Şimdi Ara

Bekar bir erkek neden dul bayanla evlenmek istediğinde sorun olur? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
156
Cevap
3
Favori
106.132
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: _1301217_


    Sazan arkadaşım bir kaç gün önce " Baba olmak ne güzel bir duyguymuş " konusunu açtığında da aynı şeyleri söylemiştim .

    Anlaşılan iyi bir arkadaşsın yani "düzgün" bir insansın ama dikkat et sana kumpas kurulmuş . Kız arkadaşın kendisini , Annesi kızını sana yamamaya çalışıyor

    daha 1 aylık bir ilişkide heleki karşındaki insan dul ve 7 yaşında çocuğu varsa ( yani senin gitmediğin yollardan 10 kere gidip dönmüşse ) biraz dikkatli davran

    Muhtemelen cinselliği ilk defa bu kızda yaşıyorsun ve kendini bulutların üstünde sanıyorsun ama işler evlendikten sonra değişir seni "çok seven" kayınvaliden
    kızından tarafa tavır almaya başlar , seni mutlu etmek için yırtınan kadın birden değişir ve normal haline döner, eski kocası ve eski ailesinin hayaleti senin etrafında dolanmaya başlar.

    demek istediğim ,

    Bu kadın ile evlenmek istiyorsan yine evlen ama biraz bekle en azından 1 sene hatta 1.5 sene bekle

    Madem kız arkadışının da seni sevdiğinden eminsin senin için 1 sene beklesin

    kız arkadaşın " ben 1 sene bekleyemem " derse anlaki zaten seni sevmiyor sadece kapaklamaya çalışıyor .

    Ayrıca asla ve asla daha 1 aydır tanıdığın bir insan için " aileni satma " Annen muhtemelen senin duymak istemediğin fakat doğru olan şeyleri söylemiş
    unutmaki annen asla senin kötülüğünü ve mutsuzluğunu istemez .

    İnan bana damarlarındaki kan beyninden başka yerlerde toplanmak yerine beyninde toplanmaya başladığında " Annem ne kadar haklıymış " diyeceksin.





    Yok üstad mesele evlenme meselesi değil,kendiside zaten en az 4 sene sonra olur şimdi olmaz diyor.. Benim anneme söylememdeki amaç şu şimdi ben bişey söylemedim ama 4 sene sonra eğer dersem bu defa da olmaz diyecek ve 4 yıllık emek boşa gidecek.. Bu yüzden şimdi söylemem daha iyi düşünüyorum,ha bu arada işin içinde cinsellik filan da asla yok. 1 sene boyunca birisi ile konuştum daha 9. ayda isteme olaylarına getirdi hatta isteyin filan diyede bana baskı yaptı baktım olacak gibi değil dedim daha var en az 2 sene,oda bana ben 2 sene bekleyemem seni dedi ve s.... ettim yani beklemek isteyen isten bekler ama beklemek istemeyen de çeker gider... sevgilimin bir çok arkadaşları ilede tanıştım ve herkes bana ''onun değerini bil yada böyle bir sevgilin olduğu için çok ama çok şanslısın'' diyorlar bana içinde kötülük art niyet olsa mutlaka bir tanesi bana dikkat et filan der,çünkü geçmişte örneklerini yaşadım.. Ha bu arada annem ile ilgili bişey daha söyleyeyim,eğer gerçekten kültürlü ve bilgili birisi olsaydı bugün istanbulda en az 5 dairemiz son model arabamız olacaktı. ama bizim değilde başkalarının lafını dinlediği için şuanda para sıkıntısı çekiyoruz.. Yani eğer illa benim dediğim olacak derse ben hayatta mutlu olamam




  • Şimdi arkadaşlar lütfen yazdıklarımı iyi okuyunuz..
    Ben Bursa'lıyım ve ailemde 7 göbek bursalı,buranın yerlisiyiz..
    Bahsettiğiniz olayın doğuda ya da batıda yaşamak ile alakası yok.Bu tamamen bizim anne babalarımızın eski kafayla düşünmelerinden kaynaklı birşey..

