Şimdi Ara

Ben mi dar görüşlüyüm acaba? (Yurt dışı hakkında) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
4
Favori
4.585
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Herşeyi bir kenara bırakıyorum; Avrupa ülkelerinde medeniyet var, insana değer var. Ailen burdaymış düzenin burdaymış hepsi boş, burada doktorluk yapacağına orada sokak süpür vallahi daha rahat ve huzurlu yaşarsın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çünkü onlar 1.dünya ülkeleri sen 3. Dünya ülkesisin bu kadar basit

Sen 3.lig bal takımında oynuyor olsan süper ligte oynamak istemezmisin

• Duygularıma tercüman olmuşsun hocam. Ben de senin gibi düşünüyorum. Yurtdışında yaşama fikri güzel, burada 1 senede kazanacağım parayı orada belki 1 ayda kazanabilirim ama huzur olmadıkça ne işime yarayacak benim. Benim de yurtdışına çıkma imkanım var ama istemiyorum. Bu şehirden ayrılmak istemiyorum. En basitinden bir kere bizim insanlarımız cana yakın , yurtdışında herhangi bir yerde bizim insanımız gibisini bulabileceğimi hiç sanmıyorum . Yaşam standartları yüksek olabilir ama insan huzursuz olacaksa,mutsuz olacaksa ne anlamı kalır.

Birde bence buradaki arkadaşlar hep kulaktan dolma bilgilerle konuşuyor. Oradan buradan okuyorlar, öyle öyle şişiriyorlar diye düşünüyorum. Avrupada da yaşamak kolay değil diye düşünüyorum. Kolay olsa herkes bir şekilde oraya kaçmanın yolunu bulurdu.

• Julimezar kullanıcısına yanıt
    Hocam soyle soyleyeyim Montrealdeyim gecenlerde bir cinayet islendi ve deprem etkisi yaratti cunku 2018 icinde islenen 15. cinayetti bu. Muhtemelen Istanbulda 1 haftada islenen cinayet sayisi daha fazladir...

Buarada malesef abartmiyorum haberleri actiginizda kadina siddet, kapkac, cinayet, intahar gibi haberlerle karsilasmadiginiz bir gun var mi? Ben cevap vereyim yok...

Acikcasi maddi kaygilarim 2. planda olarak geldim ben buraya cunku Turkiyede iyi bir gelirim evim arabam vardi ancak bunlar yeterli degil.

Ben esimin ve cocugumun guvenle sokaga cikabilmesini, cocugumun iyi bir egitim alabilmesini, gelecek kaygisinin olmamasini kisacasi mutlu olmalarini istedigim icin buraya geldim. Turkiyede yasanan olaylara ragmen mutlu olursunuz burda ise mutlu olursunuz fark budur.

Buarada sokakta sahipsiz kedi kopek goremezsiniz ki Turkiyede de bu olaya bir care bulmalari gerekiyor, dip not olarak ekleyeyim.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yurtdışında yaşama isteği etkiye tepkidir. Boktan alelade yandaşcı yönetime karşı bir tavırdır :)

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Is ve maddiyat acisindan yurtdisi daha optimal. Tek sorun aileden uzak olmak olabilir ama trde de zaten ailemden uzak yasiyorum.

• Julimezar kullanıcısına yanıt
    Olaya çok yanlış açıdan bakıyosun, bakış açını genişletmen gerek.
  • Tuttuğum takım 3. Ligdeyse gider 3. Ligi izlerim. Sırf 1. Ligde diye bir takımı tutmakla benim takımımın 1 lige çıkışına şahit olmak karşılaştırılabilir mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: NakeBenihime

Bende 18-20 li yaşlarımda babam cebime harçlık koyarken hiçbir maddi manevi yükümlülüğüm yokken aynısını düşünüyordum sonra yaş 30 a geldi şuan deseler 20 yaşına dönsen naparsın. İlk yapacağım şey yurt dışına kaçmak olur.

Hele bi hayatın ağırlığı omuzlarınıza binsin bu toplumun gerçek yüzünü görün biraz sürekli aynı şeyleri yaşamaktan bıkın o zaman dersiniz yurt dışı mı türkiye mi diye.
    +1
  • Dar görüşlülüğün alemi yok.

yurtdışındaki bir ülkeye yerleş, işini hayatını kur 3 sene yaşa. sonra kendine sor tekrar dönermiyim diye.

