Şimdi Ara

Bekar Olduğum İçin Bugün Bir Kez Daha Şükrettim (Allah yardımcınız olsun) (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
244
Cevap
5
Favori
21.481
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
263 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kendi çocuğunun bezini degistirmek kadın isimiymis.
    8 aylık bebeğim var altinida degistirdim üstünü de giydirdim banyoda yaptırdım hiç kendimi dişi gibi hissetmedim. Evlat la bu baba olmayan ne bilir.

Ayrıca bunları yaparken eşim bir kere bile sen yap demedi ima dahi etmedi, bende bunu bir görev olarak görmedim.

Ağzında disi yok yiyemiyor, konuşamıyor , altına pisliyor savunmasizlar bunu nasıl görev olarak algilayanlar var pes doğrusu.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim eski kız arkadaşım sağlıkçı atandı istanbula
    Onunla burger kingde tanıştık çalışıyoduk
    Kız daha 21 yaşında benden 1 yaş büyük annesi evlendirmek istiyor görücü usulü ile
    Kız beni çok seviyodu ama ailesine karşı çıkamadı
    Annesi beni istemedi alevi sünni muhabbeti ve iş durumundan
    Bırakın evliliği, daha 20 yaşında yaşadağım psikolojiye bakın

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hakuk

Kendi çocuğunun bezini degistirmek kadın isimiymis.
    8 aylık bebeğim var altinida degistirdim üstünü de giydirdim banyoda yaptırdım hiç kendimi dişi gibi hissetmedim. Evlat la bu baba olmayan ne bilir.

Ayrıca bunları yaparken eşim bir kere bile sen yap demedi ima dahi etmedi, bende bunu bir görev olarak görmedim.

Ağzında disi yok yiyemiyor, konuşamıyor , altına pisliyor savunmasizlar bunu nasıl görev olarak algilayanlar var pes doğrusu.
    Evlenmeyip ya da Evlenemeyip evliliğin ne olduğunu (doğal olarak evladın ne olduğunu bilmeyenler) forumda atıp tutuyor işte hocam. Çalışıp Ayağını yorganına göre uzatarak şükredene ne mutlu. Allah kime evlilik kime de çocuk nasip edeceğini çok iyi bilir. Anlatacak çok şey var da neyse...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • PaNoZ kullanıcısına yanıt
    Öğrenciyken yaptığım staj da ki mühendis abi geldi aklıma okurken. Patron bizim abiyi sürekli azarlıyordu şu niye gecikti parça hatalı sen ne iş yaparsın diye. Bizde arkadaşlar ile mühendisliği bıraksak mı diye düşünüyorduk bunları görünce böyle ise piyasa çalışılmaz diye ki gerçekten bazı arkadaşlar bölümü bırakıp sağlık sektörüne geçtiler. Neyse stajımın son günü erken çıktım iş yeri izin verdi bir baktım bu abi yakmış sigarayı öyle duruyor. Yanına çağırdı beni evli olmasam bir dakika durmam burada da evde hanım hamile dört yaşında da kızım var dedi. Bıraksam burayı bir ay iş bulamazsam biterim ben ev kira kredi kartı dolu zaten, eşim çocuk olunca insanlara güvenmediği için çocuğumuza bakıcıda tutmuyor çalışmıyor şu anda dedi. O gün eğer çok iyi maaş kazanamazsam evlenmeyi düşünmeyeceğim bile dedim içimden, öyle yaşamaktansa kendimi geliştiririm belli yaşa kadar varsın geç evleneyim dedim. Gerçekten o mühendis abiyi şöyle 2,3 gün gözlemleseniz şu anda 10 bine yakın maaşı olmayan bekar olan bizler haline şükür ederdi (İstanbul da yaşayanlar için diyorum gerçi İzmir de de hayat pahalı artık baya)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kabak çekirdeginin kilosu 60 liraymış yeni ögrendim, şaşkınlik içindeyim, o paraya bonfile yersin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Adorer -- 17 Nisan 2020; 7:50:2 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hakuk

Evlenmek zor ama yürütmek daha zor. Ruh ikizim dediğin insan aynı çatı altında bambaşka bir insana dönüşebiliyor. İş paraya gelene kadar ...

İnsan kendisiyle bile anlasamiyorki. Bugün ak dediğimize yarın kara diyebiliyoruz fikirler değişiyor. O insanı idare edicen, ailesini benimseyeceksin, kendi ailen ile onun ailesinin arasında köprü olacaksın. Çocuğun olacak o ayrı sorumluluk. İyi yonleride var kötü yonleride.

