Şimdi Ara

BEN ARTIK BU İNSANLARA KATLANAMIYORUM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
73
Cevap
1
Favori
4.787
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
30 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 6 aydır araç sahibiyim ve bu benim ilk aracım. Öncelikle şunu belirtmek istiyorum, kimi çiçekçilikle kimi sporla kimi başka şeyle ilgilenir, benim hobim otomobiller üzerine. Bu yüzden "Araba dediğin A noktasından B noktasına gitmek içindir" tarzında yorumlar atacak kişiler şimdiden konudan çıksın lütfen.

2.5 ay araç aradıktan sonra gayet temiz ve düzgün olan şimdiki aracımı satın aldım. Temizlik ve tamirat işlerinde elimden gelebilecek her türlü şeyi kendim yapıyorum. Para meselesinden dolayı değil uğraşmayı seviyorum elimden de geliyor.

Fakat gelin görün ki günden güne benim kusurum olmamasına rağmen düşünce yoksunu insanlar tarafından aracım mahvoluyor. Ben araçların toplu park ettiği yerlere park ederken aman kapıyı yavaş açayım milletin arabasına çarpmasın, aman buraya girersem önümdeki çıkarken zorlanabilir tarzı düşüncelerle o kadar vakit harcayıp park yeri arıyorum, empati yapıyorum fakat bir kez bile karşıdan göremiyorum bu hareketleri.

AVM otoparkına park ediyorum, geldiğimde ya da sonradan aracı yıkarken bir bakıyorum kapıyı çizmişler, düşüncesizce kapı açmışlar kaportada göçük oluşmuş. Bir değil iki değil araç çizik-göçük içinde kaldı. Dikine dikine çizikler oluşuyor bunu da anlamıyorum araca mı yaslanıyorlar artık ne yapıyorlar..

Bugün oto süpürge sırasında beklerken arkadan gelen araç küt dedi tamponuma vurdu. "Hop napıyorsun?" diyorum adam araçtan inme zahmetini bile göstermiyor. Arabadan inip camına kadar gidiyorum kusura bakma demesi gerekirken pişkin pişkin "yavaş vurdum bişey olmaz, sen napıyosun orda???" diyip üste çıkmaya çalışıyor.

O kadar özenip uğraşıyorum, dikkatli kullanıyorum, kimseye rahatsızlık vermiyorum, aklınıza gelecek tüm kurallara uyuyorum bana yazık değil mi??

• Aracımın kaputunda 50 den fazla çizik var ve sebebi mahalledeki çocuklar,eğimli yerde kaputu kaydırak niyetine kullanmışlar sağolsunlar.Kapılarda çizikler oldu,hatta birinde ayı kardeş kapısını nasıl açmışsa boyayı sökmüş.Bir defa dar yolda yol verdiğim adam aynama çarptı kendiside fark etti hızımız düşüktü ama özür bile dilemeden bastı gitti.Alıştım artık milletin bu umursamaz tavırlarına

En son garajda katlanmış vaziyetteki aynamı bi çocuk açmaya çalışıyordu,balkondan yapma dedim anneside ordaydı,cocugunu uyaracağına ne kıymetli malları var dediBozulsa o aynanın katlanmasını sağlayan motorunu nerden bulayım adamlar direk aynayı satıyorlar oda en ucuzu 250 300tl çıkma olarak,durduk yere o para niye çıksın cebimdenUyarınca suçlu oluyoruz
    özellikle AVM'lerde 2 kolon arasında 3. araç olmayın sakın, ya da başka bir aracın 3. olmasına izin vermeyin. Kimse de gelip "başkasının hakkına giriyorsun, park yerini işgal ediyorsun!" gibi serzenişte bulunmasın öyle. Memleketimizde maalesef angut insan dolu, başkasını düşünmek diye bir şey yok. Bir sabredersin iki sabredersin ama bizim de sabrımızın bir sınırı var. Önceki aracımda çok yaşadım, kapıma ve kapı koluma birkaç defa inip binerken çarpmışlar. Şimdi dediğim gibi asla yanıma araç yanaştırmamaya dikkat ediyorum. İnsanımız maalesef düzelmeyecek gibi, git gide insanlığımızı daha da kaybediyoruz. Saygı sadece dillerde.

