Şimdi Ara

Bekar Olduğum İçin Bugün Bir Kez Daha Şükrettim (Allah yardımcınız olsun) (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
244
Cevap
5
Favori
21.481
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
263 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: 01001101

evlenmesen de gene yemeği kendin yapıyosun, temizliği kendin yapıyosun, ama en azından sadece kendine yapman yetiyo.
    günümüzde kızlar erkekleşiyor erkeklerin davranışları da kıza kayıyor gibi bir görüş vardır ya, aslında belli açılardan bu doğru. bakın hormonal olarak söylemiyorum, davranış olarak söylüyorum. buna ben de dahilim. 3 kız kardeşim var, hiçbiri yemek yapmıyolar. ben kendim yaşıyorum, düzenli yemek yapıp iş yerine bile öğle yemeği götürüyorum. yemek dediğim de göstermelik makarna değil, salatasına kadar, aklınıza gelecek her yemeği yaparım. iş yerine tek yemek götürmem, 2 yemek + salata götürürüm.

iş yerinde bakıyorum kızlardan yemek getiren yok, zira çoğu yemek yapmayı bilmiyo. evli olan varsa onlara da bakıyosun ilk kez evlendiklerinde yemek yapmaya başlamışlar.

benim kız kardeşlerimden biri evlendi, kız kardeşim evlenene kadar yemek yapmayı bilmiyodu, enişte ise benim gibi tam bir yemek yapma sevdalısı. hatta, sadece yemek fotoğrafları ve tarifleri paylaştığı ayrı bir instagram sayfası var kendisinin.

benim mesela kendi yaptığım mekik kek var, memleketten mahalledeki komşular bile bazen arıyolar, gelince bi daha yap ondan yiyelim diye. o derece ün yaptı.

diğer kız kardeşimin iş yerinden bazı kızlarla tanışmıştım, hiçbiri yemek yapmayı bilmiyolar, ve hatta kendi annesinin evinde kalıp kendi annesinin yemeğini yemeyen kız vardı. kız anne evinde kalıyor ama full dışarıdan yiyomuş, eve paket servis alıp. bütün maaşım yemeğe gidiyo diyodu.

temizlik olayında da erkeklerin eli mahkum, birçok erkek arkadaşım tek yaşadıkları için aynen benim gibi evin her yerini kendileri temizliyolar. ev temizliği de biten bir şey değil, gerçekten yorucu bir uğraş. kullanılmayan oda bile kendi kendine tozlanıp kirleniyo. artık cinler falan mı geliyo bilmiyorum.

yukarıdaki tablo gerçekten üzücü. bu konunun önceki sayfalarında uzun uzun yazdım, insanlık tarihinde ilk defa gençlerin evlenmesini, gençlerin ilişki kurmalarını engelleyen bir sistem getirildi. ortalıkta çok fazla sayıda evlenmemiş kız ve erkek var, ve bu durumun nedeni bu kişilerin bireysel olarak düşüncesiz olmaları değil, sistem buna itiyor. 27'ye kadar falan zaten kimse evlenemiyor. bu yaştan sonra da insanların bağ kurmaları daha zor oluyor. çığrından çıkan saçma evlenme masraflarını saymıyorum bile, keşke zamanında evlenmemize izin verilseydi de tek engel o masraflar olsaydı. geçmişte hiçbir devirde böyle bir saçmalık yaşanmamış. şu anda yemek yapmayı çok zor bir iş olarak gören kızların sayısının fazla olması da bundan dolayı bence. bu kızların çoğu bence özlerinde kötü insanlar değiller. yüz yüze çok konuştum, kendilerine sorduğunda: "yok olmaz evli çok zor olur" falan diyolar ama aslında evlilik çağlarında evlenmiş olsalardı, ellerine çocuklarını almış olsalardı, gayet de hayatlarından memnun şekilde şu anda evlerine bakıyor olurlardı. ne yazık ki bizden bi önceki nesil bizim neslimizin evliliklerini engelleyerek bizim nesle büyük zarar verdi. bu durum diğer ülkelerin birçoğunda yaşanmadı. bugün Arabistan'da bakıyosun genç yaşta herkes evleniyor, bugün batı ülkelerinde bakıyosun gençler birbirlerinin aileleri ile tanışıp yaşamlarını birleştirip birlikte yaşıyolar. bizim ülkemizde getirilen durum ise baya bildiğin istisna.

