Şu an sizin yaptığınız da İslam'ı yorumlamak oluyor. şeklinde @Omega Speedmaster arkadaş aşağıda gayet güzel yorumlamış. Kısa, öz, tek cümle. Neyse konu özünden uzaklaşıyor. Neticede kimse kimsenin dini vecibelerini fonlamak zorunda değildir. Bu arada @Omega Speedmaster hocam Seamaster 600 M bir saatim var benimde. Omega, IWC, Tag Heuer ve Breitling en sevdiğim saat markalarıdır |
'Ben inançlı değilim' diyenler ya da camileri kullanmayanlar vergi ödemesin (7. sayfa)

-
-
O arkadaşın Alevilere alerjisi var sanırım
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Din ve ırk farkı olmaması Türk olmayan müslümanlar ve müslüman olmayan Türklerinde olması nedeniyle tezat oluşturmuyor Ayrıca tüm ülkeler yabancı olan birilerini ülkesini ılımlı göstermek ister bir Alman Fransız Afrikalı Yunan Türkiye'ye geldiğinde kendini güvende olduğunu hissetmesi gerekir Türk olmadığı için müslüman olmadığı için sorun yaşamayacağını görmek ister anayasalarında böyle şeyletin olması burada güvende olmasini sağlar. Ayrıca devletler başka ülkenin insanlarını kendini çekmek ister başarılı insanları , sporcuları, bilim adamlarını kendi ülkesine çekmek ister Osmanlı bunu zorla yapmıştır devşirme sistemiyle batılı ülkeler ise anayasalarinda böyle şeyler koyarak ve maddi desteklerle ( burs vererek) yapar ,bizimde anayasa da böyle şeyler olması ileri görüşlülük olmuş diyebiliriz. Yine dış ülkelerde çok sayıda Türk vardır onların yasal haklarına kavuşması için bizimde aynı şekilde ülkedeki yabancıların hakları olduğunu göstermemiz gerekiyordu bu maddeler bunu sağlıyor
Hayko Cepkin birşeyler yapmış olabilir ülkemizde Almanya'daki mesut Özil'den tut yönetmenine dönercisine 4 milyon Turkte Almanya'ya birşeyler kazandırdı. Ayrıca Hayko ceypkine birşey söylediğim de yok beğeniyorum ve ülkede barışı kardeşliğe faydası da vardır . Ülkedeki azınlıklar da askerlik yapıyor sanırım Fedon beni onbaşı yapmadılar azınlık vatandaş olduğum için diyordu. Anayasal vatandaşlık olduğu için böyle şey var muhtemelen mutekabaliyet esası var sonuçta Yunanistandaki Türkler askerlik yapıyorsa burda da yapacaklardır veya Almanya'daki Türkler yapıyorsa burdaki Almanda yapacaktır sonuçta dünyadan uzak olunmaması gerekir. Ha bana soracak olursan azınlık olan biri daha doğrusu kendini Türk görmeyen biri askerlik yapmamalıdır.. Osmanlidan alınan kültürel miras demişsin zaten bende TC devletin Osmanlı'nın devamı demişim. Ben sadece TC devletin kurucu unsuru nediri anlattım azınlıklar öldürülsün işkence edilsin demedim ki. Türklere ve Müslümanların aleyhinde politika olusturulamaz Türkiye'de demek istedim
Ayrıca Musevilerin ülkeye borcu var atalari ispanyadan katliamdan getirildiler ve Türk ismi alırlar zaten belki bu nedenle. Dediğin hristiyan ama Türk ismi olanın durumunu bilmiyoruz müslüman olmadığı için en azından Türk adı ile ülke ile bağını güçlendirdiğini düşünmüş olabilir veya Ahmet Türk'ün dedesinde olduğu gibi devlet tarafından verilmiş olabilir soyismi
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 10 Kasım 2021; 13:30:38 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Müslüman olarak kullanmadığınız ne var mesela vergiden muaf olmak istediğiniz ?
En basiti çoğu Müslüman'ın ağzında bir sigara ve alkoldür gidiyor. Sigara veya alkol vergisi ödüyor musunuz ? Eğer kullanmıyorsanız, ödemiyorsunuz. Ama ben aldığım bir kutu birada bile vergi ödüyorum. Tabii ödeyeceğim. Sonuç olarak kullanıyorum, itirazım da yok.
