Şimdi Ara

'Ben inançlı değilim' diyenler ya da camileri kullanmayanlar vergi ödemesin (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
168
Cevap
0
Favori
6.840
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
107 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Huseyin-ZST kullanıcısına yanıt

Asıl sen Osmanlı'nın ve Türkiye Cumhuriyetini kuruluş felsefesini anlamamışsın .Osmanlı 600yıldan fazla yaşamış Türkiye 100 seneye yakın yaşadı ama ne kadar yaşayacağı şüpheli en büyük 3 partinin genel başkanları Türk kökenli değil en büyük ticaret odasının başkanı Türk kökenli değil en büyük şirketlerin kuruluşun başındaki ne Türk ne de müslüman. Türkler Osmanlıdan sonra tebaa kul olmaktan kurtuldular bir ölçüde ama yine sonunda kendi ülkelerinde amele yapılmaya çalışılıyor bu da kendini Türk diyen süzme gerizekalılar yüzünden olmakta veya kendini Türk gösteren dışardan fonlanmış kişilerle olmakta

Özal kendisini Kürt demedi yine de bir kökü aşiretlerden gelmiş olabilir bu Türkiye'nin kuruluş felsefesine aykırı değil. Kim %100 bir etnik kökenden ki. Türk özelliği az olduğunda islam özelliği destek olmakta 2si birden yoksa ülkeye vereceği fayda, zekası, yeteneği tamamlayıcı olmakta

Anayasadaki bazı maddeler kurucu unsurların dışındakilere hoş görünmek için niye olmasın? ( Liberalim diyen ülke batacak şirket kendi ülkesinin önemli bir değeriyse altta kalan batsın demiyor) ki ingiliz vatandaşlığında o kadar bile yok sayılır. Burdan biri ingiliz vatandaşı olmak istediğinde ne diyor “Ben .. ..., İngiliz vatandaşı olduğumda Majesteleri Kraliçe II. Elizabeth’e ve vârislerine bağlı kalacağıma, yollarını izleyeceğime her şeye kadir tanrının adıyla yemin ederim.” Bağlılık onayında ise, “Ben, ... ..., samimi ve doğrulukla deklare ederim ki İngiliz vatandaşı olduğumda Majesteleri Kraliçe II. Elizabeth’e ve vârislerine bağlı kalıp yolunda ilerleyeceğim” denilmektedir. Ne kadar saçma ama o saçmalık belki de ingilterenin bozulmasını engelliyorda olabilir

Tüsiad başkanın ,i.Ticaret odası başkanın Türk ve müslüman olmaması büyük şirketlerin sahiplerin yahudi olması sorun olmaması ancak italyada fransada italyada Almanyada Türk şirketlerin işadamların bir yerlere gelmesiyle tolere edilebilir fakat Türkler bir yere gelemiyor niye gelemiyor .Çünkü Türklerin arkasında devleti yok Fransada danone batar devlet destek olur ingilterede şirket iflas edecekken devlet kurtarır ama Türkiyede ne oluyor Türkse destek olan yok çünkü ülke kuruluş felsefesinden çok uzaklaştı birde milli savunma şirketinin güvenlik soruşturmasının gn. müdür yardımcısı gayri müslim diyorsun . Sonra bu ülkede aselsan mühendsilerin ölümüne şaşırıyoruz yada öcalan yıllarca nasıl kaçabildi diyoruz pkk'ya bilgileri nerden alıyor diyoruz milli muharebe silahının bilgileri çalınabiyor yada satılmaya çalışılabiliyor

işte tüm bunlar sizin gibiler yüzünden oluyor Türkiye Türklerin değildir diye diye bu hale getirdiniz. Türk değilseniz mutlu olabilirsiniz başarınızdan dolayı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 11 Kasım 2021; 0:15:37 >

• Cami vergisi mi var bu gençlik nereye gidiyor vay... ya merak etme senin vergini camiye değil kanalizasyon hattını genişletme için kullanırlar. Vergi mi veriyorsun yoksa yiyor musun? Bence telsiz kullanım ücreti ödememek için bile paket yükletiyorsundur size her şey müstahak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1881-1938 -- 11 Kasım 2021; 0:40:6 >
  • Valla seni bu saatten sonra ciddiye almayacağım.  