Alıntıları Göster
    -ne yazık ki bizden bi önceki nesil bizim neslimizin evliliklerini engelleyerek bizim nesle büyük zarar verdi. bu durum diğer ülkelerin birçoğunda yaşanmadı. bugün Arabistan'da bakıyosun genç yaşta herkes evleniyor, bugün batı ülkelerinde bakıyosun gençler birbirlerinin aileleri ile tanışıp yaşamlarını birleştirip birlikte yaşıyolar. bizim ülkemizde getirilen durum ise baya bildiğin istisna.-

Yazınızın geneli mükemmel tespitler içeriyor ama bu kısımdaki bilgeliği, yüceliği, erdemi kutsasın doğa ana diyip sizi ayakta alkışlamak istiyorum...

Son yıllarda yaşadıklarımızla geçmişte yapılmış hatalı işlerin ne amaçlarla ve ne kadar sinsice, pislik bir şekilde organize edildiğini görür oldum. Özünü yitirmişliğin başkalarına nasıl zarar verebileceğini fark ettim, evet dediğiniz gibi (özellikle darbeler sonrası yapılan) evliliklerde ciddi bir sıkıntı var. Bu evlilikler aileler arası bağları, dengeleri çok değiştirdiği gibi evliliğe ve belki de hayata bakış açımızı çok olumsuz yönde etkiledi. Türkiye içerisinde zaten binbir çeşit insanımsı varken Türk kızı denilen kavramın da bazen ne kadar korkunç bir kavram olduğunu ve çirkefliğinin başkasına da bulaşabildiğini keşfettik...

Evlenirken gelecek için dünya evine girilir ama yaşadığımız ülkede bir gün sonrası bile muammayken kimi ülkelerle "evlilik" yapanlar yüzünden bırakın dünya evine girmeyi iş sahibi bile olup belimizi doğrultamadık...

Her geçen gün bazı şeyler daha iyi anlaşılıyor ve öylesine mutlu oluyorum ki, istisna ne kelime, 2020 yılında koca yiyerek ve partizanlık yapıp karşıtlarını sindirerek hayatını sürdürebileceğini, varlık içinde yüzebileceğini sananlar var, kus kus kus...

İtalya ve sütleri...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Evlenmeyin gençler.
    Evde oturun öylece.
    Ananız babanız bu dünyaya size bakmak için geldi.
    Siz sadece yediğiniz cipsin bir de tavuğun parasını ödeyin, gidin odanızda netflix'ten dizinizi izleyin,
    Işıklı klavyenizle oyun oynayın,
    sisteminiz kötüyse açın youtube'dan, twitch'den oynayanları izleyin,
    sosyalleşmeyin,
    sorumluluk almayın,
    riske girmeyin,

birer korkak gibi odanızdan çıkmayın.
    Benim zaten 95'ten sonrası için pek ümidim yok.

Dayanıksız,
    idealsiz,
    kolaycı,
    narin,
    işi gücü gösteriş ve bohem olan,
    herşeyden şikayet eden,
    bencil ve kendini beğenmiş,
    hayata sadece eğlenmeye gelmiş bir yığından ibaret..

Bu yığının içinde biraz vefa,azim,meraklı ve aklı başında olanlar varsa tereyağından kıl çeker gibi ayrılıveriyor zaten.

Evli
    2 çocuk babası.

Kendi oğlumdan biliyorum.. 8 yaşında.. ama annesi çok yumuşak olduğu için şımardı da şımardı.. sürekli isyanlarda, hemen ağlayan, asla minnet hissi olmayan bencil bir p.ç afedersin.

1 aydır evden çalışıyorum, muma çevirdim muma..
    Her akşam boynumuza sarılıp, öpücükler konduruyor.

Tek yaptığım hayır demek oldu.

HAYIR!

Önceliğim çocuklarım olabilir ama bunu onlara her an hissettirmeme gerek yok.
    Benim babam hayatımda bir kere beni sevdiğini söyledi o da mesajla, üniversite için evden ayrılınca.

