şu benq, onu da rafa koymamışlar ki karşılaştıralım, peki siz ne dersiniz benq mu asus mu?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Rl2455hm modelini 75hz de çalıştırmak mümkün diğer modelden emin değilim.

Ayrıca benq da dvi bağlantı da var extradan. Asus ta yok. Oyun için hdmi dan ziyade dvi daha sağlıklı gibi. Çünkü hdmi da yazılarda bulanıklık ve ekranın tam oturmadığı, masaüstü görüntünün biraz taşması gibi şikayetler var. Muhtemelen çözümü bulunabilen şeylerdir.

Benq da renkler neredeyse tüm modellerde biraz soluk geliyor Default ayarlarda. Ama panelden butonlarla düzeltmek mümkün zira ben düzeltim. Bi ips değil ama tn gibi de durmuyor :)

Benq yu bolbol inceleme fırsatım olduğu için tavsiye ederim. Asusu çok inceleyemedigim için birşey diyemiyorum.

• tersmantik kullanıcısına yanıt
    Monitörlerde de oc durumu var galiba o şekilde mi 75 hz yapılıyor?

• Aynen. Ekran kartı üzerinden oc yapılabiliyor.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.