Şimdi Ara

Ben mi dar görüşlüyüm acaba? (Yurt dışı hakkında) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
4
Favori
4.585
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Aldığın Birim(asgari) ücret ile yapabileceklerin çok fazla , aslında bunun sebebi dolaylı vergilerin gelişmiş ülkelerde az olması. hayatın yükü sorumluluklar artınca sosyal bir devlette yaşamanın rahatlığını arıyor insan. sağlık, eğitim gibi konular hem ücretsiz hemde çağ atlamış durumda.
    negatif durumları da yok değil. göçmenlere bakış açısı ve faşizm de gerçekler arasında.
  • Amsterdam'da sabah işe bisikletle gitmek isimli videoyu izliyorsun. Bu memleketin 1000 yılda gelemeyeceği seviyeyi gözü yaşlı bir şekilde görüyorsun.
    Sonra da Müslümanlık güzel bir şey ise diyorsun ki bu Amsterdamlılar kesin Müslüman.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=sRYbFv_OvJU

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Toplam 17 ülke gezdim. 2 sene almanyada yaşadım 6 ay da amerikada. Bu iki ülke benim en çok kaldığım iki ülke öyle söyleyeyim diğer ülkelere gittiğimde max 2 hafta vs kaldım. Türkiye'ye geri dönmek istemedim. İnsanları,yapısı,ucuzluğu her şeyiyle çok güzel yerler. Ben okula/işe giderken mutsuz insanlar görmek istemiyorum. Selam vermeden giden,birinin yüzüne baksan ne baktın diyip kavga çıkarmaya çalışan insanlar görmek istemiyorum artık. Bölüm bazında kendimi geliştirmeye çalışıp ben de gitmeye çalışıyorum buralardan.

Ayrıca çok saçma örnekler vermişsin müzik,espri vs diye. Git almanyada Müslüm Gürses dinle ne olacak? Orada gelip buradaki gibi ıy kıro da demezler merak etme. Ya da esprileri zaten üst düzey oluyor. Gayet katıla katıla güldüğüm arkadaşlarım var. Ben de Türklerin muhabbetini sevmiyorum. Buradaki çevrem ( ben mi çekiyorum anlamadım ) hep alkol alıyorum,geçen şu kızı şey ettim,arabam var muhabbetleri yapan tipler. Amerikada şu ana kadar tanıdığım en zengin kişi ile tanıştım ve bana bir kere bile para ve karı kız muhabbeti yapmadı.

Türkiye'nin 1 artısı varsa yurtdışının 5 artısı var emin ol

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Cok yazmissiniz ya durumum yok okuyamam bunu

• Ya ne dusunuyorsun birader git yurtdisina polemige girme

• 28 ulkeye gittim . Sen daha hic yurtdisina cikmamissin belli . Dun bak bir bayan sofor park edecekti arabasini . Kimse arkada durmadi kadinda oylece park yerine giremedi . Yurtdisinda araba duruyor .kadin parkediyor ve sonra trafik aciliyorn. Sen orada sokakta insana saygi olayini bi izle sonra konusuruz . Ben 28 ulkeden sonra artik burada yasayamiyorum . Yayaya yol vermek istiyorum veremiyorum arkadan carparlar diye . Elimden geldigince duruyorum . Trde araba surmekten yoruluyorum . Sokakta insanlar saygisiz . Herkes birbirini dudukleme pesinde

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-B076F42F8

Bu mesaj silindi.
    Pembiş hayaller

• Asıl dar görüşlülük onların ki, iyi bir dili yoksa ve mesleğinde ehil değilseler gider oranın en alt tabakasında sürünürler. Sanıyorlar ki orada adam kalmamış ve sektörler, işletmeler, fabrikalar vs. gözü yollarda bunları bekliyor. Onların mesleğim dediği şeyleri avrupa'da insanlar hobi olarak yapıyor. Burada yüksek öğretimle edinilen bilgiyi orada bir kişi lisede almış oluyor. Oralara gidip lüks bir hayat sürüp gelecek garantileyenler çoğunlukla sermaye sahibi, aile desteği alan veya şanslı olan istisna kişilerdir. Hiç onlarla cedelleşme, toz pembe sandıkları yerlere gidip acımasız derecede disiplin ve yüksek standartlarda müşteri beklentisiyle karşılaşıp neyin ne olduğunu görsünler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kasamak5656

Eskisehirde isletme okuyorsan ne yurtdisisindan bahsediyorsun?