Koşulsuz sevgi ile büyüyen bu yeni nesil (özellikle 2000 sonrası) adeta ilgi zehirlenmesi yaşıyor.
    Çocuklarım böyle olacak diye aklım çıkıyor.
    Allah kimseye vermesin.

Aranızda anne baba olan varsa amacım nutuk çekmek değil.
    Arkadaşlar çocuğa soğuk olun demiyorum.
    Sevmeyin veya sevdiğinizi göstermeyin de demiyorum.
    Demem o ki her istediklerini koşulsuz yerine getirmeyin.
    Küçük işler verin evde. Bizimki balık besliyor, annesi ile hamur yoğuruyor, evde birşey bozulursa alet edevat tutuyor, bir işe yaradığını hissediyor. İnanın şuan daha mutlu.

Bu mutluluğu yaşamayan gençler ileride sağlıklı ilişki de kuramaz.
    Evlenin diye yanmıyoruz, evlenmeyin oğlum.
    Yaşayın kendinize.. ama unutmayın...

Yaş 30'u geçince hele hele 35'i geçince hayat 18'deki gibi olmuyor. Kala kalmayın mal gibi tel başına.

1 ömrümüz var, onu da sevdiklerinle geçirmektir keyifli olan.

Market demiştik ya,
    Sabah 8'de kalkıp paşa paşa masraf edip alış veriş de yaparsınız, ve o listeyi oğlunuz yazdı ise, harcadığınız para koymaz bile. Yeter ki rabbim sağlık ve çalışacak kuvvet versin.

Bekar Olduğum İçin Bugün Bir Kez Daha Şükrettim (Allah yardımcınız olsun)

• Aimstein kullanıcısına yanıt
    1500 liraya babalar gibi en güzel semtlerde oturulur 3K inanılmaz abartı ve uçuk bir kira rakamı. Gerçekdışı.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İyi ki bekarım demek yanlış tespit.İyi ki aynı kazandan besleniyorum demek daha doğru..
  • 2 sene oldu evlendim tek cocuğum ailem evi aldı f30 a biniyorum , ufaklığın masrafı + ev giderleri totalde 3,5k allahı var bolca kırmızı et tüketioz. kredi var 2k giden 5,5k hane geliri 10k ne oluyorsa ay sonları hep eksideyiz bütçede bende anlamıyorum.

gelelim evliliğe , corona bitsin boşanma niyetindeyim sıcarlar harcanan 100ksını %70-80 bu olur diyerek evlenmek dünyanın en aptalca şeyi ,siz siz olun kızdan ve ailesinden %99 emin olmadıkça evlenmeyin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pSy! -- 17 Nisan 2020; 23:53:47 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: synthesizer

Evlenmeyin gençler.
    Evde oturun öylece.
    Siz sadece yediğiniz cipsin bir de tavuğun parasını ödeyin, gidin odanızda netflix'ten dizinizi izleyin,
    sosyalleşmeyin,
    sorumluluk almayın,
    riske girmeyin,

Dayanıksız,
    idealsiz,
    kolaycı,
    narin,
    herşeyden şikayet eden,

Bu yığının içinde biraz vefa,azim,meraklı ve aklı başında olanlar varsa tereyağından kıl çeker gibi ayrılıveriyor zaten.

Evli
    2 çocuk babası.

Kendi oğlumdan biliyorum.. 8 yaşında.. ama annesi çok yumuşak olduğu için şımardı da şımardı.. sürekli isyanlarda, hemen ağlayan, asla minnet hissi olmayan bencil bir p.ç afedersin.

1 aydır evden çalışıyorum, muma çevirdim muma..
    Her akşam boynumuza sarılıp, öpücükler konduruyor.

Tek yaptığım hayır demek oldu.

HAYIR!

Önceliğim çocuklarım olabilir ama bunu onlara her an hissettirmeme gerek yok.
    Benim babam hayatımda bir kere beni sevdiğini söyledi o da mesajla, üniversite için evden ayrılınca.

Koşulsuz sevgi ile büyüyen bu yeni nesil (özellikle 2000 sonrası) adeta ilgi zehirlenmesi yaşıyor.
    Çocuklarım böyle olacak diye aklım çıkıyor.
    Allah kimseye vermesin.

