Şimdi Ara

Ben mi dar görüşlüyüm acaba? (Yurt dışı hakkında)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
4
Favori
4.585
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kimle konuşsam herkes yurt dışına çıkmak (ülke farketmeksizin bazılarının da belli ülkeleri oluyor İsveç Arjantin İspanya gibi bunlar daha önce duyduğum aklıma gelenler) istiyor. Türkiye olmazsa neresi olsun hayatın kurtulurmuş çok para kazanırmışsın filan. Hele hazırlık sınıfında okuyor olmamdan dolayı çok daha fazla oluyor son zamanlarda. Erasmusla olur bir şeyle olur 6 aylık 1 yıllık bende yaşayabilirim hatta 6 aylık bir deneyim güzel olur bunu bende isterim ama tamamen bağı koparıp buradan çok farklı bir yerde hayatını devam ettirme isteği garip geliyor. Daha bir kere bile gitmemişsin hiç o yollarda yürümemiş orada yaşamamışsın (ki bir şehri gezmek için 1 hafta tanımak için 1 ay kalmak gerekli diye düşünüyorum) sadece internette okudukların ve Youtube'ta izlediklerinle bunu isteyebiliyorsun. Mizahı bile çok fark ediyor ülkeler arası aynı şeye gülemiyorsunuz ya düşünsene ne kadar korkunç. Yada şarkılarda ki duygular yabancı dilde çoğu şarkıda yeterli duyguyu alamıyorum. Hani Hotel California filan severim ama hiçbir yabancı şarkının bana Duman - Bal, Müslüm Gürses - İtirazım Var gibi duygular yaşatacağını sanmıyorum (yada şimdilik uğraşmama rağmen yaşamadım). Üniversiteye başladım bu sene ilk defa evden ayrıldım ve inanılmaz bir şekilde evi özlüyorum her gittiğimde. Döneceğime güne gün sayıyorum. İleride ki kariyer planlamamı da bu şehirde bu ilçede hatta benim kasabamda yaşayabileceğim şekilde planlıyorum hatta ve hatta hoşlandığım kız bile bu ilçeden. Ufak hayatımızı daha fazla para kazanarak yaşamak yerine doğup büyüdüğüm toprakları daha iyi bir hale getirmek isterim sırf bu yüzden çocukluk hayalim Vali olmaktı (23 nisanda Belediye Başkanı olmaktan ileri gidemedim). Ne zaman bu konu hakkında konuşmak isteyip bu fikrimi belirtsem bağnaz çomar dargörüşlü vizyonsuz laflarına maruz kalıyorum. Ki ben gidip karşı düşünce için klasik ergen düşüncesi olduğunu söylemiyorum yada "Finlandiyada ders görmüyorlar moruk ben matematik görmek zorunda mıyım yaaağğğ" rp si filan yapmıyorum normal konuşmaya çalışıyorum. Hatta bu düşüncelerinin tam tersi olarak uzun saçlı jazz blues rock dinleyen gitar çalan tırnaklarını uzatan teşekkür etmesini bilen genel ahlak kurallarına dikkat eden biriyim ama köylüyüm abi düz köylüyüm ya eviminin karşısında koyun sayası var. Siz ne düşünüyorsunuz bu durumda fikrinizi belirtebilir misiniz lütfen?

• Bos yaptigini son sinifta anlarsin, hatta o kadar bile surmeyebilir. Cunku cocukken bisiklet surdugun sokak karin doyurmuyor. Zaten hepsi anidan ibaret ve tekrar ayni hissi vermeyecek seyler.

Ingilizce tek bir seye gulmedim demissin. Ya izledigin seyler kalitesiz ya da ingilizceye hakim degilsin. Tum ulkeler icin yorum yapmam dogru olmaz ama Singapur haric resmi dil Ingizce olan yerler pek alisilmayacak yerler degil kulturel olarak.
    Yasam standartlari yuksek. Soyle anlatayim 2 haftalik maasimla 2014 model ford focus alabiliyorum burada.

Otobuse bindigimde sofor gunaydin nasilsiniz diyor gulumsuyor adam mutlu cunke evindeki lise ogrencisi cocugunun Turkiyedeki kadar gelecek kaygisi yok en kotu musluk tamircisi olup saatlik 40 dolar kazanacak.