Ben bu ülkenin vatandaşıyım. Baba tarafım yörük olduğu için de muhtemelen genetik olarak, ırksal anlamda çoğu insandan daha Türkümdür. Emin değilim. Ama umurumda da değil. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım. Dolayısıyla Türküm.  Bir vatanseverim. Bir vatansever olarak halkımın ve devletimin çıkarını düşünürüm. Şövenistlik yapmam. Memleketimin çıkarına işler düşünürüm. Hayal alemimdeki ideal dünya düzenimi halkıma dayatma içgüdüsü ile hareket etmem. Ülkemdeki her bir bireyi, bütünleştirici olduğu sürece, farklılıkları ile kabul ederim. Ülkemi ileri taşımak için farklılıklara ihtiyacım olduğunun gayet bilincinde olduğum için, bitim kadar sevmesem de, bir siyasal islamcıya bile eyvallah derim. Ülkenin bütünlüğü ve çıkarlarına aykırı olmadığı sürece, ülkenin farklı unsurlarının HİÇBİRİ ile bir derdim olamaz. Aksi bir tutum, vatansever anlayışa zaten terstir.

----

İkinci cumhuriyetçilerin vasıfsızlıklarını, içten pazarlıklı olmalarını, dini istismar ederek memleketin malını, birikimini satmasının faturasını azınlıklara kesenleri ciddiye almıyorum.  75 yıllık, kokuşmuş Nazi Almanya'sı goygoyları ile sadece tertemiz dalga geçilir. Aynı ülke içinde 200 yıllık bir zaman diliminde yaşadığımızın farkındayım. Ama hatırlatmakta fayda var: 21'inci yüzyıldayız. 20 değil, 19 değil.  

----

Sen takıl. Zaten pek bir hükmün yok gibi duruyor. Sallayanın yok gibi. Nihayetinde belli bir düzen var ve işliyor. Bu düzenin hortumunu dönem dönem birileri kendine bağlıyor. Buna engel olsak yeter aslında da, işte... Çapsızlara olmayan düşmanlar gösterip, halkı birbirine kırdırıp, halkın ensesine pipet takanlardan kurtulamadık. Bu kötü niyetliler hep olacak. Yapacak bir şey yok. Ama boş yere birbirine düşen insanlara kafalarını kullanmayı zamanla öğretebilirsek, kötüler bir bok yiyemez.

----

Özetle yöneticiler kötü ise, sen halkı ayırdığın için yönetici o kötüler. Bunu kim yaparsa yapsın, kötülerin ekmeğine yağ sürer.

Düşün taşın kaşın. 86 milyon nüfusu senin yöntemle bir santim ileri götüremezsin ama. Bunu bil yani.

------

İngiltere'de ciddi bir cumhuriyetçi kesim var. Kraliyet ile dalga geçen, kraliyetten biri geçerken Nazi selamı veren (tahttan feragat eden Kral Edward alenen Nazi destekçisi idi), fırsatını bulsa kraliyeti kaldıracak olan bir kitle var. Onlar da vatansever insanlar. Kraliyeti seven vatanseverler de var. Dünya siyah-beyaz değil. Gri ve tonları da değil. Rengarenk. Bir gün renk körlüğünden kurtulmanı dilerim.

Hadi kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 11 Kasım 2021; 0:57:38 >

• Dinden bağımsız olarak söylüyorum namazını kılsam da kılmasam da bu hırsız Diyanete 5 kuruş vergi verilmemesi gerek

• cemsinan kullanıcısına yanıt

Kimin dert ettiği belli oluyor.

