Şimdi Ara

Bekar Olduğum İçin Bugün Bir Kez Daha Şükrettim (Allah yardımcınız olsun) (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
244
Cevap
5
Favori
21.481
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
263 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • başlık çoluk çocuk kaynıyor. avrupada yasadıgınızı mı sanıyonuz olum gidin çalışın şükredin. zırlamayın bebe gibi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evlenmeyi düşünen gençlere tavsiyem; karşınıza çıkan kişi aşktan gözünüzü kör etmemişse ve gerçekten her konuda kafalarınız uyuşmuyorsa evlenmeyin. Maaşınız yüksekse de evlenmeyin.
  • Burda atıp tutanlar var onlara şunu söylüyeyim hani mükemmel babasınız ya allah kime çocuk vereceğini bilir diyerekde vicdana oynuyorsunuz şunu belirteyim hiçbi kadın böyle bi erkeği sevmez şimdi şunu açıklayayım.

Bi çocuga evlada hayatı öğreten onun ihtiyaçlarını karşılayan Babadır baba faktörüdür bu babanın görevidir çocuğun her sıkıntısını baba çözer baba üstlenir kadının böyle bi zorunluluğu yoktur.Ama sen babadan bu rolü alıp anneye yardımcı bi metaryal yarattığın zaman çocugun kişiliği oturmuyor ve böyle erkekleri seven hiç bi kadın görmedim.siz çocuğun altını değişip annelik yapınca ,kadında sert dik duran adamlarla gününü gün ediyor.

Ama burda beta erkekler fazla olduğu için ne anlatsam boş,şu an bi kadın bile gelse yahu biz bile kendimiizi bu kadar savunmuyoruz dese burdaki bazı beta erkekler yok ya olurmy ölümüne seni savunacaz derler:)

• Konu sahibi aynı beni yazmış benim ev allahdan kira değil bende olmasam emekli maaşıyla baya zor geçinirler. Metroya gidiyoruz market için aga geliyon eve poşetlere bakıyon görünürde birşey yok fişe bakıyon 200 lük olmuşuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kamikaze_TR_ -- 17 Nisan 2020; 19:47:46 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hayatta şanslı olduğunum Tek konu bekarlık

• Düzeltmişsin gerçi ama deyineyim. Bir seferde 900 TL harcadın. Ama aldıkların iyimser bir düşünce ile 15 gün gidecek. Kısaca onu iki ile çarp.

• Ekonomik şartlar ayrı bir konu fakat yakın zamanda ben evlilik oranlarının inanılmaz derecede düşeceğine inanıyorum. Şahsen ben ailemle yaşıyorum ve neredeyse tüm arkadaşlarım evlendi. Hiç biri ailesinin evindeki gibi rahat değil. Birinin elinde videla biri makineye bulaşık diziyor ve bence en önemlisi evlerinde hiçbir zaman doğru düzgün yemek yok. Kadınların dırdırı bitmek bilmeyen istekleri birbiriyle sidik yarıştırması cidden mide bulandırıcı. Bekarlık sultanlıktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: çerkes89

Ekonomik şartlar ayrı bir konu fakat yakın zamanda ben evlilik oranlarının inanılmaz derecede düşeceğine inanıyorum. Şahsen ben ailemle yaşıyorum ve neredeyse tüm arkadaşlarım evlendi. Hiç biri ailesinin evindeki gibi rahat değil. Birinin elinde videla biri makineye bulaşık diziyor ve bence en önemlisi evlerinde hiçbir zaman doğru düzgün yemek yok. Kadınların dırdırı bitmek bilmeyen istekleri birbiriyle sidik yarıştırması cidden mide bulandırıcı. Bekarlık sultanlıktır.
    evlenmesen de gene yemeği kendin yapıyosun, temizliği kendin yapıyosun, ama en azından sadece kendine yapman yetiyo.
    günümüzde kızlar erkekleşiyor erkeklerin davranışları da kıza kayıyor gibi bir görüş vardır ya, aslında belli açılardan bu doğru. bakın hormonal olarak söylemiyorum, davranış olarak söylüyorum. buna ben de dahilim. 3 kız kardeşim var, hiçbiri yemek yapmıyolar. ben kendim yaşıyorum, düzenli yemek yapıp iş yerine bile öğle yemeği götürüyorum. yemek dediğim de göstermelik makarna değil, salatasına kadar, aklınıza gelecek her yemeği yaparım. iş yerine tek yemek götürmem, 2 yemek + salata götürürüm.