Eve et alirken 2 kere dusunmuyorum, sokaga cikarken acaba bomba patlayacak mi derdim yok. Kapkacci, yankesici, hirsiz, dilenci acaba hangisi bgn beni kapimin onunde karsilayacak derdim yok.

Gece eve donerken Kamuran caddesi karanlik oluyor Dongel caddesinden geceyim gibi bir derdim yok.

Dolar yarin kac olacak xls 517 ekran kartini 5 ay sonra almak istesem bugunku paradan alabilecekmiyim yoksa zam mi gelecek derdim yok...

Anlayacagin senin icin dert olan seyler burada dert degil...

Saka espri muzik konusundada herhangi bir sikinti yok bu tarz seyler evrensel oluyor. Onemli olan frekansinin tutmasi
    Toplam 17 ülke gezdim. 2 sene almanyada yaşadım 6 ay da amerikada. Bu iki ülke benim en çok kaldığım iki ülke öyle söyleyeyim diğer ülkelere gittiğimde max 2 hafta vs kaldım. Türkiye'ye geri dönmek istemedim. İnsanları,yapısı,ucuzluğu her şeyiyle çok güzel yerler. Ben okula/işe giderken mutsuz insanlar görmek istemiyorum. Selam vermeden giden,birinin yüzüne baksan ne baktın diyip kavga çıkarmaya çalışan insanlar görmek istemiyorum artık. Bölüm bazında kendimi geliştirmeye çalışıp ben de gitmeye çalışıyorum buralardan.

Ayrıca çok saçma örnekler vermişsin müzik,espri vs diye. Git almanyada Müslüm Gürses dinle ne olacak? Orada gelip buradaki gibi ıy kıro da demezler merak etme. Ya da esprileri zaten üst düzey oluyor. Gayet katıla katıla güldüğüm arkadaşlarım var. Ben de Türklerin muhabbetini sevmiyorum. Buradaki çevrem ( ben mi çekiyorum anlamadım ) hep alkol alıyorum,geçen şu kızı şey ettim,arabam var muhabbetleri yapan tipler. Amerikada şu ana kadar tanıdığım en zengin kişi ile tanıştım ve bana bir kere bile para ve karı kız muhabbeti yapmadı.

Türkiye'nin 1 artısı varsa yurtdışının 5 artısı var emin ol
    Bende 18-20 li yaşlarımda babam cebime harçlık koyarken hiçbir maddi manevi yükümlülüğüm yokken aynısını düşünüyordum sonra yaş 30 a geldi şuan deseler 20 yaşına dönsen naparsın. İlk yapacağım şey yurt dışına kaçmak olur.

Hele bi hayatın ağırlığı omuzlarınıza binsin bu toplumun gerçek yüzünü görün biraz sürekli aynı şeyleri yaşamaktan bıkın o zaman dersiniz yurt dışı mı türkiye mi diye.
    Bu ülkede gerçekten mutlu olmak için marmaris bodrum muğla taraflarında yaşaman gerekir (ki aslında orasıda avrupanın dandik bir kopyasıdır avrupa ve amerikayı sen düşün)