Aranızda anne baba olan varsa amacım nutuk çekmek değil.
    Arkadaşlar çocuğa soğuk olun demiyorum.
    Sevmeyin veya sevdiğinizi göstermeyin de demiyorum.
    Demem o ki her istediklerini koşulsuz yerine getirmeyin.
    Küçük işler verin evde. Bizimki balık besliyor, annesi ile hamur yoğuruyor, evde birşey bozulursa alet edevat tutuyor, bir işe yaradığını hissediyor. İnanın şuan daha mutlu.

Bu mutluluğu yaşamayan gençler ileride sağlıklı ilişki de kuramaz.
    Evlenin diye yanmıyoruz, evlenmeyin oğlum.
    Yaşayın kendinize.. ama unutmayın...

Yaş 30'u geçince hele hele 35'i geçince hayat 18'deki gibi olmuyor. Kala kalmayın mal gibi tel başına.

1 ömrümüz var, onu da sevdiklerinle geçirmektir keyifli olan.

Market demiştik ya,
    Sabah 8'de kalkıp paşa paşa masraf edip alış veriş de yaparsınız, ve o listeyi oğlunuz yazdı ise, harcadığınız para koymaz bile. Yeter ki rabbim sağlık ve çalışacak kuvvet versin.

ülkemizdeki "bekar=aylak" mantığını miras almış bir kişinin mesajı daha. arkadaş o kadar ileriye gitmiş ki, evlenmeyenleri kendi 8 yaşındaki 2012 doğumlu çocuğuna benzetmiş.

senin hayatın boyunca deneyimlemeyeceğin zorlukları deneyimledim ben. gerçek savaş gördüm. körfez savaşı. evet, evin bir odasını sığınak yapmıştık. kaç gece sirenlerle uyandık, sığınağa sığındık. savaş uçaklarının seslerini hâlâ unutmam.

terör gördüm. otobüslerin durdurulduğu insanların tarandığı dönemde doğuda yaşadım, evimize molotof atmayı tehdit ettiler ama atmadılar. kaç tane dükkanın yakıldığını gördüm.

parasızlığı gördüm. babam olacak herif boomer çağının kendisine sağladığı mükemmel avantajları kullanıp çocukları üniversiteye başlamadan emekli oldu, ikramiyeyi de annemle birlikte hacca gitmek için araplara verdi. hiçbi çocuğuna üniversite okurken 5 kuruş para yollamadı. çalışarak okudum, sonra yıllarca kardeşlerime para yolladım. 3 kardeşimi okuttum. bakın yalan söylemiyorum, babam ne bana ne kardeşlerime 5 kuruş para vermedi.

okudum, çalışıyorum. ülke geneline etki eden büyük bir projede, çok büyük bir firmada yazılımcıyım. evim ve arabam var, kendim tek başıma aldım hayırsız ailemin 5 kuruş katkısı olmadan. haa, bu arada, aileme bile para yolladım, babam ameliyat olduğu zaman. boş boş yatan biri değilim. yaptığım iş de mesai doldurma işi değil, bildiğin yazılım işi.

kardeşim, sen bu forumdaki diğer insanlardan daha üstün falan değilsin. gelip buradaki evlenmemiş insanları 2012 doğumlu çocuğuna benzetmişsin ya, o aşağılamanı buradaki tüm bekarlar için sana iade ediyorum. herkesin hayatının bir zorluğu vardır. burada kimse senin 8 yaşındaki çocuğun gibi hayatının en mutlu, en dertsiz, en rahat dönemini yaşamıyor. buradaki birçok kişi zorluk çekiyor. buradaki insanların gerçek yaşamları, gerçek mücadeleleri var, gerçek acıları var.

sen illa bir eleştiri yapmak istiyosan, buradaki tanımadığın insanları aşağılayacağına, ülkemizdeki evlilik düşmanı sistemi, gençleri ileri yaşlara kadar zorla bekar tutan sistemi gör, onu eleştir.

diyosun ki: "evlenmeyin tamam siz bilirsiniz takılın boş boş" yahu evlenmemeyi seçen kim? sen görmüyo musun kardeşim, insanlık tarihi boyunca insanlar 20 hadi bilemedin 22 dedinmi evlenmişler, günümüzde 27'den önce oturup ağlasan evlenemiyosun. sen gençlerin cidden evlenmemeyi seçtiklerini mi sanıyosun?