iş yerinde bakıyorum kızlardan yemek getiren yok, zira çoğu yemek yapmayı bilmiyo. evli olan varsa onlara da bakıyosun ilk kez evlendiklerinde yemek yapmaya başlamışlar.

benim kız kardeşlerimden biri evlendi, kız kardeşim evlenene kadar yemek yapmayı bilmiyodu, enişte ise benim gibi tam bir yemek yapma sevdalısı. hatta, sadece yemek fotoğrafları ve tarifleri paylaştığı ayrı bir instagram sayfası var kendisinin.

benim mesela kendi yaptığım mekik kek var, memleketten mahalledeki komşular bile bazen arıyolar, gelince bi daha yap ondan yiyelim diye. o derece ün yaptı.

diğer kız kardeşimin iş yerinden bazı kızlarla tanışmıştım, hiçbiri yemek yapmayı bilmiyolar, ve hatta kendi annesinin evinde kalıp kendi annesinin yemeğini yemeyen kız vardı. kız anne evinde kalıyor ama full dışarıdan yiyomuş, eve paket servis alıp. bütün maaşım yemeğe gidiyo diyodu.

temizlik olayında da erkeklerin eli mahkum, birçok erkek arkadaşım tek yaşadıkları için aynen benim gibi evin her yerini kendileri temizliyolar. ev temizliği de biten bir şey değil, gerçekten yorucu bir uğraş. kullanılmayan oda bile kendi kendine tozlanıp kirleniyo. artık cinler falan mı geliyo bilmiyorum.

yukarıdaki tablo gerçekten üzücü. bu konunun önceki sayfalarında uzun uzun yazdım, insanlık tarihinde ilk defa gençlerin evlenmesini, gençlerin ilişki kurmalarını engelleyen bir sistem getirildi. ortalıkta çok fazla sayıda evlenmemiş kız ve erkek var, ve bu durumun nedeni bu kişilerin bireysel olarak düşüncesiz olmaları değil, sistem buna itiyor. 27'ye kadar falan zaten kimse evlenemiyor. bu yaştan sonra da insanların bağ kurmaları daha zor oluyor. çığrından çıkan saçma evlenme masraflarını saymıyorum bile, keşke zamanında evlenmemize izin verilseydi de tek engel o masraflar olsaydı. geçmişte hiçbir devirde böyle bir saçmalık yaşanmamış. şu anda yemek yapmayı çok zor bir iş olarak gören kızların sayısının fazla olması da bundan dolayı bence. bu kızların çoğu bence özlerinde kötü insanlar değiller. yüz yüze çok konuştum, kendilerine sorduğunda: "yok olmaz evli çok zor olur" falan diyolar ama aslında evlilik çağlarında evlenmiş olsalardı, ellerine çocuklarını almış olsalardı, gayet de hayatlarından memnun şekilde şu anda evlerine bakıyor olurlardı. ne yazık ki bizden bi önceki nesil bizim neslimizin evliliklerini engelleyerek bizim nesle büyük zarar verdi. bu durum diğer ülkelerin birçoğunda yaşanmadı. bugün Arabistan'da bakıyosun genç yaşta herkes evleniyor, bugün batı ülkelerinde bakıyosun gençler birbirlerinin aileleri ile tanışıp yaşamlarını birleştirip birlikte yaşıyolar. bizim ülkemizde getirilen durum ise baya bildiğin istisna.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 17 Nisan 2020; 20:40:20 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• valla zengin harici bu devirde evlenen sek maldır. Ülkenin hali ortada sen çekiyorsun birde çocuğunamı çektireceksin. En güzeli bekarlık kardeşim kim ne derse desin .