Bu ülkede mutlu olmak için
    1 - Otobüs minibüse binmemen gerekir biniyorsan da ayda yılda bir
    2 - Trafiğe çıkmaman gerekir akıl sağlığını yitirirsin arabadan indiğinde ben böyle bir insan değildim dersin
    3 - Araba almaman gerekir ya da alıp gözünü yumman gerekir saf olman gerekir
    4 - Özel sektörde çalışmaman gerekir çünkü insan gibi çalışmazsın seni köpek gibi çalıştırırlar
    5 - Devlet dairelerinde çalışmaman gerekir çünkü siyasi iktidarın emrettiği herşeyi yaparsın ve senin kafana uymuyorsa yine mutsuz olursun
    6 - Evlenmemen gerekir çünkü düğünüydü karısıydı kızıydı derken borç batağından kurtulamazsın. Türkiye de evleneceğin 100 kadından 85 ininde evlendikten sonra başının etini yiyeceği zaten malum.
    7 - Borç amaman gerekir çünkü insan üstü faizlerle borç ödersin
    8 - Hadi bir hata yaptın borç aldın diyelim kredi kartını kullanma bari beynin yanar banka yıl sonunda seni arar sen benim bankamı kullandın o yüzden sana ceza 100 TL bana kart aidatı ver sonra ısrar edersin parayı geri alırsın sonra dönüp dersin "lan bana bu stresi neden yaşattınız?
    9 - Alışveriş yapamazsın sanayiye gidemezsin çünkü it köpek muamelesi çekilir sana ya da yüzüne güler 10 liralık malı sana 200 liraya çakmaya çalışır. Sonra dersin ki ulan bunun ucuzu nette vardır
    10 - İnternetten alışveriş yaparsın 200 liralık malı 300 den indirdik 210 a satıyoruz diye sana çakmaya çalışırlar sinirlerin bozulur.
    11 - Avrupa ya da yurt dışında ki gençlere bakarsın alım güçleri yerindedir senin gözün gibi baktığın binlerce lira bayıldığın kılıflarla jelatinlerle koynunda taşıdığın iphone unu youtube da reklam için parça pinçik eder. Sana elinde olan telefon koleksiyonunu falan gösterir ve önemsemez bunu yine üzülürsün.
    12 - Sokakta insanların yüzünün güldüğünü göremezsin herkes birbirine düşman gibi bakar. Üzülürsün

Aslında ülkenin en önemli olayı budur trafikte yolda heryerde "lan sebebi neydi ki bana bunu neden yaşattınız" gereksiz saçma sapan şeylere sinirlenirken bulursun kendini.

30 yaşına geldiğinde hatta 40 yaşına geldiğinde şu üstteki ve benzerlerini o kadar çok yaşarsın ki bir süre sonra yaşadığın hayat sana zindan olur. Bir sabah uyandığında klozette sıçarken dersin ki "Ben bu hayatı niye yaşıyom ki ? "

Şimdi düşün avrupa mı Türkiye mi ?

Ha dersen ki Irmağının akışına ölürüm Türkiyem ?
    Bende ölürüm ama biz bu ülkeyi böyle yaptık bunlar bizim tercihlerimiz. Avrupa çok mu güllük gülistanlık hayır değil bi kere orada 2nci sınıf vatandaşsın, ama emin ol oranın 2 nci sınıf vatandaşı buranın 1nci sınıf vatandaşını donunda sallar.
    Yurtdisinda kalici olman sart degil ama iyi bir ulkede egitim gorsen sana cok sey katar, sadece okul egitimi bakimindan degil Turkiye disinda baska bir dunyanin da oldugunun farkina cok daha iyi varirsin. Yasadigin ulkenin insanlarinin iyi yonlerini alirsin. Dedigin muzikleri orada da dinlersin. Onemli olan sey kafa yapini boyle bir yolculuga hazirlamak. Gitme amaclarini kafanda belirle ve hayatinin bir bolumunu de farkli yasa, Turkiye kacmiyor. Dondugunde cogu yonden yetismis biri olarak donersin ve meslegini daha iyi yaparsin. Turkiye'de kalsan kendini gelistirme imkanin daha az olabilir ve boylece ulkene yeterince katki yapamayabilirsin. Dediklerimi kafanda iyi hesapla ama en onemlisi kafa yapini boyle bir yolculuga hazirla (eger yapacaksan).
  • Yurtdisinda kalici olman sart degil ama iyi bir ulkede egitim gorsen sana cok sey katar, sadece okul egitimi bakimindan degil Turkiye disinda baska bir dunyanin da oldugunun farkina cok daha iyi varirsin. Yasadigin ulkenin insanlarinin iyi yonlerini alirsin. Dedigin muzikleri orada da dinlersin. Onemli olan sey kafa yapini boyle bir yolculuga hazirlamak. Gitme amaclarini kafanda belirle ve hayatinin bir bolumunu de farkli yasa, Turkiye kacmiyor. Dondugunde cogu yonden yetismis biri olarak donersin ve meslegini daha iyi yaparsin. Turkiye'de kalsan kendini gelistirme imkanin daha az olabilir ve boylece ulkene yeterince katki yapamayabilirsin. Dediklerimi kafanda iyi hesapla ama en onemlisi kafa yapini boyle bir yolculuga hazirla (eger yapacaksan).