yukarıda da söyledim. sen aslında yukarıdaki mesajı özgür iradenle yazmış değilsin. senin mesajın ülkedeki genel eleştiri kültürünün bir yansıması sadece. dışarıda böyle milyonlarca insan var, evlenmemiş birini görünce hemen öğütler vermeye kalkan, üstten bakan, hor gören. biz alıştık. artık şaşırmıyoruz. senin: "2000 sonrası" demen bile karşındaki bekar kitleyi nasıl küçük gördüğünün bir başka tezahürü aslında. 2000 sonrası nesil dediğin neden evlenmemiş olmaktan bahsetsin? onlar daha 20'ye anca gelecekler yaş olarak. evlenmeme olayından bahseden insanların yaşlarının mantıken çok daha büyük olması gerektiği oldukça açık bi şey. zira buradaki insanların yaşları çok daha büyük zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 18 Nisan 2020; 0:5:52 >

• pSy! kullanıcısına yanıt
    hocam hele sabır

bu boşanma düşüncesi koronodan sonra mı çıktı?
  • hayır coronadan değil , sebep güven ; güven dediğimiz şey aldatmakla yıkılmıyor bazen bir yalan bile güveni yıkabiliyor veya çift olarak alınması gereken kararı tek başına aldığınızda bu güven yıkılıyor ve taraflardan biri bunun altından kalkamıyor böyle bir durum benimki bazılarına göre ne var bunda denilip geçilebilcek şeyler bazılarımız da tamir edilemeyen hasarlar oluşturuyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pSy! -- 18 Nisan 2020; 0:30:0 >
  • Bende 3 tane çocuk var bende onlarını düşünüyor herşey zorlaşmaya başladı ve şartlar kötüleşiyor durmadan
  • Vallahi hocam sonuna kadar haklısınız. 25 yaşındayım 7 aylık bir oğlum var. Aylık 3500 tl maaş alıyorum.
    1000 tl si kredi. Ev babamın kira vermiyorum o yüzden.
    Çocuğun masrafları mutfak alışveriş faturalar derken ay sonu genelde 100 lira kalıyor elime.
    Genelde gezmiyoruz da evdeyiz hep. (hatta hanım yakınıp duruyor :D )
    Ben sigara ve alkol almıyorum ordan bi artım var sadece.. Allah kirada olanlara sabırlar versin. Ben kira ödesem herhalde aç kalırdık..
    Ama bu ülkede kira ödenmiyorsa yaşanır asgari ücret sadece karı kocaya yeter çocuk biraz zorlar..
    Kira ödeniyorsa evlilik düşünülmemeli bence. He bir mesleğin olur aylık 4000 5000 tl gelirin olursa olabilir. ama diğer türlü ilerde çocuğuna ailene yiyecek erzak alamaz duruma gelirsin intahar a kalkışırsın. Bunlar hep olan şeyler. Defalarca gördük tvlerde.
  • Hanimiş zeytin...
  • pSy! kullanıcısına yanıt
    senin için hayırlısı olsun hocam ama çocuk var işte yazık çokta küçük
  • Keşke önce kendin genelleme yapmadan mesaj yazsaydın sonra başka birinin mesajına laf etseydin.
    Kendin diyosun ki

quote:

evlenmesen de gene yemeği kendin yapıyosun, temizliği kendin yapıyosun, ama en azından sadece kendine yapman yetiyo.

günümüzde kızlar erkekleşiyor erkeklerin davranışları da kıza kayıyor gibi bir görüş vardır ya, aslında belli açılardan bu doğru. bakın hormonal olarak söylemiyorum, davranış olarak söylüyorum. buna ben de dahilim. 3 kız kardeşim var, hiçbiri yemek yapmıyolar. ben kendim yaşıyorum, düzenli yemek yapıp iş yerine bile öğle yemeği götürüyorum. yemek dediğim de göstermelik makarna değil, salatasına kadar, aklınıza gelecek her yemeği yaparım. iş yerine tek yemek götürmem, 2 yemek + salata götürürüm.

Ondan sonra diyosun ki
    quote:

ülkemizdeki "bekar=aylak" mantığını miras almış bir kişinin mesajı daha. arkadaş o kadar ileriye gitmiş ki, evlenmeyenleri kendi 8 yaşındaki 2012 doğumlu çocuğuna benzetmiş.

