|
Bildirim
|
Bos yaptigini son sinifta anlarsin, hatta o kadar bile surmeyebilir. Cunku cocukken bisiklet surdugun sokak karin doyurmuyor. Zaten hepsi anidan ibaret ve tekrar ayni hissi vermeyecek seyler.
Ingilizce tek bir seye gulmedim demissin. Ya izledigin seyler kalitesiz ya da ingilizceye hakim degilsin. Tum ulkeler icin yorum yapmam dogru olmaz ama Singapur haric resmi dil Ingizce olan yerler pek alisilmayacak yerler degil kulturel olarak. |
Yasam standartlari yuksek. Soyle anlatayim 2 haftalik maasimla 2014 model ford focus alabiliyorum burada.
Otobuse bindigimde sofor gunaydin nasilsiniz diyor gulumsuyor adam mutlu cunke evindeki lise ogrencisi cocugunun Turkiyedeki kadar gelecek kaygisi yok en kotu musluk tamircisi olup saatlik 40 dolar kazanacak. Eve et alirken 2 kere dusunmuyorum, sokaga cikarken acaba bomba patlayacak mi derdim yok. Kapkacci, yankesici, hirsiz, dilenci acaba hangisi bgn beni kapimin onunde karsilayacak derdim yok. Gece eve donerken Kamuran caddesi karanlik oluyor Dongel caddesinden geceyim gibi bir derdim yok. Dolar yarin kac olacak xls 517 ekran kartini 5 ay sonra almak istesem bugunku paradan alabilecekmiyim yoksa zam mi gelecek derdim yok... Anlayacagin senin icin dert olan seyler burada dert degil... Saka espri muzik konusundada herhangi bir sikinti yok bu tarz seyler evrensel oluyor. Onemli olan frekansinin tutmasi |
Toplam 17 ülke gezdim. 2 sene almanyada yaşadım 6 ay da amerikada. Bu iki ülke benim en çok kaldığım iki ülke öyle söyleyeyim diğer ülkelere gittiğimde max 2 hafta vs kaldım. Türkiye'ye geri dönmek istemedim. İnsanları,yapısı,ucuzluğu her şeyiyle çok güzel yerler. Ben okula/işe giderken mutsuz insanlar görmek istemiyorum. Selam vermeden giden,birinin yüzüne baksan ne baktın diyip kavga çıkarmaya çalışan insanlar görmek istemiyorum artık. Bölüm bazında kendimi geliştirmeye çalışıp ben de gitmeye çalışıyorum buralardan.
Ayrıca çok saçma örnekler vermişsin müzik,espri vs diye. Git almanyada Müslüm Gürses dinle ne olacak? Orada gelip buradaki gibi ıy kıro da demezler merak etme. Ya da esprileri zaten üst düzey oluyor. Gayet katıla katıla güldüğüm arkadaşlarım var. Ben de Türklerin muhabbetini sevmiyorum. Buradaki çevrem ( ben mi çekiyorum anlamadım ) hep alkol alıyorum,geçen şu kızı şey ettim,arabam var muhabbetleri yapan tipler. Amerikada şu ana kadar tanıdığım en zengin kişi ile tanıştım ve bana bir kere bile para ve karı kız muhabbeti yapmadı. Türkiye'nin 1 artısı varsa yurtdışının 5 artısı var emin ol |
Bende 18-20 li yaşlarımda babam cebime harçlık koyarken hiçbir maddi manevi yükümlülüğüm yokken aynısını düşünüyordum sonra yaş 30 a geldi şuan deseler 20 yaşına dönsen naparsın. İlk yapacağım şey yurt dışına kaçmak olur.
