Şimdi Ara

BEN ARTIK BU İNSANLARA KATLANAMIYORUM (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
73
Cevap
1
Favori
4.800
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
30 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kapalı otoparklar arabalar icin en çok zarara uğrayan yerler maalesef.kafan rahat olsun diye park edilen yerlere araç bırakınca aklım cikiyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Valla bende çok üstüne düşüyordum 2 kere akmayan trafikte arkadan dokundurdular bir kere arkadan tır çarptı artık takmıyorun

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • snoppy kullanıcısına yanıt
    Hocam denk gelirsek önünüze parkederim, hiç vaktimi çaldın vs demek yok. Hem aracın da çizilmez

• an itibari ile de 4 kisi begenip tasdiklemiş herkes iyi müslüman.
    bir de su acidan bak zekatını veriyor ki sadece ciziklerle kurtariyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheCaliph_

Bu zekat konularina girildiginde hep aklima Yahsi Batı muska sahnesi gelir.

İnsanlarda ahlak vicdan medeniyet kalmadi. Ulkenin bir kismi medeniyeti mini etek giymek saniyor bir kismi da ciplaklik saniyor. Bu sekilde de zaten gram ilerleme yok.

Ben AVM de gerekirse 50 tur atip kolon dibine iyice giriyorum genelde 15-20 dk hep yer arayisiyla geciyor. Aracim B sinifi oldugu icin sag kapiyi kolona yaklastirinca solda baya bosluk kaliyor.

Sunu da yazayim her aracin yanina park etmiyorum. Kadinlarin surecegi, cocuklu ailelerin surecegi ve sirket araclarinin yanina park etmem

En guzeli Akasya AVM otoparki
    " Sunu da yazayim her aracin yanina park etmiyorum. Kadinlarin surecegi, cocuklu ailelerin surecegi ve sirket araclarinin yanina park etmem "

• Aklıma İlyas Salmanın Sarı Mercedes filmi geldi.

Ben ehliyet sahibi birisi olarak araç kullanmıyorum ama izmirde askerlik yaparken bir arkadasşım anlattıydı onun bir arkadaşı acentadan sıfır km spor BMW almıs ve araç sigortasınıda sigortacı arkadaşında yaptırmak üzere arabayla sigortacıya gitmek için acentadan cıkarken cöp toplayanların kamyoneti yandan 1 vurmuş 0km spor BMW daha 10 dakika kullanbmadan sigortasız bir şekilde perte cıkmış. simdi bu ekmekde degilki git bidaha al adam yıllarca yememiş içmemiş biriktirmiş daha 11 dakika kullanamadan araç telef olmuş birdaha nerden biriktirecek parayı, artık binecegi en lüks araç 2. el 90 model dogan gorunumlu sahin boyleside var yani takmamak lazım .
  • quote:

Orijinalden alıntı: efendizade34

Malının zekatını vermezsen böyle olur
    Yapma evladım yapma çocuğum.jpg diyelim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gereken cümleleri uygun kelimeleri seçerek kurmak gerekiyor. Küfür etmeden ama hak ettiği hakarete varan...
    Sonra ben insanım diye geziyorlar, elde çakı cepte bali.

Düşüncesiz olmak marifet değil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaDMaxiBo -- 6 Ağustos 2018; 15:49:5 >
  • Avm için tavsiyem temiz ve yüksek modelli arabaların yanına park edin mümkünse.Yoksa arabası dandik olanlar kapıyı hayvan gibi açıyor.
  • Ragnarok. R kullanıcısına yanıt
    Ben kolon arıyorum genelde

Lüks araç sahipleri de bazen umursamaz oluyor, hatta genelde daha umursamaz oluyorlar

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: snoppy

özellikle AVM'lerde 2 kolon arasında 3. araç olmayın sakın, ya da başka bir aracın 3. olmasına izin vermeyin. Kimse de gelip "başkasının hakkına giriyorsun, park yerini işgal ediyorsun!" gibi serzenişte bulunmasın öyle. Memleketimizde maalesef angut insan dolu, başkasını düşünmek diye bir şey yok. Bir sabredersin iki sabredersin ama bizim de sabrımızın bir sınırı var. Önceki aracımda çok yaşadım, kapıma ve kapı koluma birkaç defa inip binerken çarpmışlar. Şimdi dediğim gibi asla yanıma araç yanaştırmamaya dikkat ediyorum. İnsanımız maalesef düzelmeyecek gibi, git gide insanlığımızı daha da kaybediyoruz. Saygı sadece dillerde.

Sizin saygı dediğiniz şey bu mu? Eğer bu ise sizin saygı anlayışı ile benimkisi farklı. Halbuki aynı olması gerekmez miydi? Bir de bu yorumu beğenip onaylayanlar var. Bu şekilde aracınızı görürsem çıkamayacağınız şekilde parkedeceğimi ve yapılan bütün anonslara rağmen kılımı bile kıpırdatmayacağımı belirtmek isterim. Saygılar.

• kimseyle alıp veremediğim yok
    kimseyle kavgalı-küs değilim
    kimsenin özel alanını işgal etmedim
    kurallara uymayacak yerlere arabamı koymadım

bana yazık değil mi?