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam özel mesajınıza cevap yazmıştım ama kabul etmiyorsunuz burdan yazmak istemiyorum.
  • Abd Kanada Ingiltere Almanya Belcika... daha bir cok ulke sayabilirsin Turkiyeden cok cok iyi durumda olan. Bu ulkelere yerlesmek icin gidip gormene gerek yok oyle bir sans eline gecerse zaten isterse o ulkenin en ucra kosesi olsn yine gidersin. Insanlariylada anlasirsin esprilerinede gulersin, senin sokakta gordugun 10 insandan 1 i duzgunse orda en az 5 i duzgun olacak

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • yesilhop Y kullanıcısına yanıt
    Bölümüm Türkçe İşletme olmasına rağmen hazırlık okuyorum isteğe bağlı. Erasmusu az da olsa düşünüyorum. 6 ay yurt dışında geçirmek isteyebilirim tabi kazanırsam ve maddi imkanlar el verirse. Yalnız bu dediklerinize şuan ki hayatımdan örnek vermek istiyorum. Üniversitem Eskişehirde ilk defa evden uzakta kalıyorum ve evden ne zaman uzaklaşsam eve dönmek için gün sayıyorum (2. defa geldim pazar dönücem ve o kadar dönmek istemiyorum ki anlatamam). Orada kyk da kalıyorum internet yok gibi bir şey bilgisayar yok odada hep uyuyan biri oluyor gitar çalamıyorum. Çay içmeyi severim her akşam bir demlik çay içerim yurtta o da yok kettledan su kaynatıp sallama yapıyorum. Bu durum inanılmaz derecede rahatsız ediyor beni. Rahatım o kadar çok bozuldu ki. Okul dışında kalan kısımda gerçekten hapisaneden çıkmak için gün sayan bir mahkum gibi hissediyorum. Yurt dışında en güzel yerde de olsam odamı arayacakmışım gibi geliyor bana. Amsterdam sokaklarında hayal ediyorum kendimi ama hep geri dönecek şekilde hayal ediyorum 15 gün burdayım sonra odamda olacağım gibi. Geliştirmekten kastınız nedir bilmiyorum ama iyi okul okuyup iyi cv hazırlayıp daha çok maaş almaksa hiç öyle değil işletme okuyorum ne olacağım belli değil. Erasmusa gitsem bile Fransadaki adam Almanyadaki adam Brazilyalı adam ne düşünüyor bunu görmek olur (afrika kıtasını yurtta görüyorum zaten) ki bu saydıklarımı internet üzerinden Cs Go oynarak bile alabiliyorsunuz bakın cs go diyorum. Ülkeye katkı sağlamaktan kastım da ekonominin başına geçip tl yi dolardan değerli yapmak filan değil düzgün bir insan olayım sürekli nereden vergi kaçırsam diye düşünmeyeyim hayırlı evlat yetiştireyim yeterli benim için. Paragrafı durup düşünüp bambaşka şeyler yazarak devam ettirdim sanırım şuan uyku da vurdu biraz kafam pek çalışmıyor kısacası bülbülü altın kafese koymuşlar ah vatanım demiş olayı gibi düşünüyorum. Bir dönemlik erasmus düşünüyorum uygun şartlar olursa ama bu düşünceyle gideceksen hiç gitme der misiniz bu paragrafı okuduktan sonra?