Yazımın uzuuun bölümünü deist ler mezarlığına ayirmadim. Diyanetin para işlerinden devletin el çekmesi halinde oluşabilecek sıkıntılara dikkat çekmeye çalıştım.

Buralarda Muslumanlari öcü, deist leri cici diye genellendirmelerin çokça yapıldığını, bunun da yanlış olduğunu söyledim.

Önemsiz görüyorsun ama etrafındaki müslumanlara sor bakalım. Son nefesine kadar İslami reddeden birinin cenaze namazının kılınması ni ve Müslüman mezarlığına gomulmelerini doğru buluyorlarmiymis?

Ben fikrimi yazar geçerim tartışmak için yazmam cevap vermezsen daha iyi olur muhtemelen

Batılılar kendi adamlarını azınlıklar vasıtasıyla koymak ister ama bundan daha iyisi kendi halkına dinine düşman batı hayranı insanlar yetişmesini sağlamaktır. Böyle insanlar kendini aşağıda görür Türk olduğu için Türkiyede doğduğu için .Batılı gibi görünmeye çalışır kendini batılılara sevdirmeye çalışır aşağılık kompleksi içindedir...

Nabza göre şerbet vermem destek çıksınlar diye yazmıyorum zaten. Türk kökenliler genelde batı hayranı ve dine küfreder geri kalanı da Arap hayranıdır . Arap Kürt Laz çerkez arnavut vd. kökenlilerde hoşuna gidecek şeyler yazmıyorum zaten. Ne yani beğeni toplamak için saçma sapan akla mantığa aykırı şeyler mi yazalım? Batının dayattığı hümanizmanın fazlası islamda var zaten

• Huzur İslam'da canım. O kesin.  

Hayal alemleri, hayal alemleri. Tertemiz bir kafa. Gıpta ediyorum. Hayatım çok rahat olurdu.

Senin tasvir ettiğin dünya burada yok. Muhafazakar kardeşlerimiz de dahil olmak üzere, bu ülkenin büyük kısmı ayrımcı değil. Zaten o yüzden sözlerinin hiçbir hükmü yok.

Biz geyiğimize dönelim. Senden 2000 yıl önce Anadolu'ya gelmiş, "batı" yokken de Anadolu'da olan adamı "batı" yerleştirmiş falan...  

Düşünsene bir, durduk yere geliyorum, sana "seni Suud yerleştirmiş!" falan diyorum. Ne dersin? "Hass sirellllleeeee!" dersin.  o moda geldim şu an. O yüzden kafa buluyorum.  

Bu arada, çizgiyi nerede çekeceğiz bilmiyorum. Türkiye'de Gök Tengri inancının artışta olduğunu söyleyeyim.  Bir gün gök Tengri inancına sahip birini görürsen hakkında ne düşüneceksin çok merak ediyorum. 🤣 Sonuçta bu inanç Türkler'in orjinal inancı ve Anadolu'ya göçen Türkler'in de bir kısmının göçtüğü sırada bu dine mensup oldukları biliniyor.  

Ama tabi, sen bir kere bozuldun. Adam iki kere bozuldu. Önce İslam'a, sonra Gök Tengri'ye geri... Hali ile sen daha pürsün tabi. O yüzden patron sensin. 

Bu meseleyi biraz Almanya'nın bizi kıskanmasına benzettim. Ben Alman olsam, Türkiye'de yaşayan Türk sorarsa tabii ki "kıskanıyorum" derim. Düşünsene, kitle VW'yi, kitle BMW'yi, üret üret sat. Mal gibi alsın alsın tüketsin. Yeter ki malımı alsın yani. Tabii ki "ağamsın paşamsın" çekerim.  Aynı hesap işte. Seni gütmek bu kadar kolay olduktan sonra birileri sana düşüncelerinin bir değeri varmış gibi davranıp oyunu çok güzel alır. Aynı tas, aynı hamam devam eder. Türk-islam sentezinin elle tutulabilir hali olan MHP ve İyİ de aynı şeyi yapar ha... Maymun olursun. Benden söylemesi.

