Şimdi Ara

Bekar Olduğum İçin Bugün Bir Kez Daha Şükrettim (Allah yardımcınız olsun) (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
244
Cevap
5
Favori
21.480
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
263 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İnşallah evlenirsin

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • dolar olmuş 7 lira, ev kiraları uçmuş, ev-araba satın almak pembe rüyalarda..

işsizlik tavan yapmış.

bu şartlarda mümkünse kimse üremesin arkadaşlar.

kafa dengi ve çalışan biriyle evlenin bence ama üremeyin.

çoluk çocuğa çok üzülüyorum şahsen. çünkü büyüyünce onlar da bu acımasız sistemlerin kölesi olacaklar..
  • Okurken kendimi gördüm tam olarak aynı durumdayız bende 25 yaşındayım gerçekten yediğim şeylerin fiyatlarını bende yeni öğrendim bir ayda gıdaya yaklaşık bin lira harcamışımdır. Gerçekten Allah kirada olanlara ev geçindirenlere yardımcı olsun gerçekten zor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bizim alt komşu da birkaç yıllık evli. Balık Restaurantları var. Cakalarından yanına yaklaşılmazdı.
    Dün ilk kez kavga ettiklerini duydum, yaklaşık 1 aydır Restauranları kapalı. Seviyorum evlenip mutlu olurum demeyin para bu devirde herşey. Para akarken ne kadar mutlu gözüktüklerini biliyorum
    Allah herkesin yardımcısı olsun, ben çok daha büyük toplumsal olayların olabileceğini düşünüyorum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Valla is cok zor.Bu devirde evlenmek delilik.Gerekli maddiyat in olacak.En önemlisi doğru kişiyi bulmak.Ortalama 6k gelirim var ailemle yaşıyorum.Araba var borcum yok.Bedelli askerliği yapip biraz biriktirip inşallah seneye coronadan ölmezsek evlenecegim.Dogru kisiyi bulduğunuza inanıyorsanız evlenmekte sakınca yok bence.

• bana kalırsa üremek sadece,fiziksel ve maddi olarak güçlü olan insanlara özel olmalı. genetik ve kronik hastalıklar barındırmayan,uzun boylu ve orantılı bir vucuda sahip iki karşı cinsin birleşimi dünyamızı çok daha iyi hale getirir.
    üreyecek insanların;
    soy ağaçlarındaki aile bireylerinin hastalık kayıtlarına bakılmalı
    maddi anlamda ne kadar radikal ve çökmeyecek bir yapıda olduklarına bakılmalı
    kellik,bölgesel yağlanma,egzama,sedef,kronik astım vs gibi (hayat kalitesini düşüren) etkenlere sahip insanlar sadece bir adet çocuk yapabilmeli
    maddi,manevi ve fiziksel yetersizlikte olan insanlar birlikte olabilmeli ama çocuk yapmaları yasaklanmalı
    çocuk yapmadan önce ''aylarca süren'' psikolojik testler sonucu çıkan raporla kadın doğum uzmanlarına başvurulmalı,eğer yeterli iseler çocuk yapmaları onaylanmalı.

• Bu devirde evlenecekseniz öğretmen bir bayanla evlenin ben öyle yapıcam.
    Çalışmayan evde bütün gün oturup g*t büyüten kadın benden uzak olsun.

• kadın azgın oldumu aldatmaz mı????? gözü dışarda olmaz mı?
  • aynı durumdayız seninle bende 35 yaşındayım anne baba ile yaşıyorum 3 kişiyiz.altın olmuş 400 lira neredeyse sadece altın için 50k gider herhalde bundan sonra.ev düz düğün yap 150k.insanların evlenmesi için deli olması lazım bu ülkede.benim kuzen var 3 çocukla toplam nüfus 5 iş yok güç yok ama maşallah hersey çok iyi ülkede sorsan partilerine toz kondurmuyorlar.2500 lira ile çok rahat geçinirmiş bir aile söyledikleri o.helal olsun demekten başka birşey gelmiyor elimden guiness rekorlar kitabına girmesi lazım 2500 lira ile çoluk çocuk kirada ev geçindirenlere.