Halbuki arkadaş ne güzel ifade etmiş aslında Forumun genel sıkıntısını. Çünkü sende bende burada Evlenme ile ilgili çok konular gördük.

quote:

Orijinalden alıntı: synthesizer
    Evlenmeyin gençler.
    Evde oturun öylece.
    sosyalleşmeyin,
    sorumluluk almayın,
    riske girmeyin,

Dayanıksız,
    idealsiz,
    kolaycı,
    narin,
    herşeyden şikayet eden,

Şimdi, Bu forumda özellikle Kaç tane bu arkadaşımızın saydıklarından farklı görüşlere sahip üye var ? Forumun geneli aynen synthesizer arkadaşın dediği gibi. Bunu inkar etmek çok gereksiz saçmalıktan ibaret. İşin özü bu forumun genel anlamda hayattan soğumuş olmasına istinaden tam yerinde tespitlerle yapılmış yoruma verdiğin cevap öyle bir gereksiz cevap ki keşke biraz daha düşünerek cevap verseydin....

Bak örnek vereyim senin yaptığın yoruma karşılık. Evlenmeleri ilk olarak erkek ve kız istemiyor neden hayatımı biraz yaşayım diye. Sonra Yaş geliyor 27-30-35 lere beğenmeme ve çok aşırı seçici olmaya başlıyor o insanlar. Çünkü belli bir yaşa gelince hayatında belirli kriterlere göre yaşamak ve karşısındaki insanın da belirli statülere sahip olmasını istiyor ilaveten görünüş fizik özelliklerine takılıyor. Sonra Çevredeki evlenip boşanmaları gördüğü için daha dikkatli davranma adına seçici oluyor. Aileler Çocuklarını hazır olmadıklarını düşünüyorlar. Yada Maddi imkansızlıklar diye adlandırılan tamamen gösteriş merakından kaynaklanan problemler düşünülüyor. İnanç ve şükür etmek konusunda çok zayıf olduğumuz ve hayatı, hayatın gerektiği gibi tamamen kendi nefsimize göre yaşadığımız için evliliğe evlenince çocuk yapma konusunda korku ile yaşıyoruz. Oysa Boşananlar yada tartışanlar kadar mutlu olanlar var hayatta. Onları biz görmüyoruz çünkü Hayatımızın her alanında sadece olumsuz şeylerin haber ve dikkate değer kıymeti oluyor. TVde özellikle nefret ettiğim ATV kanalında insanların bindir türlü dertlerini pisliklerini ayyuka çıkararak insanları kendi içlerinde korkuya sevkediyorlar. Haber kanalları da aynı şekilde hayatımıza korkuyu empoze ediyorlar. Bakın inananlar için söylüyorum Peygamber efendimiz dünyada kendisine teklif edilen Mekkenin sahibi sen ol ve tüm zenginlik ve saltanat tekliflerini reddedip hayatı Allah'ın iradesine bağlı kalarak şükrederek yaşamış. Fakirlikten neden korkuyoruz? Fakir olunca neden dünyamız kararıyor ki ? Memur olana da aldığı para yetmiyor deniyor Asgari ücretli zaten yetmiyor diyor. Bu nasıl tezatlık ? Biz ticaret ile uğraşıyoruz 1 aydır dükkanlar tamamen kapalı evraklar var ödenecek mi bilmiyoruz. Dükkanlar ne zaman açılacak bilmiyoruz. ama masraflar olduğu gibi devam ediyor. bu durumda Esnaf özellikle bizim çalıştığımız konumdaki esnaf ağlıyor resmen. yahu sen zamanında işler bolken para kazanmasını bilmeyip milletin ne sattığı ile ilgilenirsen kar marjını Yüzde 20 yaparsan ki Yüzde 10 bile uyguladığın ürünler olursa kazancına göre harcamana dikkat etmezsen suçlu niye birileri oluyor?
    Devlet memuru aldığına göre harcamayınca şükretmesini bilmeyince neden birileri suçlu oluyor. Asgari ücretliyi anlarım hayatın zorluğunu onlar yaşarken asgari ücretli olmayan milyonlarca insan ve bu forumdaki boş beleş takım neden zırvalıyor isyan ediyor? Kaldı ki asgari ücretle çalışanların da bir çoğu yetinmeyi zoraki de olsa biliyor bilmek zorunda olduğunun farkında o insanlar. Ama çok ağlıyoruz. Hep ağlıyoruz. Hep isyan ediyoruz. Ama bir kere şükür etmiyoruz.