Bakın sizde seçim hakkı var. İçmezseniz ödemezsiniz. Ama niye bir vatandaş camiye gitmeden vergisini ödüyor ? Gitmiyorsa ödemesin. Gitmiyorum ben. Neden ödeyeyim ?
Bu sağlık hizmeti veya güvenlik hizmeti gibi zorunlu bir hizmet mi ki ? Eee değil... O zaman ???
Çok mu zor camilerin önüne metro bankoları gibi bir kart okuyucu koymak ? Giren okutsun kartını, versin vergisini...
Hem giren girmeyen belli olur, kendinizi %90'ımız Müslüman yanılgısından kurtarırsınız...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Siannis -- 10 Kasım 2021; 14:0:41 > -
Niye parasız din olmuyor dimi?
Kutsal kitapları yazanlar da zaten parayı çok seviyor.
İnsanlık tarihinin en önemli iki ticaret yolunun kesiştiği yer 3 din için de kutsal toprak. allağan hikmeti işte....
-
Ben yine de o kadar kötümser, o kadar ağır bir ithamla yaklaşmak istemiyorum kimseye karşı hocam. Kimseye böylesi bir şeyi yakıştırmak istemem.
-
Eyyy İmansızlar dogru yola gelin.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Bildiğin, süzme ayrımcısın haberin yok.
Anayasal düzen, göze hoş gözükmek, halkını kandırmak, idare etmek falan için konmaz. Altı boşsa, o anayasal düzenin toplumda karşılığı yoksa nihayetinde o anayasal düzen çöker.
Devletimizin kurucu ruhu anayasamızda birebir açıklanmıştır. 100 yıldır da değişmemiştir.
Sizin çizdiğiniz modelin Türkiye'yi 20-25 yılda parçalanmaya götüreceğine dair iddiaya da girebilirim. Anayasal düzen göz boyamak için değildir. Oyuncak da değildir. Laf olsun, şirin dursun diye bir durum değildir.
Dört önceki cumhurbaşkanın bir Kürt'tür. Kendisi daha önce başbakanlık, bakanlık da yapmıştır.
Kılıçdaroğlu Alevi bir aileden gelmektedir mesela. Bu halkın ciddi bir kesimi CHP'ye takır tukur oy vermektedir. Açıkçası kendisinin Alevi olması veya olmaması şeyimizde bile değildir. İsterse teletabiye tapsın. İsterse Sünni Müslüman olsun. Bize artı veya eksi bir anlam ifade etmemektedir. Halkını temsil edecektir. Halkının taleplerine göre davranacaktır. Zaten bunu yapmazsa, indiririz. Doğru mu?
Mecliste gerek sağ partilerde, gerek sol partilerde, hristiyan, musevi, Ermeni, Rum ve benzeri vekiller olmuştur ve olmaya devam edecektir.
Bugün Türkiye'nin en yüksek güvenlik soruşturmalarından geçilerek çalışılabilecek bir milli savunma şirketinin (devlet iştiraki) genel müdür yardımcısı gayri müslimdir. Elinde ne denli hassas bilgiler olduğunu sen hayal et.
------
Buna ters her türlü uygulamanın toplumun geniş bir kitlesinden tepki aldığını, yok sayılan veya güvenilmez bulunan varsa onların ülkeden koptuğunu ve dangalak kitleyi daha da dangalaklaştırdığını da unutmamak lazım. Bizim zenginliğimiz farklılıklarımız. Bununla barışık olmayan bir düzenin uzun vadede ayakta kalması olası değildir.
----
Dolayısıyla çok tehlikeli sularda olduğunu düşünüyorum. Meseleyi daha uzatasım da yok. Pişman oldum konuştuğuma.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Ben siz diye hitap etmişim. Senle benle değil! Aynı şekilde devam ettirecekseniz seviyeyi hitabı devam edelim. Yoksa gereği yok. Kardeş falanda değiliz bu arada!