Bir de dünyada örneğiniz de bol. Biri bile iyi sonuçlanmadı. Yani il duche'ciğim, yürümüyor senin düzen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 11 Kasım 2021; 8:59:59 >

• halil altın H kullanıcısına yanıt

Sevgili arkadaşım, senin yazdıkların zaten benim söylediklerimi destekliyor.

Artık kendi fikrimi açıklamayı geçtim, senin yazdıklarının ne anlama geldiğini sana açıklamaya çalışıyorum.

İyice sabırla anlatayım.

Diyorsun ki “deist ateist agnostikler kendilerine ayrı mezarlık için uğraşsın”

Diyorum ki cevabını daha önce de aldın ama herhalde tam anlayamadın, bunun için gerekli başvurular yapılmış, çarşaf çarşaf haber olmuş, krematoryum başvurusu da yapılmış. Daha ne yapsınlar?

ve üstüne ek olarak diyorum ki “ben yaradılan toprağı severim yaradandan ötürü. Ne toprak seçerim, ne de yanımda yatacak kişiye ayrımcılık yaparım. Madem bu kadar önemsiyorsunuz, siz uğraşın”

Sen de bunun üstüne kalkmış “sor bakalım müslüman arkadaşların doğru buluyorlar mı” diyorsun. Yahu “doğru bulmuyorsa uğraşsın; ateist deistler için sizin kadar fark etmese de uğraşmışlar işte” diyen benim zaten. Senin yazdıklarını da açıkladım. Allasen kendi yazdıklarını da anlamaya çalış. Karşındakini bu kadar yorma.

Osmanlıdaki hoşgörü diyordun bu sonuçta uzaydan gelmedi farklı dinlere ,etnik gruplara hoşgörü İslam sayesinde oldu. Yoksa bizde Moğollar gibi olur hepsini öldürmeye çalışırdık ... Batıda hümanizm ise kilisenin gücünün zayıflaması ve Rönesans ile oluştu... Yani dinden kurtulursak bizde medeniyet gelişir hoşgörü artar diye birşey yok batı zenginleştikçe barbarlığı azaldı bizde mesela güneydoğudan gelen bazı kaba insanların para ile medeni görünebildiğini görebiliriz, para insanı önemli ölçüde değiştirebilir

Ben ayrımcılığa karşı yazdım yazdım. HDP gibi parti güneydogular ülkeyi ele geçirsin Akp doğu karadenizliler Türkiye'yi ele geçirsin diye siyaset yapıyor Zazalar'da CHP'yi ele geçirmek için çalışıyor... Böyle etnik mücadeleyle ülke gelişmez

Gök Tengri varsa bu deizmden kaynaklı Turkler arapça bilmedigi için islamı Arapların bozduğu haliyle anlamakta. Atatürk kuranı cevirterek bu işe girişmiş ama sonuçta kuranı yada plotonu, Niet zhe'yi çeviren ancak onu kitaptan anladığı kadar çevirebilir

Vw BMW satmak Almanya için daha kârlı zaten aynı şekilde iPhone PC satmak daha kârlı ABD için . 1950lerden beri üretme ben ucuza veririm diyor hatta bedava veririm diyor ABD . 2002 yılından sonra Akp ucuz dolar alinca da burda üretim yapmak anlamsız oldu zaten... Halk tembelleşir para azalınca da herşey pahalı gelmeye başlar . Bu piyasada uygulanan birşeydir şimdi getir'den trendyoldan yemekspetinden hepsiexpressten devamlı 30 lira 20 liralik bedava alışveriş yapabiliyoruz ufak firmalar için zor bir durum bu bazıları küçülür bazıları bu firmalarla çalışmak zorunda kalır bazıları da kapanır. Bedava alışveriş yapan müşteri de ilerde alternatif firma kalmayınca bu firmalardan pahalı alabilir ürünleri

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 11 Kasım 2021; 13:52:42 >

• Sözde DH Ülke ve dünya gündeminde din tartışılmayacakti. Bunun için dinler bölümü açılmıştı. Ne oldu?