Son bir ilave yazmak istiyorum. Tanıdığım biri şirkette muhasebe müdürü 5-6 bin arası maaş alıyor yetmiyor diyor. ama yemek ikram etmişti evinde 4 çeşit peynir var her biri birini seviyormuş. Sonra 2 çeşit zeytin var 4 çeşit reçel var sucuk salam zaten var. Digitürk var maçları kaçırmam diyor. Evi kira İşyerine işyerinin özel aracı ile kendisi masraf etmeden gidip geliyor. Sadece kahvaltıda bana göre abartı o kadar şey vardı ki varın gerisini siz düşünün. Ve kendisine bizzat anlattım bizim aylık kazancımız senin bilmem kaç katın ama benim kahvaltı masamda seninki kadar çeşit yok ne gerek var bu kadarına dedim. Digitürk ile işim olmaz çünkü sigara gibi boşa harcanan para benim için. ve daha bir kaç konu hakkında kendisini uyardım. Oysa ki biz önce şükretmesini bilmeli ve ona göre yaşamasını bilmeliyiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Engin.OK -- 18 Nisan 2020; 1:52:14 >

• Engin.OK kullanıcısına yanıt
    quote:

Keşke önce kendin genelleme yapmadan mesaj yazsaydın sonra başka birinin mesajına laf etseydin.
    Kendin diyosun ki:

hocam ben arkadaşa genelleme yapmayın mı demişim?

siz sanırım "genelleme kötüdür" popüler lafını düşünüp bana cevap vermişsiniz. hocam toplumdaki insanların tek tek davranışları hakkında çıkarım yapmak zordur ancak toplumun genel davranış şablonları hakkında keskin çıkarımlar yapılabilir. buna istatisliksel analiz deniyor. ben bu şekilde yorum yapılmasına karşı değilim. halk arasında bu tarz yorumlar "genelleme" diye kötülenebiliyor, ben o düşüncede değilim. isteyen kitlesel yorum yapsın, ben sadece yorumun doğruluğu ya da yanlışlığı ile ilgilenirim şahsen. siz de kendi mesajınızda bazı toplulukların şablonları hakkında yorum yapmışsınız, hakkınızdır, yapabilirsiniz. ben diğer arkadaşa: "bu tarz yorum yapamazsın" demedim zaten, yaptığı yorumun içeriğini yanlış gördüm, "tarzını" değil. siz de bu forum hakkında bana katılmadığınızı söylemişsiniz.

aslında benim yorumum illa bu forum ile alakalı değil. benim "toplulumuzda miras alınan eleştiri modeli" diye tanımladığım şey ülkemizdeki büyüklerin küçükleri ezmeleri ve evlenenlerin henüz evlenmemiş olanlara farklı yaklaşım sergileyebilmeleri gibi şeyler. bu söylediklerin gerçektir. biz bunu yaşıyoruz. ben bunu yapanı görünce eleştiririm. insanlar bu akımın içinde yaşadıkları için bu akımdan etkilenip böyle sert yorumlarda bulunabiliyorlar, yoksa bunları yapanların kendileri kötü niyetli değildir aslında. kendi yazdığım mesajımın bu boktada bir çelişki oluşturduğunu düşünmüyorum. forum ahalisini savunacak değilim, yani buranın avukatı değilim ancak buradaki kitleye de çok ağır ve rahatça laf atılabildiğini gördüğüm için şunu söylüyorum, buradaki insanlar dışarıdaki vatandaşlardan daha farklı ya da daha faydasız değiller. bence buraya da haksızlık yapılıyor. en azından ülkenin kalanı ile kıyaslayınca vaziyetin bu olduğunu düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 18 Nisan 2020; 2:45:23 >