    Bir kere dul bir bayanla evlenmek kötü birşey değil,tersine iyi birşeydir..Peygamber efendimiz de kendisinden 17 yaş büyük ve eşi vefat etmiş Hz.Hatice ile evlendi.
    Herhangi birşey olduğunda anne babalarımız sünnetten,farzdan dem vururlar, ama böyle bir istekle karşılarına gittiğinizde sizi tükaka ilan ederler,Peygamber efendimiz de böyle yaptı dediğinizde ise hemen başlarlar kıvırmaya.
    Maalesef bu çoğu Türk Ailesinde böyle..

    Ama bazı noktaları kaçırmamak lazım.
    Peygamber efendimiz bunu yaptı,sünnet olarak görünebilir,biz de böyle birşey yapabiliriz fakat
    Peygamber efendimize sorulduğunda, bekar bir bayanla evlilik yapmayı öğütlemiştir.
    Şimdi siz bu tezat oluşturuyor diyeceksiniz.
    Yani dul bir bayanla evlenmiş ama bekar birisiyle evlenmeyi öğütlüyor?Neden böyle

    Peygamber efendimizin bunu öğütlemesinin sebebi;
    evlilik yapıldığında ortaya çıkacak sorunlarda,özellikle çocuk varsa,insanın o an şeytana yenilip karşı tarafa eski evliliğe ile ilgili kötü şeyler söyleyebilme ihtimali gibi şeylerdir.Yani dul bir bayan ile evlenmek bekar bir bayan ile evlenmeye göre daha zor bir sınavdır.Bu tür olabilecek şeyleri düşünerek bu öğütü vermiştir diye düşünüyorum.
    Bununla ilgili kaynak bulunca burada yazacağım tekrar

    Diğer konuya gelirsek, eğer 2 taraf da gerçekten birbirlerini seviyorlar ve birbirlerini tanımışlarsa evlenmeleri gayet mantıklı ve olması gereken birşeydir.Dul , çocuklu,vs bunların hiçbir önemi yok.Özellikle bayanın bir çocuğu varsa ona babalık yapmak gerçekten çok ama çok güzel bir hareket.

    O yüzden, kararını ver ve kararının arkasında dur ailene karşı.Onlar da ilk başlarda karşı çıkabilirler ama inan bana birgün onlar da bunu kabul edeceklerdir.Senin için zor zamanlar olacak,buna şimdiden hazırlıklı ol.
    Sabırlı ve dirayetli olmalısın.Allah'tan iste herşeyi..O zaman birgün gelecek ve herşeyin istediğin gibi olacağını da göreceksin.

    Şu açıklamayı ekleyeyim;

    İslam dini, bakireliğe büyük önem vermektedir. Peygamberimiz (as) "Evlenmek için bekar olan kızları tercih ediniz. Çünkü onlar daha tatlı dilli, kocaya daha tatmin edici ve daha aza kanaat eder." buyurmaktadır. Bu hadise bakarak İslamın dul kadına değer vermediği anlamı çıkmaz. Bekar bir erkeğin dul bir kadınla evlenmesinin dinen bir sakıncası yoktur. Nitekim Peygamberimizin ilk evliliği de dul bir kadın olan Hz. Hatice ile olmuştur. Ayrıca Peygamberimizin Hz. Aişe dışındaki tüm hanımları dul idi.




  • 1 aydır tanışıyormuşsunuz
    4 yıl boyunca bana bakacaksın sonra karar vericem demiş resmen
    O dönemde 30 yaşında olur başka birini bulur, ondan sonrada çocuu ona bakar
  • Hani diyorsunuz ya işte anne baba çok önemli onların bir bildiği vardır,var ama herşeyide malesef şimdi ki gençler gibi bilemezler onlar hala kendi zamanında ki dönemi yaşarlar. En küçük dayım 5 sene yengemle konuştu baktı olmayacak ayrıldılar,rahmetli anneannem ise karşı çıktı eğer evlenmezsen o kızla hakkımı helal etmem dedi,tabi dayımda mecbur kaldı ama şimdi dayım çok mutsuz 2 tanede çocuk var ama dediğim gibi huzuru yok. Benim annenm de ne yazık ki anneannemin yolunda gidiyor. Ortanca dayım ise birini seviyordu ama anneannem karşı çıktı ve kendi bulduğu biri ile evlendirdi sonuç dayım şuan eşinin yurt dışı ve para hırsından ingiltereye yerleşti yakında ise boşanacaklar.. Annelerinde haklı olduğu nedenler var ama malesef onalrın haklı olduğu nedenler geçmişte kaldı 25-30 sene önceydi. Ama eğer anneniz bilgili kültürlü eğitimli biri ise çekinmeyin herşeyi paylaşın çünkü sizi daha iyi anlayacaktır sizin yaşadığınız duyguları onlarda yaşamıştır ve sizi anlarlar fakat anne babanız görücü usulü ile evlenmişler ise malesef onlardan sizin sevginizi duygunuzu anlamasını asla beklemeyin...