• unforgiven1127 kullanıcısına yanıt
    Hocam gerçekten okudunuz mu yahu konuyu basa basa 10 defa filan söyledim. Çok çok iyi durum, durumdan kastınız nedir? Ne yazdıysam hiçbir açıklama yazmadan tam tersini yazmışsınız. Komik değiller adamlar, en azından benim okuduklarım (İngilizce kaynaklar). Bu güne kadar İngilizce olup güldüğüm (2. dünya savaşı hakkında olmadığı taktirde) şeyler çok az. Oradaki düzgünlükten kastınız nedir ya da? Amerikada İngilterede herkesin dışarıdan iyi gözüktüğü yerlerdeki insanlar yerine burada bir kısmı kötü insanlar içinde gerçekten "iyi" insanları bulmak daha güzel geliyor bana. Tam anlatamadım sanırım demek istediğimi ama sabah tekrar açmaya çalışırım bunu.
  • Yıllardır dünyanın birçok noktasına seyahat ettim. İnsanlarla anlaşma konusunda hiçbir sıkıntı yaşamadım henüz. Espiri olsun şarkı olsun yahut yemek kültürü olsun, aşılmayacak şeyler değil. Ama sonuç olarak ben de asla ve asla ülkemden bağımı koparmak tarftarı değilim. Hele ki öz yurdumdan başka bir yerde yaşamayı asla düşünemem. Maddi hususta ise mesleki tercihler önemlidir. Ben şu an Türkiye piyasasının çokça üzerinde bir maaş alıyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • efşânî E kullanıcısına yanıt
    Bilmiyorum belki aşılacak şeylerdir haklı olabilirsiniz ama bir sürelik. Ne kadar iyi olurlarsa olsunlar ömrümün sonuna kadar onlarla birlikte olmak istemezmişim gibi geliyor bana. Maddi olarak çok bir isteğim yok istediğim şey mutlu huzurlu olmak yaşadığım yere ait hissetmek. Ne zaman yurt dışında yaşamak isteyen biriyle konuşsam (bunlar benim konuştukları alınmayın lütfen zaten bunların çoğu bu kafayla Edirneden öteye gidemez) abi yazılımcı olucan abi, abi isveç abi, abi sabah kahve içmeden ayılamıyorum abi, ıyy Türkçe mi bu müzik, ben yabancı şarkı dinliyorum (en sinir olduğum şeylerden biri bu günlük hayatı geçtim televizyon programında söyleyeni gördüm yabancı müzik dinlerim dedi müzik türüne ulan yabancı müzik diye tür mü var Rock nedir bilmez Jazz'ı deyim sanar Blues'i hayatında duymamıştır ama yöböncö dönlöyöröm yöö çök hövölöyöm keşke not alsaydım program ve bölümü açıp açıp sinir olurdum), abi finlandiyada okul yok yaa kafasındaki insanlar yani kısacası. Sizde demişsiniz mesela başka yerde yaşamak diye. Kaç yaşındasınız bilmiyorum ama en geç 40 yaşına kadar ülkeye geri dönüp kalıcı olarak (tatiller seyahatler hariç) düşünüyor musunuz?

• Julimezar kullanıcısına yanıt
    Yasam standartlari yuksek. Soyle anlatayim 2 haftalik maasimla 2014 model ford focus alabiliyorum burada.

Otobuse bindigimde sofor gunaydin nasilsiniz diyor gulumsuyor adam mutlu cunke evindeki lise ogrencisi cocugunun Turkiyedeki kadar gelecek kaygisi yok en kotu musluk tamircisi olup saatlik 40 dolar kazanacak.

Eve et alirken 2 kere dusunmuyorum, sokaga cikarken acaba bomba patlayacak mi derdim yok. Kapkacci, yankesici, hirsiz, dilenci acaba hangisi bgn beni kapimin onunde karsilayacak derdim yok.

Gece eve donerken Kamuran caddesi karanlik oluyor Dongel caddesinden geceyim gibi bir derdim yok.

Dolar yarin kac olacak xls 517 ekran kartini 5 ay sonra almak istesem bugunku paradan alabilecekmiyim yoksa zam mi gelecek derdim yok...

Anlayacagin senin icin dert olan seyler burada dert degil...

Saka espri muzik konusundada herhangi bir sikinti yok bu tarz seyler evrensel oluyor. Onemli olan frekansinin tutmasi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unforgiven1127 -- 28 Kasım 2018; 7:28:0 >
  • Julimezar kullanıcısına yanıt
    Ben işim gereği yılın en az sekiz ayını yurtdışında çeşitli ülkelerde geçiriyorum. Ve sıkılıyorum evet. Hiçbir yer öz yurdum gibi olamıyor. Bu hususta seni anlıyorum. Diğer hususlarda da. Çağın büyük rahatsızlığı sanırım özentilik. İngilizce şarkı ile gereğinden pahalı mekanlarda bir fincan kahve ile kendini elit sananlar yahut diğerlerinden üstün sananlar her bir yere dağılmış durumda. Üslubu sıfırın altında seyreden insanlar emin ol ki gittikleri ülkelerde de dışlanıp ötekileştiriliyorlar. Soruna gelecek olursam da; elbette ki kırsal yaşamı tercih edip yalnızca ve yalnızca ülkemde yaşarım.