BEN ARTIK BU İNSANLARA KATLANAMIYORUM
    BEN ARTIK BU İNSANLARA KATLANAMIYORUM

• O empati denen şey hep ve sadece başkasının yapması için. İnsanlar hızla mallaşırken duygusal olarak yanlarında sadece yüksek ego bulunduruyorlar. kendileri hep haklı başkası hep haksız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi etusch -- 6 Ağustos 2018; 20:37:40 >
  • Valla artık çıldırma seviyesine geldim. Kapıyı açarken millet çarpmasın diye. Ama millet tam baro.

Bakım buradan öznel bir görüşümü paylaşıyorum bu kapı suçlularının büyük çoğunluğu kadın.

Dikkat edin inerken de binerken de sonuna kadar kapıyı hart diye kanırtıp öyle inip biniyorlar.

• snoppy kullanıcısına yanıt
    konu sahibi mağduriyetini dile getirmiş, senin gibi park eden kişiler de başka mağduriyetleri oluşturuyor, toplum içerisinde yaşıyorsun kurallara uyacaksın

park çizgileri içerisine park edeceksin mesela, kimin acelesi var orası senin ilgi alanın değil sen sadece düzgün park et yeter.

benim de aracımda da kapı izleri sürtme vb var, ama yine de düzgün park ediyorum yandaki hasar verebilir de vermeyebilir de, ihtimal.

"özellikle AVM'lerde 2 kolon arasında 3. araç olmayın sakın, ya da başka bir aracın 3. olmasına izin vermeyin...."

Özellikle kelimesi sadece anlamı ile sınırlı değil, Türkçeyi öğrenin.

son olarak;

hem bencilce bir davranışı utanmadan gayet normalmiş gibi savunuyorsun, hem de mağdur edebiyatı yapmaya çalışıyorsun

komik mi, bence değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: _Emir

Arabanın, evin zekatı olmaz.

Bu malların alım satımı yoluyla el değiştirerek gelir sağlamayıp, kiralama veya işletme yoluyla kazanç getirmeleri, ticarî eşya kabul edilmelerine engeldir. Gelirleri de, hareketli sermaye gelirlerine kıyas edilemez. Bu sebeple muâsır İslâm bilginlerinden M. Ebû Zehra, Hallâf, Abdurrahman Hasan, Kardâvi gibi zevâtın bunları arı ve arâzi gibi değerlendirmeleri daha doğrudur.

Alıntıları Göster
    yerim sizin muasir islam bilginlerinizi.

onlarin allah katinda makbul oldugunu nereden biliyorsun, sana oyle dediler diye mi? onlarla beraber mi yasadin? onlar bilmedikleri bir zanla hukum veriyorlarsa ve cehenneme gideceklerse sen de peslerinden gidecek misin?

git kendi aksiyonlarinin sorumlulugunu kendin al, onun icin de hukumlerini oku. kitapta zekatin oyle 40'ta 1 falan diye sacma sapan rayici yoktur. aynen yazar "sana ne vereceklerini soruyorlar, de ki "ihtiyactan fazlasini" .. sana savurganlik etmemeni, israf yapmamani da hukum verir.. sen artik kendine gore ayarlarsin, hesabini da kendin verirsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: CemUsUs

yerim sizin muasir islam bilginlerinizi.

onlarin allah katinda makbul oldugunu nereden biliyorsun, sana oyle dediler diye mi? onlarla beraber mi yasadin? onlar bilmedikleri bir zanla hukum veriyorlarsa ve cehenneme gideceklerse sen de peslerinden gidecek misin?

git kendi aksiyonlarinin sorumlulugunu kendin al, onun icin de hukumlerini oku. kitapta zekatin oyle 40'ta 1 falan diye sacma sapan rayici yoktur. aynen yazar "sana ne vereceklerini soruyorlar, de ki "ihtiyactan fazlasini" .. sana savurganlik etmemeni, israf yapmamani da hukum verir.. sen artik kendine gore ayarlarsin, hesabini da kendin verirsin.

Alıntıları Göster
    Bende sizi yerim.

Kişisel görüşünüzdür, saygı duyarım.ben bankada bulunan nakit miktar üzerinden veririm.belli bir yüzdesi yok, beni sıkıntıya sokmayacak seviyenin en üst miktarı kadarını vermeyi tercih ederim.

• Alışırsın

• quote:

Orijinalden alıntı: _Emir

Bende sizi yerim.

Kişisel görüşünüzdür, saygı duyarım.ben bankada bulunan nakit miktar üzerinden veririm.belli bir yüzdesi yok, beni sıkıntıya sokmayacak seviyenin en üst miktarı kadarını vermeyi tercih ederim.

Alıntıları Göster
    afiyet olsun hocam 😋

en dogrusu bu, herkes kendi hesabini verir, kendi sorumlulugunu alir.. boyle anlayip yorumladiysaniz mesele yok, "ebu hafz el misri hazretleri boyle dediydi" diyerek kicimizi kurtaramayacagimiz bir mahkeme var sonucta.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.