Bir ay çok mutlusun bir gün öyle kavga çıkıyor ki lanet ediyorsun evliliğe.
    Anlayacaklardır okuyanlar umarım; o söylediğiniz saç baş yolduran elektrikli günler niye yıllar geçse bile hiçbir şeyin değişmediğinin kanıtı! Büyük bir adilik, utanmazlık ve şerefsizlikle hiç çekinmeden bilerek evi o hale sokuyorlar ve birisi sizi dürtmezse o "sarhoş" halden uyanmıyorsunuz...

Köpek sütü içmiş bu hilkat garibeleri bununla gurur bile duyuyorlar, öyle bir hissediyorum ki son dönemlerdeki "ekşiliklerini"...

• İstanbulda yaşayıp hayatında bir kez sinemaya tiyatroya gitmemiş, boğaz kenarında bi yemek yememiş insanlar sözde istanbul'da yaşıyorum diyorlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Rcmf1907

Evlenmeyip ya da Evlenemeyip evliliğin ne olduğunu (doğal olarak evladın ne olduğunu bilmeyenler) forumda atıp tutuyor işte hocam. Çalışıp Ayağını yorganına göre uzatarak şükredene ne mutlu. Allah kime evlilik kime de çocuk nasip edeceğini çok iyi bilir. Anlatacak çok şey var da neyse...

Alıntıları Göster
    Merhaba hocam . ''Evlenmeyip ya da Evlenemeyip evliliğin ne olduğunu (doğal olarak evladın ne olduğunu bilmeyenler) forumda atıp tutuyor işte hocam. '' mesajınızdan dolayı size yazmak istedim . Çocuk * evet kimine göre olması gereken bir şey kimine göre geç olsa da olur. Her insanın düşüncesi farklıdır . Ben size 1 , 2 soru soracağım.

1) Yaşınız nedir?
    2) Aile bireylerin mesleği nedir ? Eve ne kadar maaş giriyor ?
    3) Nerede yaşıyorsunuz ?

• quote:

Orijinalden alıntı: ManyetikRenozans

Saçma saçma beta erkekler feministler gibi konuşma bi takmışsınız hizmetçimi alıyon e peki biz sponsormuyuz,bi erkek olarak sen bile bunu savunmuyorsan diyecek söz yok.

Hayat müşterekmi peki o zaman karımla arabada gidiyoruz hava eksi 20 derece lapa lapa kar yağıyor bende aşkım tekeri değişme sırası sende değişirmisin diyebilirim o zaman,erkeğin dinde de modern hayattada yeri bellidir,iş hayatına girdiklerinde beş para etmez patronlarına hizmet edince sorun yok,evlenip temizlik yaptımı ay ben hizmetçimiyim.

Hastalık olur başka nedenler olur o ayrı,ben temizlik yapıp çocugun altını değişmem aga,bak şunu çok doğru söyledin asla o sorumluluğu almam buyrun siz alın,eskiden neden boşanma yoktu biliyonmu erkek adamlığını kadın kadınlığını biliyordu.

Feministler gibi konuşmayın insan kendi hemcinsini nasıl bu kadar ezer,vallahi kadınlar size ne yapsa haktır.

Alıntıları Göster
    Valla o zaman çıtkırıldım kız almayacaksın güzel kardeşim. Kadın dediğin şimdiki bazı kızlar gibi elini büküp ay aşkım elimden tut merdivenden iniceeem demeyecek. Umarım şimdikilerin tabiriyle erkek gibi bir kız bulursun. Eskiden kadınlar çalışmıyordu, evin ileri kadındaydı. Şimdi hem dışarda hem içerde biraz eziyet olmaz mı sence?

• burada yazılan bazı mesajları aşırı abartarak lanse etmek de gerçekçi olmayan bir yaklaşım. doğan çocuklarının masumluğuna falan vurgu yaparak konu içinde yazılan bazı mesajları adeta canavarlaştırmışlar. o eleştirdiğiniz kişi gayet düzgün birisi aslında. o adamın söylediği bir lafı bu kadar uç noktalara çekemeyin yani gerçekten burada insanlar bir şey yazıyolarsa bir yanlış gördükleri için yazıyorlar.