Turkiye de is bulabilirsen ona dua et.

Konudaki en mantikli yorum

• Herkesin vatanı kendine güzeldir. Ortak tasan, sevincin, müziğin, tarihin vardır. Vatanın harici her yerde yabancısındır.

Memleketimi eksiklerine rağmen seviyorum. Hiçbir zaman da terk etmem evelallah bu ülke benim hepimizin.

Adana dürümü de müslülü de zeki müreni de seviyoruz...

• Genclere tavsiyem sadece sudur;

Imkniniz varsa en az bir kere Erasmus, en az bir kere Work and Travel yapin. Sonra donunce dusunursunuz, hangi ulkede yasanir ya da yasanmaz. Dunya sadece Turkiye degil. Gezin, gorun, ogrenin, dunyayi kesfedin, ufkunuzu acin.
  • Geri Kafalı Değil Mantıklı Bir İnsansın :)
    "Ne Olursa Olsun Gitmeliyim" Bakış Açısı Bence Yanlış. Afganistan Pakistan Afrika Ülkeleri Gibi Yerlerde Yaşıyor Olsam Bunu Düşünürdüm.
    Belki Bir ABD Bir Kanada Bir AB (tabi hepsi değil) Ülkesi Olmasakta Arkaya Bakmadan Kaçılacak Bir Ülkede Değiliz.
    Bu Şekilde Gidenler Mülteci Gibi Yaşıyor, Biz Suriyelilere Nasıl Bakıyorsak Onlarda O Muameleyi Görüyor. Bu Bana Ters.
    Öğretmen-Mühendis Olan Karı Koca Tanıyorum Bu Düşünceyle ABD ye Gittiler. İkisi de Bulaşıkçı.
    Güzel Bir İş Teklifi ve Kanunlara Uygun Bir Şekilde Olmadıkça Doğru Bulmuyorum. Tabi Herkesin Kendi Bileceği İş.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kasamak5656

Eskisehirde isletme okuyorsan ne yurtdisisindan bahsediyorsun?

Turkiye de is bulabilirsen ona dua et.
    +1

Kimse kusura bakmasın ama ODTÜ Bilkent Boğaziçinde mühendislik, fen bilimleri ve işletme ekonomi okuyanlar da yurt dışına çıkmak için can atarken bunların dışında kalanların çıkması imkansız. (%1 lik istisnaları anlatmayın bana)

• Türkiye'de ekonomik durumları geç , yolda yürümek bile sıkıntı kimse omuzunu çekecek kadar bile aile terbiyesi görmemiş öküz dolu memleket

• Soyle ki yurt disinda iyi para kazanacak insanlar Turkiye'de de kazanir, o kadar alim gucu olmaz ama yine de rahat yasami olur, yani ana sorun o degil aslinda. Burada alamayacagi sey olmamasina ragmen giden pek cok arkadasim oldu, ben de bir sure daha burada calistiktan sonra gitmek istiyorum. Peki neden?