Hele bi hayatın ağırlığı omuzlarınıza binsin bu toplumun gerçek yüzünü görün biraz sürekli aynı şeyleri yaşamaktan bıkın o zaman dersiniz yurt dışı mı türkiye mi diye. |
Bu ülkede gerçekten mutlu olmak için marmaris bodrum muğla taraflarında yaşaman gerekir (ki aslında orasıda avrupanın dandik bir kopyasıdır avrupa ve amerikayı sen düşün)
Bu ülkede mutlu olmak için 1 - Otobüs minibüse binmemen gerekir biniyorsan da ayda yılda bir 2 - Trafiğe çıkmaman gerekir akıl sağlığını yitirirsin arabadan indiğinde ben böyle bir insan değildim dersin 3 - Araba almaman gerekir ya da alıp gözünü yumman gerekir saf olman gerekir 4 - Özel sektörde çalışmaman gerekir çünkü insan gibi çalışmazsın seni köpek gibi çalıştırırlar 5 - Devlet dairelerinde çalışmaman gerekir çünkü siyasi iktidarın emrettiği herşeyi yaparsın ve senin kafana uymuyorsa yine mutsuz olursun 6 - Evlenmemen gerekir çünkü düğünüydü karısıydı kızıydı derken borç batağından kurtulamazsın. Türkiye de evleneceğin 100 kadından 85 ininde evlendikten sonra başının etini yiyeceği zaten malum. 7 - Borç amaman gerekir çünkü insan üstü faizlerle borç ödersin 8 - Hadi bir hata yaptın borç aldın diyelim kredi kartını kullanma bari beynin yanar banka yıl sonunda seni arar sen benim bankamı kullandın o yüzden sana ceza 100 TL bana kart aidatı ver sonra ısrar edersin parayı geri alırsın sonra dönüp dersin "lan bana bu stresi neden yaşattınız? 9 - Alışveriş yapamazsın sanayiye gidemezsin çünkü it köpek muamelesi çekilir sana ya da yüzüne güler 10 liralık malı sana 200 liraya çakmaya çalışır. Sonra dersin ki ulan bunun ucuzu nette vardır 10 - İnternetten alışveriş yaparsın 200 liralık malı 300 den indirdik 210 a satıyoruz diye sana çakmaya çalışırlar sinirlerin bozulur. 11 - Avrupa ya da yurt dışında ki gençlere bakarsın alım güçleri yerindedir senin gözün gibi baktığın binlerce lira bayıldığın kılıflarla jelatinlerle koynunda taşıdığın iphone unu youtube da reklam için parça pinçik eder. Sana elinde olan telefon koleksiyonunu falan gösterir ve önemsemez bunu yine üzülürsün. 12 - Sokakta insanların yüzünün güldüğünü göremezsin herkes birbirine düşman gibi bakar. Üzülürsün Aslında ülkenin en önemli olayı budur trafikte yolda heryerde "lan sebebi neydi ki bana bunu neden yaşattınız" gereksiz saçma sapan şeylere sinirlenirken bulursun kendini. 30 yaşına geldiğinde hatta 40 yaşına geldiğinde şu üstteki ve benzerlerini o kadar çok yaşarsın ki bir süre sonra yaşadığın hayat sana zindan olur. Bir sabah uyandığında klozette sıçarken dersin ki "Ben bu hayatı niye yaşıyom ki ? " Şimdi düşün avrupa mı Türkiye mi ? Ha dersen ki Irmağının akışına ölürüm Türkiyem ? Bende ölürüm ama biz bu ülkeyi böyle yaptık bunlar bizim tercihlerimiz. Avrupa çok mu güllük gülistanlık hayır değil bi kere orada 2nci sınıf vatandaşsın, ama emin ol oranın 2 nci sınıf vatandaşı buranın 1nci sınıf vatandaşını donunda sallar. |
Yurtdisinda kalici olman sart degil ama iyi bir ulkede egitim gorsen sana cok sey katar, sadece okul egitimi bakimindan degil Turkiye disinda baska bir dunyanin da oldugunun farkina cok daha iyi varirsin. Yasadigin ulkenin insanlarinin iyi yonlerini alirsin. Dedigin muzikleri orada da dinlersin. Onemli olan sey kafa yapini boyle bir yolculuga hazirlamak. Gitme amaclarini kafanda belirle ve hayatinin bir bolumunu de farkli yasa, Turkiye kacmiyor. Dondugunde cogu yonden yetismis biri olarak donersin ve meslegini daha iyi yaparsin. Turkiye'de kalsan kendini gelistirme imkanin daha az olabilir ve boylece ulkene yeterince katki yapamayabilirsin. Dediklerimi kafanda iyi hesapla ama en onemlisi kafa yapini boyle bir yolculuga hazirla (eger yapacaksan).
|
Yalniz o kisi Kanadada yasiyor.
Bu arada elindeki telefon 1700 lira. Adamlarin 160 lira verdigine 1700 vermek, bir kutu dandik biraya 8 lira vermek ustune bir de yonetenler tarafindan dislanmak koymuyorsa evet burasi guzel ulke. Abdde 1700 dolara 8700kli 1080ti li pc toplaniyor bu arada. |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unforgiven1127 -- 28 Kasım 2018; 7:28:0 > < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
|
|
|
|