• merhaba aramızda 10 yaş fark var bende evli değilim bizde 3 kişiyiz evde anne baba ben bina bize ait ama kendim çalışıyorum dediğiniz gibi geçinmek zor kafayı yememek elde değil insanlar geçiniyorum sanıyorlar ama buna geçinmek denirse yazdığınız fiyatlar beni şaşırtmadı çünkü evde nekadar annem yapsada alış veriş işlerini arada bende yardımcı oluyorum onun için fiyatları çok iyi ibliyorum günde en aşağı 50 TL gidiyor insanın cebinden isteyen istediği kadar taş atsın çamur atsın forumda umurumda değil zaten forumun yaş ortalamasınıda biliyoruz yani onun için aldırış etmeyin bence
  • Allah için durumumuz iyi. Eşim de ben de çalışıyoruz. Fena da kazanmıyruz.
    Bu durumlar sebebi ile haftalık ihtiyaçlarımızı toplu olarak tek seferde yapıyoruz.

Son 3 haftadır temel yiyecek ve temizlik ihtiyaçlarını alıp marketten çıktığımızda 300-500 arası para ödüyoruz. 3 haftada toplam 1200TL ye yakın alışveriş yapmışız. Aylık 1500 diye düşünsek ve 2 kişi olduğumuzu düşünürsek şu an diğer ailelerin ne yaptığını gerçekten bilemiyorum.

Allah hepsinin yardımcısı olsun.
  • Tereyağı yapmayan bilmez, 1 kilo tereyağı yapmak için litrelerce süt kullanılıyor. Sütün fiyatı %20 artınca tereyağı da o kadar zamlanıyor kısacası süt eski süt fiyatında olsa şu an 30 liraya alırdık.

• Bekar olmak kısmı hariç hepsine katılıyorum

Bugün manava gittim bir kilo muz 20 nar 12 yeşil elma 12 çilek 20 portakal 12 tl

Haftada bir alışverişe çıkıyorum min 500 gidiyor aldığım şeylere bakıyorum doğru dürüst birşey yok ortada

Allah işsiz kalanlara evi kira olanlara yardım etsin çok zor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kimbehicayy -- 17 Nisan 2020; 15:4:26 >
  • 10 gün arayla 2 gün markete gittim
    Evde 2 kişiyiz.

550+650=1.200 TL harcadım.

1 ay yetmez bile
  • Hocam problem kızlarda da var hep daha fazlasını istiyorlar sanki babalarının evinde 4 4 lük yaşıyorlarmış gibi.
    Kadınların çoğu kocasının parasına ortak olur, varsa arabasına ortak olur, imkanlarından yararlanır ve canı sıkılmasın diye sürekli sosyal aktivite isterse biz daha uzun yıllar bekar kalırız :)
    Yolda bazen denk geliyor bayanlar lüks jeepleri kullanırken ya diyorum bunlarda insan biz de insanız acaba bunları gören kızlarımız asgari ücretli sıradan yaşam süren bir Türk erkeğini ister mi :)
  • 12 yıllık evliyim.
    6 yaşında bir prensesin babasıyım.
    Evliliğimden de gayet memnunum, eşim ev hanımı.
    Allaha şükür, ev kiram yok devlet memuruyum.

Ama, bu zamanda evlilik tamamen saçmalık, hele hele yeni nesil kızlar tam bir dediğim dedik, laftan halden sözden anlamaz.
    herşeyin en iyisini ister, elalemde var bende isterim, özellikle son yıllarda ortaya çıkan her özel gün sayılan şeylerin shower adı altında kutlama partilerini isterler.

Ne doğru düzgün yemek yapmasını bilirler nede başka bir şeyi bilirler..
    erkeğin ailesine saygı göstermez, ama kendi ailesine sadrazam soyundan gelmişler gibi saygı gösterilmesini isterler.

Zaten bu zamanda geçinmek zor, zaten biten evliliklerin çoğu maddiyat yüzünden ve kadınların değişen istek ve arzuları yüzünden bitiyor.

erkeklerde de kabahat var, har vurup harman savuran evi ile ilgilenmeyen, eşine güzel bir söz söylemeyip dışarıda ki tüm kadınlara sulanan bir sürü erkek dolu..

Mahkemeler desen, zaten direk kadınlardan yana, ne kadar haklı olursan ol kadına nafaka allahın emri.
    Diyelim boşandın, kadına yıllarca her ay nafaka ödemekten insan helak oluyor.
    Kadın ise her ay aldığı nafaka ile gününü gün ediyor. çalışsa bile sigortasız çalışıyor, maksat nafaka kesilmesin.
    sonra da kendine bir sevgili yapıyor, nafakayı onunla yiyiyor.

• hahah güzel konu ama sorun evlilik değil diye düşünüyorum.
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.