  • Dostum işin kültürle falan alakası yok..

    Sen hep şunu düşün..Büyüklerim bana bir şeyi öğütlüyorsa vardır bir bildikeri de ama sorgula..Eğer sana göre sonuna kadar doğruysa ve ilerde pişman olmayacağına inanıyorsan verdiğin karardan uygula..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SaatciSylar

    1 aydır tanışıyormuşsunuz
    4 yıl boyunca bana bakacaksın sonra karar vericem demiş resmen
    O dönemde 30 yaşında olur başka birini bulur, ondan sonrada çocuu ona bakar


    yanlış düşünüyorsun,ben kimseye bakmakla yükümlü değilim yani eşşek değilim ki masraflarını karşılayayım ki ailesinin ve kendisinin maddi durumu iyi... ben hala derdimi anlatamadım konu hemen evlenmek değil sadece ailenin tavırları ve söyledikleri
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bfs

    Dostum işin kültürle falan alakası yok..

    Sen hep şunu düşün..Büyüklerim bana bir şeyi öğütlüyorsa vardır bir bildikeri de ama sorgula..Eğer sana göre sonuna kadar doğruysa ve ilerde pişman olmayacağına inanıyorsan verdiğin karardan uygula..


    bugüne kadar asla hiçbir işime aile mi bulaştırmadım çünkü ben eğer bir hata yapsam hemen,bir tarafları kalkacak yok efendim bizim sözümüzü dinlemedin bizim dediğimizi yapsaydın bir kere bu hataya düştüm 2 senedir hala sen bizim dediğimizi yapmadın lafımızı dinlemedin filan işte.. Ha pişman olsam bile asla belli etmedim çünkü ailemin nasıl yapıda olduğunu biliyorum.. Hayır şimdi benim canımı sıkan durum şu annem daha bu konuştuğum kişiye tanımadan bilmeden yorum yapması çok canımı sıktı dese ki bana ''oğlum bir getir tanışalım nasıl biri göreyim'' dese amenna ama demiyor işte. 2 sene önce ispanyolca kursuna gitmek istedim bana demedik laf bırakmadı neymiş ingilizce varken ispnyolca nereden çıktı eller gider mersine bizimki tersine.. Hani dese ki oğlum şimdi gitme biraz para biriktir git sesimi dahi çıkarmam o zamanda kazancım da iyiydi yani..




  • KARDEŞ ESKİ EŞİNDEN NEDEN AYRILMIŞ BENCE KİLİT NOKTA ORA
  • büyük konuşmak istemem ama şöyle de bi durum var tamam sevmiş olabilirsin bende sevdim fakat örnek vermek gerekirse

    o bi kadın ve senle birlikte olduğunda sana söylemese bile seni ilkiyle herzaman kendi içinde kıyaslıcaktır iyi veya kötü olarak bilinmez o..
    2.bi konuda ise yanlış anlama kendi düşüncelerim bunlar
    sen onla gece yattığında ilk defa senle yapmamış olacak daha önceden yaşanmışlığı olucak ve ilkler hiçbi zaman unutulmaz bu bi gerçek ve belki tatmin olmıcak belkide senden önceki daha da tatminkar dı yine seni onla kıyaslıcak bu istenebilen bişey değil kendi düşüncelerim tabi bunlar alınma sakın

    ayrıca bunların önüne geçebilmenin tek yolu var kızın ilk sevgilisi ve ilk deneyimi olucaksın o zaman bu tip sorunlar olmz... (önr; benim ilişkim gibi)
  • milyonlarca kız varken usta kendini riske etme derim.. mutlu olursun umarım..
  • o iş yalan.Sevdiğini zannettiğin kişi seni kullanıyor.