• Evlenip de bekarlık harikaymış diyen pek yok da evlenmeyip de bekarlık harika diyen pek çok.

• 29 yaşındayım evliyim 3 çocuk var sizin dediklerinize göre ölüyüm daha iyi

• Günaydın Güzel ülkemin güzel insanı Sanada GÜNAYDIN
  • Sen bu zamana kadar neredeydin hocam. Hoşgeldin 👋🏾

• bikereismiguzel kullanıcısına yanıt
    bütün yorumları okudum tesbit gibi tesbit bende bu düşüncedeyim. Aga şimdi kız tarafı oğlana en kötü 100 gr altın istese şuan yaza doğru 40bin tl e ben veya başkası evlenene kadar 500tl olacak etti mi sana en kötü 50bin tl altın parası. daha bunun eşyası ıvır zıvırı yemeği cartu curtu var bunlara da zam geliyor olduğu yerde saymıyor sonuçta .100-120bin tl en iyi ihtimal. o yüzden dediğin doğru bence ya evlenilmeyecek ya da direk nikah çocuk yapılmayacak bu kadar basit

evliliğe gelirsek evlilik bir zorunluluk olmaktan çıkmalı ki çıkacaktır da önümüzde ki dönemde maddi sıkıntılardan dolayı bir çok kişi düğün yapmayacak nikah yapıp geçecek dahada ileri dönemde nikahında sadece bir formalite olduğunu anlayacağız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi after1 -- 16 Nisan 2020; 21:37:36 >
  • Şuan 20 yaşındayım konudaki tüm mesajları oludum bazı tespitler ibretlik ve çok doğru benimde düşüncelerim şuan aynı.

• quote:

Orijinalden alıntı: Dr. Doctor

Hocam o saydığın şeyleri insanlar yemiyor ki. Her sabah 2 yumurta kırıp yanında zeytin çay yiyip çok şükür çok şükür diye gezen milyonlar var bu ülkede. Birkaç liralık abur cubur alıp yiyince çok yedik afrikadakiler napacak Allah bizi taş etse yeridir diye gezen de milyonlar var.

Adamların yaşama amacı yok ki? Cidden yaşama amaçları yok lan! Sadece dışarı gidip eve gelip yatıp sonra yine çıkıp yine geliyorlar bu yani bide dua falan ediyorlar arada.. Farkındalık 0.

Çocuğunu yedirince (ki o da dandik besinlerle beslemekten bahsediyorum kaliteli yemekler değil, et balık vs unutun bunları) ve su falan içirince evlat yetiştirdiklerini düşünüyorlar. E kendileri de öyle yetişmiş ne bilecekler ki? 15 yaşından sonra yeni hiçbir şey öğrenmemiş ve hala o yaşa kadar anne babası ne dediyse onu mutlak doğru sayan yeniliklerden nefret eden ve korkan milyonlar var bu ülkede.

Daha çok şey yazarım buraya ama değmez.. Sadece optimist olmaktan vazgeçsin herkes. Buradan bi bok olmaz
    başka napacan ki bu hayatta sanki . Yemek yiyon dişari çikiyon geri eve geliyon ? Gayet normal deyil mi

• ee Günaydın daha yeni mi kontrol ediyorsun fiyatları mağara sıcak mıydı soğuk mu geçti ?

Bu ülkenin neden bu halde olduğu belli oluyor işte.
  • insan belli bi yaşını geçipte ailesiyle yaşayıncada bide maddi durumu olmayan bir antisosyaliseniz insanlar sanki engelli gözüyle bakıyolar valla insana

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-894D9AB01 -- 16 Nisan 2020; 22:6:50 >
  • semamca_07 S kullanıcısına yanıt
    aslında çocuklara bayramdan bayrama kıyafet alınıp ellerine salçalı ekmek tutuşturulursa yemek olarakta evde pırasa kapuska tarzı şeyler yenilirse kirada varoş biyer olsun hadi 700 civarı desek (o paraya varmı gerçi bilmiyorum) 2,5 k ile geçinebilir insanlar. yatıp kalkıp şükretsinler gerçi çocukları 12 - 13 yaşında çalıştırmaya başlamak lazım benim konyadaki akrabalar gibi.
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.