Şimdi Ara

BEnde bir anlatım bozuklugu sorunsa takıldım :)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
680
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Müjdeyi vermek için mutfağa,annesinin yanına kostu.

Cümle böyleydi galiba.Ya Allah aşkına buradan mutfaga müjde verme gibi bir mantıksal hata yokmu? Tamam Sorunun dogru cevabıda mantıklı geliyor ama bundada kesin var :S

• Müjdeyi vermek için mutfağa, annesinin yanına koştu. Bende bu cümleyi işaretledim, biri mantıklı açıklamasını yapabilir mi?
  • "Müjdeyi vermek için - annesinin yanına, mutfağa- koştu"
    Çok dolaylı düşünmüşsünüz...
  • Ben de o sıkki isaretledim yuklem eksikligi diye Neyse saglik olsun
  • müjdeyi vermek icinmi heycanla koştu yoksa annesinin yanına gitmek icinmi heycanla koştu ?
    bende bu şıkkı işaretledim
  • Çoğu kişi bu soruda takılmış, sebebi anlatım bozukluğu kurallarından biraz ayrıntılı olanın sorulması sanırım. Konuya çalıştıysanız eğer kuralar arasında normal fiillerin yanına yardımcı fiil eklenmesi anlatım bozukluğuna neden oluyor.
    Fazla düşünmeden direkt ezberden yapmak gerekiyordu, yoksa çıkılmaz işin içinden.
  • sokiyim böyle sınava dersanede 297 305 arası puanlar aldım son 3 - 4 denemede okulda yapılan denemede de 299 almıştım bu sınavda 265 275 falan alıcam heralde, hedefimde polis olmak vardı bu sene ciddi anlamda kastımda, ama durum bu
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bu şıkkı hatırlamıyorum bile

cevabı doğru olan şıkta bariz anlatım bozukluğu olduğu için tereddütte bile kalmadım.konuya iyi çalışmamışsınız demekki.
  • Arkadasım konuya iyi calısmadıgımı göstermez soruyu yanlıs yapmış olmam. Gayet de calısmıştım ama yarıyıllı olan şıkkı işaretledim.Sonucta dersaneler itiraz dilekcesini gönderdi bu soru ıcın. Bakalım , inş iptal olur..
  • O değilde bir tane daha şık vardı.Konuşmayı yapmadan önce dinleyicelere şöyle bir baktı.
    Burda önce kelimesi fazla değilmi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: IFatalTürkI

O değilde bir tane daha şık vardı.Konuşmayı yapmadan önce dinleyicelere şöyle bir baktı.
    Burda önce kelimesi fazla değilmi.

bende bunu yaptım :)
  • Bı dk. doğru cevap ; ogrenciler sınava giriş yaptılar. " cumlesiydi. Nereden cikariyorsunuz bunları.
  • quote:

Orijinalden alıntı: semih4419

Arkadasım konuya iyi calısmadıgımı göstermez soruyu yanlıs yapmış olmam. Gayet de calısmıştım ama yarıyıllı olan şıkkı işaretledim.Sonucta dersaneler itiraz dilekcesini gönderdi bu soru ıcın. Bakalım , inş iptal olur..

"Müjdeyi vermek için mutfağa,annesinin yanına heyecanla koştu."

Nerede mantıksal bi hata var? Müjdeyi mutfağa vermiyorki,müjdeyi verme amacıyla mutfağa annesinin yanına koşuyor.

Senin yanlış dediğin soru ise:

"Yarıyıl tatilinde yapılacak olan Amasra gezisi ertelendi."

Bunda ne gibi bi hata buldunuz çok merak ettim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orkunby -- 29 Mart 2011; 14:23:43 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: IFatalTürkI

O değilde bir tane daha şık vardı.Konuşmayı yapmadan önce dinleyicelere şöyle bir baktı.

bu sözcük gereksiz değil mi arkadaşlar? itiraz falan olmuş sanırsam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: orkunby

quote:

Orijinalden alıntı: semih4419

Arkadasım konuya iyi calısmadıgımı göstermez soruyu yanlıs yapmış olmam. Gayet de calısmıştım ama yarıyıllı olan şıkkı işaretledim.Sonucta dersaneler itiraz dilekcesini gönderdi bu soru ıcın. Bakalım , inş iptal olur..

"Müjdeyi vermek için mutfağa,annesinin yanına heyecanla koştu."

Nerede mantıksal bi hata var? Müjdeyi mutfağa vermiyorki,müjdeyi verme amacıyla mutfağa annesinin yanına koşuyor.

Senin yanlış dediğin soru ise:

"Yarıyıl tatilinde yapılacak olan Amasra gezisi ertelendi."

Bunda ne gibi bi hata buldunuz çok merak ettim.

Arkadaşım bizde biliyoruz müjdeyi mutfaga vermediğini Sonucta soru Anlatım Bozuklugu sorusu ve soruda en aklıma yatan buydu Giriş yaptılar ile bu şık arasında cok takıldım. Müjdeyi vermek için mutfaga cümlesi gerçektende caydırıcı bir özelliği vardı.Sanki müjdeyi mutfaga veriyormus gibi bir hava vardı soruda

• az önce bir konuya da yazdım buraya da yazıyım. ben yüklem eksikliği falan demiyorum abi gereksiz sözcük kullanımı diyorum.heyecan için diyorum, saçmalık diyorum.
    biri bana açıklayabilir mi ki müjde heyecan olmadan verilsin? hadi buyrun beyler tartışmaya açık. lan zaten müjde vereceksen heyecanlısındır. aa oğlum ygs 2011 de 450 puan yaptı müjdesini herhalde bitkin bir halde söylemez demi bir veli? bi mantıklı olsanıza.
    müjdeyi vermek için mutfağa, annesinin yanına koştu olmalı bence.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.