• İstanbulda mısın? Olur öyle.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • iste bu yuzden golfumu yanlizca uzun yolda kullaniyorum ve sehir icine kesinlikle sokmuyorum

Sehir icinde fiat pratico ile yardira yardira gidiyorum

• 1 senelik aracıma iki kere carptılar biri ön tampona benim farketmemle uzun bir frenden sonra hafif atlattım ön tampon boyandı ( aracı kullanan ehliyet yok ) sigortadan yapıldı /600 tl

Bundan 3 hafta öncede aracım cok geniş bir yolda kapı önünde park

bir tane ergen havalı artis bir servis calışanı servis arabasıyla carptı arka sag kapı tanıdıgıma ricamla yarım boyandı servise gitsem direk degişimdi .

Yani kaza olur anlarımda sacma sapan kazalara artık bişey diyemiyorum agzımı bozmayım

20 bin tl yi gececek aracım olmasın diyorum icimden böylelikle bu tür olaylara cok üzülmeyim bari

• Aracımın kaputunda 50 den fazla çizik var ve sebebi mahalledeki çocuklar,eğimli yerde kaputu kaydırak niyetine kullanmışlar sağolsunlar.Kapılarda çizikler oldu,hatta birinde ayı kardeş kapısını nasıl açmışsa boyayı sökmüş.Bir defa dar yolda yol verdiğim adam aynama çarptı kendiside fark etti hızımız düşüktü ama özür bile dilemeden bastı gitti.Alıştım artık milletin bu umursamaz tavırlarına

En son garajda katlanmış vaziyetteki aynamı bi çocuk açmaya çalışıyordu,balkondan yapma dedim anneside ordaydı,cocugunu uyaracağına ne kıymetli malları var dediBozulsa o aynanın katlanmasını sağlayan motorunu nerden bulayım adamlar direk aynayı satıyorlar oda en ucuzu 250 300tl çıkma olarak,durduk yere o para niye çıksın cebimdenUyarınca suçlu oluyoruz

• Mendieta58 kullanıcısına yanıt
    bana mı öyle geliyor yoksa son bir kaç yıldır toplumumuzda kaydedeğer biçimde bir bozulma mı var? kendi çocukluğumdan biliyorum arabaların yanında top bile oynamazdık. hiç bir büyüğüm arabalara dikkat et de demezdi üstelik

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Malının zekatını vermezsen böyle olur

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • vermediğimi nereden biliyorsun? ne kadar seviyorsunuz önyargıları

• sakınan göze çöp batar çok dert etmeyin
  • quote:

Orijinalden alıntı: efendizade34

Malının zekatını vermezsen böyle olur
    Arabanın, evin zekatı olmaz.

Bu malların alım satımı yoluyla el değiştirerek gelir sağlamayıp, kiralama veya işletme yoluyla kazanç getirmeleri, ticarî eşya kabul edilmelerine engeldir. Gelirleri de, hareketli sermaye gelirlerine kıyas edilemez. Bu sebeple muâsır İslâm bilginlerinden M. Ebû Zehra, Hallâf, Abdurrahman Hasan, Kardâvi gibi zevâtın bunları arı ve arâzi gibi değerlendirmeleri daha doğrudur.

• quote:

Orijinalden alıntı: EnderGelişenOsasunaAtağı

bana mı öyle geliyor yoksa son bir kaç yıldır toplumumuzda kaydedeğer biçimde bir bozulma mı var? kendi çocukluğumdan biliyorum arabaların yanında top bile oynamazdık. hiç bir büyüğüm arabalara dikkat et de demezdi üstelik
    Aynen öyle,bizim binanın önü mahallenin top sahası resmen.Cocuklar bağıra çağıra oynar,araçlara gelir top,çocuklar uyaran insanlara diklenirler.Havalarin soğumasını dört gözle bekliyorum sokağa çıkmasınlar artık diye.Biz sokakta birinden fırça yiyince hakli olsak bile birde evde fırça yerdik,şimdiki nesil umursamaz