Siz Salat bu şekilde tatbik edildi diyorsunuz, bizde diyoruz ki doğrusu budur. Bunu mu tartışacağız burada???? Konu ibadetin nasıl yapıldığı konusu değil, nerenin ibadethane sayılıp sayılmayacağı konusu da değil! Hiçbir inanç grubu, başka inanç gruplarının ibadet yerlerini fonlamak zorunda değil. Konu bu.
Sapık mezhepteniz biz evet sizi kesmez!!! Sorun değil kimse bizi fonlamıyor zaten almadığı bir hizmet için. Kanaat önderlerimizde bunu kabul etmiyorlar zira bu haram para oluyor. İnancın mensuplarının bağışları ile ya da kendileri de çalışarak kazandıkları paralarla geçimlerini sağlıyorlar. Varsa yüreği yetiyorsa o zaman, "sapık mezhep olmayan!!! " Sünni vatandaşlarda çıkıp desinler ne münasebet neden bizi fonlasın farklı din ya da mezhep mensupları. Saladın ne olduğunu kimse gelip sizden öğrenecek değil.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Cemevleri değil konu!!! Herhangi bir şekilde, Sünni inancına mensup olmayan kişilerin, ben bu inanca mensup değilim, dolayısıyla da bunla ilgili fon ödeme vergi vs yapmak zorunda değilim demesidir. Kimse devlete ya da şahsınıza icazet sormuyor bizim ibadet yerlerimizi ibadethaneden sayarmısınız diye ! Saymıyor musunuz? Saymayın! Biz camilerden ya da diyanet işleri başkanlığından herhangi bir hizmet almıyoruz. Doğru mudur? Doğrudur. Hehh konu tam olarak bu!
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Konu bunlar değil. Aleviliği sünniliği tartışmıyoruz burada. Onun için açarsınız başka bir konu, orada tartışırız. Konu açan arkadaşa saygısızlık olmasın, konuyu saptırıp başka şeylerden konuşup dağıtmayalım. Gayet net. Kimse almadığı bir dini hizmet için, diyanet denen Sünni İslam temsilcisi ve sadece onu temsil eden bir kurumu finanse etmek zorunda değil. Madem bu kurum sadece Sünni İslamı temsil ediyor, öyleyse Sünni Müslüman olarak kendini tanımlayan vatandaşlarımız bu kurumu fonlasınlar! Herhangi bir protestan, anglikan Vatikan ı fonlamak zorunda kalıyor mu? İstemeyen kilise vergisi ödemek zorunda kalıyor mu?
Devletin asayiş, güvenlik, polis, okul, belediye, sağlık vs gibi hizmetleri, etnik kökeni, inancı ya da inançsızlığından bağımsız her vatandaşına sunduğu, her vatandaşın günü gelince ihtiyaç duyduğu hizmetlerdir. Ortak herkesi ilgilendirir. Sadece Sünni İslam anlayışını temsil eden bir kurumun, adı üstünde hizmet alanı bellidir. Ya da bu kurum olmadan kimse inancını mı yaşayamıyor? Evde kimse çoluk çocuğuna dini konuları öğretemiyor mu? Bugün diyanet olmasa kapansa bir anda herkes dinsiz mi kalacak, bir daha ibadetlerini yapamayacak mı? Hee var olmasını istiyordur bu toplum, ona yorumda bulunmak bana ya da bir başkasına düşmez doğru ama beni temsil etmiyorsa bu kurum, bana bir hizmet vermiyorsa, benden vergide almayacak!!! Bu kadar net
-
Neye takılıp neye takılmamam gerektiğini ben bilirim!
Nasıl bana hitap edilmesini istediğime de keza. Neyse selametle... Madem sizde vergilerle fonlanmaması gerektiğini düşünüyormuşsunuz öyleyse fikrinizi belirtmiş oldunuz. Diğer konulara bu konu başlığı altında devam etmiyorum. Yeri burası değil. Dediğim gibi konu açılır birgün, orada konuşulur.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Ne alaka? Din görmediğine inanmaktır çok bambaşka ruhani manevi bir şey.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Diyanet İşleri Başkanlığı kurum olarak hangi inancı temsil ediyorsa, onun adını diyorum. Musevi inancını temsil ediyorda ben mi karıştırıyorum acaba? Parti ile ne alakası var?
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X