• efşânî E kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam.
  • unforgiven1127 kullanıcısına yanıt
    Maddi konular için söyleyecek bir şeyim yok haklısınız bunlarda ama maddiyatta pek gözüm yok örneğin elimde Xiaomi Redmi 5 plus var ve yetiyor bu bana.

Diğer konuları ise aşırı derecede abarttığınızı düşünüyorum. Türkiye'de en son bomba olayı ne zaman yaşandı? Belki de 1 yılı geçmiştir üstünden. Amerikada da okullar saldırıya uğruyor herkes silahlı polisler acımasız. Türkiye'de kaç defa kappaççılık yankesicilik hırssızlıkla karşılaştınız bilmiyorum ama bunu aşırı aşırı abartmışsınız özellikle. Işık olayı için de 3 defa aşırı yazmakla uğraşmayacağım adını çokça duyduğunuz çok pis bir mahalle değilse böyle bir şey yapmazsınız. Mizah ve müzik konusunda da hala böyle düşünüyorum hala.

Siz bu şekilde hayatınızla orada mutluysanız diyecek hiçbir şeyim yok zaten çok normal. Yalnız hiç çocukluğunuzda koşturduğunuz sokakları ilk bisiklete bindiğiniz yolları evinize en yakın bakkalı komşuları kedileri köpekleri özlemiyor musunuz acaba?

• quote:

Orijinalden alıntı: Julimezar

Maddi konular için söyleyecek bir şeyim yok haklısınız bunlarda ama maddiyatta pek gözüm yok örneğin elimde Xiaomi Redmi 5 plus var ve yetiyor bu bana.

Diğer konuları ise aşırı derecede abarttığınızı düşünüyorum. Türkiye'de en son bomba olayı ne zaman yaşandı? Belki de 1 yılı geçmiştir üstünden. Amerikada da okullar saldırıya uğruyor herkes silahlı polisler acımasız. Türkiye'de kaç defa kappaççılık yankesicilik hırssızlıkla karşılaştınız bilmiyorum ama bunu aşırı aşırı abartmışsınız özellikle. Işık olayı için de 3 defa aşırı yazmakla uğraşmayacağım adını çokça duyduğunuz çok pis bir mahalle değilse böyle bir şey yapmazsınız. Mizah ve müzik konusunda da hala böyle düşünüyorum hala.

Siz bu şekilde hayatınızla orada mutluysanız diyecek hiçbir şeyim yok zaten çok normal. Yalnız hiç çocukluğunuzda koşturduğunuz sokakları ilk bisiklete bindiğiniz yolları evinize en yakın bakkalı komşuları kedileri köpekleri özlemiyor musunuz acaba?
    Yalniz o kisi Kanadada yasiyor.

Bu arada elindeki telefon 1700 lira. Adamlarin 160 lira verdigine 1700 vermek, bir kutu dandik biraya 8 lira vermek ustune bir de yonetenler tarafindan dislanmak koymuyorsa evet burasi guzel ulke. Abdde 1700 dolara 8700kli 1080ti li pc toplaniyor bu arada.

• Hocam bambaşka seylerden bahsediyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Julimezar

Hocam bambaşka seylerden bahsediyorum.
    Bos yaptigini son sinifta anlarsin, hatta o kadar bile surmeyebilir. Cunku cocukken bisiklet surdugun sokak karin doyurmuyor. Zaten hepsi anidan ibaret ve tekrar ayni hissi vermeyecek seyler.

Ingilizce tek bir seye gulmedim demissin. Ya izledigin seyler kalitesiz ya da ingilizceye hakim degilsin. Tum ulkeler icin yorum yapmam dogru olmaz ama Singapur haric resmi dil Ingizce olan yerler pek alisilmayacak yerler degil kulturel olarak.

• Eskisehirde isletme okuyorsan ne yurtdisisindan bahsediyorsun?

Turkiye de is bulabilirsen ona dua et.