Oncelikle siyaset. Daha orta yaslarina bile gelmemis genclerin bu kadar siyasetle ic ice olmasi asiri insani geren bir sey. Basimizda olan ve asla gitmeyecek adamin mutemadiyen kendisine oy vermeyen kesime laf atmadi, asagilamasi ve kendi kesimini onlara karsi doldurmasi igrenc bir sey. Her televizyonu actigimda moralim bozuluyor, milliyetci bir sekilde buyumus olmama ragmen son birkac yildir kendimi buraya ait hissedemiyorum. Herhangi bir sekilde bu sorundan bahsetsem yallah o zaman sozleriyle karsilasiyorum, insanimizin devamli "onlar soguk kanlidir, onlar bizim gibi misafirperver degildir" dedigi avrupalilar bile bu sorunlarimizla daha cok ilgileniyor, dinliyor, dine, milliyete degil de kisiligime bakiyor.

Huzur. Hic yurt disini gezdin mi bilmiyorum, ben bir suru ulke gezdim, ve gercekten sokakta yuruyen insanlarin verdigi enerji bile farkli. Biz insanlar asiri sosyal hayvanlariz, sagdan soldan gecen insanlar, urun almak icin, is yapmak icin vs konustugu insanlarin ruh hali sen fark etmeden bilinc alti seviyesinde seni etkiliyor. Etrafta devamli somurtan insanlar olmasi soyle disarida bi 15-20 dk yurudukten sonra depresif olmama yol aciyor. Gulumseme kulturu direk yok.

Gelecek kaygisi. Gelismis ulkelerin ekonomisi arada dalgalansa bile bu hicbir zaman halkin telaslanmasini gerektirecek seviyede olmuyor. 1 euro her zaman 1 euro, 1 dolar her zaman 1 dolar oluyor. Bizim bu gun asiri degisiyor, gelecekte ne olacak hic bilemiyoruz ki bu sadece ekonomik de degil, sosyal acidan da kaygili hissediyorum. En basitinden calistigim yerde de bolca olan sevdigim tip insanlarin hicbirinin cocugu yok, ileride de olursa 1 tane, en en fazla 2 tane yapmayi dusunuyorlar. Bazi araplar ve sevmedigim baska kesimler ise inanilmaz cok uruyorlar. Normalde yasadigim yerde pek gormedigimden unutabiliyorum bunlarin varligini, ama bir sey halletmek icin bir devlet dairesine girdigim an goruyorum benden en fazla birkac yas buyuk gibi gozuken genc kadinlarin 5-6 cocuk annesi oldugunu. Hepimiz basit matematik bilen insanlariz, bundan 15-20 sene sonra ne olacagini kestirmek cok zor degil.

Sonunda senin de bahsettigin konu, maddiyat. Ben hicbir zaman cok luks seven bir insan olmadim, imkanim olsa da araba istemedim, pahali kiyafetler almadim, luks restoranlarda yemedim, yani inana bana oyle zengin olayim diye bir hayalim yoktu. Ama ben iyi okuldan mezun olmus, ortalama ustu bir muhendis olarak defalarca markete gidip, bir bira kaldirip sepete koyup sonra neyse deyip geri koydum reyona. Yine yurt disina gitmemis veya senin gibi bu degisimler olurken daha kucuk yaslarda olan insanlara garip gelmeyebilir, ama bu inanilmaz garip bir durum kardesim. Bira sudan ucuz oylesine bir laf degil, bira gercekten sudan ucuz olan bir sey, hatta Almanya'da yasa cikmis, restoranlarda en ucuz icecek alkollu olmayacak diye, o yuzden artik en ucuz su yapip onun biraz ustune birayi koyuyorlar, marketlerde hala en ucuz. Ulkede asgari maas 1500 euro iken 1 eurodan daha ucuza oluyor biralar, 6 li alirsan tanesi 0.60 euroya falan geliyor, insanlar kafasina estigi zaman soyle iki muhabbet olsun deyip 2'ser bira alip icebiliyor, kahveden bile daha ucuz olan bir sey. Bu bir luks degil, ama bizim ulkemizde luks gibi algilaniyor artik, ve bu beni inanilmaz rahatsiz ediyor. Bu kadar basit zevkler icin bile 3 kere dusunmek istemiyorum cok pahali oldugu icin. Araba alma hevesim yok benim, ama almak istesem bile alamayacak olmam gercekten uzucu. Yeni bir bilgisayar almayi dusunsem ailem yardim etmeden alamam bile muhtemelen. Bak en luksunu, en iyisini alayim demiyorum, ALAMAM.