Hadi saha bir yardım daha edeyim:

Müslüm gürsel - bir ömür yetmezki şarkısının sana vereceği duyguyu Garbage adlı grup 1999 yılında verdi:
    The Return of Queen Astarteyoutube
    Garbage - The World Is Not Enough (Official Video)
    https://www.youtube.com/watch?v=8C5NLfYdZaE

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi askerasker -- 28 Kasım 2018; 16:39:55 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Dr. Donanım

+1

Kimse kusura bakmasın ama ODTÜ Bilkent Boğaziçinde mühendislik, fen bilimleri ve işletme ekonomi okuyanlar da yurt dışına çıkmak için can atarken bunların dışında kalanların çıkması imkansız. (%1 lik istisnaları anlatmayın bana)

Alıntıları Göster
    İyi de onlar da zaten pek bilinmeyen okullar dışarıdaki için.
  • Evet dar görüşlü ve vizyonsuzun tekisin.
    Adamın dert ettiği şeye bak, burda müslüm dinliyorum oradaki şarkılar anlamsız geliyor yeaaaa.
    Olm git orda dinle müslümünü o zaman.
    Birde mizah fark ediyomuş asdfsdfsdfsdfs
    Bazı mizahlar evrenseldir zaten merak etme, salak değilsen anlayıp gülersin.
  • Ben de benzer bir dusunceyi Avrupa ve Amerika arasinda yasiyorum (burada kalmayi tamamen sildim yani).

Avrupa ya gidersem Turkiyeye daha yakin olacagim, canim cok comar gormek isterse

biriki Turk bulup bi doner yiyebilecegim, ucakla rahat gidip gelebilecegim.

Ama Turk olarak gorulecegim, yani egitimli ve vasifli olmam fark etmeyecek gunun sonunda oradaki gocmen comarlarla ayni goruluyorum.

Amerika dersen maaslari daha yuksek bazi acilardan yasam daha rahat, kimsenin kokeni onemli degil herkesnkarmakaris zaten, ek olarak Turk olarak beyaz bile sayilirsin kisisel gorunumun kurtariyorsa; ama mesela isvecte sarisin olmayan ya da ismi isvecce olmayan herkes sonucta migrant olarak goruluyor, isvecli olmadigin belli.

Ama cok uzak, Turkluk yok, arada tribe girince Turk gibi yasamak mumkun degil. Ustune bir de asiri kapitalist ve sert toplum, arabada giderken polis mi vuracak, bir yanlis anlasilma suc atilma olsa filmlerdeki hapisaneye mi duseceksin belli degil. Insan iliskileri cok parasal gibi geliyor.

Ama gelgelelim genel kultur ve dil olarak Amerikaya yakinim, dinledigim muzik izledigim film dizi hep Amerikan urunu. En iyi konustugum dil Ingilizce (ki asiri iyi biliyorum). Bunlar da Amerikaya itiyor, Almanca da iyi seviyede biliyor olup herhangi germanik (hollandaca, isvecce gibi) dili de ogrenebilecegime inanmakla birlikte.

Peki hangi birine gideyim?

Amerika vs Almanya/Hollanda/Isvec karsilastiracak var mi?

Kanada yla ilgili fikri olan da soylesin.

• 6 bin maasim olsa havası güzel küçük bir Anadolu şehrinde olsam daha fazlasını istemem

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yurtdisinda yasayamam cunku yabanci sarkilar duman ve muslum gurses etkisi yapmaz mi dedi o??
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-B076F42F8

Bu mesaj silindi.
    20 yıl fazla iyimser olmuş. Bir kaç nesilden önce düzelmesi imkansız
  • Yurt dışı herkese göre değil. Belli ki ailene ve memleketine fazla bağlısın. Yurt dışında yaşam standartların ve sosyal hakların daha iyi olabilir ama mutsuz olacaksan ve memleket özlemiyle yanı tutuşacaksan senin için en iyisi memleketinde kalman olur.
    Öte yandan, herkes senin gibi bağlara sahip değil. Ben Türkiye'de yaşamaktan zerre memnun değilim ve hiç bir bağlılık hissetmediğim için özleyeceğim pek bir şey olacağını da sanmıyorum. Belki ailem, arkadaşlarım, ama onları da Türkiye'ye tatile geldiğimde bulabilirim. "Boğaz, martılara simit atmak, çay, rakı" edebiyatı yapan insanlardan değilim. Türk mutfağına gelirsek dünyanın hemen her yerinde Türk restoranları var.
    Espri anlayışı, müzik falan bunlar tamamen senin problemin. Benim en güldüğüm komedyen amerikalı mesela, orada yetişmediğim için bazı göndermeleri anlamadığım oluyor ama genel olarak Amerikan kültürüne hakim olduğumdan çoğunu anlıyorum. Müzik desen çok anlamlı sözleri olan şarkılar var. Belli ki ingilizce seviyen yetersiz o yüzden anlamıyorsun. Bu durumda aynı hüznü yaşamaman normal.
    Dar görüşlüsün çünkü olaylara sadece kendi açından bakıyorsun. Bunu düzeltmen gerek. Kimilerine göre yurt dışı daha iyidir, sana göre değil. Hayattan beklentilerine ve önceliklerine bağlı bir şey bu. Olay bundan ibaret.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.