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Binden 20 liraya aldığın peynir aslında peynir değil
    Ya da 30liraya aldığın tereyağ
    Ya da 30liraya aldığın et
    Kendinizi kandırmayın

• Ironeagle kullanıcısına yanıt
    hocam çok döğru demişsin biri eksikken diğeri tam olmuor çok çok haklısın
  • Evliliğe karşıyım ama evli görünümlü bekar hayatı olabilir :)

• 01001101 kullanıcısına yanıt
    Ben artık kadınların evliliği gelinlik,düğün,fotoğraf olarak yada ailesinde kurtuluş olarak gördüğüne inanıyorum. 31 yaşındayım şu zamana kadar gördüklerimden sonra açıkcası hiçbir kadına güvenipte evlenmeyi düşünmüyorum.
  • Lokum peynir ne hocam adam gibi kilosu 20 liraya beyaz peynir yiyin işte

• Senin problemin fakir olmak.Bekar veya evli olmak değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: batuhan06x

başlık çoluk çocuk kaynıyor. avrupada yasadıgınızı mı sanıyonuz olum gidin çalışın şükredin. zırlamayın bebe gibi
    Yol söyle gidelim.

• Yine birisi kendi saçma hesabı ile hükümete saplamış teşekkürler

• Konunun 2 ana fikri var biri hayat pahalılığı diğeri evlilik
    Erkek arkadaşlar haklı olarak beceriksiz asalak çalışıp kazandığı 3 kuruşu ota boka harcayan zengin koca isteyen kızlardan bıkmış buda doğru
    Ama malesef zaman değişti şurdaki çoğu insan anne ve babasını düşünsün eskiden evlenince ayrı evmi döşenirdi hayır yeni evlenene evde bi oda açılırdı eskiden nişan kına kahvede yapılırdı şimdi en cıbırı bile otelde yapmanın peşinde eskiden 3 kuruşa salonda düğün yapılırdı şimdi en cıbırı bile mekana min 50bin harcıyor belki 2 senelik maaşı ama acımıyor adam ben çocukken muz kola salam sucuk ayda yılda bir eve girerdi annem bizi pazara götürür ordan giydirdi o günlerden simdiye bakıyorum babamın sayesinde şu anda 5 çocuğum olsa 5 inin de evini verir adam bunlar böyle oluyor harcayarak değil listede 2 3 zengin bebesinde telefon vardı geçen bi firmada çaycı ablayla muhabbet ediyoruz oğlu iphone 8 istiyormuş abla dedim en az 3 maaşın yazık değilmi senden nasıl ister bunu çocuk 3 ay telefona çalışacaksın hiçmi acımıyor sana!
    Eskiden kredimi çekilirdi ev almak için akrabadan borç alınır ödenirdi
    Kısacası şu an böyle bok içinde olmamızın önemli bir nedeni kapitalizm ve sosyal medyadan birbirine özenen asalak gençler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kimbehicayy -- 17 Nisan 2020; 21:51:42 >

• Evlenmek kötü birşey değil aslında ama iyi insanı bulmak zor.. benim 2 tane aslanım var eşimde çalışıyor iyi kötü geçinip gidiyoruz.. gelirimizde iyi sayılır Türkiye şartlarına göre.. insanın geliri kadar gideri oluyor arkadaşlar.. 15-20k gelirin olursa aylık ödemen harcaman 20k ya dayanıyor.. biriktirmek yerinede genelde herkes borçlanarak yatırım yapmayı tercih ediyor.. yani ne kadar gelir o kadar gider.. evleneceğin insan iş sahibi ise daha rrahat geçiniyorsun.. çalışmıyorsa ona görede harcaman oluyor yine geçiniyorsun.. hayat pahalı tabiki.. onun için işinizin iyi olması lazım.. oda iyi değilse o zaman Allah kolaylık versin diyim bşak söylenecek söz yok...

bu arada paran varsa ve seninle paran için evlenmeyi düşünen birini fark edersen hemen uzaklaş ne kadar güzel olursa olsun kesinlikle mutlu olamazsın...
  • Hocam ne yazık ki paramızın bir değeri yok.Paramızın değeri olmadığı gibi ürünlerin fiyatlarıda fahiş.Her üründe en az bir tanede vergi ödüyoruz.Böyle olması çok normal.Ülkemiz vergisiz geçinemeyecek düzeyde.Bu sebepten dolayı vergi olmadığı an ülke hızlı bir çöküşe geçeceğinden dolayı üstümüzde ağır bir vergi yükü var.
    Bunlar benim şahsi görüşüm.Doğrudur,değildir bilemem.
    İnsanlar vergi ödeyemeyecek duruma geldiğinde,işte o zaman sonun başlangıcı olacak.

Hayırlısı..
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.