    KULLANILMA!
  • hımmm tabı tercıh meselesı

    quote:

    Orijinalden alıntı: S Line

    İki kişi birbirini seviyorsa üçüncüye kakaolu pasta yemek düşer.
  • geçen başlığı açtığında üyeliğim cezalı olduğundan fikirimi beyan edememiştim. aynı sorun bende de var sayılır. benim de sevgilim daha önceden evlenmiş ama çocuk yok. açıkcası benim ki daha hala evli. boşanmadı. ayrılma aşamasındalar. benim sevgilim de aynı şekilde oradan boşanıp direk benime evlenmek istiyor. ben durumumu anlattım. daha okulum var askerliğim var vs vs. beni beklemesini söyledim.boşan evinde otur. sevdiği için kabul etti mecbur. ben senden 5 yaş küçüğüm . şimdi sizde yaş zaten ilerlemiş. beraber olmamanız için bir neden engel yok. birlikte olmasının altında bir bit yeniği arama. şimdi kime sorsan bu konu herkese ters. yaşayan bilir ancak. sen kimsenin yok o böyle konuşuyor yok o böyle konuşcak lafına aldırma. zaten aldırmıyosun da. çok saçma bi olay bu eski yıllarda yaşanmış zihniyet hala böyle olduğu sanılıyor. senin büyükerinin de böyle düşünmesi normal. açıkcası ailene anlatman büyük bir başarı ben şahsen ilk başta kızı ailemle tanıştırıp ona ısınmalarını sağlayacağım. sonra daha önce evlenmiş olduğunu söyleyeceğim. böylece ters tepki yaptırtmayacağım. akıllarında yarı yarıya iyi ve kötü hali kalacak. senin yaptığında %100 kötü gibi akıllara yerleşiyor. 1 ay gerçekten çok kısa bir süre ama duyguarınızı anlayabiliyorum. şu son zamanlarda bende açıkcası ayrılma isteği var. bu bekaert mevzusu yüzünden ileride sorun olacağını yürütemeyeceğimi düşünüyorum. ama yinede ayrılmak istemiyorum. yaşamak istiyorum. benimde kafam çok karıştı. senin daha 1 ay olmuş. bu ilk aylarda güzel şeyler oluyor hep. bende de durum böyleydi. çok iyi anlaşıyoduk hiç kavga yapmıyoduk kavgamız bile tatlı oluyordu. hala da öyle ama bana acı vermeye başladı artık. onun daha önce evli oluşunu birlikte oluşunu her tartışmamızda onun yüzüne vurmamdan korkuyorum. bunu şuan bile bazen yapıyorum. konuşmalarda öyle kelimeler oluyor ki yani türkçemizde öyle kelimeler var ki gel de laf sokma olayı oluyor. bunu diğer aylarda da tartışmalar çıktığında kendinde göreceksin.

    Bekar bir erkek neden dul bayanla evlenmek istediğinde sorun olur? üstü kapalı konuşulan hep içe atılan gerçek sorun şu : çünkü dul bir bayan daha önce başkasıyla birlikte olmuştur. cinsel anlamda da birlikte olmuştur. başka birisiyle ilişkiye girmiş olması sizin beyninize yerleşince hoş bir durum olmuyor. düşünüyorsunuz. sevdiğin kişi daha önce başkasıyla sex yapmış.. evlenmiş bi hata yapmış o da durumdan pişman . kız da biliyor daha önce başkasıyla birlikte olduğunun bize verdiği acı durumu. herkes neyin ne olduğunu biliyor. bu durum son senelerde internette ciddi bi şekilde en çok konuşulan konu.. mantıklı bi açıklaması yok. kimine iyi kimine kötü. e ben şimdi onu sevdiğim için iyiyi düşünmek istiyorum. ama kötü de içime attığın bilinen bi durum.. yani iki ucu b*klu değnek.. milyon tane güzel geçirdiğin zaman olsun, onun eski yaşamını bir düşündüğünde (cinsellik) hemen o düşündüğün milyon tane güzel zamanı silip atıyor.

    ama unutma herşey senin elinde.. ona eskileri unutturmak senin elinde. onun senden tek istediği sadece mutlu olmak. sen onu mutlu edeceksin hiç bir prüz çıkmayacak. bu çok zor.. zor olan onu mutlu edememen değil, daha önceki yaşamını düşünmeden yaşaman.. başarabilirsek ne mutlu...