Diyanet başlıklı konular üzerinden atış serbest! Hatta bazı kişiler fırsatı değerlendirip müslumanlara ve İslama üstelikte genellemeler yaparak iftiralar atıp hakaret etmekteler! DH yönetimi buna ne önlem alıyor? Vicdanı olanlar buna ne tepki veriyor?

Konular gecmise yönelik incelenirse dedigimle alakalı bir sürü örnek var. Bunu yapanlarda belli!

• Aslında camilerin nasıl finanse edileceğini tartışmak dini bir tartışma değildir. Gündelik hayatımızı ilgilendiren, cebimizi ilgilendiren siyasi bir tartışmadır. Ama arkadaşlar konu ucundan dinle alakalı olunca enteresan şekilde birbirine giriyor. Çok saçma.

Mesela, "diyanet işleri başkanı Mercedes'e binmeli mi, binmemeli mi" diye tartışsak, bu dünyevi bir meseledir. Dinle uzaktan yakından alakası yoktur aslında. Diyanet işleri başkanlığı 2018 yılına kadar bir bakanlığa bağlı idi. Sanıyorum içişleri bakanlığına... Başkan doğrudan bakana bağlı olduğu için kendisi müsteşar dengi birisidir. Tüm müsteşarlar s500'e mi biniyordu 2018'de? Eğer öyle ise israfın boyutu hayret verici. Şimdi diyanet cumhurbaşkanımıza bağlı. Diyanet işleri başkanının memuriyetteki denkliği nedir? Belli mi?

Bak tüm bu sorular, yorumlar siyasi meseleler. Dini meseleler değil.

İnsanlar konudan sapıp birbirine girmese mesele yok da, şu konu başlığında yazılanları okuyorum, aynen dediğiniz gibi bir durum var. Dini tartışma yapmadan konuyu tartışsak daha iyi olacak. Ama beceremiyoruz bir türlü. Kalite yerlerde... İnsan gibi tartışmayı beceremiyoruz.

• Ne islamı yahu.Sebep ayaklanma ve isyan olmasını istemeyişi o dönem din bazlı ayaklanma ve isyan hareketi çok olduğundan buna bağlı ayrım yapmıyorlardı.Biraz tarih okuyun.

Ayrıca Ortadoğu Osmanlı zamanı günlük gülistanlık değildi isyan ve ayaklanmanın olmadığı 1 ay geçmiyordu.Bu sebepten din merkezli etkileşim ve olaylara bulaşmak istenmiyordu.

Ne zaman osmanlı uzak noktalarda ayaklanma ve isyanı bastırma yetisini kaybetti.O zaman toprakları da elden gitti.

Ortadoğu'da isyan ve ayaklanmaları araştırmanızı ve incelemenizi temenni ederim.

• M3lank0lik kullanıcısına yanıt

Ayrım yapilmamasını dinden kaynaklandığını belirtmek istedim bende. Ayrım yapılmadı diyorsun peki niye ayrım yapılmadı. Moğollar yaktı yıktı, batıdaki Avrupalılar astı kesti . Peki Osmanlı niye böyle davranmadı bunda dinin etkisi var diye düşünüyorum özellikle de hz. Muhammed'in uygulamaları https://reyhandergisi.com/?p=1109

Ben Osmanlı güllük gülistanlıktı demedim zaten arkadaş Osmanlıdaki hoşgörü gibi şeylerden bahsetti bende bu mirasın devam ettiğini belirtmek istedim . Arkadaşın yazdığıda şu:" ...Çok çeşitli kültürlerden ve inanışlardan çok sayıda halka hükmetmiş bir imparatorluğun devamı o günün şartlarının el verdiği ölçüde denklik, eşitlik ilkelerine bağlıdır. Yoksa 400 yıl bir imparatorluğu ayakta nah tutardın. Osmanlı'dan devraldığın kültür budur."... Bunun kaynağının ise din olduğunu belirttim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 11 Kasım 2021; 22:1:38 >