• Gülersiniz ama cuma aşırı trafikte yokuşta bekliyoruz önümde şahin var 70 yaşlarında bir amca neyse bekliyoruz amca ayağını frenden çekti arabası kayıyor ve sanırım durumun farkında değil baya vuruyordu bana kornaya abandım durdu son anda neyse 1 metre ilerledik ilerlemedik yine bekliyoruz amca yine sen kaçır arabayı gel vur bana neyse indik bende çizik var adamın tampon hafif yerinden oynadı amca hiç ağzını açmıyor neyse birader sende bir şey yok benim tampon düştü dedi utanmasa parayı benden isteyecek dedim canın sağolsun delirip gittim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metufkcr -- 5 Ağustos 2018; 23:7:47 >
  • özellikle AVM'lerde 2 kolon arasında 3. araç olmayın sakın, ya da başka bir aracın 3. olmasına izin vermeyin. Kimse de gelip "başkasının hakkına giriyorsun, park yerini işgal ediyorsun!" gibi serzenişte bulunmasın öyle. Memleketimizde maalesef angut insan dolu, başkasını düşünmek diye bir şey yok. Bir sabredersin iki sabredersin ama bizim de sabrımızın bir sınırı var. Önceki aracımda çok yaşadım, kapıma ve kapı koluma birkaç defa inip binerken çarpmışlar. Şimdi dediğim gibi asla yanıma araç yanaştırmamaya dikkat ediyorum. İnsanımız maalesef düzelmeyecek gibi, git gide insanlığımızı daha da kaybediyoruz. Saygı sadece dillerde.

BEN ARTIK BU İNSANLARA KATLANAMIYORUM

• snoppy kullanıcısına yanıt
    araç almadan önce iki araçlık yere tek aracı koyanlara demediğimi bırakmazdım. şimdi onları görme fırsatım olsa tek tek özür bile dileyebilirim çok haklılar. bundan sonra iki araçlık yere park etmek fikri mantıklı gelse de vicdanım gereği yapabileceğimi sanmıyorum.

• Bu zekat konularina girildiginde hep aklima Yahsi Batı muska sahnesi gelir.

İnsanlarda ahlak vicdan medeniyet kalmadi. Ulkenin bir kismi medeniyeti mini etek giymek saniyor bir kismi da ciplaklik saniyor. Bu sekilde de zaten gram ilerleme yok.

Ben AVM de gerekirse 50 tur atip kolon dibine iyice giriyorum genelde 15-20 dk hep yer arayisiyla geciyor. Aracim B sinifi oldugu icin sag kapiyi kolona yaklastirinca solda baya bosluk kaliyor.

Sunu da yazayim her aracin yanina park etmiyorum. Kadinlarin surecegi, cocuklu ailelerin surecegi ve sirket araclarinin yanina park etmem

En guzeli Akasya AVM otoparki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheCaliph_ -- 5 Ağustos 2018; 23:5:8 >
  • TheCaliph_ kullanıcısına yanıt
    hocam A sınıfı tek kapı araca sahibim. Gidip iyice duvar ya da kolon dibine yanaştığımda bu sefer daha çok üstüme üstüme gelip park ediyorlar. Ne yapacağımı şaşırdım inanın

• quote:

Orijinalden alıntı: EnderGelişenOsasunaAtağı

hocam A sınıfı tek kapı araca sahibim. Gidip iyice duvar ya da kolon dibine yanaştığımda bu sefer daha çok üstüme üstüme gelip park ediyorlar. Ne yapacağımı şaşırdım inanın
    Evet buna yapilacak pek bir sey yok girise uzak yerlere park etmek cozum olabilir ama cumartesi pazar zaten dolu olunca bu da cozum degil.

Ülke boyle iste sorsan herkes medeni herkes vicdanli ahlakli

• quote:

Orijinalden alıntı: efendizade34

Malının zekatını vermezsen böyle olur
    Şakirt alert

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • snoppy kullanıcısına yanıt
    öncelikle yeni aldığım bir haftalık aracımla geçen gün avm'de üçüncü araba olduğumu ve diğer aracın kapısının benim aracıma hafif çizik verdiğini belirteyim.bakın ben zarar görmeme rağmen bu söylediğinizi yapan insanlara çok kızarım.kimse kendi aracının menfaati için başkasının hakkına girmemeli bence.eğer aracımızı çok düşünüyorsak gerekirse otoparkta 70 kere döneceğiz ama 2 kolonlu yer dışına başkasının hakkını yemeden park etmeliyiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi urene -- 5 Ağustos 2018; 23:23:8 >
  • Çare İsviçre

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.