  • Hevesin geçince çok pişman olacaksın şu an bi heves sevdiğini sanıyorsun kaç yaşında olduğunu bilmiyorum ama mantıklı düşünemediğin kesin davul bile dengi dengine o bayan şu an seviniyor çocuğuna baba buldu kendine de birini buldu diye eminim ki öyle bak sana temin ederim ki çok pişman olucaksın benimde evladım var hayat tecrübelerim var bu iş çok yürümez çok üzülürsün sonra anneni aileni bu insan için üzmene değmez
  • mantıklı olmak lazım.
  • Soyle konuyu okuyunca
    Aklima ilk olarak; "Kizimizi yamayacak birini bulduk." geldi
    Esim diye tanitmasi vs. de dul olarak cevrede taninmak istememesi ile ilgili sanki...
  • Derdimiz namusluyu aramak değil eşinden boşanan bir insan neden namussuz olsun ki ama her önüne geldiğinle yatarsa işte o zaman namussuz olur. Dertsiz başına dertmi alıyorsun ya boşver git kendi dengin birini bul sevginden ölsen de başka kişilere kendinle denk birine yönel o zaman göreceksin aradaki kişilik farkını. . .
  • quote:

    Orijinalden alıntı: denizkabuğu

    Derdimiz namusluyu aramak değil eşinden boşanan bir insan neden namussuz olsun ki ama her önüne geldiğinle yatarsa işte o zaman namussuz olur. Dertsiz başına dertmi alıyorsun ya boşver git kendi dengin birini bul sevginden ölsen de başka kişilere kendinle denk birine yönel o zaman göreceksin aradaki kişilik farkını. . .

    şimdi öyle bir yorum yapıyosun ki bende sana şöyle diyorum. o kendine denk gelen bi kişiyi buldu diyelim. onun başka türlü haltlar yemediği ne malum. en azından böyle kişilerin yalan söyleme gibi bi ihtimali yok. emin ol. onlar zaten hayatlarından iyi kötü bişey geçmiş normal genç ergen kızları gibi yalan dolanla uraşcakları yok. neyse o dur doğrudur. eğer altında başka bişey yatıyorsa kadının kendi ağzından duyarsın bu sözü.. yoksa da yoktur. başka ihtimalleri düşünmeyin. böyle ilişkilerde durum böyledir. hadi böyle değil diyelim. arkadaşın anlattığı yazılardan nası bi karakterde olduğunu çıkarabilirsiniz. o da neyin ne olduğunu anlayabilecek kapasitede.. herhangi bir kandırma olayı yoktur. zaten herşey ortada daha ne arıyorsunuz ya normal bir genç ilişkisi değil ki bu




  • quote:

    Orijinalden alıntı: denizkabuğu

    Hevesin geçince çok pişman olacaksın şu an bi heves sevdiğini sanıyorsun kaç yaşında olduğunu bilmiyorum ama mantıklı düşünemediğin kesin davul bile dengi dengine o bayan şu an seviniyor çocuğuna baba buldu kendine de birini buldu diye eminim ki öyle bak sana temin ederim ki çok pişman olucaksın benimde evladım var hayat tecrübelerim var bu iş çok yürümez çok üzülürsün sonra anneni aileni bu insan için üzmene değmez


    Çok doğru...

    Yamancak yer arıyor , acı gerçek bu.
  • bende aynı durumda bulunduğumdan yorumları dikkate alıyorum da. evet acı gerçek o olabilir. sonrasında mutsuz olabilirsin. ama sonuçta birbirini seven iki insan. onların ki daha yeni bilmiyorum da ben kendim için belki heves belki heyecan birlikte olacağım. sonuçta mutsuz olacağımız da benim elimde mutlu olacağımız da benim elimde. ben eskiyi açmadığım sürece mutsuz olmayacağız. o yüzden ben bu konuda kesin karar verdiğimi düşünüyorum. ha eğer çocuk olayı benim ilişkimde de olsaydı ben devam etmezdim. ayrılırdım.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.