• Yoo alakası yok.Batıda sebep kilise ve papazların dini bir koz olarak kullanması idi.Zaten zıt düşüm yani din alimlerinin devlet yönetimi ve cennette arsa ve gerektiğinde savaş emri(Haçlı seferleri) gibi şeylere bulaşması neticesinde reformlar oldu.Dinin etkisi silindi.En büyük fetih politikalı dinler hristiyanlık ve müslümanlık sonuçta değil mi.Bir düşman yarat ve buna layık bir anlayış sergile.Bağrına basması garip karşılanırdı sonuçta.Osmanlıda dinle uğraşan alimler askerlikten muaftı.Halbuki hristiyanlıkta dinle alakalı kişiler savaşlara katılırdı.Bu biraz menfaat işi işte.

Dedim ya bunun din ile alakası yok.Dini kullanan kimselerin niyeti ile alakalı birşey.Moğollar dediğin ayrı bir konu çünkü.Moğollar istilacı idi bir devlet yapılanması yoktu.Başında kişiler kumandalar ölünce kendileride silinip gitti bir anda.Devlet dediğin böyle mi olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M3lank0lik -- 11 Kasım 2021; 22:20:3 >
  • M3lank0lik kullanıcısına yanıt

Önceki mesajımda ne yazmışım "Batıda hümanizm ise kilisenin gücünün zayıflaması ve Rönesans ile oluştu" bu ayrıca batılıların zenginleşmesine neden oldu. Birisi zengin olursa diğer kimseler zengine nispeten fakir ve zayıf olur fakirin altında da otomobil olabilir ama zenginin arabası lüks ve konforlu olur. Batılılar kilisenin yobazlığından kurtulunca( reform hareketleriyle ki böylece İncil Almancaya İngilizceye vs dillere de çevrildi) ve rönesans ile coğrafi keşiflerle zenginleşiyor hatta sömürgecilikte var. Bu durumda batı daha medeni görünmeye başlıyor ( zenginlik medeniyet yaratır çünkü) Osmanli ise batıya göre fakir görünüyor. Fakir bir ülkede insanlar huzursuz olur insanlari bir arada tutmakta zor olur zengin ülkeler daha zengin olmak için Osmanlı topraklarını ele geçirmekte ister ve ordaki hristiyan azınlıkları harekete geçirmek ister, isyanlar cikartir onlara silah ve para desteğinde de bulunur

Olayları yorumlarken insanlar dinden etkilenerek yada din dışı olarak yorum yapabilir.Mesela din nedire din dışı yorum: "insanların inanma ihtiyacını gidermek için oluşturduğu şey" derken dini yorumda ise: "Tanrının yarattığı varlıkla iletişim kurması " benzeri bir tanım koyabilir Bu tarih felsefesine girer herkes objektif baktığını söyleyip kendi görüşünü kabul ettirmeye çalışır. Osmanlı'da azinlıklara bakışta dinin hiç etkisi olmadığı düşünmek yanlış %100 İslami demekte yanlış (kardeş katli, seyhulislam'ın pekçok İslam dışı davranışa onay vermek zorunda kalması). Bu nedenle Osmanlıdaki Hristiyanların yada diğer azınlıkların durumunda İslam etkili olmadı demek doğru olmaz

• osmanlıda azınlıklara bakış açısı sadece askerlik manasında ha birde ticari serbestisi vardı daha ne olsun.Kendi ülkesinde olsa zorla askere gidecek adam osmanlıda belli vergi ile yırtıyordu işten.Ayrıca osmanlıda dini alimler müritler askerden muaftı.

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.