• Arkadaşlar yaş 42,17 yıllık evliyim.
    2 çocuk var 15 ve 13 yaşlarında kız ve erkek.
    Aylık kazancımız 12000 civarı.
    Ailenin durumu olduğu için evlenirken evim ve arabam vardı.
    Bende birikim yaparak bir ev ve ofis satın aldım.
    Tek kötü alışkanlığım sigara.
    Eşimde anlayışlı bir kadın,bu çoğu sorunu çözer.
    Anlaşamadığımız konular oluyor tabi ki fakat karşılıklı anlayışla çözüyoruz.
    Ben ki hayatımda hiç bir iş yapmayan biri olarak eşime yardım ediyorum.
    Daha önce hiç hesap kitap yapmayan ben çocuklar olunca bütçe yapmayı öğrendim.
    Evlenin arkadaşlar ama çok beklentisi olmayan,anlayışsız olmayan size saygı gösteren,küçük şeylerden mutlu olan kadınlarla evlenin.
    Çocuk ise büyük bir mutluluk kaynağı.

• geçim sıkıntısı bütün sıkıntılara gebedir...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hekim Bey

Bence genellemeyin eşimle tıp fakültesinin ilk yıllarında tanıştık
    Ve evlendik okul bitince 8er yıllık hekimiz o dermatoloji ben nöroloji uzmanıyım 1 oğlum 1 de kızım var gayet de mutluyum

Alıntıları Göster
    Allah mutluluğunuzu daim ettirsin hocam. Çokta iyi yapmışsınız. Ancak göreceğiniz üzere buradaki asıl sorun ekonomi. Siz tıp okurken daha gelecek kaygınız, iş ve para kazanma sıkıntısını geride bırakmış oluyorsunuz.

Eşiniz de aynı şekilde olunca zaten olay bitiyor. Siz evlenmeseniz ayıp olurdu zaten.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: KaptanMemo1234

Allah mutluluğunuzu daim ettirsin hocam. Çokta iyi yapmışsınız. Ancak göreceğiniz üzere buradaki asıl sorun ekonomi. Siz tıp okurken daha gelecek kaygınız, iş ve para kazanma sıkıntısını geride bırakmış oluyorsunuz.

Eşiniz de aynı şekilde olunca zaten olay bitiyor. Siz evlenmeseniz ayıp olurdu zaten.

Alıntıları Göster
    eyvallahn kardeşim Allah şu günlerden bir an önce kurtulabilmeyi nasip etsin inşallah önemli olan elindekini paylaşabilmek her ay gelirimizin 3-4k sı ile yoksul kardeşlierime ailelere yardım ederiz eşimle o da al parayı şeklinde değildir doldururum poşetleri elime gıda erzak yardım ederiz eşimle bencillik çok kötü bir şey paylaştıkça çoğalır param var gelirim iyi deyip bir kenara çekilmez çok büyük ayıptır zaten elinde olan olmayanla paylaşsa yoksulluk iye bir şey kalmaz hep para hırsı başımıza ne geliyorsa Allahın selamı mağfireti ve affediciliği üzerimize olsun :D

• alicand A kullanıcısına yanıt
    Belli bir refah seviseyi sizin için nedir? Bazıları için barlara gidip eğlenmek vs. Ben zamanında çok gittim, hatta çalıştım bile. Dışarı tabii ki çıkıyoruz, ama dikkatli harcama yapıyoruz, önemli şeylere öncelik veriyoruz. Arkadaşlarla buluşuyoruz geziyoruz, salgından önce yapıyorduk :).

İpin ucunu tabii kaçırdığımız oluyor, hatta bir keresinde bankalardan kırmızı nokta yedim, ama 5 yıl içerisinde toplardım, tekrar kredi kartı alabildim.

Planlı programlı ilerlenirse çokta bir sorun olmuyor.
  • Örneğin istediğiniz yerlere tatile çıkabiliyor musunuz , düzenli olarak sosyalleşme amaçlı dışarı çıkabiliyor musunuz , çocuk varsa ihtiyaçlarını ne derecede karşılayabiliyorsunuz , aniden bir ihtiyaç çıkarsa kara kara düşünmeden onu karşılayabiliyor musunuz yoksa hay allah nerden çıktı şimdi bu mu diyorsunuz :).Yani kısacası hayatta sizi mutlu edebilecek şeyleri yaparken ay sonunu nasıl getireceğim şeklinde bir düşünce beyninizi yiyip bitirmiyorsa iyi bir refahı yakalayabildiğinizi söyleyebilirim.
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.