• Bende 18-20 li yaşlarımda babam cebime harçlık koyarken hiçbir maddi manevi yükümlülüğüm yokken aynısını düşünüyordum sonra yaş 30 a geldi şuan deseler 20 yaşına dönsen naparsın. İlk yapacağım şey yurt dışına kaçmak olur.

Hele bi hayatın ağırlığı omuzlarınıza binsin bu toplumun gerçek yüzünü görün biraz sürekli aynı şeyleri yaşamaktan bıkın o zaman dersiniz yurt dışı mı türkiye mi diye.
  • Bu ülkede gerçekten mutlu olmak için marmaris bodrum muğla taraflarında yaşaman gerekir (ki aslında orasıda avrupanın dandik bir kopyasıdır avrupa ve amerikayı sen düşün)

Bu ülkede mutlu olmak için
    1 - Otobüs minibüse binmemen gerekir biniyorsan da ayda yılda bir
    2 - Trafiğe çıkmaman gerekir akıl sağlığını yitirirsin arabadan indiğinde ben böyle bir insan değildim dersin
    3 - Araba almaman gerekir ya da alıp gözünü yumman gerekir saf olman gerekir
    4 - Özel sektörde çalışmaman gerekir çünkü insan gibi çalışmazsın seni köpek gibi çalıştırırlar
    5 - Devlet dairelerinde çalışmaman gerekir çünkü siyasi iktidarın emrettiği herşeyi yaparsın ve senin kafana uymuyorsa yine mutsuz olursun
    6 - Evlenmemen gerekir çünkü düğünüydü karısıydı kızıydı derken borç batağından kurtulamazsın. Türkiye de evleneceğin 100 kadından 85 ininde evlendikten sonra başının etini yiyeceği zaten malum.
    7 - Borç amaman gerekir çünkü insan üstü faizlerle borç ödersin
    8 - Hadi bir hata yaptın borç aldın diyelim kredi kartını kullanma bari beynin yanar banka yıl sonunda seni arar sen benim bankamı kullandın o yüzden sana ceza 100 TL bana kart aidatı ver sonra ısrar edersin parayı geri alırsın sonra dönüp dersin "lan bana bu stresi neden yaşattınız?
    9 - Alışveriş yapamazsın sanayiye gidemezsin çünkü it köpek muamelesi çekilir sana ya da yüzüne güler 10 liralık malı sana 200 liraya çakmaya çalışır. Sonra dersin ki ulan bunun ucuzu nette vardır
    10 - İnternetten alışveriş yaparsın 200 liralık malı 300 den indirdik 210 a satıyoruz diye sana çakmaya çalışırlar sinirlerin bozulur.
    11 - Avrupa ya da yurt dışında ki gençlere bakarsın alım güçleri yerindedir senin gözün gibi baktığın binlerce lira bayıldığın kılıflarla jelatinlerle koynunda taşıdığın iphone unu youtube da reklam için parça pinçik eder. Sana elinde olan telefon koleksiyonunu falan gösterir ve önemsemez bunu yine üzülürsün.
    12 - Sokakta insanların yüzünün güldüğünü göremezsin herkes birbirine düşman gibi bakar. Üzülürsün

Aslında ülkenin en önemli olayı budur trafikte yolda heryerde "lan sebebi neydi ki bana bunu neden yaşattınız" gereksiz saçma sapan şeylere sinirlenirken bulursun kendini.

30 yaşına geldiğinde hatta 40 yaşına geldiğinde şu üstteki ve benzerlerini o kadar çok yaşarsın ki bir süre sonra yaşadığın hayat sana zindan olur. Bir sabah uyandığında klozette sıçarken dersin ki "Ben bu hayatı niye yaşıyom ki ? "

Şimdi düşün avrupa mı Türkiye mi ?

Ha dersen ki Irmağının akışına ölürüm Türkiyem ?
    Bende ölürüm ama biz bu ülkeyi böyle yaptık bunlar bizim tercihlerimiz. Avrupa çok mu güllük gülistanlık hayır değil bi kere orada 2nci sınıf vatandaşsın, ama emin ol oranın 2 nci sınıf vatandaşı buranın 1nci sınıf vatandaşını donunda sallar.

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.