Ne kadar farkindasin bilmiyorum, ama bu aslinda kisa bir yasam. Suan 26 yasinda olan biri muhtemelen hayatinin 3 te 1 ini bitirdi bile, o da kaza, kanser vs olmadigi iyi durumda. Saglikli olan hayatina bakarsak yarisi bitti bile. Yasam bu kadar kisayken, bir seyler yasamak icin bu kadar az zamanimiz varken, ve bunun ustune ben cabalarken birileri devamli insanlarin aklini cekip butun yandaslarina para dagitirken ben neden burada kalmak isteyeyim?

Sadece bu ulkede yasayip gelismis ulke insanlariyla yeterince konusmazsan kapilabildigin bir yanilgi var, devlet halka hizmet icin vardir, bunun tersi degil. Devlet kendi parasini bize yardim icin kullanmaz, biz devlete bize hizmet etsin diye vergi veririz, anliyor musun? Yani padisah gibi yasayan adama butun parayi biz veriyoruz aslinda, veriyoruz ki bizim hayatimizi iyilestirsin, yani bu ulkede vergi veren herkesin soz hakki var aslinda, bir seyler talep etme hakki var. Ama baskanimiz ne yapiyor? En cok vergi veren insanlarin bulundugu ilceleri, benim de icinde bulundugum ilceler grubundaki insanlara laf atabiliyor canli yayinda. Benim dini goruslerimle dalga gecip asagilayabiliyor tum tv kanallarinda cikan konusmalarinda. Ben bu ulkede kazandigim ve harcadigim her kurus icin bela okuyorum, haram olsun diyorum. Yani suan nasil bir durumdayim biliyor musun? Bana yurt disinda kazandigim paranin 2 katini verseler yine kalmayacak durumdayim, umrumda degil cunku, 3 kurus kazandirmak istemiyorum ben bu hukumete, anliyor musun? Icten bir sekilde nefret ediyorum, tiksiniyorum, midem bulaniyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Konu sahibi bos vizyonu olmiyan cahil biri iste ben almanyada dogup buyudum lise 2 de geldim tr ye suan da ingilterede Uni okuyorum dicegm tek sey Gram ozlemiyorum tr yi. Ailemden ayri yasamaya alisik oldugm icin oda hani pek umurumda degil tavsiyem gidin hayatinizi yasayin (18 yasindayim ) yurtdisina kesinlikle imkan varsa cikin hatta masteri falan orda yapmayi dusunun bir arkadas suriyeli gibi goruyorlar falan demis de burdada var suriyeli zaten ve onlara bile boyle bi algi yok cunku egitilmis insanlar annesi babasi beyin cerrahi olanlar geliyor kendi adima konusiyim irkcilikla karsilasmadim hic tam tersi ingilterede daha da ilgi duydu herkes garsonlar,yasitlarim benden buyuk kisiler tabi almanyadan geldigmi biliyor lardi ve ingilizcem cok iyi oldugu icin hersey hakkinda gulduk hatta tr de gulemediklerim burda guluyorum cunku ilgi alanlarimiz ayni burda herkes fifa cod bf nedir bilir oynar yaslilar bile tr de bu soz konusu degil tabi bu durum benim almanyada dogup buyumemle alakali olabilir ben kendimi tr ait hissetmiyorum mallesef ama seviyorum tabi eger sut cocugu gibi evimi ozledim annemi babami diyorsan karin toklugna calis surun dur ozaman tavsiyem bos bos dram yapmayip hayatina bakman dicektim de eskisehir de isletme okuyormussun gecmis olsun .

• evet.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.